Schréder - EXEDRA

Uw stad zo slim als u wilt

Met Schréder Hyperion vormt Schréder de evolutie van slimme steden. Meer dan 60 experts in cloud computing, cyberbeveiliging, machine learning, IoT en data-analyse Innovatie en inspiratie voor slimmere steden

Schréder Hyperion biedt praktische informatie, training en oplossingen om de transitie naar slimmere en duurzamere steden te vergemakkelijken. Dit expertisecentrum is strategisch gevestigd in de omgeving van Lissabon om optimaal te profiteren van het technische talent. De stad heeft een opmerkelijk hoog aantal gekwalificeerde ingenieurs per hoofd van de bevolking en daarom probeert Schréder Hyperion het bloeiende internationale tech-ecosysteem te benutten door middel van samenwerking en het opzetten van onderzoeksinitiatieven.

werken nauw samen met klanten om het potentieel van stedelijke infrastructuren te benutten om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Gevestigd op de Nova School of Business and Economics (Nova SBE) in Carcavelos (regio Lissabon), een gloednieuwe universiteitscampus, wil Schréder Hyperion stedelijke ruimtes plannen, bestaande infrastructuur herbestemmen en aan armaturen gerelateerde digitale systemen ontwikkelen.

“ Schréder Hyperion bouwt voort op de meer dan 100 jaar ervaring, kennis en techniek van Schréder om steden te ondersteunen met een gespecialiseerd portfolio van relevante smart city-oplossingen. Bovendien werkt Schréder Hyperion samen met partners over de hele wereld om waarde toe te voegen aan bestaande producten en extra kansen voor steden te creëren.”

Schréder’s slimme en verbonden oplossingen

+450,000

+15

+3,000

4 e

NICOLAS KEUTGEN Chief Innovation Officer bij Schréder

jaren ervaring

verbonden lichtpunten

projecten

generatie

2

3

EEN VISIE ONDERSTEUNEN > Maximale energiebesparingen en

EFFICIËNT MANAGEMENT > Nauwkeurige inventaris van activa > Directe storingsrapportage > Geoptimaliseerde service/onderhoud planning

geminimaliseerde ecologische voetafdruk > Eenvoudige aanpassing voor evenementen > Nauwkeurige data voor weloverwogen beslissingen > Klaar voor smart city-toepassingen: eenvoudige koppeling met stedelijke IoT-apparaten

Kunstmatige verlichting maakt al sinds de oudheid deel uit van de stedelijke ervaring. In de loop van de jaren heeft technologie zich ontwikkelt om betere prestaties te leveren. Nu brengen besturingsoplossingen een nieuwe laag tastbare voordelen met zich mee die de ROI maximaliseren. Waarom verbinden & beheren?

> Verbeterde kostenregistratie > Flexibiliteit en uitbreidbaarheid

POLITIEKE BESLUIT- VORMERS

TECHNISCHE DIENSTEN STEDEN

NUTS BEDRIJVEN

EENVOUDIGE INSTALLATIE > Verbeterde voorbereiding en follow-up > Interface om efficiënt met steden te werken en andere belanghebbenden > Plug-and-play inbedrijfstelling

STEDEN WAAR ZE GRAAG WONEN > Veiligheid, comfort en welzijn zonder verstoring > Minder storingsrapportage > Gevoel dat hulpmiddelen goed gebruikt zijn > Gevoel van trots

BEWONERS

4

5

Eerst uw ontwikkeling, dan de juiste technologie

BIG DATA EENVOUDIG EN VOORDELIG GEMAAKT

UITGEBREIDE FUNCTIES

GEBRUIKS- VRIENDELIJK

OPEN EN INTEROPERABEL

HOOGSTE BEVEILIGING

Toonaangevend platform voor stadsbeheer

Een slimme stad worden is geen doel op zich.

We willen begrijpen hoe uw stad werkt om innovatieve benaderingen en nieuwe oplossingen te bieden met voordelen die verder gaan dan verlichting. Het gaat niet om de technologie - dit is onze vaardigheid en expertise - het gaat erom uit te zoeken wat er kan worden gedaan om buurten te verbeteren door de juiste oplossingen op de juiste plaatsen in te zetten.

Steden hebben maatwerkoplossingen nodig waar ze mee vooruit kunnen. Het gaat er niet op dat u een oplossing kiest die voor iedereen geschikt is. We beginnen met het begrijpen van het unieke karakter van uw stad, de pijnpunten en de kansen. Schréder creëert, adviseert, innoveert en integreert op verlichting gebaseerde oplossingen. We ondersteunen onze klanten volledig. We stemmen waarde af op uw korte- en middellangetermijndoelstellingen, terwijl we uw langetermijnvisie behouden.

6

7

Onze ecosysteem-partners voor technologie-agnostische oplossingen

Standaardisatie voor op maat gemaakte IoT-oplossingen

Schréder speelt een sleutelrol bij het stimuleren van standaardisatie met allianties en partners zoals uCIFI, TalQ of D4i. Onze gezamenlijke inzet is om oplossingen te bieden die zijn ontworpen voor verticale en horizontale IoT-integratie . Van de basis (hardware) tot de taal (datamodel) en de intelligentie (algoritmen), het complete Schréder EXEDRA systeem vertrouwt op gedeelde en open technologieën.

Dit interoperabele platform zorgt ervoor dat klanten bestaande of externe systemen/apparaten kunnen aansluiten op Schréder EXEDRA en dat betekent zelfs dat we openstaan voor samenwerking met onze concurrenten.

De systeemarchitectuur van Schréder EXEDRA is ontworpen om naadloos samen te werken met andere software- en hardwareoplossingen. Hoe is dit mogelijk? In tegenstelling tot gepatenteerde systemen die interoperabiliteit voorkomen en leverancier aanhankelijk zijn of dure eigen integraties genereren, is Schréder EXEDRA een oplossing gebaseerd op open standaarden en protocollen .

Het einde van gepatenteerde draadloze communicatienetwerken voor slimme steden en nutsbedrijven De uCIFI Alliance staat open voor elk industrieel bedrijf, adviesbureau, eindklant, overheidsinstantie, nutsbedrijf en andere entiteit die zich inzet voor het ontwikkelen van open niet-eigendomsrechtelijke oplossingen om de Smart City en slimme energiemarkten te ontsluiten. uCIFI streeft ernaar een uniform datamodel te definiëren voor alle Smart City-objecten, gebaseerd op het gestandaardiseerde OMA LwM2M data-format. Het uCIFI datamodel is geschikt voor implementatie in elk IoT- netwerk inclusief LoRaWAN, NB-IoT, 802.15.4G draadloze mesh-netwerken en eigen IoT-netwerken. www.ucifi.com Interoperabiliteit van armaturen, sensoren en/of communicatie nodes Het Zhaga consortium heeft de krachten gebundeld met de DiiA om een enkele Zhaga-D4i certificering te produceren die de Zhaga Book 18 versie 2 outdoor connectivity specificaties combineert met DiiA’s D4i specificaties voor DALI. Deze certificering omvat alle kritieke kenmerken, waaronder mechanische pasvorm, digitale communicatie, gegevensrapportage en stroomvereisten binnen een enkel armatuur, waardoor plug-and-play interoperabiliteit van armaturen (drivers) en randapparatuur zoals connectiviteits

Het wereldwijde Smart City- protocol

Het TALQ Consortium heeft tot doel een wereldwijd geaccepteerd Smart City-protocol te definiëren voor centrale beheersoftware voor het configureren, besturen en bewaken van heterogene Smart City-apparaatnetwerken. TALQ biedt antwoorden voor de belangrijkste uitdagingen van het bouwen van echt slimme steden, waaronder het verhogen van de veiligheid en het comfort van inwoners, het verminderen van het energieverbruik en de CO 2 -uitstoot wereldwijd en het verhogen van de kostenefficiëntie voor partijen die de slimme stad beheren. www.talq-consortium.org

CLOUD

3 e PARTIJ CLOUD

CONNECTOREN

GEBRUIKER

SERVER

VERKEER WEER AFVAL

Open, flexibele en veilige cloud computing services Microsoft Azure is een steeds groter wordende reeks cloudservices die wordt geleverd met het hoogste niveau van beveiliging, transparantie, conformiteit met standaarden en naleving van regelgeving. Microsoft Azure biedt de vrijheid om applicaties te bouwen, beheren en implementeren op een enorm, wereldwijd netwerk met behulp van de favoriete hulpmiddelen en frameworks van klanten. Het biedt vanaf de basis beveiliging, ondersteund door een team van experts, en proactieve naleving die wordt vertrouwt door bedrijven, overheden en startups. www.azure.microsoft.com

nodes wordt gegarandeerd. www.zhagastandard.org

8

9

The sky is the limit

Een goed beheerde stad houdt nooit op met zoeken naar kansen om te innoveren.

Om up-to-date te blijven heeft Schréder een technologie-agnostische benadering gekozen. Wat betekent dit? We vertrouwen op open standaarden en protocollen om een architectuur te ontwerpen die naadloos kan samenwerken met software en hardware van derden. Slimme steden zouden platforms voor innovatie moeten zijn en dat is Schréder EXEDRA ook.

Het harde werken aan het bouwen van een slimme stad is een reis, geen bestemming: er is altijd ruimte voor verbetering. Met EXEDRA heeft Schréder een toekomstbestendig platform ontwikkeld dat deze constante behoefte om nieuwe uitdagingen aan te gaan en mee te evolueren met technologie integreert. We weten dat de beste oplossingen diegene zijn die in de loop van de tijd zijn gebouwd door middel van flexibiliteit en openheid .

De barrières doorbreken In deze afgesloten wereld is Schréder EXEDRA een inclusieve ontwrichtende oplossing. Het platform is ontworpen om volledige interoperabiliteit te ontgrendelen, want het biedt:

de mogelijkheid om apparaten (armaturen) van andere merken aan te sturen

de mogelijkheid om controllers te beheren en sensoren te integreren van andere merken

de mogelijkheid om verbinding te maken met apparaten en platforms van derden

Schréder EXEDRA maakt een ecosysteembenadering met partners mogelijk om steden eindeloze oplossingen te bieden.

Vandaag de dag mislukt 82% van de Smart City-initiatieven door gebrek aan ervaring en openheid. EXEDRA, de 4 e generatie verbonden oplossingen van Schréder, is uw paspoort om lid te worden van de club van de 18% die wel slaagt.

Maak deel uit van de 18%!

10

11

Bovenaan de markt

Als het gaat om gebruikerservaring, onderscheidt Schréder EXEDRA zich als het meest intuïtieve en uitgebreide City Management System.

Volledig configureerbaar dashboard Pas uw dashboard aan: voeg widgets toe, verplaats, vergroot of verklein en organiseer ze voor het persoonlijke dashboard van elke belanghebbende. Geïntegreerd voorraad- en apparaatbeheer Ophalen, aanmaken, bewerken of verwijderen van armaturen, kastcontrollers, meters, elektrische kabels, sensoren en meer. Apparaatstatus en real- time inzicht/controle Blijf verbonden met uw netwerk. Navigeer op een kaartweergave om de belangrijkste prestatie-indicatoren en apparaatstatussen te bekijken. En beheer ze wanneer dat nodig is. Verlichtingsschema’s Programmeer uw verlichting. Creëer en bewerk uw dimprofielen op basis van eindeloze variabelen (kalenderdagen, speciale gelegenheden, seizoen, etc.). Wijs deze regels toe aan configureerbare armatuurgroepen. Dynamische verlichting Maximaliseer uw voordelen door sensoren aan groepen armaturen te koppelen om vooraf gedefinieerde verlichtingsscenario’s te activeren. Rapporten, alarmen en data-analyse Anticipeer en reageer in real-time. Configureer waarschuwingsberichten, krijg nuttige inzichten met behulp van rapporten. Profiteer van gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen.

Beheer van energieverbruik

Houd rekeningen onder controle. Monitor, meet, vergelijk. Schréder EXEDRA biedt alle relevante functies om u te helpen de energie-efficiëntie te verbeteren. Ticketsysteem Organiseer veldwerkzaamheden via een volledig geïntegreerd ticketsysteem waarmee u uw activabeheer en onderhoud kunt optimaliseren. Automatisering Profiteer van het Schréder EXEDRA automatiseringscentrum om eenvoudig geavanceerde reeksen geautomatiseerde acties aan te passen op basis van de voorwaarden en regels die u hebt gedefinieerd. Gebruikersbeheer Verdeel rollen en rechten onder alle belanghebbendenvanprojectenvolgens hun missies en verantwoordelijkheden. Meerdere zones Configureer en beheer verschillende zones onafhankelijk van elkaar. Dankzij de multitenant architectuur van Schréder EXEDRA kunnen aannemers, nutsbedrijven of grote steden gebieden van elkaar scheiden. Applicatie oplossing Sluit verschillende soorten hardware van verschillende fabrikanten aan op de EXEDRA UI. Dit geldt zowel voor lichtregeling als voor andere toepassingen: milieumonitoring, smart water, smart grid, smart parkeren, smart afval en meer.

12

13

Schréder EXEDRA mobiel: altijd verbonden met uw verlichtingsinstallatie

Download Schréder EXEDRA Mobile gratis op

Zoek of verplaats een bestaand asset, maak een nieuwe asset, scan een QR-code van een controller om het aan een asset te koppelen. Vanuit zijn/haar positie kan de gebruiker een asset op de kaart selecteren of de zoekfunctie gebruiken om deze te vinden. Hij/zij kan een camera van een mobiele telefoon gebruiken om een ​foto te maken en deze aan een asset te koppelen.

Soepele inbedrijfstelling

Controleer de huidige status van een armatuur: stroomverbruik, dimprofiel, informatie over activa, enz. Gebruik de handmatige bediening om een ​ testprocedure uit te voeren en om de armatuurparameters aan te passen (bijv. dimprofiel).

Realtime controle en instellingen

Stel alarmen in, creëer tickets voor specifieke armaturen en wijs ze toe aan onderhoudsoperators. Geolocatie (kaartweergave), ID- of QR-code-zoektool maken het gemakkelijk om aan defecte armaturen te werken, waardoor de efficiëntie van het veldteam wordt gemaximaliseerd .

Effectief onderhoud

14

15

Eenvoud is de ultieme verfijning

Automatische inbedrijfstelling Schréder EXEDRA is een plug-and-play oplossing . Als een systeem zonder gateways die het mobiele netwerk gebruikt, zorgt een intelligent geautomatiseerd inbedrijfstellingsproces dat de armatuurgegevens herkent, geverifieerd en in de gebruikersinterface geplaatst worden. Automatische inventarisatie De armatuurgegevens van Schréder worden automatisch opgehaald en bijgewerkt in het EXEDRA platform dankzij een RFID-tag. Voor armaturen van andere merken kunnen assetgegevens ook via een CSV-bestand in het platform worden geïntegreerd. Dynamische verlichting Door het zelfherstellende netwerk tussen armatuurcontrollers kan real- time adaptieve verlichting rechtstreeks via de gebruikersinterface worden geconfigureerd. Automatisering Schréder EXEDRA integreert een automatiseringsmodule. Stadsbeheerders kunnen dit krachtige hulpmiddel gebruiken om aangepaste routines en geautomatiseerde acties in te stellen op basis van regels en voorwaarden die ze definiëren om operaties te vereenvoudigen en repetitieve taken te automatiseren .

SNEL & EENVOUDIG INZETBAAR

1.

AUTOMATISCHE DETECTIE

5.

ONLINE BESCHIKBAAR

2.

AUTOMATISCH TESTEN

4.

3.

AUTOMATISCH VERBINDEN

GEOLOCATIE

16

17

Geweldige inzichten, geweldige beslissingen

Als data goud was, hoefde u het niet zelf te mijnen. Schréder EXEDRA brengt het u met alle duidelijkheid die u nodig hebt om beslissingen te nemen en uw stad te beheren.

Door middel van geavanceerde gegevensanalyse, zowel visueel als in rapporten gepresenteerd, is Schréder EXEDRA een krachtig hulpmiddel voor efficiëntie en besluitvorming . Op korte termijn gaat het om de directe financiële en operationele voordelen. Hoe langetermijn het ook is, het gaat om strategische beslissingen die de toekomst zullen bepalen.

Schréder EXEDRA verzamelt enorme hoeveelheden data van eindapparaten, analyseert ze en geeft ze intuïtief weer om eindgebruikers te helpen de juiste acties te ondernemen . Schréder EXEDRA draagt bij aan het onderhoud van de stadsinfrastructuur om de burgers consequent veiligheid, comfort en welzijn te bieden.

Voordelen van datagestuurde besluitvorming met Schréder EXEDRA

Lagere kosten

Verhoogde snelheid

Continue verbetering

Gezamenlijke besluitvorming

Betere planning

18

19

Overal beschermd

Schréder EXEDRA biedt state-of-the-art gegevensbeveiliging met encryptie, hashing, tokenisation en sleutelbeheermethodes die gegeven over het hele systeem en de bijbehorende services beschermen. Bovendien implementeert Schréder ook hulpmiddelen om de beveiliging verder te versterken en te voldoen aan internationale normen en aan de behoeften van lokale klanten. U bent veilig bij Schréder.

Onze gegevensbeveiligingsstrategie beschermt gegevens op alle platforms en services. Schréder implementeert ook hulpmiddelen om het volgende te garanderen: Data residentie Data isolatie

Om de beveiligingsuitdagingen aan te pakken volgt Schréder EXEDRA een meerlaagse aanpak waarbij specifieke beveiligingsmaatregelen worden genomen op apparaat-, communicatie- en cloudniveau. Deze beveiligingsmethode biedt continue analyse van beveiligingsrisico’s en beperking van bedreigingen door middel van beveiligingsprocessen en -mechanismen. Schréder is geen eigenaar van uw data, maar is er wel verantwoordelijk voor. Schréder stelt alles is het werk om gegevens gedurende de gehele levenscyclus te beschermen tegen onbevoegde toegang en datacorruptie.

Geïsoleerde identiteit Geïsoleerde toegang

Geïsoleerd apparaatbeheer Geïsoleerde apparaatmeting Geïsoleerde prestatieanalyse

20

21

Schréder deelt een missie met haar klanten om steden te creëren waar mensen graag in wonen. Dit doel wordt belichaamd in een compromisloze aanpak via vier pijlers. Om die vier pijlers helemaal te bereiken, moest er worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van slimme oplossingen die verder

gaan dan verlichting. #whycompromise

Uw karakter

Uw leefomgeving Flora, fauna en de sterren aan de hemel zijn allemaal een essentieel onderdeel van de stedelijke ervaring. Slecht gerichte, blauw getinte verlichting kan dieren, insecten, planten en onze slaap verstoren. We gebruiken onze expertise om te innoveren en duurzame, gezonde omstandigheden voor ons allemaal te creëren. Schréder werkt met u samen om uw omgeving te respecteren.

Elke stad heeft een geest, een ziel die voortkomt uit haar inwoners, industrieën en ideeën. Oplossingen op maat laten hun unieke identiteit zien en stadsstraten hun verhaal vertellen. Schréder werkt met u samen om uw karakter te benadrukken.

Uw gemeenschap Burgers hebben plaatsen en momenten nodig om diep in te ademen en zich opnieuw op te laden. Yoga in het park tijdens de lunchpauze, een wandeling over de brug na werktijd, de avondmarkt verkennen…. De meest spectaculaire steden komen tot leven na zonsondergang met speciale data, evenementen of momenten. Schréder werkt met u samen om uw gemeenschap te verlichten.

Uw toekomst Al meer dan een eeuw helpt Schréder steden om hun energieverbruik te verminderen en duurzame materialen te gebruiken. We werken wereldwijd samen met partners om bedrijfsmodellen, systemen en verlichtingsoplossingen te creëren die ervoor zorgen dat de volgende generaties een mooie toekomst hebben. Schréder werkt met u samen om uw toekomst veilig te stellen.

22

23

Maximaliseer city branding

Uw investering toekomstbestendig

Klantprofiel Lokale autoriteiten willen hun erfgoed en het aantrekkelijkheidspotentieel ervan graag behouden.

Uitdaging Iconische plekken trekken toeristen aan, genereren inkomsten voor de lokale economie

en dragen bij aan de grootsheid van een stad. Maar in het tijdperk van sociale media is een slechte recensie zo gemaakt met het delen van een foto van een verwaarloosde omgeving of berichten over een teleurstellende stedelijke ervaring. Omgevingen in het beste licht plaatsen is zowel een must als een uitdaging voor een stad. Oplossing Schréder EXEDRA biedt niet alleen real-time monitoring van verbonden stedelijke activa zoals armaturen, vuilnisbakken of openbare WiFi. Dankzij het automatiseringscentrum kunt u voorwaardelijke regels definiëren, alarmen instellen en automatisch tickets aanmaken om onderhoudsactiviteiten ter plaatse te optimaliseren. Alle IoT-apparaten die dezelfde open standaarden voor data en communicatie gebruiken, kunnen het platform naadloos integreren. En natuurlijk kan op deze iconische plekken de verlichting aangepast worden volgens specifieke schema’s om speciale evenementen te ondersteunen. Gevolg Beter dan een dure advertentiecampagne, bieden blije bezoekers en toeristen 100% gratis promotie van de stad en haar erfgoed op sociale media, vlogs, blogs en beoordelingsplatforms.

Klantprofiel Verlichtingsbeheerder die het hele verlichtingsplan wil verbinden met een duurzame besturingsoplossing.

Uitdaging Maak op afstand

Oplossing Schréder EXEDRA herenigt het netwerk dankzij de mogelijkheid om nodes te besturen die zijn aangesloten op Zhaga/NEMA sockets en armaturen van meerdere fabrikanten. Met een API kan EXEDRA communiceren met beheersystemen van derden om het hele schema samen te voegen op één uniek, modern, inzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform.

Gevolg Start een nieuw tijdperk met een technologie- agnostische oplossing die de investeringen van de stad veiligstelt en de keuzevrijheid voor toekomstige activa versterkt.

verbinding en neem de controle over een verlichtingsinfrastructuur die in de loop van de jaren is opgebouwd met verschillende armaturen, controllers en CMS die bij verschillende leveranciers zijn gekocht.

24

25

Harmonie creëren voor de gemeenschap

Maximaliseer zowel besparing als veiligheid

Klantprofiel Raadsleden voor financiën en veiligheid in een dorp.

Uitdaging Het budget onder controle houden en tegelijkertijd de hoogste veiligheid bieden aan burgers op plaatsen met willekeurige activiteiten. Oplossing Met Schréder EXEDRA kunnen verlichtingsscenario’s worden gecreëerd, inclusief de meest efficiënte dimprofielen en licht-op-aanvraag functies op basis van sensordetectie. De selectie van sensor (en) waarop de armaturen reageren en de bijbehorende configuratieparameters (d.w.z. activeringsvertraging, wachttijd) kunnen eenvoudig worden toegewezen aan armatuurcontrollers. De detectiegebeurtenissen genereren bruikbare gegevens voor besluitvorming over toekomstige investeringen en prioriteiten. Gevolg De besparingen op verlichtingsuitgaven maken budget vrij voor andere gebieden. Het dorp minimaliseert ook zijn ecologische voetafdruk. Met de verlichtingsniveaus die bij detectie worden verhoogd, genieten burgers van een gevoel van veiligheid en welzijn wanneer ze kritieke gebieden gebruiken, zoals oversteekplaatsen voor voetgangers, steegjes of afgelegen fietspaden.

Klantprofiel Lokale autoriteiten op zoek naar duurzame ontwikkeling van de gemeenschap.

Uitdaging Mooie pleinen en winkelstraten lokken bewoners en bezoekers naar winkels, bars en restaurants. Mensen brengen graag tijd buiten door. Maar een ongecontroleerde verspreiding van nachtelijke activiteiten kan conflicten opleveren met bewoners die rust willen als het bedtijd is.

Oplossing Schréder EXEDRA stelt de verlichtingsinfrastructuur in staat om gedrag positief te beïnvloeden en aan te passen aan de natuurlijke cycli van het menselijk lichaam. Als de avond valt en de pleinen

en straten leeg zijn, passen de verbonden armaturen het verlichtingsniveau en de kleurtemperatuur aan om lichthinder voor de inwoners van dat gebied te verminderen, zich aan te passen aan het biologische ritme en zo het proces van het slapengaan te vergemakkelijken. Omdat dit allemaal naadloos verloopt, worden mensen op een natuurlijke manier aangemoedigd om het gebied te verlaten en terug naar huis te gaan. Gevolg Mensen leven in harmonie samen: lokale economische activiteiten kunnen zich op goede voet met de lokale bewoners ontwikkelen. Goede praktijken verminderen lawaai, criminaliteit, vandalisme en andere typische stedelijke ongeregeldheden.

26

27

Dieren beschermen

De factor

We bouwen een op vertrouwen gebaseerde samenwerking met onze klanten op en bouwen open en duurzame relaties op. De naam EXEDRA belichaamt de unieke klantgerichte benadering van Schréder. Er zijn tal van besturingssystemen op de markt, maar Schréder EXEDRA heeft de X factor, waarbij onze klanten centraal staan in onze aanpak. Schréder EXEDRA streeft ernaar om u te laten kiezen wat u centraal stelt in het systeem. Uw behoeften zijn specifiek en in die zin opent Schréder EXEDRA een oneindig aantal mogelijkheden. Schréder EXEDRA gaat over klantervaring en het overtreffen van hun verwachtingen!

Klantprofiel Lokale autoriteiten zorgen voor beschermde natuurgebieden op hun grondgebied.

Uitdaging De burgers voorzien van de nodige verlichting en tegelijkertijd de verstoring van lichtgevoelige diersoorten tot een minimum beperken.

Oplossing Schréder EXEDRA biedt een flexibele besturingsoplossing die het mogelijk maakt verschillende armaturenclusters te creëren

die zijn geprogrammeerd met specifieke scenario’s voor dimmen en kleurtemperatuurveranderingen. Bij installatie importeert het systeem alle informatie met betrekking tot de armatuurconfiguraties die zijn gekozen na een zorgvuldige lichtstudie. Deze inventarisatiefunctie maakt de implementatie mogelijk van oplossingen die zijn geoptimaliseerd vanuit het oogpunt van ontwerp en controle.

Gevolg De buurt en het natuurlijke ecosysteem gaan harmonieus samen en creëren een duurzame

gemeenschap.

28

29

www.schreder.com

Copyright © Schréder S.A. 2022 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder International Services S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22-23 Page 24-25 Page 26-27 Page 28-29 Page 30

ch.schreder.com

Powered by