Schréder - Kerékpárutak tervezése

A Schréder tudásával és szakértelmével maximális hatékonysággal teremtheti meg a kerékpározás feltételeit, úgy hogy közben az ökoszisztéma gyakorolt kedvezőtlen következményeket a minimális szintre csökkenti.

Kerékpárutak Világítási megoldások a változásért

Tartalom

08

06

Tények és számok

Előírások és szabványok

08

Előírások és szabványok

10

A kerékpáros infrastruktúra optimalizálása

18

18

Kihívások és megoldások

Kihívások és megoldások

26

Schréder termékek

28

Vezérlési megoldások

Néhány projektünk

32

32

Néhány projektünk

2

Niko Smets Kereskedlemi igazgató Schréder BE

Ahogy a forgalom egyre növekszik, a hagyományosan az autózáshoz társított szabadságérzetnek már nincs valós alapja. A kerékpározás már hatékonyabb, mint az autózás. Rendszeres kerékpárosként ezt gyakran tapasztalom, még közepes távolságokon is. De az előnyök nem csak a megtakarított időre vonatkoznak. Amikor kerékpárral megyek dolgozni, akkor megvan a napi testmozgás, kipihentebbnek érzem magam, és közvetlenül hozzájárulok a szén- dioxidkibocsátás csökkentéséhez. A Schrédernél felelősségteljesen cselekszünk a fenntartható jövő érdekében. Mivel egyre több ember használja a kerékpáros infrastruktúrát, mindenképpen megéri a minőségi kerékpárutakba fektetni! Szakértelmünkkel segíthetünk abban, hogy az ön városa is megteremtse a legjobb körülményeket a kerékpározáshoz, mindezt a leghatékonyabb módon, a legkevésbé terhelve az ökoszisztémát. Közlekedési szokásaink megváltozása

3

Együtt a Jövőnkért Vállalati politikánk A Schréder kidolgozott egy átfogó, vállalati szintű fenntarthatósági stratégiát, amely az “Együtt a Jövőnkért” nevet kapta. Ez a törekvés az ENSZ fontosabb Fenntartható Fejlődési Céljait (FFC) magába foglaló három tengelyre épül. A fenntarthatóság beágyazódott stratégiánkba, struktúránkba, folyamatainkba és kultúránkba. Ez az egyetlen módja a valóban pozitív és tartós előnyök elérésének. Az aktív közlekedés és a biztonság népszerűsítése a piacon elérhető legjobb világítási megoldásokkal az egyik módja a fenntartható értékek létrehozásának a közösségek számára.

AZ EMBEREINKÉRT

Felelősséget vállalunk embereinkért, és

támogatjuk növekedésüket a sokszínűség és az emberi jogok tiszteletben tartásával.

Hangsúlyos területek: › Nemi diverzitás › Emberi jogok

A BOLYGÓNKÉRT

Felelősséget vállalunk a bolygónkért saját és ügyfeleink környezeti hatásának csökkentésével.

A KÖZÖSSÉGÜNKÉRT

Felelősséget vállalunk közösségünkért azáltal, hogy megoldásainkon keresztül határozottan pozitív hatást gyakorlunk a társadalomra. Hangsúlyos területek: › Pozitív társadalmi hatású világítás › Az állat- és növényvilág tiszteletben tartása

Hangsúlyos területek: › Vállalati karbonlábnyom › Berendezéseink energiahatékonysága › Körforgásos gazdaság

4

«Piacvezető szerepünk arra motivál minket, hogy rész vegyünk a klímaváltozás elleni globális harcban, és hozzájáruljunk a tisztességes gazdasági fejlődéshez. Segítünk a közösségeknek szembenézni a legnagyobb kihívásokkal, fenntarthatóbbá téve a világot.»

Werner de Wolf CEO – Schréder

5

Tények és számok A kerék újra felfedezése

A forgalom torlódása, a rossz levegőminőség és a klímaváltozás hatásai mind jó okot adnak az aktív közlekedés népszerűsítésére. Ha megnézzük a tényeket és a számokat, láthatjuk, hogy a kerékpározás mindenképpen része lehet a megoldásnak.

2,2

5

Európában minden autóeladásra 2,2

kerékpáreladás jut. Az EU-ban több mint 22 millió kerékpárt adnak el évente. (2) .

6

73 %

£ 10-20 Anglia egyes városaiban egy emberre vetítve évente ennyi pénzt fektetnek a kerékpáros infrastruktúrába (4) .

3

Az európaiak 73%-a gondolja úgy, hogy a kerékpárokat előnyben kell részesíteni az autókkal szemben (1) .

-5 km

4

+270 %

1

A városokban a privát autóutak

Egyes ausztrál városokban ennyivel nőtt a kerékpárutak használata a járvány óta (3) .

50%-a 5 kilométeres távon belül történik (Európai Unió) (1) .

2

Az EU éghajlat-politikai céltervében az üvegházgázok 55%-os csökkentését tűzték ki 2030-ig. -55 %

(3) https://www.theguardian.com/world/2020/may/26/ call-to-fast-track-bike-lanes-to-boost-jobs-and-take-advantage-of-lockdown-induced-bicycle-sales (4) «Planning for Cycling.» - Rob Gallagher and John Parkin.

(1) «Cycling: the way ahead for towns and cities.» - European Community. (2) www.statista.com

6

Egy nagyszerű kerékpárút?

A kerékpárosok különböző szempontok alapján értékelik az általuk használt infrastruktúrát. • Az útburkolat minősége • Világítás, különösen a veszélyesebb zónákban, például kereszteződésekben • Egyértelmű, jól látható jelölések • Jelzőlámpák vagy kis körforgalmak megléte • Biztonságérzet (objektív és szubjektív)

A kerékpározás elősegítése a városokban

70%

Hozzáférhető kerékpáros létesítmények

28%

A gépjárműforgalom korlátozása

21%

Biztonságos kerékpárparkolók

11%

A kerékpározást népszerűsítő kampányok

8%

Kerékpármegosztó rendszerek

7

Előírások és szabványok Mit mondanak a szabályok?

8

A kerékpárutak megvilágítása alapvető fontosságú az út biztonságának (szubjektív és objektív) garantálásához a kerékpárosok számára, és a kényelmet is fokozza. TAz Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) szabványokat határozott meg a közvilágításra vonatkozóan (EN 13201-x Útvilágítás) . A kerékpárutak esetében ezek a szabványok ajánlásokat tesznek a világítás szintjére vonatkozóan a sebességkorlátozó eszközök megléte, az agresszió kockázata, az arcfelismerés szükségessége és a környezeti világítás függvényében. Általánosságban 5 és 10 lux közötti érték ajánlott a kerékpárutakon. A világításnak lehetővé kell tennie, hogy a kerékpárosok biztonságban közlekedhessenek az úton, függetlenül az időtől és az évszaktól, máskülönben előfordulhat, hogy a kerékpárút nem lesz kihasználva. A világításnak azt is biztosítania kell, hogy a kerékpárosok könnyedén észrevehessék az akadályokat, és jól lássák a jelöléseket.

Ezt hívják vízszintes megvilágításnak, ami lux-ban méri a felszínre eső fény mennyiségét. A világításnak a függőleges tárgyakat is jól láthatóvá kell tennie . Fontos, hogy a kerékpárosok el tudják olvasni az útjelző táblákat, be tudják azonosítani a közeli épületeket, és lássák a feléjük tartó kerékpárosokat és gyalogosokat. Az is fontos, hogy az autósok lássák őket, ha a kerékpárút egy út mellett, vagy annak közelében van. A függőleges objektumok megvilágítását (jelzőtáblák, a kerékpárosok árnyéka stb.) függőleges megvilágításnak nevezik. Ezt 1,5m-rel az út fölött mérik. A megvilágításnak a lehető legegyenletesebbnek kell lennie, és kerülni kell a sötét foltok keletkezését.

9

Kerékpáros infrastruktúra A különböző kialakítások optimalizálása

Sokféle kerékpárút létezik. Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai, és dedikált világítási megoldásokat igényelnek.

10

Jelölt kerékpárnyom

Az úton található, kerékpárost és egy nyilat ábrázoló jelölések emlékeztetik a közlekedésben résztvevőket arra, hogy az utat kerékpárosok és autósok is használják. A leválasztott sávok a kerékpárosok részére fenntartott területet jelölik. Ezek nem igazi kerékpárutak.

Hogyan világítjuk meg? Ebben az esetben a kerékpársávok az út részei. Olyan berendezéseket ajánlunk, amelyek a megfelelő fényeloszlással lefedik a teljes felületet, beleértve a sávokat is. A CEN 13201-1 alapján olyan fényeloszlást választunk, amely megfelel az 1. osztály követelményeinek.

11

Kerékpáros infrastruktúra

Kerékpársáv

A kerékpársáv az út mellett található, de el van különítve a járdától és az úttól is szintkülönbség, korlát vagy növényzet segítségével.

Hogyan világítjuk meg? Mivel csak ott szeretnénk világítást, ahol szükséges, két karral felszerelt oszlopok használatát javasoljuk: Az egyik kar 6-10m-es magasságban van rögzítve a főút fölött, amásik oldalon pedig a másik kar alacsonyabban van a kerékpársávfölött. A hátsó kar lehetővé teszi, hogy a sávot világító berendezéseknél széles fényeloszlást használjunk, amely megfelel az oszlopok elhelyezkedésének.

12

Kerékpárutak

A kerékpársáv az út mellett található, de el van különítve a járdától és az úttól is szintkülönbség, korlát vagy növényzet segítségével.

Hogyan világítjuk meg? Az oszlopok nem befolyásolhatják az út szélességét. A nagy hatásfokú berendezéseinket használjuk, amelyek alacsony fénypontmagasságra (4- 6,3m) lettek tervezve, az oszlopok egymástól a magasság 6-8-szorosára vannak elhelyezve, megfelelve a P4 osztálynak, hogy a kerékpárosok 30-40m-t láthassanak előre. A környezet függvényében olyan fényeloszlást használunk, amely az út mindkét oldalán 1,5m-rel futhat túl.

13

Kerékpáros infrastruktúra

Útkereszteződések

A kerékpársávok vagy kerékpárutak időnként keresztezhetik a főutakat. Az ilyen veszélyes zónákban, ahol a kerékpárosok és a gépjárművek találkoznak, a biztonság az elsődleges szempont. A forgalom legvédtelenebb résztvevőit akadályok, jelzések és világítás védi.

Hogyan világítjuk meg? 50km/h sebességnél az autósoknak szűk a látóterük, és 28m-re van szükségük ahhoz, hogy megálljanak (ez 13,5m 30km/h-nál). Ezért fontos a maximális függőleges megvilágítás biztosítása, hogy észrevegyék a kerékpárosokat. A kontraszt növelése egy adott színhőmérséklettel a területen szintén segít az autósoknak észrevenni a kerékpárosokat. Ezeken a területeken ugyanolyan fényeloszlásokat alkalmazunk, mint a gyalogátkelőknél a függőleges megvilágítás biztosítása érdekében, növelve a kontrasztot.

14

Aluljárók

A kereszteződések elkerülése érdekében gyakran alakítanak ki aluljárókat. Segítségükkel a kerékpárosok elkerülhetik a gépjárműveket.

Hogyan világítjuk meg? A kerékpárosoknak jól kell érezniük magukat ezekben a zárt terekben, ahol természetesen nagyobb a veszélyérzetük. Magasabb világítási szinteket és vandálbiztos, vízálló lineáris világítóberendezéseket alkalmazunk, mint a INDULINE vagy a SCULPline család tagjai. Mozgásérzékelőkkel is kiegészíthetjük ezeket, dimmelve a világítást, amikor az aluljárót nem használják.

15

Kerékpáros infrastruktúra

Hidak

Azokban a városokban, ahol nagy figyelmet fordítanak a közlekedésre és a kerékpárosokra, gyakran építenek kerékpárhidakat. Ezek közül néhány az adott táj figyelemreméltó eleme lett.

Hogyan világítjuk meg? Mivel itt az építészeti szempont is lényeges, általában a híd szerkezetébe integráljuk a világítást. Egyedi korlátvilágítás rendszereket tudunk alkotni a felszín világításához, a szerkezetet pedig a SCULP LED fényvetőkkel hangsúlyozhatjuk ki színes világítás segítségével.

16

17

Kihívások és megoldások 6 megoldás amely meghaladja az elvárásokat

18

1 a legnagyobb biztonság garantálása A szubjektív biztonság a biztonságérzetet jelenti. De léteznek objektív kritériumok is, amelyek alapján egy kerékpárút biztonságosnak tekinthető. Magas szintű uniformitást kell biztosítani a sötét foltok elkerülése érdekében. A kerékpárosoknak tisztán kell látniuk az egyenletlen felületeket és az akadályokat. Biztosítani kell, hogy a kerékpárosok könnyedén tudják követni a jelöléseket. A megfelelő függőleges megvilágítás kulcsfontosságú az arcfelismeréshez és a táblák elolvasásához . Segíti az ellenkező irányból érkező kerékpárosok észlelését is. Mivel ez elektromos kerékpárok akár 45km/h-val (12,5m/s) is képesek menni, fontos, hogy a kerékpárosok gyorsan észrevegyék a veszélyeket, például a váratlan kanyarokat, meredek lejtőket, korlátokat vagy kereszteződéseket. Különböző színhőmérsékletek használhatók a veszélyesebb zónákban, például a kereszteződésekben.

Schréder világítótestek

A független testületek által is széles körben elismert TECEO S és IZYLUM 1 vagy 2 berendezésekkel a Schréder kerékpárutakra optimalizált világítási megoldások széles skáláját kínálja. A megfelelő fényáramcsomag (600-15000 lm) és a megfelelő fényeloszlás kombinációja lehetővé teszi, hogy mérnökeink a legjobb konfigurációkat kínálják, amelyek megfelelnek a biztonsági elvárásoknak.

TECEO S

IZYLUM 1

19

mindenki számára 2 A teljesítmény nem fokozható a kényelem árán. Mivel a kerékpárutakon a világítótesteket alacsonyan kell Kihívások és megoldások

Kényelem biztosítása

rögzíteni, fontos a káprázás szabályozása . Nem mindegyik megoldás képes azt a vizuális kényelmet biztosítani, amit a végfelhasználók elvárnak. A kerékpárosok tisztán szeretnék látni környezetüket, elolvasni a táblákat, és felismerni a többi embert. A világítás minőségének fontos szerepe van a színérzékelésben . Ha a megfelelő világítás garantálásáról van szó a megfelelő helyen és időben, az igény szerinti világítással biztosítható , hogy az emberek az adott környezetben a legjobb körülményeket élvezhessék. Ez különösen igaz a kerékpárutakon, ahol az éjszakai aktivitás nagy mértékben változhat.

Schréder világítótestek

Schrédernél magasra állítottuk a mércét a káprázás (G osztály) és a színvisszaadás (CRI) tekintetében. TECEO S, számos optikája megfelel a G*4 osztály követelményeinek, így magas szintű vizuális kényelmet kínál. Lágy, meleg fehér fényt biztosít 80-as színvisszaadási index mellett, így olyannak mutatja a színeket, ahogy azok természetes fény mellett láthatók, a jobb élmény érdekében. Mivel felszerelhetők integrált mozgásérzékelő szenzorokkal (PIR) is, TECEO S lehetővé teszi intelligens világítási forgatókönyvek létrehozását, amellyel garantálható a kerékpárosok maximális kényelme és biztonsága.

TECEO S

20

3 Erőforrások optimalizálása A világítás a városok energiaköltségeinek jelentős részét teszi ki, de a megfelelő technológia és a megfelelő partner segítségével ez jelentősen csökkenthető.

Egy befektetés relevanciáját idővel meg kell mérni, figyelembe véve a megtakarításokat, amelyeket az energia- és a karbantartási költségek terén nyújt az évek alatt . A minőségi termékek magas hatásfokot és nagy teljesítményű fotometriát kínálnak, amelyek által növelhető az oszlopok közötti távolság, csökkentve az egy kilométerre eső fénypontok számát, optimalizálva az energiafelhasználást. A megtakarítások tovább növelhetők vezérlési megoldásokkal, beleértve a dimmelést és a mozgásérzékelést.

Schréder világítótestek

Egy telepítés tervezésekor a Schréder kerüli a túlzott világítást, és a legjobb megoldást nyújtja, biztosítva, hogy csak a szükséges mennyiségű energia lesz felhasználva , figyelembe véve a kimeneti fényáram természetes csökkenését (karbantartási tényező). Az IZYLUM1 és IZYLUM 2 a tipikus alacsony fénypontmagasságú alkalmazásokhoz optimalizálták, mint amilyenek a kerékpárutak. Ultra kompakt, energiahatékony (akár 172lm/W), és nagy teljesítményű fényeloszlásokkal kapható. A legkorszerűbb LED technológiát nyújtja a hosszú távú teljesítmény érdekében (LED élettartam 100000h vagy 25 év), optimalizáva az üzemeltetés összköltségét. Az alacsony energiafogyasztásnak és az integrálható szenzoroknak köszönhetően, az IZYLUM költséghatékony megoldást kínál bármilyen típusú kerékpárútra.

IZYLUM 2

21

Kihívások és megoldások

4 5

Fejleszthető és vandálbiztos

Schréder megoldások

Az alacsony aktivitású közterületeken felütheti fejét a vandalizmus. Ez előfordulhat külvárosi vagy városokat összekötő kerékpárutakon. Ezért fontos szempont a világítási rendszer strapabírósága . Idővel szükségessé válhat a kerékpáros infrastruktúra bővítése vagy módosítása. Megéri olyan rendszerekbe fektetni, amelyek könnyen bővíthetők és fejleszthetők.

A Schréder a FutureProof termékek tervezésében és fejlesztésében hisz. Ez azt jelenti, hogy azok bármikor továbbfejleszthetők, és új funkciókkal láthatók el, teret adva a jövőbeli technológiai fejlesztéseknek. Vezeték nélküli vezérlőrendszereinkkel könnyedén bővíthető egy telepítés új világítótestek hozzáadásával. Vandálbiztos (IK 09) TECEO S és IZYLUM berendezéseinket tartósra terveztük.

A lopások megelőzése

Schréder megoldások

A SHUFFLE egyedi megoldást nyújt a kerékpárparkolókhoz, mivel több funkciót kínál egyetlen oszlopban. Miközben a kellemes hangulatú világítás vonzó, barátságos tereket alkot, a korszerű térfigyelő kamerák digitális zoom-mal vagy teljesen motorizált vezérléssel szemmel tarják a kerékpárokat. Elriaszthatják a rossz szándékú embereket , és nagyobb biztonságérzetet nyújtanak. A SHUFFLE töltőállomásokat is kínálhat az elektromos kerékpárokhoz.

Ahogy az elektromos kerékpárok egyre népszerűbbek lesznek, a tolvajok célpontjaivá is válnak. A kerékpárlopások száma az alternatív közlekedési mód népszerűségével párhuzamosan növekszik. A védett kerékpárparkolók segíthetnek megakadályozni a lopásokat.

SHUFFLE

22

6 Az élővilág és a környezet megóvása Egyes területeken denevérek élhetnek. A fák és a bokrok a denevérek természetes közegei, de a folyók és csatornák is fontosak számukra a táplálkozás miatt. Egyes denevérfajok nagyon érzékenyek a fényre. A nem megfelelő világítás telepítése tönkre teheti a táplálkozási területeket, és megakadályozhatja a denevérek mozgását. De nem csak a denevéreket kell védeni a fényszennyezéstől és a szabályozatlan világítástól. Az állatokat és a növényeket is veszélyeztetheti a túl erős világítás és a színspektrum (kék fény). Csak szakértők tudják a megfelelő világítási megoldást biztosítani, amellyel megóvható a természet.

Schréder megoldások

A Schréder PureNight fotometria megfelel a sötét égboltra vonatkozó előírásoknak (0% ULOR), és kihasználja az új tartozékok (Back Light control és káprázásgátló) előnyeit, hogy a fényt csak a kerékpárútra fókuszálja. A Schréder FlexiWhite megoldása a biztonságos és környezetbarát világítás érdekében a fix vagy igény szerinti forgatókönyvek szerinti dimmelést és színhőmérséklet-változtatást érzékelőkkel kombinálja.

23

Kihívások és megoldások

Fotometria a fényszennyezés minimalizálása érdekében

FELFELÉ VISSZAVERŐDŐ FÉNY

A SŰRŰ FELHŐ- TAKARÓRÓL VISSZAVERŐDŐ FÉNY

FELFELÉ IRÁNYÍTOTT FÉNY

A korszerű fotometriai tervezésen alapuló PureNight koncepcióval a, Schréder a legjobb megoldást nyújtja az éjszakai égbolt visszaszerzéséhez anélkül, hogy ehhez le kellene kapcsolni a városokat. A Schréder PureNight megoldások csak oda irányítják a fényt, ahol az kívánatos és szükséges, megfelelve a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak.

BESZŰRŐDŐ FÉNY

KÁPRÁZÁSI ZÓNA

KÖZVETLEN KÁPRÁZÁS

24

A megfelelő színhőmérséklet az emberek és az állatvilág számára

emberek érzékelése , maximális biztonság és kényelem (jó látási viszonyok)

Környezetbarát , minimális biztonsági világítás

3000K

BOROSTYÁN

Alapesetben borostyán, érzékelés esetén 3000K.

Kétféle LED-del (pl. borostyán és 3000K) szerelt PCBA-k segítségével kiválaszthatja a megfelelőt a két színhőmérséklet közül, vagy különböző szélesebb skáláját biztosítva. Mivel a teljes PCBA-t lencsék fedik, a fényeloszlás változatlan marad az ön választásától függetlenül. arányokban keverheti is azokat (dimmelés), színhőmérsékletek

3000K

2700K 2200K

BOROSTYÁN

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H 5 H 6 H 7 H 8 H

25

Műszaki jellemzők

I K 09 I P 66/67

I K 09 I P 66

IZYLUM

TECEO S

IZYLUM 1

IZYLUM 2

Telepítési magasság

4 - 8m

Névleges fényáram (tartomány)

Telepítési magasság

4 - 8m

4 - 10m

800 - 9000lm

Névleges fényáram (tartomány)

600 - 8200lm 1900 - 15000lm

Felvett teljesítmény

9,8W - 78W

Felvett teljesítmény

7,2W - 65W

18,6W - 109W

Színhőmérséklet Meleg-, semleges- vagy hidegfehér Névleges feszültség 220-240V - 120-277V - 347-480V / 50-60Hz Túlfeszültség elleni védelem 6 vagy 10kV

Színhőmérséklet

Meleg-, semleges- vagy hidegfehér

220-240V - 120-277V / 50-60Hz

Névleges feszültség

Túlfeszültség elleni védelem

6, 8 vagy 10kV

A

A

Méretek

Méretek

B

B

IZYLUM 1 IZYLUM 2

A

450mm

A 587mm 604mm

B

99mm

B 94mm 94mm

C

252mm

C

C 294mm 352mm

KG

5,1kg

C

KG

4,9kg

6,3kg

TECEO1

Univerzális rögzítőelem (karos és oszlopcsúcsos): Ø32-42mm - Ø48mm - 60mm - Ø76mm

Univerzális rögzítőelem (karos és oszlopcsúcsos): Ø32-42mm - Ø48mm - 60mm - Ø76mm

+30°

TECEO1

0° 5° 15° 10°

+30°

0° -5°

-10° -15°

-10°

-30°

SCULPLINE

IP66

DMX RDM DAL I GL ASS I K 07 PC I K 08

I P 66

Névleges fényáram (tartomány)

500 - 10000lm

PC I K 09 PC I K 10 PMMA I K 06

Felvett teljesítmény

13,6W - 90W

SHUFFLE

Meleg- vagy semlegesfehér RGB hidegfehér

Színhőmérséklet

220-240V / 150-60Hz

Névleges feszültség

Névleges feszültség

1300 - 6700lm

Túlfeszültség elleni védelem

10kV

Felvett teljesítmény

18,1W - 55W

SCULPline 1

SCULPline 2

Színhőmérséklet

Meleg- vagy semelgesfehér

500mm

Hossz

1000mm

220-240V / 120-277V 50-60Hz

Névleges feszültség

KG

4,8kg

6,4kg

Túlfeszültség elleni védelem

10kV

6,84M

Világítótest

MAX. 5 modul

INDULINE

I K 10 I P 67

Kamera

INDULINE GEN3 1

INDULINE GEN3 2

INDULINE GEN3 3

WLAN

Névleges fényáram (tartomány)

2600 - 2700lm

4700 - 6200lm

6900 - 7600lm

Fénygyűrű

20W

40W 66W

Felvett teljesítmény

2,28M Min. oszlop magasság

Színhőmérséklet

Semleges- és hidegfehér

Hangszóró

Névleges feszültség

220-240V / 150-60Hz

Távbeszélő

Túlfeszültség elleni védelem

1kV

Hossz

621mm 1201mm 1501mm

EV töltő

KG

0,6kg

0,87kg

0,98kg

Vezérlési megoldások Rugalmasság, megtakarítás és kényelem

Intelligens megoldásaink garantálják, hogy mindig a megfelelő világítást nyújtsuk a megfelelő helyeken. Minimalizálják az energiafogyasztást, elősegítik a hálózat kiterjesztését, és optimalizálják a karbantartási munkálatokat és az eszközök kezelését, miközben a legjobb felhasználói élményt nyújtják. Megoldások teljes skáláját kínáljuk, az alapvető dimmelési funkcióktól a teljes, távvezérelhető rendszerekig.

28

Önálló helyi hálózat mozgásérzékelőkkel

Az Owlet LUCO AD vezérlőkkel ellátott világítótestek zárt hálózatot alkothatnak , amely igény szerinti világítást kínál mozgásérzékelőkkel. A világítás az idő nagy részében dimmelve van az energiamegtakarítás növelése érdekében. Amikor kerékpárosok közelednek, a szenzorok érzékelik őket, és megnövelik az előttük lévő világítótestek fényáramát, hogy biztonság és kényelem tekintetében a legjobb körülményeket biztosítsák. A berendezések közötti vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően a szenzorok a legmegfelelőbb helyekre telepíthetők . A hálózat bármikor bővíthető, mivel csak új világítótesteket kell telepíteni. A forgatókönyvek idővel módosíthatók az új igényeknek megfelelően.

Kiemelt tulajdonságok

• Intelligens, önálló megoldás • Fejlett, igény szerinti világítás • Maximális energiamegtakarítás • A legnagyobb biztonság és kényelem garantálása a kerékpárosok számára • FutureProof, a helyszínen beállítható

29

Vezérlési megoldások

Schréder EXEDRA távfelügyeleti rendszer A Schréder EXEDRA egy távvezérlő rendszer világítási hálózatok nyomon követéséhez, méréséhez és kezeléséhez. Teljes körű megoldás, amely nyílt szabványokra és protokollokra épül. A Schréder EXEDRA a korszerű technológia és a könnyen használható webes kezelőfelület egyedi kombinációját kínálja a világítótestek vezérléséhez bármikor, biztonságos internetkapcsolaton keresztül. A kétirányú kommunikációnak köszönhetően nyomon követhető a működés, az energiafogyasztás és az esetleges hibák. A Schréder EXEDRA szenzorok széles skálájával kombinálható a reszponzív világítási forgatókönyvek kialakításához. A fejlett adatelemző eszközök segítségével, amelyek vizuálisan és jelentésekben is képesek megjeleníteni az adatokat, a Schréder EXEDRA hatékony eszközzé válik, amely segíti a megalapozott döntések meghozatalát.

• Okos, nyílt és átjárható rendszer, amely kompatibilis más gyártók eszközeivel és platformjaival • Az igény szerinti világítási forgatókönyvek bármikor frissíthetők (kétirányú kommunikáció) • Ugyanaz a rendszer az egész városban (nem csak a kerékpárutakon) • Jövőbiztos platform, amely együtt fejlődik a technológiával • Kompatibilis a NEMA és a Zhaga-D4i vezérlőkkel/szenzorokkal Kiemelt tulajdonságok

30

PIR vagy radar?

Mozgásérzékelő választásakor mi alapján döntsünk PIR és radar között? Ez a rugalmasság és az ár függvénye. A hagyományos mozgásérzékelőkben PIR -t használnak, mivel ez egy költséghatékony és egyszerű eszköz . A PIR szenzor az infravörös sugárban bekövetkező változásokat érzékeli. A radar a Doppler-elv segítségével határozza meg egy tárgy mozgását, sebességét és irányát . Végső soron tehát a szükséges funkciók szabják meg a technológiát. Fontos a távolság? Ha igen, akkor figyelembe kell venni, hogy a PIR szenzorok nagyjából 5 méteres hatótávval bírnak. A radar 2-től akár 30 méteres távolságig működhet. Ha fontos ismerni a mozgó objektum sebességét és irányát, akkor a radar a legjobb megoldás, mivel az mindkettőt érzékeli.

31

Néhány projektünk

Thy-Le-Château (Belgium) - Termék: CITEA NG (szenzoros)

Budapest (Magyarország) - Termék: SHUFFLE

32

Roeselaere (Belgium) - Termék: TECEO S (szenzoros, szolár)

As (Belgium) - Termék: TECEO (szenzoros)

33

Néhány projektünk

Tiel (Hollandia) - Termék: YOA

London (Egyesült Királyság) - Termék: YOA

34

Tilburg (Hollandia) - Termék: PIANO

Tessenderlo (Belgium) - Termék: TECEO (szenzoros)

Póvoa de Varzim (Portugália) - Termék: PIANO

35

www.schreder.com Copyright© 2022. Január - Schréder Magyarország Zrt. (székhely: 2084 Pilisszentiván, Tópart 2; adószám: 10174328-2-13) A kiadványban szereplő információk, leírásokés illusztrációk kizárólag az érdeklődők általános jellegű tájékoztatásának célját szolgálják. Tekintettel a termékek tökéletesítésére irányuló folyamatos fejlesztőmunkára,a termékek jellemzőit és tulajdonságait, mind a műszaki adatok (pl. ábrák, képek, szövegek, adatok), mind a választék vonatkozásában értesítés nélkül módosíthatjuk.Termékeink országonként eltérőek lehetnek.A kiadványban szereplő termékek jellemzői, tulajdonságai, illetve műszaki adatai az egyes termékek általános jellemzőinektekinthetők, és nem képezik sem szerződés, sem az általános szerződés feltételek részét. A Schréder Magyarország Zrt. nem vállal felelősséget a jelen kiadványban szereplőadatok pontosságáért, naprakészségért, illetve azok hiányosságáért. További információkért kérjuk, forduljon munkatársunkhoz.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36

www.schreder.com

Powered by