Schréder - Slimme en duurzame verlichtingsoplossingen

De verlichtingsoplossingen en services van Schréder brengen betekenisvolle momenten voor mensen in openbare ruimten door veiligheid, welzijn en duurzaamheid te verbeteren. Onze experts in Lightability werken samen met klanten om ruimtes te creëren die mensen, de gemeenschap en de planeet ten goede komen.

Slimme en duurzame verlichtingsoplossingen Voor veilige, aangename en verbonden omgevingen

Lightability TM een identiteit, een missie, onze drijfveer

4

Met een eeuwenlange traditie van innoveren en ondernemen verlegt Schéder de grenzen naar slimme verlichting. We verbreden onze expertise om niet alleen de stedelijke omgeving te verlichten, maar ook om meer diensten te leveren voor interactie met de openbare ruimte en haar gebruikers.

We ondersteunen gemeenten bij het opzetten van open, interoperabele platformen en bieden gemakkelijk te integreren infrastructuur die de kwaliteit van het leven in de steden verbetert. We dragen zorg voor het geld van de belastingbetalers om burgers de beste kosten/ baten ratio te bieden. Daarom stimuleren wij een effectiever gebruik van de overheidsfinanciën door een geïntegreerd overheidsbeleid en een vermindering van de operationele kosten door middel van de ondersteuning van nieuwe technologieën. We stimuleren actieve, open en inclusieve deelname van actoren die behoren tot het innovatie-ecosysteem van steden om de sociale, ecologische en economische ontwikkeling van bedrijven en burgers te bevorderen. We streven naar het creëren van omgevingen die de toegankelijkheid voor mensen met een handicap stimuleren, gelijkheid in geslacht en afkomst aanmoedigen, en nieuwe kansen bieden aan kwetsbare gebieden in de steden. We stimuleren en implementeren opleidingsinitiatieven voor burgers, ontwerpers en publieke managers over verlichting & slimmere steden op een open, transparante en nietvooringenomen manier.

ARMATUREN PORTFOLIO

ALBANY LED

ALURA LED

AMPERA EVO

ASTRAL SLIM

AVENTO

AXIA 2

AXIA 3

CALLA LED

CITEA NG2

CITRINE

AXIA 3 EVO

BLOCO

BORA

BORA EXPLORA

CONTILED

DEXO

ECOBLAST

ENYO

FLEXIA

FRIZA

FV32 LED

GL2 COMPACT

HAPILED

HESTIA LED

ILUM MARK

INDU BAY

INDU CONTILINE

INDU DOWNLIGHT

INDU FLOOD

INDU LINE

INDU PANEL

INDU WALL PACK

INOA LED

ISLA LED

IZYLUM

KAZU

KIO LED

MODULLUM

MY1 LED

NEOS LED

OMNIBLAST

OMNIFLOOD

OMNISTAR

OYO

PERLA

PIANO

PILZEO

PONTO

RIVARA

SCULPDOT

SCULPFLOOD

SCULPLINE

SHUFFLE POST-TOP

STYLAGE

TAG

TECEO

TERRA LED

TFLEX

TFLEX LINE

TLI

TRASSO

TWIXX

VALENTINO

VALINTA

VOLDUE

VOLTANA

YMERA

YOA

ZELA

ZYLINDO

CONTROLESYSTEMEN

GEBOUWEN

STEDEN SPORT FACILITEITEN

TUNNELS

UITHOUDER PORTFOLIO

BOREAL UITHOUDER

ANDO

CONDOR

DIO

ELAYA

EQUINOXE

EVENS

FLO

ITO

KEMA

KORDA

LUCEA

LUTECIA

LYRE YOA

STYLAGE UITHOUDER

MILLA

SOFIA

ST REMY

STADIO

THYLIA

TRESSA

VECTOR

YOHO

SLIMME MAST

SHUFFLE

Uw partner in duurzaamheid

Schréder heeft een bedrijfsbrede duurzaamheidsstrategie ontwikkeld genaamd " Together for our Future ". Deze verbintenis is gestructureerd rond drie assen die de relevante geprioriteerde VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) omvatten. Duurzaamheid is verankerd in onze strategie, structuur, processen en cultuur. Bij Schréder werken we nauw samen met onze klanten om robuuste en duurzame oplossingen te ontwikkelen om de uitdagingen aan te gaan, terwijl we waarde toevoegen met een positieve, blijvende impact op de samenleving en het milieu.

PLANEET Verantwoordelijk zijn voor de planeet door de milieu-impact van onszelf en die van onze klanten te verminderen.

GEMEENSCHAP Verantwoordelijk zijn voor de gemeenschap door een positieve impact te hebben op de samenleving door onze oplossingen.

MENSEN Verantwoordelijk zijn voor onze medewerkers door menselijke groei te ontwikkelen door diversiteit en respect voor mensenrechten.

8

« Onze rol als marktleider motiveert ons om deel te nemen aan de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering en bij te dragen aan respectvolle economische ontwikkeling. We helpen gemeenschappen hun grootste uitdagingen het hoofd te bieden en de wereld duurzamer te maken .»

Werner de Wolf CEO – Schréder

Duurzaamheid is onze dagelijkse bedrijsvoering

EcoVadis evalueert jaarlijks meer dan 85.000 organisaties in meer dan 160 landen en in meer dan 200 sectoren. Op basis van 21 criteria beoordelen ze de prestaties van een bedrijf in vier categorieën: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De zilveren beoordeling van EcoVadis is een erkenning van de inspanningen die elke werknemer van Schréder elke dag levert om een betere en duurzamere wereld mogelijk te maken. Meer informatie: www.ecovadis.com

9

Verantwoordelijk zijn voor de planeet

Productie volgens de hoogste milieunormen

Alle fabrieken van Schréder zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd, wat hun inspanningen voor hun milieubeheersysteem erkent. Voor elke fabriek wordt door de kwaliteitsmanager een continu verbeteringsplan voor efficiënt gebruik van hulpbronnen en afvalbeheer uitgevoerd. Meer informatie: www.iso.org

10

Transparantie gedurende de volledige levenscyclus van het product

Om onze klanten duidelijke informatie te geven over de milieu-impact van elke armatuur, vertrouwt Schréder op een product levenscyclus analysetool (Instant LCA), ontwikkeld in samenwerking met een onafhankelijk bureau (in overeenstemming met de principes van ISO 14040:2006). De resultaten zijn beschikbaar in de Product Environmental Profile (PEP)-documenten. Ze vatten de levenscyclusanalyse van het armatuur samen door de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus te onderzoeken, van de winning van grondstoffen tot het einde van de levensduur. De PEP-documenten zijn op verzoek beschikbaar voor alle klanten om hen te helpen hun naleving van de regelgeving en hun inzet voor het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk aan te tonen. Producten ontworpen voor een circulaire economie Schréder houdt vanaf de start rekening met de circulaire economie. Ontwerprichtlijnen houden vanaf de conceptfase niet alleen rekening met de productie- en milieu-impact van onze armaturen. Ze vereenvoudigen het verwijderen van componenten en verhogen de standaardisatie van onderdelen en de scheidbaarheid van de materialen zodra hun levensduur voorbij is. Het Schréder Circle Light Label verwijst naar producten die zijn geoptimaliseerd voor een circulaire economie zonder concessies te doen aan de kwaliteit. We beoordelen onze armaturen om hun potentiële circulariteit te evalueren aan de hand van 12 objectieve criteria in 5 categorieën: Prestatie Onderhoud Renovatie Niet-destructieve demontage Recycling

Klik voor meer informatie

IZYLUM

FLEXIA

De armaturen worden beoordeeld met een vergelijkende schaal van 1 ster (minst circulair) tot 4 sterren (meest circulair). Om onze klanten te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen keuze en het ontwikkelen van een echte circulaire economie, krijgen alleen armaturen met 4 sterren een Circle Light Label toegekend.

11

Oplossingen voor maximale energiezuinigheid

AANGEPASTE FABRIEKS- INSTELLING DRIVER Intelligente armatuurdrivers kunnen in de fabriek worden geprogrammeerd met complexe dimprofielen. De periode tussen in- en uitschakelen wordt gebruikt om het vooraf ingestelde dimprofiel te activeren. Het op maat gemaakte dimsysteem genereert maximale energiebesparingen met respect voor de vereiste verlichtingsniveaus en uniformiteit gedurende de nacht.

PRESTATIES

100 %

80 %

60%

LICHT OUTPUT

40 %

20 %

TIJD

17

21

23 01

03 05 07

SENSOREN VOOR AUTONOME DYNAMISCHE SCENARIO'S Foto-elektrische sensoren schakelen de armaturen in precies op het moment dat het daglicht onvoldoende wordt (bewolkte dag, invallen duiternis, enz.) om zo veiligheid en comfort te bieden in de openbare ruimte. Op plaatsen met weinig nachtelijke activiteit kan de verlichting meestal tot een minimum worden gedimd. Door gebruik te maken van bewegingssensoren zoals PIR-sensoren of radars (rekening houdend met snelheids- en richtingscriteria), kunnen niveaus worden verhoogd zodra een voetganger of een voertuig in het gebied wordt gedetecteerd.

12

GEAVANCEERDE CONTROLE- SYSTEMEN Met zijn gebruiksvriendelijke controlesystemen voor intelligente verlichting, integreert Schréder geavanceerde functies voor het programmeren van de meest efficiënte dimprofielen op basis van eindeloze variabelen (kalenderdagen, speciale evenementen, seizoenen, enz.), terwijl het veiligheid, comfort en een gevoel van welzijn biedt voor mensen. Schréder kan slimme verlichtingstoepassingen integreren, zoals de mogelijkheid om de kleur van het licht aan te passen of dynamische verlichtingsscenario's te bouwen door middel van PIR-sensoren of radars. Omdat ze volledige interoperabiliteit bieden, kunnen de regelsystemen van Schréder controllers/sensoren en armaturen van andere fabrikanten beheren.

Op weg naar ecologische excellentie van de gebouwde omgeving

We moedigen onze klanten aan om strategisch na te denken over duurzaamheid, door samen oplossingen te creëren die hun prestaties verbeteren op basis van een breed scala aan duurzaamheidscriteria. Door gebruik te maken van onze lange ervaring in het ontwerpen van hoogwaardige, energiezuinige ruimtes, kunnen we verlichtingsoplossingen leveren met alle benodigde documentatie om onze klanten te helpen de BREEAM-certificering te behalen . BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een certificering op basis van de toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsmethode voor gebouwen, gemeenschappen en infrastructuurprojecten. Met behulp van Schréder-oplossingen kunnen tot 17 credits (geteld voor 6 van de 10 beschouwde criteria) worden behaald in de BREEAM-beoordeling.

Klik voor meer informatie

Meer informatie: www.breeam.com

13

Verantwoordelijk zijn voor de gemeenschap

Het juiste licht waar, wanneer en hoe het nodig is?

De kunst van slimme verlichting bestaat erin om het soort licht dat je nodig hebt te plaatsen waar je het nodig hebt, en het weg te halen waar je het niet nodig hebt en wanneer je het niet wilt. Schréder is uw partner voor het maximaliseren van de voordelen van verlichting , met zorg voor het milieu en het verbeteren van uw operationele voordeel. Met onze moderne en veelzijdige technologieën die een " Dim It, Aim It, Tone It, Change It "-filosofie mogelijk maken, bieden we onze klanten volledige flexibiliteit om licht te moduleren volgens elke milieu-uitdaging.

14

Als pioniers op het gebied van verlichtingstechnologie leveren onze verlichtingsoplossingen het juiste licht op de juiste plaats. We hebben in de loop der jaren talloze fotometrische modules ontwikkeld om voor elk project de beste oplossing te bieden op het gebied van prestaties, comfort, gewenst resultaat en investeringsrendement. We streven er voortdurend naar om te innoveren en oplossingen te ontwikkelen die zowel positief zijn voor mensen als duurzaam voor het milieu. We combineren onze technische en fotometrische knowhow om te voldoen aan de meest veeleisende verlichtingsnormen . Een garantie van de beste fotometrische oplossing

High-power 2mm 2

Mid-power 2mm 2

High-power 2mm 2

High-power 2mm 2

High-power 2 or 4mm 2

High-power 2 or 4mm 2

LED type

PMMA lenzen

PMMA lenzen

Polycarbonaat lenzen

PMMA lenzen PMMA collimators Aluminium reflectoren

Optiek

Lenzen geïntegreerd in PC lichtkap

Vlak glas of diepe lichtkap

Vlak glas of PC lichtkap

Vlak glas of PC lichtkap

Vlak glas

Vlak glas

Lichtkap

Back light control Verblindings- begrenzer Alle weg-, stads-, tunnel- toepassingen en meer

Back light control Verblindings- begrenzer

Opties (afhankelijk van armatuur)

-

Back light control

-

-

Waar zeer asymmetrische bundels en visueel comfort beide vereist zijn

Alle weg- toepassingen en meer

Alle weg- toepassingen en meer

Doorlopende lijnverlichting in tunnels

Schijnwerpers en grote gebieden

Typische applicaties

Aantal optieken

77

11

32

4

14

13

15

PureNight: donkere lucht, heldere ideeën

Met zijn PureNight-concept op basis van high-end fotometrische ontwerpen biedt Schréder de ultieme oplossingen om de nachtelijke hemel terug te krijgen zonder de steden uit te schakelen. Met de Schréder PureNight oplossing schijnt het licht alleen waar het gewenst en nodig is .

LICHT TERUGGEKAATST DOOR ZWARE BEWOLKING

OPWAARTS GEREFLECTEERD LICHT

DIRECT OPWAARTS LICHT

SCHITTERING ZONE

LICHT OVERTREDING

DIRECTE SCHITTERING

16

Altijd de juiste kleurtemperatuur Kiezen is een consessie doen. De juiste kleurtemperatuur kiezen is niet eenvoudig. U weet dat een kouder wit licht de prestaties optimaliseert, terwijl een warmer licht gunstiger is voor mensen en de natuurlijke cycli van dieren. Wat als u niet hoeft te kiezen? De Schréder FlexiWhite oplossing biedt u de vrijheid om op elk moment de juiste kleurtemparatuur in te stellen. VOORBEELD #1 Behoud van de natuur, stimulering van ongemotoriseerde mobiliteit Omgeving: Fiets/voetpad FlexiWhite oplossing: Amber als standaard, 3000K bij detectie.

Of het nu gaat om voorgeprogrammeerde scenario’s, werkt met een besturingssysteem op afstand, gebruik maakt van sensoren of een mix van alles, de FlexiWhite-oplossing biedt u de flexibiliteit om het juiste niveau te selecteren met de juiste kleurtemperatuur, op de juiste plaats en op het juiste moment .

AMBER

Natuurvriendelijke, minimale veiligheidsverlichting

3000K

3000K

mensen gedetecteerd, maximale veiligheid en comfort (hoge zichtbaarheid)

2700K

2200K

AMBER

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H

5 H 6 H 7 H 8 H

VOORBEELD #2 Aantrekkelijk, sfeervol en biologisch ritme Omgeving: Stadscentrum

3000K – 30lux

Vroege avond/ vroege ochtend Uitnodigende sfeer

FlexiWhite oplossing: 2200K, 3000K en alles daartussen.

2700K – 20lux

Avond/vroege nacht Rustige sfeer

3000K

2700K 2200K

MENSELIJKE RUST PERIODE/ NATUURVRIENDELIJKE NACHT

Nacht Volledige kalme stemming 2200K – 5lux

PROGRESSIEF WAKKER WORDEN

ONDERSTEUNING AAN DE ACTIVITEIT

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H 5 H 6 H 7 H 8 H

17

Voldoen aan de strengste milieuvoorschriften

Elk land, zo niet elke regio heeft zijn eigen milieuvoorschriften. Ze kunnen streng of minder streng zijn en zich richten op een aantal specifieke criteria. Ze zijn allemaal grotendeels geïnspireerd op het EU-beleid voor groene overheidsopdrachten voor wegverlichting , dat in 2019 is uitgebracht. Regelgeving streeft ernaar om: Beperk ULOR tot max. 1% ; Verblinding verminderen: minimaal 95% van de lichtemissie is beperkt tot hoeken onder 14,5 graden van het horizontale; Beperkt de emissie van blauw licht met CCT <3000K; Beperkt de hoeveelheid licht tot minder dan 35lm/m²; Verbiedt opdringerige verlichting naar woningen en elke vorm van verlichting van waterwegen en zee. De PureNight certificeringssoftware garandeert dat uw Schréder verlichtingsoplossing voldoet aan milieuwetten en -eisen . Schréder beschikt over een eigen gecertificeerd laboratorium en wordt ook onderschreven door tal van onafhankelijke certificeringsinstanties.

18

R

Het ecosysteem behouden

Flora en fauna kunnen na verloop van tijd last hebben van een hoge lichtintensiteit, het kleurenspectrum (blauw licht) en overmatige verlichting. Alleen experts kunnen de verstoring van de verschillende soorten vissen, insecten en bedreigde dieren tot een minimum beperken . Bomen en heggen zijn natuurlijke omgevingen voor vleermuizen, terwijl rivieren en kanalen ook belangrijk zijn voor het foerageren. Bepaalde soorten vleermuizen zijn erg gevoelig voor licht. Lichtvervuiling, d.w.z. overmatige verlichting en ongecontroleerde lichtverspilling, draagt aanzienlijk bij aan insectensterfte. De Schréder PureNight-fotometrie voldoet aan de dark-sky-specificaties (0% ULOR en 2200K) en profiteert van accessoires (backlight en verblindingsbegrenzer) om het licht alleen daar te richten waar het nodig is . De FlexiWhite-oplossing van Schréder combineert dimmen en kleurtemperatuurveranderingen volgens vaste of on-demand scenario's met sensoren voor veilige en milieuvriendelijke verlichting. Het IP66 ontwerp van onze armaturen voorkomt dat insecten de behuizing binnendringen en gevangen worden. Met een lage aandrijfstroom wordt het buitenoppervlak van het armatuur niet heel heet, waardoor wordt voorkomen dat insecten door de hitte doodgaan. Met het juiste armatuurontwerp, fotometrie, kleurtemperatuur en dimscenario beschermt Schréder dieren in het wild en draagt het bij aan het behoud van het ecosysteem.

19

Gemeenschappen ondersteunen in de richting van actieve mobiliteit

OPLOSSINGEN VOOR VEILIGE ZEBRAPADEN Effectieve verlichting voor zebrapaden moet drie dingen doen. Zorg er allereerst voor dat de oversteek goed zichtbaar is en goed te onderscheiden is van de omgeving. Vervolgens moet het bestuurders duidelijk zicht geven op voetgangers die het zebrapad naderen en gebruiken. En tot slot moet verlichting verblinding voor bestuurders tot een minimum beperken.

Het komt neer op het bieden van een verlichtingsoplossing met een hoge verticale verlichtingssterkte op voetgangers, zodat ze duidelijk zichtbaar zijn vanaf de bestuurdersplaats, en horizontale verlichtingssterkte op de zebrapad voor overstekende mensen. Natuurlijk besparen onze oplossingen energie, zijn ze duurzaam geproduceerd en zien ze er ook nog eens esthetisch uit.

Schréder heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van specifieke optieken voor het verlichten van zebrapaden om de veiligheid voor zowel auto-mobilisten als voetgangers te waarborgen en hen te helpen de openbare ruimte op een veiligere manier in te delen.

Horizontale verlichtingssterkte

Verticale verlichtingssterkte

Klik voor meer informatie 20

SLIMME VERLICHTING, SLIM FIETSEN We leven in een tijdperk waarin fietsen zijn terugkeer maakt. Elektrische fietsen worden steeds betaalbaarder, wat betekent dat deze trend zich zeer waarschijnlijk zal voortzetten. Maar het krijgen van een fiets is slechts een deel van het verhaal: veilige, aantrekkelijke routes en gebruiksvriendelijke infrastructuur spelen een grote rol om mensen uit de auto te krijgen. Als het gaat om overstappen op fietsen, is je veilig voelen net zo belangrijk als veilig zijn. Verlichting speelt hierin een grote rol, en het is iets waar we bij Schréder

in de loop der jaren experts in zijn geworden door steden van Rio tot Boedapest te helpen fietsen niet alleen te begeleiden, maar actief aan te moedigen. Onze slimme verlichtingsoplossingen voor fietspaden zorgen ervoor dat we altijd voor het juiste licht op de juiste plaats zorgen. Ze minimaliseren energieverbruik, respecteren dieren, vergemakkelijken netwerkuitbreiding, optimaliseren onderhoudsactiviteiten en asset management terwijl ze de beste gebruikerservaring bieden.

Klik voor meer informatie

21

Verantwoordelijk zijn met mensen

Verschillen waarderen, inclusief zijn en diversiteit omarmen

Bij Schréder wordt elke medewerker gewaardeerd om zijn of haar vaardigheden. We zoeken en kiezen medewerkers op basis van hun ervaring en de waarde die zij voor het bedrijf leveren. Dit concept wordt onderstreept in onze Gedragscode . De diversiteit van het personeel, in al zijn vormen (vaardigheden, ervaring, leeftijd, geslacht, cultuur, enz.), is een bron van vernieuwing, innovatie en creativiteit . In lijn met de doelstellingen van de VN hebben we besloten om onze inspanningen vooral te richten op genderdiversiteit en gelijkheid, aangezien dit nog steeds een voortdurende zorg is in de samenleving als geheel.

Mensenrechten beschermen

Schréder heeft de Responsible Business Alliance (RBA) Gedragscode aangenomen als norm voor mensenrechten. Ons doel is om de mensenrechten direct en indirect te beschermen door ervoor te zorgen dat de entiteiten van Schréder en hun toeleveringsketen veilig zijn en dat werknemers met respect en waardigheid worden behandeld. We eisen van al onze leveranciers dat ze de naleving van de RBA-standaard bevestigen.

Meer info: www.responsiblebusiness.org

22

Training en onderwijs

Schréder heeft een eigen interne opleidingsacademie ontwikkeld, SKILL genaamd, wat staat voor Sharing Knowledge in Light and Lighting. De missie van SKILL is om de competenties van Schréder-medewerkers en belanghebbenden te vergroten om met succes in te spelen op veranderingen in de verlichtingsmarkt, zoals slimme verlichting en nieuwe controlesystemen. SKILL ontwikkelt ook e-learning en online cursussen, zowel voor Schréder-medewerkers als voor klanten.

23

Creëer uw op maat gemaakte oplossing Terwijl onze standaard verlichtingsoplossingen zijn ontworpen voor prestaties en klanttevredenheid, ontvangen we regelmatig verzoeken voor een op maat gemaakte touch of een meer unieke oplossing. Schréder STUDIO komt in het spel om een op maat gemaakte oplossing te leveren die voldoet aan de verwachtingen van de klant en aan de omgevingsspecificaties.

24

Feedback van klanten speelt een cruciale rol in ons innovatieve ontwerpproces en we zijn continu bezig met het uitbreiden en verbeteren van ons assortiment. Toch hebben onze klanten soms te maken met specifieke technische beperkingen. Schréder STUDIO - onze interne ontwerpservice op maat - gaat de uitdaging aan en ontwerpt specifieke oplossingen die dezelfde hoge kwaliteit bieden als onze standaard armaturen. Schréder STUDIO past functies aan en optimaliseert ze om aan de eigen technische voorkeuren van onze klanten te voldoen. Deze oplossingen, die voldoen aan specifieke individuele wensen, zijn ontworpen voor massaproductie.

Standaard... of niet!

Pairi Daiza - BELGIË

Een efficiënt en transparant proces levert in korte tijd hoogwaardige maatwerkproducten op. Het begint allemaal met een haalbaarheidsstudie en een kostenanalyse. In de ontwerpfase worden alle mogelijke manieren verkend om het resultaat te leveren. We werken met meerdere softwarepakketten om de berekeningen en visualisaties te leveren om de validatie te vergemakkelijken . Om ervoor te zorgen dat het eindproduct op elk niveau aan de verwachtingen voldoet, gebruiken we snelle prototypes om functionaliteiten te testen . Hierdoor kunnen belanghebbenden de fijne details verkennen en kunnen we verbeteringen voorstellen voor het uiteindelijke ontwerp.

Volledige service

25

Brugge - BELGIË

Bernheze - NEDERLAND

Wenen - OOSTENRIJK

Parijs - FRANKRIJK

Maatwerk, retrofit of nabouwen

De expertise van Schréder STUDIO omvat ook het achteraf inbouwen van bestaande armaturen of het volledig nabouwen van historische lantaarns met modern LEDtechnologie . Of klanten nu op zoek zijn naar lantaarns voor kasteelterreinen, armaturen voor een bazaar in oosterse sferen of een armatuur op maat, we kunnen op maat gemaakte oplossingen creëren om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Met de steun van ons Kandeláber-team in Hongarije zetten we hun ideeën om in realiteit, ook al zijn ze maar gebaseerd op een paar schetsen. Zet uw ideeën op papier, stuur ons uw tekeningen of een oude foto en we ontwerpen en ontwikkelen uw concept .

Boedapest - HONGARIJE

Schréder STUDIO biedt maatwerk, retrofit of recreëert armaturen volgens uw technische voorkeuren met dezelfde kwaliteitseisen die we toepassen op ons standaard portfolio.

27

De kans om uniek te zijn

Terwijl Schréder STUDIO voornamelijk draait om het ontwikkelen van de op maat gemaakte oplossingen die u nodig heeft, is Schréder SIGNATURE creatiever en levert iconische oplossingen om uw stad te verlichten. Ons team van experts kan een armatuur, lichtmast of elke andere verlichtingsstructuur ontwerpen om uw ideeën tot leven te brengen, uw unieke karakter te weerspiegelen en uw ruimte te verbeteren. 28

We werken zij aan zij met u en brainstormen om complexe uitdagingen op te lossen . We verkennen de verschillende wegen en stellen verschillende maar even haalbare concepten voor. We kunnen niet alleen adviseren over het esthetische resultaat maar ook over de materiaalkeuze, montage en bekabeling. We bieden verschillende visuals om tijdens het project met onze klanten te communiceren. Door 3D-modellen te maken, lossen we de laatste mechanische details op en kunnen we visuals van het armatuur op zijn toekomstige locatie leveren. Met Schréder SIGNATURE observeren klanten de fascinerende evolutie van een eenvoudige tekening naar hun eigen prachtige en unieke verlichtingsoplossing .

Schréder SIGNATURE levert opvallende verlichtingsoplossingen die uw karakter weerspiegelen en uw landschap versterken.

Lisburn - NOORD-IERLAND

29

Antwerpen - BELGIË

Bournemouth Pier Approach - VERENIGD KONINKRIJK

Vitré - FRANKRIJK

Bangor - VERENIGD KONINKRIJK

30

Rennes - FRANKRIJK

Mannheim - DUITSLAND

Lambeth - VERENIGD KONINKRIJK

Londen - VERENIGD KONINKRIJK

31

Cannes - FRANKRIJK

Lorient - FRANKRIJK

Birmingham - VERENIGD KONINKRIJK

32

Janus 2021 de la Cité

Lyon - FRANKRIJK

Klik voor meer informatie

Nieuwpoort - BELGIË

33

VisioLum 3D

VisioLum AR

Ervaar uw verlichtingsoplossing voordat u het implementeert

Visualisatie en meeslepende technologie voegen waarde toe aan alle projecten - innovatieve technologieën zoals augmented reality zorgen voor een ervaring van het ontwerp en brengen oplossingen tot leven, met het gevoel dat u daar echt aanwezig bent. Stop de Schréder VisioLum-app in uw zak en betreed een nieuwe dimensie!

34

Met de Schréder VisioLum 3D en AR mobiele app kunt u uw eigen verlichtingsoplossing op de meest effectieve, gemakkelijkste en leukste manier uitproberen.

VisioLum 3D: evalueren, configureren en visualiseren

Met Schréder VisioLum 3D kunnen architecten, lichtontwerpers en stedenbouwkundigen eenvoudig en snel hun eigen armatuur configureren door te spelen met alle verschillende ontwerpen, afwerkingen en accessoires. Ze kunnen het armatuur vervolgens combineren met een uithouder en mast om te ontdekken hoe hun eigen unieke verlichtingsoplossing hun stad of dorp zowel overdag als 's nachts zou kunnen verbeteren. Met een intuïtieve interface kunt u eindeloze mogelijkheden verkennen om de ideale oplossing te vinden zonder dat er mock-ups en 3D-renderingen

nodig zijn, wat veel tijd in beslag kan nemen. U kunt in- en uitzoomen en een volledige draai van 360° maken om het geheel vanuit alle gezichtspunten te visualiseren. De app stelt u ook in staat om uw keuzes op te slaan en de 3D-bestanden of een PDF met een samenvatting van de configuraties te downloaden om te delen met collega's en potentiële klanten. De Schréder VisioLum 3D-toepassing breidt voortdurend de mogelijkheden uit met nieuwe producten voor steeds meer gepersonaliseerde oplossingen.

VisioLum AR: werkelijkheid 2.0

Augmented reality helpt mensen om ontwerpen in een zeer vroeg stadia in hun context te zien - waardoor de architect, aannemer en klant hetzelfde ruimtelijke begrip van de omgeving krijgen. Met Schréder VisioLum AR kunnen klanten een op maat gemaakte oplossing vanuit VisoLum 3D in hun stedelijke omgeving integreren en vervolgens het aantal verlichtingsensembles dupliceren om het algehele effect te zien.

35

Armatuurgegevens binnen handbereik

Met het Schréder Smart Label kunnen installateurs en beheerders alle belangrijke armatuurinformatie ophalen op elk digitaal apparaat, of het nu mobiel of desktop is. Het biedt directe toegang tot een portaal waar ze nuttige informatie kunnen toevoegen voor vermogensbeheer.

Bereid veldwerk voor

Bij het bestellen van producten kan de verlichtings-beheerder de installatieactiviteiten vereenvoudigen en beveiligen door belangrijke projectinformatie aan het label toe te voegen . Projectnaam, verlichtingsklasse, toepassing, locatie, specifieke referenties... Elk type informatie dat nuttig kan zijn, kan worden toegevoegd.

Het Schréder Smart Label vertrouwt op een progressieve web-app die compatibel is met alle apparaten (pc, laptop, smartphone of tablet om directe toegang te bieden tot informatie en instructies over het armatuur.

36

Scan ter plaatse en update

De installateur scant de QR-code op het armatuur of voert het serienummer in. Hij/zij kan de armatuurinformatie controleren , installatie-instructies raadplegen en het armatuur toewijzen aan een specifiek project . Wanneer verbonden met het portaal, kan de installateur ook informatie toevoegen voor vermogensbeheer : projectnaam, automatische adressering uit de GPS-positie, mastnummer, type en hoogte, en alle andere relevante informatie voor het projectbeheer in de loop van de tijd.

Beheer activa in de loop van de tijd De projectbeheerder kan alle gegevens opvragen die ter plaatse opgenomen zijn door de installateur en deze toe te voegen aan een verlichtingsbeheerplatform zoals: Schreder EXEDRA . Deze handeling kan op elk moment worden uitgevoerd – na installatie, na onderhoud, na reparatie – om up-to-date informatie te verstrekken .

Maximaliseer efficiëntie

Het Smart Label portaal stelt zowel de installateur als de beheerder in staat om informatie uit te wisselen gedurende de levenscyclus van het armatuur (installatie, onderhoud, reparatie). Dit platform maakt operaties efficiënter door onnodige bezoeken ter plaatse te voorkomen. Steden maken aanzienlijke besparingen en behouden de verlichtingsprestaties . Bij het onderhoud aan het verlichtingsplan registreert het onderhoudspersoneel de datum/werkzaamheden die zijn voltooid. In het geval van een armatuurstoring kunnen ze de hulp bij het oplossen van problemen gebruiken en de instructies volgen om de hoofdoorzaak te achterhalen, het probleem op te lossen en indien nodig, reserveonderdelen aan te vragen om het armatuur te repareren.

37

Oplossingen die voordelen bieden die verder gaan dan alleen verlichting

“Schréder Hyperion bouwt voort op de meer dan 100 jaar ervaring, kennis en techniek van Schréder om steden te ondersteunen met een gespecialiseerd portfolio van relevante smart cityoplossingen. Bovendien werkt Schréder Hyperion samen met partners over de hele wereld om waarde toe te voegen aan bestaande producten en extra kansen voor steden te creëren.” NICOLAS KEUTGEN Chief Innovation Officer bij Schréder

40

Innovatie en inspiratie voor slimmere steden

Met Schréder Hyperion vormt Schréder de evolutie van slimme steden. Meer dan 70 experts in cloud computing, cyberbeveiliging, machine learning, IoT en dataanalyse werken nauw samen met klanten om het potentieel van stedelijke infrastructuren te benutten om grote maatschappelijke

uitdagingen aan te pakken. Gevestigd op de Nova School of Business and Economics (Nova SBE) in Carcavelos (regio Lissabon), een gloednieuwe universiteitscampus, wil Schréder Hyperion stedelijke ruimtes plannen, bestaande infrastructuur herbestemmen en aan armaturen gerelateerde digitale systemen ontwikkelen.

Schréder Hyperion biedt praktische informatie, training en oplossingen om de transitie naar slimmere en duurzamere steden makkelijker te maken. Dit expertisecentrum is strategisch gevestigd in de omgeving van Lissabon om optimaal te profiteren van

het technische talent. De stad heeft een opmerkelijk hoog aantal gekwalificeerde ingenieurs per hoofd van de bevolking en daarom probeert Schréder Hyperion het bloeiende internationale techecosysteem te benutten door middel van samenwerking en het opzetten van onderzoeksinitiatieven.

Schréder slimme en verbonden oplossingen

+450.000

+15

+3.000

4 e

jaar ervaring

verbonden lichtpunten

projecten

generatie

41

Uw stad zo slim als u wilt

Schréder EXEDRA is het meest geavanceerde lichtmanagementsysteem op de markt om straatverlichting op een gebruiksvriendelijke manier aan te sturen, te bewaken en te analyseren. Het is het juiste instrument om waarde af te stemmen op korte- en middellangetermijndoelen en tegelijkertijd een langetermijnvisie te behouden.

VOORDELEN

> Beheer op afstand om de

besparing op energie/onderhoud te maximaliseren en tegelijkertijd het juiste licht te bieden om mensen op elk moment veilig en comfortabel te houden > Technologie-agnostisch platform: gedeelde en open technologieën om volledige interoperabiliteit mogelijk te maken

> Plug-and-play oplossing > Intuïtief en uitgebreid

stadsbeheersysteem voor beheer van slimme apparaten

> Volledig aanpasbare

gebruikersinterface met gepersonaliseerde dashboards > Gegevensverzameling en analyse voor besluitvorming op basis van nuttige visualisatie en rapporten

42

THE SKY IS THE LIMIT Met EXEDRA heeft Schréder een

toekomstbestendig platform ontwikkeld dat de constante behoefte combineert om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te evolueren met technologie combineert. Schréder vertrouwt op open standaarden en protocollen om een architectuur te ontwerpen die naadloos kan samenwerken met software- en hardwareoplossingen van derden.

BOVENAAN DE MARKT Schréder EXEDRA bevat alle geavanceerde functies die nodig zijn voor beheer van slimme apparaten, realtime en geplande controle, dynamische en geautomatiseerde verlichtingsscenario’s, onderhoud en planning van de werkzaamheden in het veld, beheer van energieverbruik en integratie van aangesloten hardware van derden.

EENVOUD IS DE ULTIEME VERFIJNING Schréder EXEDRA is een plug-and-play-oplossing die een snelle en gemakkelijke implementatie van een aangesloten verlichtingsnetwerk mogelijk maakt. Een intelligent geautomatiseerd inbedrijfstellingsproces herkent, controleert en haalt armatuurgegevens op in de gebruikersinterface.

GEWELDIGE INZICHTEN, GEWELDIGE BESLISSINGEN Gegevens zijn goud. Schréder EXEDRA biedt dit, alle duidelijkheid die managers nodig hebben om beslissingen te nemen. Het platform verzamelt enorme hoeveelheden gegevens van eindapparaten en analyseert en geeft deze intuïtief weer om eindgebruikers te helpen de juiste acties te ondernemen.

OVERAL BESCHERMD Schréder EXEDRA biedt state-of-the-art gegevensbeveiliging met encryptie, hashing, tokenisation en sleutelbeheermethodes die gegeven over het hele systeem en de bijbehorende services beschermen.

ISO 27001 BUREAU VERITAS Certification

43

Standaardisatie voor op maat gemaakte IoT-oplossingen

De systeemarchitectuur van Schréder EXEDRA is ontworpen om naadloos samen te werken met andere software- en hardwareoplossingen. Hoe is dit mogelijk? In tegenstelling tot gepatenteerde systemen die interoperabiliteit voorkomen en leverancier aanhankelijk zijn of dure eigen integraties genereren, is Schréder EXEDRA een oplossing gebaseerd op open standaarden en protocollen .

Dit interoperabele platform zorgt ervoor dat klanten bestaande of externe systemen/apparaten kunnen aansluiten op Schréder EXEDRA en dat betekent zelfs dat we openstaan voor samenwerking met onze concurrenten.

Schréder speelt een sleutelrol bij het stimuleren van standaardisatie met allianties en partners zoals uCIFI, TalQ of D4i. Onze gezamenlijke inzet is om oplossingen te bieden die zijn ontworpen voor verticale en horizontale IoT-integratie. Van de basis (hardware) tot de taal (datamodel) en de intelligentie (algoritmen), het complete Schréder EXEDRA systeem vertrouwt op gedeelde en open technologieën.

CLOUD

3 e PARTIJ CLOUD

CONNECTOREN

GEBRUIKER

SERVER

VERKEER WEER AFVAL

44

Onze ecosysteem-partners voor technologie-agnostische oplossingen

Het wereldwijde Smart City-protocol Het TALQ Consortium heeft tot doel een wereldwijd geaccepteerd Smart City-protocol te definiëren voor centrale beheersoftware voor het configureren, besturen en bewaken van heterogene Smart City- apparaatnetwerken.

Het einde van gepatenteerde draadloze communicatienetwerken voor slimme steden en nutsbedrijven De uCIFI Alliance staat open voor elk industrieel bedrijf, adviesbureau, eindklant, overheidsinstantie, nutsbedrijf en andere entiteit die zich inzet voor het ontwikkelen van open niet-eigendomsrechtelijke oplossingen om de Smart City en slimme energiemarkten te ontsluiten.

www.talq-consortium.org

www.ucifi.com

Interoperabiliteit van armaturen, sensoren en/of communicatie nodes Het Zhaga-consortium heeft de krachten gebundeld met de DiiA om een e​nkele Zhaga- D4i-certificering te produceren die alle kritieke kenmerken omvat, waaronder mechanische pasvorm, digitale communicatie, gegevensrapportage en stroomvereisten binnen één enkele armatuur, waardoor plug-and-play interoperabiliteit van armaturen (drivers) en randapparatuur zoals connectiviteits nodes wordt gegarandeerd.

Open, flexibele en veilige cloud computingservices

Microsoft Azure is een steeds groter wordende reeks cloudservices die wordt geleverd met het hoogste niveau van beveiliging, transparantie, conformiteit met standaarden en naleving van regelgeving. Microsoft Azure biedt de vrijheid om applicaties te bouwen, beheren en implementeren op een enorm, wereldwijd netwerk met behulp van de favoriete hulpmiddelen en frameworks van klanten.

www.azure.microsoft.com

www.zhagastandard.org

45

VOLLEDIG CONFIGUREERBAAR DASHBOARD Pas uw dashboard aan: voeg widgets toe, verplaats, vergroot of verklein en organiseer ze voor het persoonlijke dashboard van elke belanghebbende. GEÏNTEGREERD VOORRAAD EN APPARAATBEHEER Ophalen, aanmaken, bewerken of verwijderen van armaturen, kastcontrollers, meters, elektrische kabels, sensoren en meer.

APPARAATSTATUS EN REALTIME INZICHT/CONTROLE

Blijf verbonden met uw netwerk. Navigeer op een kaartweergave om de belangrijkste prestatie-indicatoren en apparaatstatussen te bekijken. En beheer ze wanneer dat nodig is.

VERLICHTINGSSCHEMA’S Programmeer uw verlichting. Creëer en bewerk uw dimprofielen op basis van eindeloze variabelen (kalenderdagen, speciale gelegenheden, seizoen, etc.). Wijs deze regels toe aan configureerbare armatuurgroepen. DYNAMISCHE VERLICHTING Maximaliseer uw voordelen door sensoren aan groepen armaturen te koppelen om vooraf gedefinieerde verlichtingsscenario’s te activeren. RAPPORTEN, ALARMEN EN DATA-ANALYSE Anticipeer en reageer in real-time. Configureer waarschuwingsberichten, krijg nuttige inzichten met behulp van rapporten. Profiteer van gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen. BEHEER VAN ENERGIEVERBRUIK Houd rekeningen onder controle. Monitor, meet, vergelijk. Schréder EXEDRA biedt alle relevante functies om u te helpen de energie- efficiëntie te verbeteren. TICKETSYSTEEM Organiseer veldwerkzaamheden via een volledig geïntegreerd ticketsysteem waarmee u uw activabeheer en onderhoud kunt optimaliseren.

46

AUTOMATISERING Profiteer van het Schréder EXEDRA automatiseringscentrum om eenvoudig geavanceerde reeksen geautomatiseerde acties aan te passen op basis van de voorwaarden en regels die u hebt gedefinieerd. GEBRUIKERSBEHEER Verdeel rollen en rechten onder alle belanghebbenden van projecten volgens hun missies en verantwoordelijkheden. MEERDERE ZONES Configureer en beheer verschillende zones onafhankelijk van elkaar. Dankzij de multitenant architectuur van Schréder EXEDRA kunnen aannemers, nutsbedrijven of grote steden gebieden van elkaar scheiden. APPLICATIE OPLOSSING Sluit verschillende soorten hardware van verschillende fabrikanten aan op de EXEDRA UI. Dit geldt zowel voor lichtregeling als voor andere toepassingen: milieumonitoring, smart water, smart grid, smart parkeren, smart afval en meer.

Klik voor meer informatie

47

Maak altijd en overal verbinding met uw straatverlichting met de Schréder EXEDRA App

48

De Schréder EXEDRA app biedt de essentiële functionaliteiten van het desktop-platform, om beheerders ter plaatse te begeleiden bij hun dagelijke inspanningen om het potentieel van verbonden verlichting te maximaliseren.

> Voer een testprocedure uit om elk aangesloten armatuur te controleren > Stel alarmen in, maak meldingen en wijs ze toe aan onderhoudsbedrijven > Bedien en pas uw armaturen in real time aan

> Stel uw aangesloten armaturen snel en gemakkelijk in bedrijf > Zoek naar een aangesloten armatuur met behulp van geolocatie, een uniek ID of een QR- code > Beheer uw activa (voeg toe/bewerk belangrijke informatie in de database)

49

OWLET IV: de state-of-the-art draadloze controllers ontworpen voor EXEDRA

OWLET IV armatuurcontrollers bedienen de armaturen van Schréder en armaturen van derden. Ze bieden een eenvoudige installatie en hebben een snelle plug-and- play inbedrijfstelling. OWLET IV controllers gebruiken zowel mobiele als mesh-radio netwerken, waardoor de geografische

OWLET IV controllers geavanceerde cybersecuritymechanismen om de stad te beschermen en nauwkeurige informatie over stroomuitval te verstrekken aan de beheerders. OWLET IV controllers worden beheerd met EXEDRA, Schréder’s geavanceerde platform voor slim verlichtingsbeheer.

dekking en redundantie worden geoptimaliseerd voor continu gebruik . DATALIFT’s gebruiken mesh-netwerken om informatie uit een cluster van MESHNODE’s te verzamelen en deze door te sturen naar het IoT-platform met behulp van mobiele connectiviteit. Naast andere functies gebruiken

Verbonden met

KENMERKEN > Hybride architectuur: lokale mesh (MESHNODEs en DATALIFTs) en cellulaire communicatie (DATALIFTs) > Gatewayloze hybride netwerkarchitectuur met WI-SUN mesh-netwerk en mobiele connectiviteit > Ingebouwde GPS en fotocel om elk armatuur te bedienen op basis van het lokale omgevingslicht

> Geïntegreerde zelftestmogelijkheid om de installatie te controleren > Biedt responsieve licht-op-aanvraag scenario’s gestuurd door lokale sensoren > Over-the-Air (OTA) firmware-update > End-to-end versleutelde communicatie

50

VOORDELEN

> Automatische

inbedrijfstelling: eenvoudige installatie en plug-and-play > Automatische geolocatie: GPS- locatiedetectie en tijdsynchronisatie > Realtime dynamische verlichting: mesh- technologie om sensor-triggering-

gebeurtenissen lokaal uit te zenden binnen een cluster van armatuurcontrollers detectie stroomuitval waardoor een laatste bericht wordt gegeven wanneer de stroom uitvalt

OWLET IV N

> Last gasp bericht:

> Asset management:

asset data importeren

> Instelbaar wit:

mogelijkheid om armaturen met variabele kleurtemperatuur aan te sturen

MESHNODE N

DATALIFT N

OWLET IV Z

MESHNODE Z

DATALIFT Z

51

Uw investering toekomstbestendig

Schréder EXEDRA herenigt het netwerk dankzij de mogelijkheid om nodes te besturen die zijn aangesloten op Zhaga/ NEMA sockets en armaturen van meerdere fabrikanten. Met een API kan EXEDRA communiceren met beheersystemen van derden om het hele schema samen te voegen op één uniek, modern, inzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform.

Maximaliseer city branding

Schréder EXEDRA biedt niet alleen real-time monitoring van verbonden stedelijke activa zoals armaturen, vuilnisbakken of openbare WiFi. Dankzij het automatiseringscentrum kunt u voorwaardelijke regels definiëren, alarmen instellen en automatisch tickets aanmaken om onderhoudsactiviteiten ter plaatse te optimaliseren. Alle IoT-apparaten die dezelfde open standaarden voor data en communicatie gebruiken, kunnen het platform naadloos integreren. En natuurlijk kan op deze iconische plekken de verlichting aangepast worden volgens specifieke schema’s om speciale evenementen te ondersteunen.

52

Maximaliseer zowel besparing als veiligheid

Met Schréder EXEDRA kunnen verlichtings- scenario’s worden gecreëerd, inclusief de meest efficiënte dimprofielen en licht-op-aanvraag functies op basis van sensordetectie. De selectie van sensor (en) waarop de armaturen reageren en de bijbehorende configuratieparameters (d.w.z. activeringsvertraging, wachttijd) kunnen eenvoudig worden toegewezen aan armatuurcontrollers. De detectie- gebeurtenissen genereren bruikbare gegevens voor besluitvorming over toekomstige investeringen en prioriteiten.

Dieren beschermen

Schréder EXEDRA biedt een flexibele besturings- oplossing die het mogelijk maakt verschillende armaturenclusters te creëren die zijn geprogrammeerd met specifieke scenario’s voor dimmen en kleurtemperatuurveranderingen. Bij installatie importeert het systeem alle informatie met betrekking tot de armatuur- configuraties die zijn gekozen na een zorgvuldige lichtstudie. Deze inventarisatiefunctie maakt de implementatie mogelijk van oplossingen die zijn geoptimaliseerd vanuit het oogpunt van ontwerp en controle.

53

It’s time to SHUFFLE your world!

54

55

Steden helpen op hun weg om smart te worden

De slimme SHUFFLE kolom is een verbonden, modulaire benadering van stadshardware. Met plug-and-play draaibare modules die vooraf gecertificeerde hardware bevatten, kan deze worden geconfigureerd om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Herontwerpen. Reorganiseren. Verbeteren. Combineren. Doe dit allemaal tegelijk met SHUFFLE, een geïntegreerd concept met onbeperkte mogelijkheden om de beleving in steden en locaties naar een hoger niveau te tillen . Informatie, identiteit, veiligheid, communicatie, entertainment, mobiliteit en nog veel meer. Al uw verschillende functies kunnen elegant worden verzameld in één geïntegreerd platform . Niet in steen gebeiteld, maar veelzijdig en voorbereid op toekomstige evoluties. U kunt uw gepersonaliseerde combinatie maken door maximaal 5 modules per kolom te koppelen, of een van onze voorgeconfigureerde varianten te kiezen.

VOORDELEN

> Naadloze integratie van stedelijke hardware in een verfijnde kolom > Gepersonaliseerde combinaties: tot 5 modules per kolom > Voorgeconfigureerde versies: Campus, SOS, Security, Light en Mobility > Totale veelzijdigheid met 360° draaibare modules > Gepatenteerd systeem voor eenvoudige installatie > Opwaardeerbaar: modules kunnen na installatie worden toegevoegd of vervangen > Volledig verbonden platform

56

Schréder lanceert SHUFFLE , de eerste slimme zuil op de markt

SHUFFLE is door de HEA (VK) uitgeroepen tot ‘ Product van het Jaar ’

SHUFFLE wint de Smart City Award in Londen

Toonaangevend met non-stop innovatie SHUFFLE werd gelanceerd in 2015 en is al bij veel enthousiaste klanten geïnstalleerd. En ze gingen verder dan eenvoudige buitenverlichting . Ze maakten van de gelegenheid gebruik die dit platform bood om nieuwe diensten in hun omgevingen te brengen, zoals wifi, bewakingscamera’s, luidsprekers, noodknoppen en EV- opladers. Slechts een jaar na de lancering werd SHUFFLE door de Highway Electrical Association (HEA) in het VK uitgeroepen tot ‘ Product van het jaar 2016 ’. Even later, in 2017, ontving SHUFFLE de ` Smart City Award ’ in Londen voor zijn technologie met een groot potentieel voor slimme steden. In 2020 maakte Schréder SHUFFLE onafhankelijk van fysieke bedrading voor razendsnelle connectiviteit, waarmee de eerste draadloze slimme kolom werd gecreëerd. Deze spirit van constante innovatie, gecombineerd met een voortreffelijk ontwerp, aandacht voor detail en een diep begrip van de behoeften van de klant, heeft SHUFFLE als een maatstaf in de markt gepositioneerd. Sinds hun lancering hebben de SHUFFLE kolommen steden en particuliere bedrijven in meer dan 35 landen over de hele wereld in vervoering gebracht.

Lancering van SHUFFLE Site op Mobile World Congress, een geïntegreerde benadering van kleine 4G/5G-cellen

Schréder innoveert opnieuw met de SHUFFLE Wireless backhaul , de eerste 100% draadloze slimme kolom Nieuwe verlichtings- modules met tot 58% meer lichtstroom om te voldoen aan de behoeften van een breder scala aan toepassingen

57

SHUFFLE SOS

SHUFFLE SOS biedt de perfecte oplossing voor het helpen van mensen en hulpdiensten in kritieke situaties. Met één simpele druk op de knop kunnen burgers snel in contact komen met de hulpdiensten als ze getuige zijn van een incident of slachtoffer zijn van een ongeval. Met behulp van een voice-over IP-intercom kunnen mensen het probleem uitleggen en de juiste hulp krijgen . Dankzij de ingebouwde camera’s kunnen callcenters de juiste acties ondernemen dankzij een realtime videofeed. Het flitslicht en de sirene, die op afstand kan worden geactiveerd, zorgen ervoor dat het noodsignaal wordt gezien en gehoord door omstanders in de omgeving. Ook begeleiden ze de hulpdiensten naar de exacte locatie van het incident. Met SHUFFLE SOS voelen mensen zich nooit alleen in een stad. Ze krijgen de ondersteuning die ze verwachten in de kortst mogelijke tijd. Hulpdiensten kunnen hierop reageren en een groter gebied bestrijken, waardoor hun middelen worden geoptimaliseerd. DE BESCHERMENGEL VAN DE BURGER

Klik voor meer informatie

SHUFFLE SOS BASIC

SHUFFLE SOS CORE

SHUFFLE SOS ACTIVE

4370mm

4370mm

4370mm

Masthoogte Control node

Ja

Ja

Ja

Module (top) 360° verlichting met flitslicht (SH36L2-HL)

360° verlichting met flitslicht (SH36L2-HL) Camera zonder extra PC lichtkap (SH18C2-JH)

360° verlichting met flitslicht (SH36L2-HL)

Rode lichtring (SHLR2-RE)

Sirene (SH18S2-HN)

Module 2

-

Sirene (SH18S2-HN) Quadview (SHCQV)

Module 3

-

-

Sirene (SH18S2-HN)

Module 4

Intercom met camera (SHPOIC2-GI)

Intercom met camera (SHPOIC2-GI)

Intercom (SHPOIC2-GH)

Geïntegreerd in mast

58

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36 Page 37 Page 38 Page 39 Page 40 Page 41 Page 42 Page 43 Page 44 Page 45 Page 46 Page 47 Page 48 Page 49 Page 50 Page 51 Page 52 Page 53 Page 54 Page 55 Page 56 Page 57 Page 58 Page 59 Page 60 Page 61 Page 62 Page 63 Page 64 Page 65 Page 66 Page 67 Page 68 Page 69 Page 70 Page 71 Page 72 Page 73 Page 74 Page 75 Page 76 Page 77 Page 78 Page 79 Page 80 Page 81 Page 82 Page 83 Page 84 Page 85 Page 86 Page 87 Page 88 Page 89 Page 90 Page 91 Page 92 Page 93 Page 94 Page 95 Page 96 Page 97 Page 98 Page 99 Page 100 Page 101 Page 102 Page 103 Page 104 Page 105 Page 106 Page 107 Page 108 Page 109 Page 110 Page 111 Page 112 Page 113 Page 114 Page 115 Page 116 Page 117 Page 118 Page 119 Page 120 Page 121 Page 122 Page 123 Page 124 Page 125 Page 126 Page 127 Page 128 Page 129 Page 130 Page 131 Page 132 Page 133 Page 134 Page 135 Page 136 Page 137 Page 138 Page 139 Page 140 Page 141 Page 142 Page 143 Page 144 Page 145 Page 146 Page 147 Page 148 Page 149 Page 150 Page 151 Page 152 Page 153 Page 154 Page 155 Page 156 Page 157 Page 158 Page 159 Page 160 Page 161 Page 162 Page 163 Page 164 Page 165 Page 166 Page 167 Page 168 Page 169 Page 170 Page 171 Page 172 Page 173 Page 174 Page 175 Page 176 Page 177 Page 178 Page 179 Page 180 Page 181 Page 182 Page 183 Page 184 Page 185 Page 186 Page 187 Page 188 Page 189 Page 190 Page 191 Page 192 Page 193 Page 194 Page 195 Page 196 Page 197 Page 198 Page 199 Page 200

www.schreder.com

Powered by