Schréder - Alagutak és aluljárók világítási megoldásai

A biztonságos alagút a jól megvilágított alagút. Intelligens megoldásaink tökéletes láthatóságot biztosítanak a magas vizuális komfort érdekében, hosszú távú teljesítmény és minimális üzemeltetési összköltség mellett.

Alagutak és aluljárók világítási megoldásai Biztonságos és megbízható megoldások

1

MINDEN ALAGÚT EGYEDI, EZÉRT EGYEDI VILÁGÍTÁST IGÉNYEL

A testre szabott világítás filozófiája Minden alagút egyedi, különböző műszaki paraméterekkel rendelkezik, ezért testre szabott világítási rendszert igényel. Egy alagút világításának a megtervezése összetett feladat - figyelembe kell venni a helyszínt, a konfigurációt, a felhasználás módját, a beállítást és a helyi szabványokat. Egyedi megközelítést alkalmazunk, mely során elemezzük a környezetet, kiterjedt fotometriai tanulmányokat végzünk, és korszerű, sokoldalú technológiát használunk. Szorosan együtt dolgozunk ügyfeleinkkel, partnereinkkel és beszállítóinkkal, bizonyított tervezési és együttműködési folyamatokat alkalmazva. A fotometriai tanulmánytól a vezérlőrendszer integrálásán és a megfelelőségi ellenőrzéseken keresztül a rendszer beállításáig a világítási projekt összes szakaszát koordináljuk, és a legjobb értéket szállítjuk.

2

Nem csak világítótesteket szállítunk. Saját fejlett megoldásunkat - Advanced Tunnel Solution (ATS) - is kínáljuk a világítási rendszer hatékony kezeléséhez, egy sor szolgáltatással, beleértve a telepítést, az üzembe helyezést és az optimalizálást. Tapasztalatunk és szakértelmünk lehetővé teszi, hogy korszerű világítást kínáljunk, amely már bizonyított az alagutakban . Folyamatosan feszegetjük a határokat, és élen járunk az új, innovatív alagút-világítási megoldásokban. Teljes körű szolgáltatás- csomag

3

Személyre szabott megoldás Projektfilozófiánk a garancia arra, hogy ön a legjobb megoldást kapja alagútjába. Az első topológiaelemzéstől az átadásig, és még azután is a

Schréder együttműködésben kezeli az ön projektjét, hogy a legmegfelelőbb világítási megoldást nyújthassa. Csapataink kielemzik a projektet, és alapos tanulmányokat végeznek, hogy olyan világítási megoldást tervezhessenek, amely megfelel az ön elvárásainak és szabványainak.

MENETREND ÉS PROJEKT- MENEDZSMENT

BERENDEZÉSEK KIHELYEZÉSE

VILÁGÍTÁSI TERVEZÉS ÉS AJÁNLÁSOK

AUDIT

MEGOLDÁS

AJÁNLATADÁS

ANALÍZIS ÉS MŰSZAKI KIÉRTÉKELÉS

AZONOSÍTÁS ÉS FINOMHANGOLÁS

ÜZLETI AJÁNLAT, FELTÉTELEK

KONZULTÁCIÓ

PROJEKT TERV

TELEPÍTÉS

4

Teljes projektkövetés Erősségünk abban rejlik, hogy a projektet teljes egészében kezelni tudjuk, a tervezéstől a telepítésen és az üzembe helyezésen át a tesztelésig és a jóváhagyásig. Ajánlatunk az emberek képzését, az értékesítés utáni szolgáltatásokat, a karbantartást és a későbbi optimalizálást is tartalmazza.

ÚJ FUNKCIÓK HOZZÁADÁSA A RENDSZERHEZ

ALAGÚT VILÁGÍTÁSI SZINTJÉNEK MÉRÉSE

ÜZEMBE HELYEZÉS

HELYSZÍNI TESZTEK ÉS ÁTADÁS

OPTIMALIZÁLÁS

KARBANTARTÁS

A MEGOLDÁS MŰSZAKI TELEPÍTÉSE

A TELEPÍTÉS FINOMHANGOLÁSA

AZ OPTIMÁLIS TELJESÍTMÉNY MEGŐRZÉSE

FÉNYMÉRÉS SZOLGÁLTATÁS

PRÓBA ÉS JÓVÁHAGYÁS

KITERJESZTÉS

5

Technologia alapú tervezés Az alagút-világítás szakértőjeként a Schréder minden tudását és szakértelmét új, intelligens megoldások kifejlesztésébe fekteti, hogy javítsa az alagútélményt, és segítsen önnek megbirkózni a napi kihívásokkal.

Épületinformáció-modellezés Technológia a jobb minőségért és az alacsonyabb költségekért

Az évtizedek alatt a papírt felváltották a digitális rajzok, és most már a virtuális valóság is az alagúttervezés része. Tervezőcsapataink a legkorszerűbb technológiákkal dolgoznak, beleértve az épületinformáció-modellezést (BIM fájlok) - a világítóberendezések digitális modelljei beépülnek az ügyfél virtuális alagútjába, megmutatva és előkészítve a jövőbeli telepítést. Az ügyfél igényei szerint számos 3D modellt tudunk a rendelkezésére bocsájtani, amelyek tartalmazzák világítási berendezéseink fontos adatait , mint például a méreteket és az anyagokat. Az ügyfél így megalapozhatja későbbi döntését. A projektfázis függvényében különböző részleteket tudunk megadni. Az előkészítési fázisban alap adatok, mint a méretek, a súly és az anyagok kerülnek megadásra. A projekt előrehaladtával egyre több részlet (rögzítés típusa, IP, IK, vezetékdiagram stb.) lesz megadva.

Kiemelt tulajdonságok

Konzisztencia: egyetlen platform ötvözi a különböző partnerek modelljeit Kényelem: megosztott információk egyedi forrása Előrejelzés: virtuális terv a telepítés előkészítéséhez és az esetleges hibák előrejelzéséhez Megtakarítás: a tervek és a költségek összevetésének lehetősége

6

Hosszan tartó élmény

Az alagút-világítás úttörőjeként a Schréder több mint 1000 alagútba tervezett és szállított világítási megoldást világszerte, a franciaországi Mont Blanc-tól az amerikai Queens Midtown alagútig. A kihívásokból szép történetek kerekednek

Queens Midtown alagút – New-York (Egyesült Államok) A Queens Midtown alagút az egyik legjellegzetesebb autópálya-alagút Észak-Amerikában, amely Manhattant köti össze Queens városrésszel. 2012 októberében a Sandy hurrikán okozta áradások károkat okoztak az alagút építészeti, mechanikus és elektromos elemeiben.

Szakértelmünket felhasználva egy biztonságos és fenntartható világítási megoldást szállítottunk.

Loi alagút – Brüsszel (Belgium) A Loi alagút az egyik főbejárat Brüsszel városközpontjába. A járműveket a Rue de la Loi-ra vezeti, ahol számos európai intézmény épülete található. Egy nagy felújítási projekt részeként lecserélték a világítást. A naponta áthaladó számos járművezető biztonsága és kényelme érdekében olyan világítási megoldást kínáltunk, amely fokozza az út esztétikai minőségét és biztonságát. Élénk, mégis pihentető megjelenést kölcsönöz a tájnak a kellemes vezetési élmény érdekében.

Velser alagút – Velsen-Zuid (Hollandia) Az 1957-ben épült Velser alagutat 2016-ban 9 hónapra lezárta a holland hatóság egy nagyobb felújítási és javítási munkafolyamat érdekében. Ehhez az alagúthoz teljes körű világítási megoldást szállítottunk olyan világítóberendezésekkel, amelyek optimális vizuális kényelmet nyújtanak, miközben jelentősen csökkentik az energiaköltségeket , illetve egy intelligens vezérlőrendszerrel , amely lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy távolról kezeljék a teljes telepítést.

7

AZ ÖN MOBILITÁSA Az alagutakban olyan világításra van szükség, amely segít a járművezetőknek gyorsan alkalmazkodni a zárt környezethez, hogy könnyen észrevegyék az esetleges akadályokat, és a sebesség csökkentése nélkül tudjanak továbbhaladni. A kiváló látási viszonyok és a magas fokú vizuális kényelem kulcsfontosságú a zavartalan közlekedés biztosításához. Központban a látási viszonyok

Berendezéseinket olyan optikákkal terveztük, amelyek az alagúti környezethez optimalizálják a fénysűrűséget. Megfelelő világítási szintet kínálnak kiváló látási viszonyok mellett, elkerülve a járművezetőket érő fekete lyuk hatást az alagút bejáratánál, és a káprázást a kijáratnál. Fotometria minden alkalmazáshoz Számos különböző optika áll rendelkezésünkre, melyekkel fényeloszlások széles skáláját tudjuk kínálni, minden alkalmazásnak megfelelve, az energiamegtakarítás maximalizálása mellett. LensoFlex ® platformjainkat nagy teljesítményű LED-ekkel terveztük, amelyek optikák széles skálájával kombinálhatók, és elviselik az erős fényáramot. Lencsék, reflektorok és kollimátorok Egyes projekteknél precíz világítási funkciókra van szükség egy adott környezet vagy valamilyen helyi szabvány miatt. Mi azt a fotometriai megoldást szállítjuk, amelyik a legoptimálisabb végeredményt kínálja, legyen szükség akár lencsékre, reflektorokra vagy kollimátorokra a kényelmes, káprázásmentes élmény érdekében.

Kevesebb karbantartás a lezárások számának minimalizálása érdekében Az alagutak karbantartása lezárásokkal járhat, ami akadályozza a forgalmat, és ezáltal a város életét. Egy váratlan 15 perces lezárás becslések szerint 15000 Euró költséggel jár. Az alagutak üzemeltetőinek megbízhatóságra van szükségük. Alagút-világítási megoldásainkat ezért úgy terveztük, hogy a karbantartási igényt minimálisra csökkentsük. Strapabíró alapanyagokból és tartós alkatrészekből készülnek, garantálva a folyamatos működést hosszú távon . Továbbá, szerszámmentes megoldásaink gyors helyszíni javítást és karbantartást tesznek lehetővé szükség esetén. Az intelligens vezetékezés és a gyorscsatlakozók szintén felgyorsítják a helyszíni munkát, elkerülve a vezetékezési vagy rögzítési problémákat.

8

AZ ÖN BIZTONSÁGA Egy jó alagút mindenek előtt biztonságos. A járművezetőknek úgy kell érezniük magukat, mintha a nyílt úton vezetnének. A világításnak biztosítania kell, hogy a sofőrök teljes biztonságban és kényelemben érkezzenek meg, haladjanak át és hagyják el az alagutat.

Világítás a biztonságért A jó látási viszonyok az alagútban biztonságos utazást garantálnak. Mivel a biztonság az egyik fő szempont, berendezéseinket korszerű optikákkal szereljük fel, amelyek kiváló uniformitást biztosítanak az úton és a falakon, valamint optimális kontrasztot a tökéletes vizuális útmutatás és a jó látási viszonyok érdekében. Vészhelyzetek kezelése Ha baleset történik, világítási megoldásaink biztonságban vezetik el a járműveket a vészkijáratokhoz. Az ATS rendszerrel kiegészítve berendezéseink automatikusan átkapcsolnak vészhelyzeti üzemmódba , hogy segítsék az alagút kiürítését. Ezzel egyidejűleg a vezérlőrendszer parancsokat tud küldeni a központi vezérlésnek, hogy lezárja a bejáratot, vagy csökkentse a sebességhatárt.

ÉRJEN EL VÁLTOZÁST

EGYENLETLEN VILÁGÍTÁS

EGYENLETES VILÁGÍTÁS

A világítás egyenletességének nagy szerepe van a sofőrök biztonságában és a látási viszonyokban. A jó látási viszonyok nélkül nem láthatják előre az esetleges veszélyeket. Az alagút tanulmányozása után egyenletes világítási megoldást tudunk nyújtani, garantálva a magasabb szintű biztonságot.

A monotonitás veszélyezteti a járművezetőket

Az alagutakat úgy tervezik, hogy amennyire csak lehet, egyenesek és egységesek legyenek. Ez a kialakítás gyorsan monotonná válhat, és negatív hatással lehet a sofőrök viselkedésére. A balesetek akkor történnek, amikor a sofőrök elfáradnak, és már nem figyelnek az útra. Egy élénk, testre szabott világítási rendszer egyedi légkört teremt, ami megragadja a sofőr figyelmét, és javítja az élményt. LED-jeink és optikáink testre szabhatók minden alagúthoz. Adjon egyedi identitást alagútjának egy dinamikus világítási forgatókönyv segítségével, biztonságos, mégis felejthetetlen élményt nyújtva.

NORTH CONNEX - SYDNEY AUSZTRÁLIA

Nincs két egyforma alagút. Még ha az emberek nem is jegyzik meg a nevüket, mindig eszükbe fog jutni egy részlet vagy egy érzés, ami által emlékeznek az áthaladásra. Büszkék vagyunk arra, hogy segíthetünk ügyfeleinknek az ilyen emlékek létrehozásában a rugalmas LED technológia alkalmazásával.

9

AZ ÖN BEFEKTETÉSE Maximális megtakarítás és optimális működés

Növelje a teljesítményt Célunk olyan megoldásokat fejleszteni, amelyekkel a legjobb alagút-világítási élményt nyújthatjuk: • A hatékony optikai rendszerek a legjobb teljesítményt garantálják • A korszerű vezérlési megoldások jelentősen csökkentik az energiaköltségeket Csökkentse a karbantartások számát Berendezéseinket tartós működésre terveztük, és ellenállnak a legzordabb körülményeknek: • A fejlett elektronikus alkatrészek jelentősen csökkentik az üzemeltetés költségeit, miközben magas szintű vizuális kényelmet és biztonságot garantálnak • A különféle korrózióvédelmi megoldások mindenfajta környezetbenvédelmet nyújtanak • A szigorú jóváhagyási folyamatok garantálják a nemzetközi szabványoknakvaló megfelelést és a szükséges tanúsítványok megszerzését Takarítson meg időt A városi élet egyre több kihívással jár, ezért gyors és hatékony megoldásokat igényel. Alagút-világítási megoldásaink választ adnak az ilyen kihívásokra: • Szerszámmentes világítótestek a gyors helyszíni reakcióért • Okos vezetékezés és gyorscsatlakozók a telepítés megkönnyítése ésgyorsítása érdekében • Fejlett vezérlési megoldások a telepítés távoli vezérléséhez

Befektetés a jövőbe Mivel a települések komoly kihívásokkal találják szembe magukat az urbanizáció és a klímaváltozás miatt, fenntartható városi környezeteket kell létrehozniuk. Alacsony energiaigényű megoldásaink nagyon kevés karbantartást igényelnek, és távolról dimmelhetők és vezérelhetők, garantálva a helyszíni műveletek számának minimalizálását. Tervezőink és mérnökeink már a termékfejlesztés korai szakaszában figyelembe veszik a környezeti hatást a fenntarthatóbb jövő érdekében.

A Circle Light címke Berendezéseink környezeti hatását mindig is szem előtt tartottuk. Az átlátható feltételek mentén kialakított Circle Light címkét azért találtuk ki, hogy segítsünk ügyfeleinknek alkalmazkodni a körforgásos gazdasághoz, és hozzájáruljunk mindannyiunk pozitív jövőjéhez . A Circle Light címke egyértelműen jelöli a minőségi kompromisszumok nélkül a körforgásos gazdaságra optimalizált termékeket. Az új alagútplatformunk, a TFLEX is megkapta ezt a címkét, köszönhetően az innovatív telepítésnek és a karbantartásbarát koncepciónak.

10

Megfelelő világítás a megfelelő helyen, időben és módon AZ ÖN ENERGIÁJA

Takarítson meg energiát és fokozza a biztonságot Minden alagútzónában különböző világítási szintekre van szükség. Ennek a szintnek magasnak kell lennie a bejárati és a küszöbzónákban, majd fokozatosan csökkennie kell az alagút belsejében, ahogy a szem alkalmazkodik. Ezáltal kialakul egy ideális világítási görbe, amit CIE görbének neveznek. Minél inkább követi az ön világítási megoldása ezt az ajánlott görbét, annál kevesebb lesz a fölösleges világítás, és annál hatékonyabb lesz a telepítés. A Schrédernél a fejlett fénysűrűség-számító szoftverünk az alagút minden aspektusát figyelembe véve kielemzi a környezetet, hogy a megfelelő világítási szintet nyújthassuk az összes zónában. Olyan világítási rendszereket szállítunk, amelyekkel fokozható a biztonság, csökkenthető az energiafogyasztás, és megtakarítások érhetők el.

CIE GÖRBE

A tanulmány során kiszámoljuk a telepítendő világítótestek számát és elhelyezkedését, hogy minél jobban megközelítsük a CIE görbét a hatékony és gazdaságos világítás érdekében.

11

AZ ÖN VEZÉRELHETŐ ALAGÚTJA Intelligens megoldásaink számos funkciót kínálnak, amelyek által az alagutak beléphetnek az okos világítás korszakába, és jelentős mértékben fokozható az emberek biztonsága és kényelme. A külön dimmeléstől és kapcsolástól a vészjelzésekig forgatókönyvek széles skáláját kínálják fejlett alagútvilágítási megoldásaink az alagút paramétereinek hatékony vezérléséhez és nyomon követéséhez.

Előnyök

Csökkentheti az alagút hirtelen változásaira adott reakcióidőt Maximális energiamegtakarítás a hatékony dimmelésnek köszönhetően Könnyű telepítés és konfigurálás Az üzembe helyezés ideje jelentősen csökkenthető (akár 75%-kal)

Csökkentse a helyszíni beavatkozások számát

ATS 4 vezérlőrendszer, egy kézenfekvő megoldás az alagút automatizálásához

A Phoenix Contact-tal közösen kifejlesztett ATS rendszer egy teljes körű központi vezérlőrendszer, amit az alagút-világítási paraméterek távoli vezérléséhez terveztek. Az ATS komponensei megfelelnek az IEC62 443 szabványoknak, valamint az EU NIS direktívájának a TERN infrastruktúrákra vonatkozóan. Az ATS az összes helyi vezérlővel (Lumgate) kommunikál, amelyek a világítótestekbe vannak telepítve. Információkat gyűjt a világítótestektől és a driverektől, illetve az alagútban elhelyezett szenzoroktól. Ez az innovatív eszköz képes folyamatosan az aktuális körülményekhez igazítani a világítás szintjét, például az időjárás, a forgalom sebessége és sűrűsége és egyéb szenzoradatok, például a porlerakódás, a falak tükröződése stb. alapján.

Az intelligens rendszer folyamatosan nyomon követi az energiafogyasztást, és jelzi a hibákat. Tartalmazza a kezdeti világítási tanulmányt, az ipari BUS rendszer pedig lehetővé teszi az egyedi automatikus címzést az üzembe helyezés felgyorsítása érdekében, értékes időt és erőforrásokat megtakarítva a helyszínen. Ráadásul egy alagútvezérlő (TCS) egység segíti és kezeli a kommunikációt az ATS eszközök között, valamint a zavartalan adatcserét a magasabb szintű rendszerekkel.

12

13

CSATLAKOZTATOTT ALAGÚT Világításvezérlés DALI hálózati protokollon keresztül

Az ATS 4 alapvető vezérlési funkcióit nyújtja letisztult formában.

Lehetővé teszi világítótestek csoportjainak a koordinált dimmelését és kapcsolását a még több megtakarítás érdekében.

Egy teljes körű funkcionalitást kínáló, hatékony világításvezérlő szoftverrel kiegészítve. Nincs szükség további interfészre

Ideális megoldás egyszerű alagutakhoz vagy hosszabb alagutak belső zónáihoz.

14

LUMGATE funkciók

LUMGATE

DALI

Lámpavezérlő beépítése

szükséges

nem szükséges

Kommunikációs protokoll

RS422, gyors reakcióidővel

DALI, lassú reakció idővel

Címezhetőség

max. 240 db Lumgate-el szerelt világítótest

max. 64 db driverrel szerelt világítótest

Világítótestek legnagyobb távolsága

max. 400 m × 240 db azaz max. 96 000 m

max. 300 m legfeljebb 63 db driverhez

Indulási áram korlátozás

Igen, a vezérlés folyamán

Nincs

Teljesítmény mérése

Igen

Nincs

15

16

Advanced tunne l system 4 Ipar 4.0 technológiára alapozva

ESZKÖZKEZELŐ MEGOLDÁSOK

SPS ATVISE ® scada szerver

Profinet felhő/ipari busz alapú biztonsági adatkezelő rendszer valós idejű adat analízis Lámpatest komponens karbantartás menedzsment

JELENTÉSEK

KARBANTARTÁS MODUL

XLS FÁJL ELŐREJELZÉSEKHEZ

KÖZMŰVEK

FORGALMI FUNKCIÓK

SZELLŐZÉS

A Schréder alagútmegoldásai a Profinet műszaki szabványain alapulnak az ipari hálózaton történő adatkommunikációra vonatkozóan, amit ipari rendszerek vezérlésére és az azokból történő adatgyűjtésre terveztek.

HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRA

TŰZÉRZÉKELÉS

Tunnel Control System (TCS) Világítótestek feltérképezése Adatok szemléltetése Vészhelyzeti forgatókönyvek Világítási szenzorok leolvasása

ENERGIAELLÁTÁS

BIZTONSÁG

TCS

Riasztás funkció Testre szabható

ATS

L20 fénysűrűség mérő

L20 fénysűrűség mérő Fénysűrűség mérése Atatok küldése az ATS-be

L20 fénysűrűség mérő

Lumgate Interbus eszköz

Teljesítmény monitorozása Világítótestek hibáinak jelentése CE és UL megfelelés

17

Világítási megoldás minden zónára Egy alagút 5 zónára osztható: elérési, küszöb, átmeneti, belső és kijárati zóna. Mindegyik zónában megfelelő világítási szintet kell biztosítani a tökéletes látási viszonyok és az autósok biztonsága érdekében. Termékportfóliónk ideális világítási megoldást kínál mindegyik zónában.

TFELX LINE

TFELX LINE

TFLEX BASE

TFELX LINE

TFLEX BASE

TFELX LINE

TFLEX MODULE

TFLEX BASE

TFLEX MODULE TFLEX MODULE

TFLEX COMBI

TFLEX MODULE

OMNISTAR

TFLEX COMBI

TFLEX COMBI

OMNISTAR

OMNISTAR

TFLEX COMBI

TLI-4

TLI-4

TLI-4

TLI-4

TLI-1

IZYLUM

CONTILED

CONTILED

CONTILED

CONTILED

TECEO

FV32 LED

FV32 LED

FV32 LED

FV32 LED

TFLEX BASE

GL2 COMPACT GL2 COMPACT

GL2 COMPACT

GL2 COMPACT

ZÓNA

ZÓNA

ZÓNA

ZÓNA

ZÓNA

1

2 3

4

5

18

KIHÍVÁSOK A VILÁGÍTÁS TERÉN

RIZIKÓ SZINT

ZÓNA

MEGHATÁROZÁS

KÖVETELMÉNYEK

Egyenletes világítás Elrendezési korlátok (fali vagy acéloszlopos rögzítés)

Az alagút bejáratához vezető terület

1

A sofőröknek észre kell venniük az akadályokat

ELÉRÉSI

Közepes

A kontrasztból adódó fekete lyuk hatás megelőzése

2

Az egyenletesség megőrzése az elérési és a küszöbzóna között

KÜSZÖB

Az alagút bejárata

Magas

A fénysűrűség folyamatos csökkentése, időt hagyva az emberi szemnek az adaptálódáshoz

Az alagút átmeneti szakasza, közvetlenül a küszöbzóna után

A megfelelő szintek biztosítása az alkalmazkodáshoz

3

ÁTMENETI

Közepes

4

Az alagút belső szakasza, amely a kijárat felé halad

Egyenletes világítás a biztonság érdekében

Villódzás (Flicker effect) elkerülése

BELSŐ

Alacsony

A világítás szintjének növelése, felkészítve a szemet a kinti fényviszonyokhoz történő alkalmazkodásra

5

Az alagút utolsó szakasza

A természetes fényviszonyok okozta káprázás csökkentése

KIJÁRATI

Magas

19

TFLEX

Teljes körű megoldás alagutakhoz, egyetlen sokoldalú platformban

20

Az Ön céljaihoz tervezve

Fedezzen fel egy forradalmi moduláris platformot, amely minden alagútformához alkalmazkodik, és javítja a vezetési élményt. Ez az egyedi koncepció egyetlen megoldásban ötvözi a világítótesteket, optikai és tápegységeket, sokoldalú rögzítési lehetőségeket, intelligens vezetékezést és vezérlőrendszereket.

HOZZA LÉTRE SAJÁT EGYEDI PLATFORMJÁT, ÉS ÉLVEZZE AZ ALAGÚTVILÁGÍTÁS EGYEDI MEGKÖZELÍTÉSÉNEK ELŐNYEIT

1 2 3 5 6 4 Rugalmasság és modularitás Magas vizuális teljesítmény Erős rozsdamentes bevonat

Egyetlen platform, amely kielégít minden általános világítási igényt

Integrált fejlett vezérlési technológiák

Szerszámmentes hozzáférés és okos vezetékezési technológia a maximális időmegtakarítás érdekében

21

TFLEX PLATFORM

TFLEX BASE A különálló világítótest, amelyet az alapvető világítási igények kiszolgálására terveztek minden alagútkörnyezetbe. A többféle anyagból készülő állítható kar lehetővé teszi, hogy a TFLEX BASE minden környezetbe illeszkedjen. A rugalmas optikai konfigurációkkal minden szükséges világítási forgatókönyv megvalósítható. Ez a világítótest készen áll az ön alagútprojektjeihez, köszönhetően a plug-and-play vezetékezésnek és az integrált vezérlőrendszernek.

TFLEX MODULE Egy sokoldalú egység, amely a legkorszerűbb fotometriai egységet és optikával van ellátva. Teljes mértékben testre szabható, így különleges légkör teremthető, és minden alagútzóna megvilágítására alkalmas. A TFLEX MODULE-t két áramkörrel tervezték a leghatékonyabb kapcsolás és dimmelés érdekében, optimális teljesítménytényező mellett.

TFLEX DRIVE Egy távoli vezérlődoboz, a legújabb tápegységekkel és vezérlőeszközökkel felszerelve (Lumgate, driverek, biztosítékok). Ez a doboz vagy közvetlenül van rögzítve egy vagy több optikai egységhez, vagy távolabb van elhelyezve vezetéktálcákon vagy falakon. A TFLEX DRIVE és a TFLEX MODULE egységek az előre szerelt hosszabbító vezetékekkel vannak összekötve, szerszámmentes plug-and-play bekötést biztosítva. Vékony kialakításának köszönhetően ez a legrugalmasabb driver doboz, amely szűk helyekre is telepíthető.

TFLEX COMBI A TFLEX MODULE és a TFLEX DRIVE összeszerelhető TFLEX COMBI-vá. Ez az innovatív világítási megoldás akár 3 optikai egységet is tartalmazhat, és nem kevesebb, mint tízféle módon rögzíthető (fix, állítható és dönthető), hogy megfeleljen a különböző rögzítési igényeknek, és könnyen állítható legyen. A TFLEX COMBI minden összetevője előnyeit kínálja (okos vezetékezés, nagy teljesítményű fotometriai motorok, egyedi optikák és fejlett vezérlőrendszer).

TFLEX

BASE

MODULE DRIVE

COMBI

IP IK

69

69

69

69

10

10

9

9

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

22

RÖGZÍTÉS

TFLEX BASE A TFLEX BASE rendelhető az állítható karral vagy anélkül. A kétféle méretben, kétféle anyagból (rozsdamentes acél vagy horganyzott acél) készülő forgatható rögzítőelem segítségével a TFLEX BASE tökéletesen illeszkedhet bármilyen falhoz vagy mennyezethez. Fedezze fel a TFLEX rögzítési megoldásait, és alkossa meg a legmegfelelőbb világítási megoldást alagútjához.

30°

10° 20°

FAL: 40° ÉS 90° KÖZÖTT MENNYEZET: -20° ÉS 20° KÖZÖTT

CSAK FAL: 0° ÉS 40° között

KAMPÓS RÖGZÍTÉS

ÁLLÍTHATÓ RÖGZÍTÉS 3G

10°-OS LÉPÉSEK

TFLEX COMBI és MODULE A TFLEX COMBI és MODULE 5 különböző típusú karral kapható, amelyek rozsdamentes és horganyzott acél kivitelben is elérhetők. Összesen tíz különböző kombináció érhető el, hogy az alagutak minden kihívásának megfelelhessen. Mindegyik rögzítés dönthető -20°és 20°között, és egy speciális telepítőkészlettel érkezik a biztonságos, megbízható telepítés érdekében.

FÜGGESZTETT FORGATHATÓ-KIHÚZHATÓ

FALI FORGATHATÓ, ÁLLÍTHATÓ

HOOK FIXATION

FALI FORGATHATÓ, KIHÚZHATÓ

FÜGGESZTETT FORGATHATÓ, ÁLLÍTHATÓ

FÉNYÁRAMCSOMAGOK

TFLEX BASE

TFLEX MODULE

TFLEX COMBI

lm kimenet

MODULE 1

MODULE 2

MODULE 3

COMBI 1

COMBI 2

COMBI 3

Min.

3100lm

12600lm

19000lm

67600lm

12600lm

19000lm

67600lm

Max.

19000lm

32700lm

65500lm

88300lm

32700lm

65500lm

88300lm

Válasszon fix vagy forgatható rögzítést, kihúzható vagy állítható kivitelben, biztosítva, hogy a világítás alkalmazkodik az alagút formájához.

23

TFLEX LINE

Teljes körű LED megoldás az alagút igényeire szabva

A TFLEX megoldás folytatásaként kifejlesztett TFLEX LINE páratlan vizuális teljesítményt kínál, és tökéletesen egyenletes világítást biztosít az alagút minden pontján, miközben jelentősen csökkenti az energiafogyasztást. A TFLEX LINE egy teljes körű megoldás, amely kapható integrált csatlakozókkal, és előre szerelt, méretre szabott vezetékekkel is szállítható, így bármilyen alagút hosszához és formájához képes illeszkedni.

TFLEX LINE

60

120

200

Névleges fényáram (tartomány)

700 - 4600lm

1400 - 9300lm

1400 - 14100lm

Színhőmérsklet

semlegesfehér 740

IP 66/69

IK 08

24

25

Fedezze fel sokoldalú termékcsaládunkat VILÁGÍTÓTESTEK

OMNISTAR Nagy teljesítményű megoldás alagutakba és nagy területekre A jelentős megtakarítás, a teljesítmény és a rugalmasság jegyében tervezve

Alumíniumból és üvegből készül Nagy teljesítményű LensoFlex ® optikákkal Az alumínium tükrökkel CBL fényeloszlású világítás is lehetséges BlastFlex TM kollimátorok a fény precíz beállításához Class I EU, Cl II EU, Class 1US IP 66 és IK 08 minősítés ENEC és cULus és RCM minősítés

FÉNYÁRAMCSOMAGOK OMNISTAR 7800 - 76000lm

26

VILÁGÍTÓTESTEK FV32 LED

A rugalmas megoldás 4 méret és LED konfigurációk széles skálája a végtelen lehetőségekért

Alumíniumból és üvegből készül Nagy teljesítményű LensoFlex ® optikákkal Az alumínium tükrökkel CBL fényeloszlású világítás is lehetséges Többféle vezérlési megoldás (Lumgate, DALI, 1-10V)

Fix és forgatható karok Class I EU, Class 1US IP 66 és IK 08 minősítés ENEC és UL minősítés

FÉNYÁRAMCSOMAGOK

FV32.0

FV32.1

FV32.2

FV32.3

4500 - 15600lm

9000 - 31100lm

16500 - 47000lm

3000 - 7800lm

GL2 COMPACT

Erős és hatékony LED világítási megoldás Funkciók egyedi kombinációja, karcsú kialakítással

BDK

5 méret Alumíniumból és üvegből készül Nagy teljesítményű LensoFlex ® optikákkal

Hátrairányuló fénytompítás (opcionális) Többféle vezérlési megoldás (Lumgate, DALI, 1-10V) Fix és forgatható karok Class I EU, Class II EU, Class 1US

IP 66 és IK 08 minősítés ENEC és UL minősítés

FÉNYÁRAMCSOMAGOK

GL2.1

GL2.2

GL2.3

GL2.4

GL2.5

2300 - 4700lm

4600 - 9400lm

6900 - 14100lm

9200 - 18100lm

11500 - 28200lm

27

VILÁGÍTÓTESTEK

TLI Megoldás rozsdamentes acélból Rozsdamentes acélból és üvegből készült világítótest-család a teljesítmény, a rugalmasság és a könnyű telepíthetőség jegyében tervezve

2 méret: TLI-1 és TLI-4 Nagy teljesítményű LensoFlex ® optikákkal Az alumínium tükrökkel CBL fényeloszlású világítás is lehetséges Többféle vezérlési megoldás (Lumgate, DALI, 1-10V) Class I EU IP 66 és IK 08 minősítés ENEC minősítés

FÉNYÁRAMCSOMAGOK

TLI1

TLI4

1200 - 7000lm

5300 - 18500lm

28

VILÁGÍTÓTESTEK ÉS LINEÁRIS MEGOLDÁSOK

CONTILED

Folyamatos LED sor alagút-világításhoz Tökéletes alternatíva a fénycsövekkel szerelt alagutakba

2 méret: CONTILED 1 és CONTILED 2 Alumíniumból és üvegből készül Nagy teljesítményű LED-ekkel. LensoFlex ® 4 LED-es PCBA változat, vagy ContiFlex TM változat lineáris LED optikákkal Plug-and-play gyorscsatlakozás Class I EU és Cl II EU

IP 66 és IK 08 minősítés ENEC és UL minősítés

FÉNYÁRAMCSOMAGOK CONTILED 1000 - 16500lm

DRIVER DOBOZ OMNIBOX

A többcélú távoli vezérlődoboz Nagy teljesítményű LED optikai egységek meghajtására tervezve

48 - 144 LED-es optikai egységek meghajtásához Strapabíró öntött alumíniumból Okos vezetékezés és csatlakozók (kimenet 4 optikai egységhez) Többféle vezérlési megoldás (Lumgate, DALI, 1-10V) Class I EU, Cl II EU, Class 1US

IP 66 és IK 08 minősítés ENEC és cULus minősítés

29

SMART VEZETÉKEZÉS: Testre szabott megoldás a telepítési hatékonyságért és a könnyű karbantartásért

A Schréder az EU építési termékek forgalmazására vonatkozó feltételeinek megfelelő vezetékeket kínál elsődleges és másodlagos tápellátáshoz vagy BUS kommunikációhoz . Minden vezeték egyedi hosszal készül, és ütésálló, bekattanó csatlakozókkal van ellátva. A «T» és «H» típusú csatlakozók egy ötpólusú csatlakozódoboz funkcionalitását nyújtják. Ezek a csatlakozók biztosítják a gyors, megbízható és szerszámmentes telepítést . Minden vezetéket 100%-ban a gyárban szerelnek össze és tesztelnek. Egy egyedi kód segítségével ez nyomon követhető. Egy intelligens, integrált fázisfordító koncepció is kiegészíti az előnyök sorát. Ez az innovatív koncepció akár 50%-kal csökkentheti a rögzítés és a telepítés időtartamát a hagyományos módszerekhez képest, és jelentősen csökkenti a vezetékekből keletkező hulladékmennyiségét a gazdaságosabb, fenntarthatóbb telepítés érdekében .

30

Előnyök

Gyorsaság: könnyű és gyors telepítés Proaktivitás: gyors helyszíni beavatkozás (karbantartás, javítás, csere) Megbízhatóság: tűzálló vezetékek és ütésálló csatlakozók, gyárilag szerelve és tesztelve Költséghatékonyság: egyedi hossz minden alagúthoz

31

Minőség, kompromisszumok nélkül Az alagút-világítási berendezések szélsőséges környezeti hatásoknak vannak kitéve. Rázkódás, repülő törmelék, kipufogófüst, víz, só és elektromos túlfeszültség is károsíthatja őket. Gyártási folyamatainkat szigorúan ellenőrizzük létesítményeinkben, garantálva a kiváló minőségű termékeket. Termékeinket akkreditált laboratóriumokban tesztelik és hitelesítik, hogy ellenálljanak a zord körülményeknek, és biztosított legyen az időtálló minőség és strapabíróság.

Korrózióteszt Minden Schréder alagútvilágítási berendezés laboratóriumi és helyszíni korrózióteszteken megy át.

Tömítettség és rázkódás A Schréder termékek magas szintű védelemmel vannak ellátva a mikrorészecskék, a víz és az erős rázkódás ellen, hála a strapabíró kialakításnak és a minőségi buráknak.

Tűzálló alkatrészek Termékeink nem gyúlékony anyagokból állnak, hogy megfeleljenek a legszigorúbb követelményeknek (m1, vo, stb.), és nem okoznak mérgező füstöt (0% halogén, f1, stb.).

Rázkódás Minden jármű elhaladásakor a berendezéseket erős rázkódások és széllökések érik. Egyetemekkel együttműködve a Schréder alapos teszteknek

veti alá az alagutakba szánt termékeit és tartószerkezeteit laboratóriumokban és szélcsatornákban.

32

33

www.schreder.com Copyright© 2022. Július - Schréder Magyarország Zrt. (székhely: 2084 Pilisszentiván, Tópart 2; adószám: 10174328-2-13) A kiadványban szereplő információk, leírásokés illusztrációk kizárólag az érdeklődők általános jellegű tájékoztatásának célját szolgálják. Tekintettel a termékek tökéletesítésére irányuló folyamatos fejlesztőmunkára,a termékek jellemzőit és tulajdonságait, mind a műszaki adatok (pl. ábrák, képek, szövegek, adatok), mind a választék vonatkozásában értesítés nélkül módosíthatjuk Termékeink országonként eltérőek lehetnek.A kiadványban szereplő termékek jellemzői, tulajdonságai, illetve műszaki adatai az egyes termékek általános jellemzőinektekinthetők, és nem képezik sem szerződés, sem az általános szerződés feltételek részét. A Schréder Magyarország Zrt. nem vállal felelősséget a jelen kiadványban szereplőadatok pontosságáért, naprakészségért, illetve azok hiányosságáért. További információkért kérjuk, forduljon munkatársunkhoz.

34

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34

ch.schreder.com

Powered by