Schréder - Tunnel Oplossingen

Elke tunnel is uniek en vereist verschillende technische parameters en een op maat gemaakt verlichtingssysteem. Het ontwerp van tunnelverlichting is complex - er moet rekening worden gehouden met de locatie, configuratie, gebruik, instelling en lokale normen. We hanteren een aanpak op maat, implementeren een omgevingsanalyse, uitgebreide fotometrische studies en geavanceerde en veelzijdige technologie.

Verlichtingsoplossingen voor tunnels en onderdoorgangen Veilige en betrouwbare oplossingen met hoge toegevoegde waarde

1

ELKE TUNNEL IS UNIEK EN ZO OOK DE MANIER OM HET TE VERLICHTEN

Een op maat gemaakte verlichtingsoplossing

Elke tunnel is uniek en vereist verschillende technische parameters en een op maat gemaakt verlichtingssysteem. Het ontwerp van tunnelverlichting is complex - er moet rekening worden gehouden met de locatie, configuratie, gebruik, instelling en lokale normen. We hanteren een aanpak op maat , implementeren een omgevingsanalyse, uitgebreide fotometrische studies en geavanceerde en veelzijdige technologie. We werken nauw samen met onze klanten, partners en leveranciers met behulp van bewezen ontwerp- en co-creatieprocessen . Van de fotometrische studie, het integreren van een controlesysteem, tot nalevingscontroles, tot het opzetten van het systeem, we coördineren elk aspect van uw verlichtingsproject en leveren de beste waarde.

2

Het complete pakket

We leveren meer dan armaturen - we bieden ook onze eigen Advanced Tunnel Solution (ATS) om uw verlichtingsnetwerk effectief te beheren, samen met een reeks diensten, waaronder installatie, inbedrijfstelling en optimalisatie. Onze jarenlange expertise stelt ons in staat om state- of-the-art verlichting voor te stellen, gebaseerd op bewezen tunnelervaring . We verleggen voortdurend grenzen om de weg vrij te maken in nieuwe innovatieve tunnelverlichting.

3

Uw oplossing op maat

Onze projectfilosofie is uw garantie om de beste oplossing voor uw tunnel te krijgen. Van de eerste topologieanalyse tot de oplevering en zelfs daarna, Schréder beheert uw project met een co- creatiebenadering om de meest geschikte verlichtingsoplossing te leveren. Onze teams analyseren uw project en voeren diepgaande studies uit om een ​verlichtingsoplossing te ontwerpen die is aangepast aan uw eisen en normen.

SCHEMA EN PROJECT MANAGEMENT

INSTALLATIE VERLICHTING APPARATUUR

VERLICHTINGSONTWERP EN AANBEVELINGEN OPLOSSING

AUDIT

OFFERTE

OVERLEG

INSTALLATIE

PROJECT PLAN

ANALYSE EN TECHNISCHE EVALUATIE

DEFINITIE EN FINE TUNING

COMMERCIEEL AANBOD, ALGEMENE

4

Volledige projectopvolging Onze kracht ligt in ons vermogen om een ​volledig project te managen, van het ontwerpen tot het incorporeren van de installatie, inbedrijfstelling, testen en validatie. Ons aanbod omvat ook training, after-sales services, onderhoud en optimalisatie in de loop van de tijd.

NIEUWE FUNCTIES TOEVOEGEN AAN DE

TESTS EN OVERDRACHT TER PLAATSE

TUNNEL LUMINANTIE NIVEAUMETING

INBEDRIJF- STELLING

ONDERHOUD

OPTIMALISATIE

PROEF EN VALIDATIE

LICHTMETING

UITBREIDING

TECHNISCHE IMPLEMENTATIE VAN DE OPLOSSING

FINE TUNING VAN DE INSTALLATIE

OPTIMALE PRESTATIES BEHOUDEN

5

Technologie-gedreven ontwerp Als een jarenlange expert in tunnelverlichting, zet Schréder al zijn knowhow en expertise in bij het ontwikkelen van nieuwe slimme oplossingen om de tunnelervaring te verbeteren en uw dagelijkse uitdagingen te vergemakkelijken. Modellering van gebouwinformatie Technologie om de kwaliteit te verbeteren en de kosten te verlagen

In de afgelopen decennia zijn papieren tekeningen vervangen door digitale tekeningen, en nu wordt ook virtual reality gebruikt bij een tunnelontwerp. Onze ontwerpteams werken met de nieuwste technologie, waaronder Building Information Modeling (BIM)- bestanden - digitale modellen van onze armaturen integreren in de virtuele tunnelomgeving van de klant om de toekomstige installatie te visualiseren en voor te bereiden. Op basis van de wensen van de klant kunnen we verschillende 3D-modellen van onze tunnelarmaturen voorzien van belangrijke gegevens zoals totale afmetingen en materiaal. Klanten kunnen dan sneller weloverwogen beslissingen nemen.

Afhankelijk van de projectfase kunnen we verschillende detailniveaus leveren. In het voortraject worden basisgegevens zoals globale afmetingen, gewicht of materialen gegeven. Naarmate het project vordert, zullen meer details (bevestigingstype, IP, IK, kabelschema, enz.) worden verstrekt.

Voordelen

Consistentie: één platform om meerdere modellen van verschillende partners te combineren Gemak: een unieke bron van gedeelde informatie Anticipatie: een virtuele bouw om de installatie voor te bereiden en te anticiperen op mogelijke problemen Besparingen: een mogelijkheid om planning en kosten te correleren

6

Een langdurige beleving Als pionier op het gebied van tunnelverlichting heeft Schréder

verlichtings-oplossingen ontworpen en geleverd voor meer dan 1.000 tunnels wereldwijd, van de Mont Blanc in Frankrijk tot de Queens Midtown Tunnel in de VS. Uw uitdagingen maken mooie verhalen

Queens Midtown Tunnel – New- York (Verenigde Staten) De Queens Midtown-tunnel is een van de bekendste en meest herkenbare snelwegtunnels in heel Noord-Amerika en verbindt het stadsdeel Queens met Manhattan. In oktober 2012 hebben overstromingen van Superstorm Sandy de architecturale, mechanische en elektrische componenten van de tunnel beschadigd. Met onze tunnelexpertise zorgde we voor een veilige en duurzame verlichtingsopstelling .

Wettunnel – Brussel (België) De Wettunnel is een van de belangrijkste toegangen tot het stadscentrum van Brussel. Het brengt automobilisten naar de Wetstraat, waar veel Europese institutionele gebouwen staan. Als onderdeel van een grootschalige renovatie is de verlichting vervangen. Om een ​ veilige en comfortabele omgeving te garanderen voor de talrijke automobilisten die er elke dag doorheen rijden, hebben we een verlichtingsoplossing geleverd die de esthetische kwaliteit en veiligheid van de route verbetert. Het creëert een levendig maar ontspannend landschap voor een aangename rijervaring.

Velser Tunnel – Velsen-Zuid (Nederland) De Velsertunnel, gebouwd in 1957, werd in 2016 voor 9 maanden afgesloten door de Nederlandse autoriteiten om uitgebreide renovatie- en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Voor deze tunnel hebben we een complete verlichtingsoplossing geleverd, waarin armaturen zijn geïntegreerd die een optimaal visueel comfort bieden en tegelijkertijd de energiekosten aanzienlijk verlagen , en een intelligent besturingssysteem waarmee de tunneloperators de hele installatie op afstand kunnen beheren.

7

UW MOBILITEIT Tunnels hebben verlichting nodig die bestuurders in staat stelt zich snel aan te passen aan een afgesloten omgeving, zodat ze gemakkelijk mogelijke obstakels kunnen identificeren en kunnen reizen zonder snelheid te verminderen. Uitstekend zicht en een hoog visueel comfort zijn essentieel voor een goede doorstroom. Focus op zichtbaarheid

Onze armaturen zijn speciaal ontworpen met optieken die de luminantie optimaliseren voor tunnelomgevingen. Ze bieden de juiste verlichtingsniveaus met uitstekend zicht, zodat bestuurders het zwarte gat-effect bij de tunnelingang en elk verblindingsverschijnsel bij de uitgang kunnen vermijden. Fotometrie voor elke toepassing We hebben verschillende fotometrische modules die brede fotometrische distributies kunnen genereren om aan alle soorten toepassingen te voldoen en tegelijkertijd energiebesparingen te maximaliseren. Onze LensoFlex®-platforms zijn ontworpen met krachtige LEDs die kunnen worden gecombineerd met een grote verscheidenheid aan optieken die bestand zijn tegen hoge lumenstromen voor een maximale lumenoutput. Lenzen, reflectoren en collimators Sommige projecten hebben nauwkeurige verlichtingskenmerken nodig vanwege een bepaalde tunnelomgeving of sommige lokale normen. Wij leveren de fotometrische oplossing die het meest optimale resultaat biedt, of dit nu lenzen, reflectoren of collimators vereist om een ​comfortabele en niet-verblindende ervaring te garanderen.

Minder onderhoud om verstoringen en sluitingen tot een minimum te beperken Tunnelonderhoudsactiviteiten kunnen enkele afsluitingen veroorzaken, waardoor vertragingen en verstoring van het verkeer en het stadsleven kunnen ontstaan. Een onverwachte tunnelafsluiting van 15 minuten kost naar schatting € 15.000. Tunnelbeheerders hebben behoefte aan betrouwbaarheid.

Daarom zijn onze tunneloplossingen ontworpen om het onderhoud tot een minimum te beperken. Ze zijn gemaakt van robuuste materialen en profiteren van duurzame componenten die op de lange termijn 24/7 prestaties garanderen. Bovendien maken onze gereedschapsloze oplossingen snelle reparaties en onderhoudsinterventies op locatie mogelijk indien nodig. Slimme bekabeling en snelkoppelingen versnellen ook eventuele interventies door bedradings- of montageproblemen te voorkomen.

8

UW VEILIGHEID Een goede tunnel is in de eerste plaats een veilige tunnel. De verlichting moet automobilisten het gevoel geven dat ze op de openbare weg rijden. Het moet ervoor zorgen dat ze de structuur in alle veiligheid en comfort betreden, passeren en verlaten.

Licht voor veiligheid Hoge zichtbaarheid in de tunnel zorgt voor een veilige reis. Omdat veiligheid een prioriteit is, zijn onze armaturen uitgerust met ultramoderne optieken die een uitstekende uniformiteit op de weg en muren bieden, evenals geoptimaliseerde contrastniveaus voor perfecte visuele geleiding en zichtbaarheid in de tunnel. Crisis management Bij een ongeval leiden onze verlichtingsoplossingen automobilisten veilig naar de nooduitgangen. In combinatie met onze Advanced Tunnel Solution (ATS), schakelen onze armaturen automatisch over naar een noodscenario om gebruikers te helpen de tunnel te evacueren. Tegelijkertijd kan dit controlesysteem commando’s naar het centrale controlepunt sturen om de tunnelingang te sluiten of de snelheidslimiet te verlagen.

MAAK EEN VERSCHIL

ONREGELMATIGE VERLICHTING

UNIFORME VERLICHTING

Lichtuniformiteit heeft een enorme impact op de zichtbaarheid en veiligheid van chauffeurs. Zonder een duidelijk zicht kunnen ze niet anticiperen op mogelijke gevaren. Door uw tunnelomgeving te bestuderen, kunnen we een zeer uniforme verlichtingsinstallatie voorstellen om een ​hoger veiligheidsniveau te garanderen.

Eentonigheid, een bedreiging voor de veiligheid van chauffeurs Tunnels zijn zo recht en uniform mogelijk ontworpen. Dit concept kan snel eentonig worden en een negatief effect hebben op het rijgedrag van chauffeurs. Ongelukken ontstaan ​wanneer automobilisten vermoeid raken en zich niet meer op de weg concentreren. Een levendige en op maat gemaakte verlichtingsinstallatie creëert een unieke sfeer die de aandacht van de bestuurder trekt en de tunnelervaring verbetert.

NORTH CONNEX - SYDNEY AUSTRALIË

Geen twee tunnels zijn hetzelfde. Zelfs als mensen zich de naam niet herinneren, zullen ze zich altijd een detail herinneren, een gevoel dat hen herinnert aan het rijden door de tunnel. We zijn er trots op onze klanten te helpen deze herinneringen te creëren door gebruik te maken van flexibele LED-technologie.

Onze LEDs en optieken kunnen voor elke tunnelinstallatie worden aangepast. Geef uw tunnel een unieke identiteit met een dynamisch lichtscenario voor een veilige maar onvergetelijke ervaring.

9

UW INVESTERING Maximaliseer besparingen en optimaliseer operaties

Prestaties verbeteren We streven ernaar oplossingen te ontwikkelen die een ultieme tunnelverlichtingservaring bieden: • Efficiënte fotometrische modules garanderen de beste prestaties • State-of-the-art stroom- en regelcomponenten verlagen energiekosten aanzienlijk • Verschillende anticorrosiebehandelingen zijn bestand tegen alle soorten omgevingen • Een sterk validatieproces om te voldoen aan internationale normen en de bijbehorende certificeringen te verkrijgen Verminder onderhoudswerkzaamheden Onze armaturen zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn bestand tegen de zwaarste omstandigheden: • Geavanceerde elektrische componenten minimaliseren de bedrijfskosten aanzienlijk en bieden tegelijkertijd een hoog visueel comfort en veiligheid Onze tunnelverlichting is ontworpen om die dagelijkse uitdagingen aan te gaan : • Armaturen openen zonder gereedschap voor een snelle actie ter plaatse • Slimme kabels en quick-on connectoren om de installatie te vergemakkelijken en te versnellen • Geavanceerde besturingsoplossingen om de installatie te allen tijde op afstand te beheren Bespaar tijd Het stadsleven stelt steeds meer eisen en vraagt daarom om snelle en efficiënte oplossingen.

Investeer voor de toekomst Aangezien steden als gevolg van verstedelijking en klimaatverandering voor grote uitdagingen staan, moeten ze duurzame stedelijke omgevingen bevorderen. Onze oplossingen met een laag verbruik vereisen zeer weinig onderhoud en kunnen op afstand worden gedimd en beheerd om zo min mogelijk handelingen ter plaatse te garanderen. Onze productontwerpers en ingenieurs houden al vroeg in het productontwikkelingsproces rekening met de milieu-impact om een ​duurzamere toekomst op te bouwen. Het Circle Light Label De milieu-impact van onze armaturen is altijd een prioriteit voor ons geweest. We lanceerden het Circle Light Label met transparante criteria om onze klanten te helpen een circulaire economie aan te nemen en een positieve toekomst voor iedereen te stimuleren. Het Circle Light Label duidt duidelijk producten aan die geoptimaliseerd zijn voor circulaire economie zonder compromis aan kwaliteit. Ons nieuwe tunnelplatform, TFLEX, kreeg dit label dankzij het innovatieve installatie- en onderhoudsvriendelijke concept.

10

Het juiste licht waar, wanneer en hoe het nodig is UW ENERGIE

Energie besparen en de veiligheid verbeteren Elke tunnelzone vereist een ander luminantieniveau. Dit niveau moet hoog zijn bij de ingang en in de drempelzone en vervolgens in de tunnel afnemen naarmate het oog zich aanpast. Deze vereisten genereren een ideale verlichtingscurve, de CIE-curve. Hoe meer uw verlichtingsinstallatie deze aanbevolen curve volgt, hoe minder strooilicht er zal zijn en hoe efficiënter de installatie zal zijn. Bij Schréder analyseert onze geavanceerde luminantieberekenings- software alle aspecten van uw tunnelomgeving om u in alle tunnelzones het juiste luminantieniveau te bieden. Wij leveren verlichtingssystemen om de veiligheid te verbeteren, het energieverbruik te verminderen en besparingen te realiseren.

CIE CURVE

Tijdens onze studie berekenen we het aantal armaturen dat in de tunnel moet worden geïnstalleerd en hun oriëntatie om een ​curve te creëren die zo dicht mogelijk bij de CIE- normatieve curve ligt voor een efficiënte en economische lichtinstallatie.

11

UW VERBONDEN TUNNEL Onze slimme oplossingen bieden meerdere functies om tunnels in het tijdperk van slimme verlichting te brengen en de veiligheid en het comfort van gebruikers aanzienlijk te verbeteren. Van individueel dimmen en schakelen tot noodsignalen, ons Advanced Tunnel System 4 biedt een grote verscheidenheid aan scenario’s om alle tunnelparameters

Voordelen

Verbeter de reactiviteit op plotselinge veranderingen in de tunnel Maximaliseer energiebesparingen dankzij zeer efficiënt dimmen Eenvoudig te installeren en configureren Verminder de inbedrijfstellingstijd aanzienlijk (tot 75%) Verminder interventies ter plaatse

ATS 4-besturingssysteem, uw oplossing voor tunnel automatisering

De Advanced Tunnel System 4 (ATS 4), die samen met Phoenix Contact is ontwikkeld, is een alles-in- één centraal besturingssysteem dat is ontworpen om alle parameters van tunnelverlichting eenvoudig op afstand te beheren. De ATS 4 is gebouwd op componenten die voldoen aan de IEC62 443-normen en de EU NIS-richtlijn voor TERN-infrastructuren. De ATS 4 communiceert met alle lokale controllers (Lumgates) die in de tunnelarmaturen zijn geïnstalleerd. Het verzamelt informatie van de armaturen en driverboxen, maar ook van sensoren die in de tunnel zijn geïnstalleerd. Deze innovatieve tool is in staat om de verlichtingsniveaus voortdurend aan te passen aan specifieke tunnelomstandigheden zoals het weer, verkeerssnelheid en -dichtheid en andere sensorinvoer zoals vuilophoping, muurreflectie enz.

Dit intelligente systeem bewaakt permanent het stroomverbruik en meldt eventuele storingen. Het integreert de initiële tunnelverlichtingsstudie, terwijl het industriële BUS-systeem individuele auto-adressering mogelijk maakt, om het inbedrijfstellingsproces te versnellen, waardoor waardevolle tijd en middelen ter plaatse worden bespaard. Bovendien faciliteert en beheert een Tunnel Control System 4 (TCS4)-eenheid de communicatie tussen meerdere ATS 4-apparaten en de naadloze stroomopwaartse uitwisseling van gegevens en commando’s naar een hoger systeem.

12

13

UW VERBONDEN TUNNEL Lichtsturing via een DALI- netwerkprotocol

Biedt de essentiële besturingsfuncties van de ATS 4 in een beperkte functieset.

Maakt gecoördineerd dimmen en schakelen van groepen armaturen mogelijk voor nog meer besparingen.

Uitgerust met een volledige krachtige software voor lichtsturing. Er is geen extra interface nodig.

De ideale oplossing voor basistunnels of binnenzones van lange tunnels.

14

DALI netwerk

Industriële buscommunicatie

TYPE COMMUNICATIE

Armaturen/driverboxen uitgerust met DALI-drivers

Armaturen/driverboxen uitgerust met Lumgate

TYPE INSTALLATIE

Broadcast command (één opdracht per armatuur segment)

Individuele bediening (één opdracht per armatuur)

LICHTSTURING

Groepsstoringsindicatie

Nauwkeurige lokalisatie storingen

ONDERHOUD

Standaard kabels

Buscommunicatiekabels

TYPE KABEL

Tot 300 m per volledig segment

Tot 400 m tussen twee apparaten

MAX. LENGTE CIRCUITKABEL

Gereedschapsloos Plug-and-Play systeem

INSTALLATIE

2 tot 8 DALI masters per ATS 4 DALI box

240 Lumgates per ATS 4

CAPACITEIT VAN HET SYSTEEM

Basistunnels of binnenzones

Complexe tunnelarchitecturen

IDEAAL VOOR

15

VERKEERS FUNCTIES

NETWERK INFRASTRUCTUUR

ENERGIE VOORZIENING

VOORZIENINGEN

VENTILATIE

BRAND DETECTIE

VEILIGHEID

16

Advanced tunnel system 4 Gebaseerd op Industrie 4.0 technologieën

ASSET MANAGEMENT OPLOSSING

SPS ATVISE ® scada server

Profitnet cloud/industriële bus veiligheidsgerelateerd data management systeem Real-time analyse van tunneldata Beheer van onderhoud van verlichtingscomponenten

ONDERHOUDS MODULE

RAPPORTEN

XLS FILE VOOR VOORSPELLINGEN

VOORZIENINGEN

VERKEERS FUNCTIES

De tunneloplossingen van Schréder zijn gebaseerd op de technische Profinet/ Modbus-standaard voor datacommunicatie via Industrial Ethernet, bedoeld voor het verzamelen van gegevens van en het besturen van apparatuur in industriële systemen.

VENTILATIE

NETWERK INFRASTRUCTUUR

BRAND DETECTIE

Tunnel Control System 4 (TCS 4) Armaturen in kaart brengen Data visualisatie Noodscenario’s Luminantiesensor lezen Alarmerende functie Aanpasbaar

ENERGIEVOORZIENING

VEILIGHEID

TCS

L20 luminantie meter

L20 luminantie meter Luminantie metingen Data rapportage aan ATS 4

L20 luminantie meter

Lumgate Interbus device

Lichtintensiteitscontrole

Armatuurstroringsrapporten

Voldoet aan CE en UL

17

Een verlichtingsoplossing voor elke tunnelzone Een tunnel kan worden gekenmerkt door 5 hoofdzones: de toegang, de

drempelzone, de overgangszone, de binnenzone en tenslotte de uitgangszone. Elk van deze zones heeft een passend lichtniveau nodig om een ​perfect zicht en veiligheid voor automobilisten te garanderen. Ons productportfolio biedt een oplossing voor elke verlichtingsbehoefte in elke tunnelzone.

TFLEX BASE

TFLEX MODULE

TFLEX BASE

TFLEX BASE

TFLEX MODULE TFLEX MODULE

TFLEX COMBI

TFLEX MODULE

TAG 2

TFLEX COMBI

TFLEX COMBI

TAG 1

TFLEX COMBI

TAG 2

TAG 2

OMNISTAR

TAG 1

TAG 1

OMNISTAR

TLI-4

OMNISTAR

TLI-4

TLI-4

TLI-1

CONTILED

TLI-4

CONTILED

CONTILED

CONTILED

FV32 LED

FV32 LED

FV32 LED

FV32 LED

GL2 COMPACT

GL2 COMPACT GL2 COMPACT

MY1 LED

GL2 COMPACT

TFLEX BASE

ZONE

ZONE

ZONE

ZONE

ZONE

1

2

3

4

5

18

UITDAGING IN TERMEN VAN VERLICHTING

RISICO NIVEAU

ZONE

DEFINITIE

EISEN

Gebied dat leidt naar de tunnelingang

> Licht uniformiteit > Lay-out beperkingen (wandmontage)

1

Chauffeurs moeten obstakels kunnen herkennen

Gemiddeld

TOEGANG

> Voorkom het zwarte gat- effect dat afkomstig is van het contrast > Armaturen kunnen een verblindend effect creëren

Behoud van de uniformiteit in luminantie tussen het toegangsgebied en deze zone

2

Tunnelingang

Hoog

DREMPEL

Verlaag geleidelijk de luminantie zodat het menselijk oog zich kan aanpassen

Tweede deel van de tunnel komt direct na de drempelzone

Zorg voor de juiste niveaus om aanpassing mogelijk te maken

3

Gemiddeld

OVERGANG

Binnenzone van de tunnel die naar de uitgangszone leidt

4

Hoge uniformiteit om veiligheid te garanderen

Voorkom flikkering

Laag

INTERIEUR

Verhoogd luminantieniveau om het menselijk oog voor te bereiden op aanpassing aan de helderheid buiten

Laatste deel van de tunnel

5

Verblinding voorkomen

Hoog

UITGANG

19

TFLEX

Het gehele pakket voor uw tunnel-

project in één

veelzijdig platform

20

Gemaakt om aan uw ambities te voldoen Ontdek een revolutionair, modulair gebaseerd platform, ontworpen om in elke tunnelgeometrie te passen en de tunnelervaring te verbeteren. Dit unieke concept omvat armaturen, optische en power units, flexibele montage, slimme bekabeling en besturingssystemen in één oplossing.

CREËER UW UNIEKE PLATFORM EN GENIET VAN EEN NIEUWE MANIER OM TUNNELVERLICHTING TE BENADEREN

1 2 3 5 6 4 Flexibiliteit en modulariteit Hoge visuele prestaties Sterke anti-corrosie coating Geïntegreerde geavanceerde besturingstechnologieën

Eén platform voor alle algemene verlichting vereisten

Toegang zonder gereedschap en Smart Cabling-technologie voor maximale tijdbesparing

21

TFLEX PLATFORM TFLEX BASE

Het stand-alone armatuur ontworpen om te voldoen aan de basisverlichtingsbehoeften in elke tunnelomgeving. Dankzij de verstelbare beugel, verkrijgbaar in verschillende materialen, past TFLEX BASE in elk soort architectuur. De flexibele optische configuraties kunnen alle vereiste verlichtingsscenario’s bieden. Dit armatuur is gereed voor uw tunnelproject dankzij de plug-and-play bekabeling en het geïntegreerde besturingssysteem.

TFLEX MODULE Een veelzijdige optische unit uitgerust met de meest recente fotometrische modules en optieken, volledig aanpasbaar om specifieke sferen te creëren en elke tunnelzone te verlichten, zelfs de meest complexe. TFLEX MODULE is ontworpen met twee circuits voor het meest efficiënte schakelen en dimmen met een geoptimaliseerde Power Factor.

TFLEX DRIVE Een externe driverbox voorzien van de nieuwste stroom- en regelapparatuur (Lumgate, drivers, zekeringen.). Deze driverbox wordt ofwel rechtstreeks gemonteerd op een of meer optische units of op afstand op kabelgoten of muren geplaatst. TFLEX DRIVE en MODULES zijn verbonden met de voorgemonteerde verlengkabels om te profiteren van het plug-and-play principe. Het slanke ontwerp maakt het de meest flexibele driverbox die in kleine ruimtes kan worden gemonteerd.

TFLEX COMBI TFLEX MODULE en TFLEX DRIVE kunnen worden samengevoegd om de krachtige TFLEX COMBI te creëren. Deze innovatieve verlichtingsoplossing kan tot 3 optische units integreren en heeft maar liefst 10 verschillende beugels (vast, richtbaar en zwenkbaar) om tegemoet te komen aan verschillende montagemogelijkheden en eenvoudig instelbare verlichting. TFLEX COMBI profiteert van alle voordelen van zijn componenten (slimme bekabeling, hoogwaardige fotometrische modules, aangepaste optieken en geavanceerd controlesysteem).

TFLEX BASE MODULE DRIVE COMBI

69

69

69

69

IP IK

10

10

9

9

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

22

BEVESTIGINGEN

ONTDEK de TFLEX bevestigingsopties en creëer de meest geschikte verlichtingsinstallatie voor uw tunnel.

TFLEX BASE TFLEX BASE kan geleverd worden met of zonder verstelbare beugel. Verkrijgbaar in twee formaten en twee verschillende materiaalsoorten (roestvrij staal of gegalvaniseerd staal), deze zwenkbare bevestiging zorgt ervoor dat TFLEX BASE perfect past tegen elke soort wand of plafond.

30°

10° 20°

WAND: VAN 40° TOT 90° PLAFOND: VAN -20° TOT 20°

ALLEEN WAND: VAN 0° TOT 40°

HAAKBEVESTIGING

VERSTELBARE BEVESTIGING 3G

10° HELLINGSSTAPPEN

TFLEX COMBI en MODULE TFLEX COMBI en MODULE kunnen worden aangepast met 5 verschillende soorten beugels, verkrijgbaar in zowel roestvrij als gegalvaniseerd staal. Er zijn tien verschillende combinaties beschikbaar om alle tunneluitdagingen aan te gaan. Alle bevestigingen zijn kantelbaar van -20° tot 20° en worden geleverd met een speciale bevestigingskit voor een veilige en robuuste installatie.

HANGEND DRAAIBAAR UITTREKBAAR

HAAKBEVESTIGING

WAND DRAAIBAAR INSTELBAAR

VAST

WAND DRAAIBAAR UITTREKBAAR

HANGEND DRAAIBAAR VERSTELBAAR

LUMEN PAKKETTEN

TFLEX BASE

TFLEX MODULE

TFLEX COMBI

lm output

MODULE 1

MODULE 2 MODULE 3

COMBI 1

COMBI 2

COMBI 3

Min.

3100lm 12600lm 19000lm 67600lm 12600lm 19000lm 67600lm 19000lm 32700lm 65500lm 88300lm 32700lm 65500lm 88300lm

Max.

Kies een vast of draaibaar bevestigings-, uittrek- of verstelbaar systeem om de verlichting aan te passen aan de tunnelgeometrie.

23

TFLEX LINE

Een complete oplossing in continue LED-verlichting

TFLEX LINE is ontwikkeld als voortzetting van de TFLEX- tunneloplossing en biedt ongeëvenaarde visuele prestaties door overal in de tunnel een perfecte gelijkmatigheid van het licht te creëren, terwijl het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. TFLEX LINE is een complete oplossing, beschikbaar met geïntegreerde connectoren en leverbaar met een set voorgemonteerde kabels in aangepaste lengtes voor elke tunnellengte en geometrie.

TFLEX LINE

60

120

200

Armatuur output flux (range) Kleur temperatuur

700 tot 4.600lm

1.400 tot 9.300lm

1.400 tot 14.100lm

Neutraal wit 740

IP 66/69

IK 08

24

25

Ontdek onze veelzijdige tunnel range OPTISCHE UNITS

TAG

De krachtige tunneloplossing 2 formaten om alle tunnelzones te verlichten

2 formaten: TAG 1 en TAG 2 Gemaakt van aluminum en glas Uitgerust met krachtige LensoFlex® fotometrische modules Aluminium reflectoren die tegenstraalverlichting mogelijk maken Snelle plug-and-play-connectiviteit Klasse I EU en Klasse II EU IP 66 en IK 08 geclassificeerd ENEC PLUS en UL gecertificeerd

LUMENPAKKETTEN

TAG1 TAG2 7000lm tot 26200lm 16500lm tot 56500lm

OMNISTAR

De krachtige oplossing voor zowel tunnels als grote oppervlakken Ontworpen om enorme besparingen, prestaties en flexibiliteit te genereren

Gemaakt van aluminum en glas Uitgerust met krachtige LensoFlex® fotometrische motoren Aluminium reflectoren die tegenstraalverlichting mogelijk maken BlastFlex TM collimators voor een nauwkeurige controle van het licht Klasse I EU, Kl II EU, Klasse 1US IP 66 en IK 08 geclassificeerd ENEC, cULus en RCM gecertificeerd

LUMENPAKKETTEN OMNISTAR 7800lm tot 76000lm

26

ARMATUREN

FV32 LED

De flexibele oplossing 4 formaten en een breed scala aan LED-configuraties voor onbeperkte mogelijkheden

Gemaakt van aluminum en glas Uitgerust met krachtige LensoFlex ® fotometrische modules Aluminium reflectoren die tegenstraalverlichting mogelijk maken

Diverse controle opties (Lumgate, DALI, 1-10V) Vaste en draaibare beugels Klasse I EU, Klasse 1US IP 66 en IK 08 geclassificeerd ENEC en UL gecertificeerd

LUMENPAKKETTEN

FV32.0

FV32.1

FV32.2

FV32.3

3000lm tot 7800lm

4500lm tot 15600lm

9000lm tot 31100lm

16500lm tot 47000lm

GL2 COMPACT

Krachtig en efficiënt led-verlichtingsoplossing Een unieke combinatie van eigenschappen in een slanke behuizing

5 formaten Gemaakt van aluminum en glas Uitgerust met krachtige LensoFlex ® fotometrische modules Back light controle Diverse controle opties (Lumgate, DALI, 1-10V) Vaste en draaibare beugels Klasse I EU, Klasse II EU, Klasse 1US IP 66 en IK 08 geclassificeerd ENEC en UL gecertificeerd

LUMENPAKKETTEN

GL2.1

GL2.2

GL2.3

GL2.4

GL2.5

2300lm tot 4700lm

4600lm tot 9400lm

6900lm tot 14100lm

9200lm tot 18100lm

11500lm tot 28200lm

27

ARMATUREN

TLI

De roestvrijstalen oplossing Een reeks armaturen gemaakt van roestvrij staal en glas, ontworpen voor prestaties, flexibiliteit en eenvoudige installatie

2 formaten: TLI-1 en TLI-4 Uitgerust met krachtige LensoFlex ® fotometrische modules Aluminium reflectoren die tegenstraalverlichting mogelijk maken

Diverse controle opties (Lumgate, DALI, 1-10V) Klasse I EU IP 66 en IK 08 geclassificeerd ENEC gecertificeerd

LUMENPAKKETTEN

TLI1 TLI4 1200lm tot 7000lm 5300lm tot 18500lm

MY1 LED

Het veelzijdige alternatief voor oude TL-buizen MY1 LED is een efficiënt en flexibel armatuur voor ruimtes zoals tunnels, industriële hallen, magazijnen en parkeergarages

6 formaten Gemaakt van aluminum en polycarbonaat Uitgerust met krachtige LensoFlex ®

fotometrische modules Klasse I EU, Klasse II EU IP 67 en IK 10 geclassificeerd ENEC gecertificeerd

LUMENPAKKETTEN

MY1.1 MY1.3 1600lm tot 2000lm 3000lm tot 3700lm 4300lm tot 5600lm MY1.4 MY1.5 MY1.6 6300lm tot 8100lm 7200lm tot 9500lm 8500lm tot 11100lm MY1.2

28

ARMATUREN EN LIJNVERLICHTING

CONTILED

De doorlopende LED-lijn voor tunnelverlichting Het perfecte alternatief voor tunnels met fluorescentielampen

2 formaten: CONTILED 1 en CONTILED 2 Gemaakt van aluminum en glas Voorzien van high-power LEDs. Een LensoFlex® 4 LEDs PCBA-versie, of een ContiFlexTM-versie met lineaire LEDs fotometrische modules Snelle plug-and-play-connectiviteit Klasse I EU en Klasse II EU IP 66 en IK 08 geclassificeerd ENEC en UL gecertificeerd

LUMENPAKKETTEN CONTILED 1000lm tot 16500lm

DRIVER BOX OMNIBOX

De multifunctionele externe driverbox Ontworpen om krachtige optische LED-units te bedienen

Bedient optische units met 48 tot 144 LEDs Gemaakt van robuust gegoten aluminium Slimme bekabeling en connectoren (uitgang voor maximaal 4 optische eenheden) Diverse controle opties (Lumgate, DALI, 1-10V) Klasse I EU, Kl II EU, Klasse 1US IP 66 en IK 08 geclassificeerd ENEC en cULus gecertificeerd

29

SLIMME BEKABELING: Een op maat gemaakte oplossing om de efficiëntie en reactiviteit te verhogen

Schréder levert een volledig pakket kabels die voldoen aan de CPR (EU Construction Product Regulation) voor netvoeding, secundaire voeding of BUS- communicatie. Alle kabels worden geproduceerd met op maat gemaakte specifieke lengtes en zijn uitgerust met klikbare slagvaste connectoren. ‘T’- en ‘H’-type connectoren bieden de functionaliteit van een vijfpolige aansluitdoos . Deze connectoren zorgen voor een snelle, betrouwbare en gereedschapsloze installatie. Alle kabels zijn 100% in de fabriek geassembleerd en getest. Een unieke code biedt traceermogelijkheden. Een intelligent en geïntegreerd faseverschuivingsconcept maakt het pakket voordelen compleet. Dit innovatieve concept vermindert de montage- en installatietijd tot 50% in vergelijking met conventionele methoden en vermindert het volume aan schrootkabels aanzienlijk voor een meer economische en duurzame installatie.

30

Voordelen

Snelheid: eenvoudige en snelle installatie

Reactiviteit: maakt snelle operaties ter plaatse mogelijk (onderhoud, reparatie, vervanging) Betrouwbaarheid: brandwerende kabels en slagvaste connectoren, in de fabriek gemonteerd en getest Kostenefficiënt: op maat gemaakte lengtes voor elke tunnelomgeving

31

Een compromisloze kwaliteit

Tunnelarmaturen zijn vaak onderhevig aan ruwe omgevingen. Trillingen, rondvliegend puin, autodampen, waterlekken, dooizout en stroompieken kunnen armaturen beschadigen. Onze productieprocessen worden streng gecontroleerd in onze faciliteiten om een ​uitmuntend ontwerp te garanderen. Onze producten zijn getest en gecertificeerd in geaccrediteerde laboratoria om deze zware omstandigheden te weerstaan ​en robuustheid en kwaliteit in de loop van de tijd te garanderen.

Anti-corrosie testen Alle tunnelproducten van Schréder ondergaan corrosietests in laboratoria en op locatie.

Dichtheid en schokken Schréder producten bieden een hoge mate van bescherming tegen microdeeltjes, waterspatten en hevige schokken dankzij een robuust ontwerp en hoogwaardige lichtkappen.

Brandwerende componenten Onze producten zijn samengesteld uit onbrandbare materialen om te voldoen aan de meest veeleisende vereisten (m1, vo, enz.) en verspreiden geen giftige dampen (0% halogeen, f1, enz.).

Trillingen Telkens wanneer een voertuig passeert, worden de armaturen blootgesteld aan intense trillingen en luchtstoten. In samenwerking met universiteiten test Schréder zijn tunnelproducten en bevestigingen rigoureus in laboratoria en windtunnels.

32

33

www.schreder.com

Copyright © Schréder S.A. 2022 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

34

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34

ch.schreder.com

Powered by