Schréder - FLEXIA

Het ultieme modulaire systeem voor het samenstellen van unieke verlichtingsoplossingen.

FLEXIA Het ultieme modulaire systeem voor het samenstellen van unieke verlichtingsoplossingen

2

3

CREATIVITEIT Ontdek uw Verschillende ontwerpen, vele configuraties, één DNA. FLEXIA is het ultieme modulaire systeem waarmee u unieke verlichtingsoplossingen kunt samenstellen. Stel u voor dat u iets speciaals kunt creëren voor de bewoners en bezoekers van uw openbare ruimte. Het modulaire systeem FLEXIA biedt vele mogelijkheden, zonder technische beperkingen, met een consistent ontwerp én met de mogelijkheid om te profiteren van de nieuwste innovaties.

FLEXIA FG Maxi 30 tot 80 LEDs / 1.800 tot 22.600lm*

FLEXIA FG Een veelzijdig vlakglas, hangend of horizontaal armatuur. Verkrijgbaar in twee formaten voor verschillende toepassingen en grote modulariteit.

FLEXIA FG Midi 10 tot 40 LEDs / 600 tot 12.000lm*

4

*De lumenpakketten zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Voor meer informatie, gelieve ons te raadplegen.

FLEXIA TOP & FLEXIA DP Creëer een gastvrije sfeer met paaltop en hangende versies die uw stedelijke omgevingen harmonieus verfraaien met esthetische consistentie.

FLEXIA TOP 10 tot 40 LEDs / 500 tot 11.800lm*

FLEXIA DP 10 tot 40 LEDs / 500 tot 11.800lm*

*De lumenpakketten zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Voor meer informatie, gelieve ons te raadplegen. 5

FLEXIA QUERCUS & FLEXIA POEME

Of u nu kiest voor een klassieke verfijnde vorm of een organisch ontwerp, FLEXIA POEME en FLEXIA QUERCUS passen perfect in uw omgevingen voor het creëren van een ​unieke sfeer.

FLEXIA QUERCUS Midi (met heldere of gepondeerde lichtkap) 10 tot 40 LEDs / 500 tot 12.000lm*

FLEXIA POEME 10 tot 40 LEDs / 500 tot 12.100lm*

FLEXIA QUERCUS Maxi (met heldere of gepondeerde lichtkap) 30 tot 80 LEDs / 1.900 tot 23.500lm*

6

*De lumenpakketten zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Voor meer informatie, gelieve ons te raadplegen.

MATCH The perfect

ELK DETAIL TELT

LISA crown

FLEXIA+SOFIA

Creëer elegante oplossingen door FLEXIA te combineren met de SOFIA uithouders. Deze speciaal voor de FLEXIA ontworpen uithouders zijn beschikbaar in enkele, dubbele, gevel en horizontale varianten, om perfect aan te sluiten bij al uw toepassingen. FLEXIA kan ook worden gecombineerd met de paaltop uithouder EVENS.

MONA

crown

SCALA

crown

COPPA

QUATTRO

accessoire binnenzijde

accessoire binnenzijde

7

Van concept tot realiteit,

FLEXIA

Schréder heeft de ambitie om het beste van twee werelden te combineren: geavanceerde technologieën en een hoge mate van flexibiliteit om een persoonlijke draai te geven aan elk project. Schréder Studio ontwikkelt op maat gemaakte ontwerpen die de technische behoeften van de klant beantwoorden, of het nu gaat om specifieke elektrische, connectiviteits- of prestatiekenmerken. De Schréder Signature- divisie is uw partner voor het co-creëren van op maat gemaakte, stijlvolle en esthetische verlichtingsoplossingen voor de openbare ruimte.

Schréder Signature brengt uw ideeën tot leven!

Geen twee plaatsen zijn hetzelfde. Versterk de identiteit met een eigen ontwerp.

8

CROWN Juweel in de

Verlichting en armaturen worden soms beschouwd als stedelijke basisvoorzieingen.

FLEXIA brengt een nieuwe dynamiek en treedt buiten de kaders. Dankzij haar modulaire karakter, biedt FLEXIA de flexibiliteit om iets unieks te creëren. Iets dat past bij het doel van de omgeving, het erfgoed van de stad, of de identiteit van een object. Laat uw verbeelding spreken.

9

GEMEENSCHAP Trots lid van een De drie kruisen van Sint Andreas zijn het bekende symbool van de stad Amsterdam in Nederland. Ze zijn wereldwijd beroemd, zelfs tot in New Amsterdam in de stad New York! In Amsterdam is dit symbool overal in de hoofdstad te vinden: op gebouwen, op palen, op trottoirs en zelfs op boten. De deelstaat Baden-Württemberg is ontstaan ​uit de fusie van drie Duitse regio’s waar welvaart en welzijn heersen. Het blazoen van Baden-Württemberg symboliseert de eenheid van de drie gebieden door middel van drie zwarte leeuwen op een gouden achtergrond. Waarom zouden armaturen geen specifiek embleem kunnen dragen? FLEXIA Signature biedt de perfecte oplossing om een identiteit te belichamen, consistentie in city branding te creëren en het gevoel van verbondenheid te versterken.

Baden-Württemberg - Duitsland

10

Amsterdam - Nederland

11

12

INDUSTRIEEL SUCCES Eer vakmanschap of

Over de hele wereld eren steden het lokale vakmanschap en de industriële successen die hun erfgoed hebben gevormd en nog steeds bijdragen aan hun identiteit. FLEXIA Signature kan lokale expertise erkennen met een specifiek ontwerp dat een eerbetoon is aan dit vitale deel van het karakter van de stad. Het kan de vorm aannemen van een handgemaakt materiaal, zoals koper in het Midden-Oosten. FLEXIA Signature kan ook een licht werpen op het industriële succes van een regio. Als u weet dat de mechanica, de behuizing en de eindinspectie van een uurwerk allemaal in Zwitserland moeten worden uitgevoerd om het ‘Swiss made’ keurmerk te verdienen, begrijpt u hoe punctueel de horloge-industrie is, waar hoogwaardige mechanismen worden gecombineerd met eersteklas materialen!

13

Mensen en steden zijn altijd in beweging. Elke week is er iets te vieren of te herdenken. Gemeenschappen delen graag betekenisvolle momenten en vieren speciale evenementen. FLEXIA kan verschillende kleuren aannemen dankzij het eenvoudig toe te passen CROMA accessoire, voor aantrekkelijke openbare ruimtes die sociale interactie en een gevoel van trots stimuleren. HET MOMENT VAST Leg het gevoel van

Waarom zouden armaturen saai moeten zijn?

ACCESSOIRE

CROMA

14

FLEXIA: design is niets zonder de juiste technologie

De juiste kleur temperatuur op elk moment

Fotometrie voor geavanceerde lichtregeling

Open en verbonden kant-en-klare oplossingen

Directe toegang tot serviceportaal

Lange levensduur, lang te gebruiken oplossing

15

Met PCBA’s die gebruik maken van twee soorten LEDs (bijv. 2200K en 3000K), kunt u een van de twee kleurtemperaturen selecteren of beide op verschillende niveaus (dimmen) mengen om een palet van kleurtemperaturen te creëren. Aangezien lenzen betrekking hebben op de volledige PCBA, blijft de lichtverdeling ongewijzigd wat u ook selecteert. Hoe is dat mogelijk?

(ALTIJD) ZOU MOETEN ZIJN

Licht zoals het Kiezen is een consessie doen. De juiste kleurtemperatuur kiezen is niet eenvoudig. De keuze tussen een kouder wit licht, dat prestaties optimaliseert, en een warmer licht dat gunstiger is voor mensen en de natuurlijke cycli van dieren, is geen eenvoudige keuze. Wat als u niet hoeft te kiezen? De Schréder FlexiWhite oplossing, gelanceerd met de FLEXIA, biedt u de vrijheid om op elk moment de juiste kleurtemperatuur in te stellen. Of het nu gaat om voorgeprogrammeerde scenario’s, werkt met een besturingssysteem op afstand, gebruik maakt van sensoren of een mix van alles, de FlexiWhite-oplossing biedt u de flexibiliteit om het juiste niveau te selecteren met de juiste kleurtemperatuur, op de juiste plaats en op het juiste moment.

VOORBEELD #1

Behoud van de natuur, stimulering van ongemotoriseerde mobiliteit

Plaats: Fiets/voetpad FLEXI WHITE-oplossing: Amber als standaard, 3000K bij detectie.

3000K

2700K 2200K

AMBER

Natuurvriendelijke, minimale veiligheidsverlichting

Mensen gedetecteerd, maximale veiligheid en comfort (hoge zichtbaarheid)

AMBER

3000K

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H 5 H 6 H 7 H 8 H

16

#2

Aantrekkelijk, sfeervol en biologisch ritme

VOORBEELD

Vroege avond/vroege ochtend Uinodigende sfeer

Avond/vroege nacht Rustigere sfeer

Nacht Volledig kalme stemming

3000K – 30lux

2700K – 20lux

2200K – 5lux

Plaats: Stadscentrum FLEXI WHITE oplossing: 2200K, 3000K en alles daartussen.

3000K

2700K 2200K

#3

MENSELIJKE RUST PERIODE/ NATUURVRIENDELIJKE NACHT

VOORBEELD

Seizoensgebonden aanpassing aan natuurlijke sfeer

ONDERSTEUNING AAN DE ACTIVITEIT

PROGRESSIEF WAKKER WORDEN

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H 5 H 6 H 7 H 8 H

Plaats: Dorp, skigebied FLEXI WHITE oplossing: 2200K en 3000K

Zomer (natuurlijke kleuren)

Winter (warmere sfeer)

3000K

2200K

17

HELDERE IDEEËN Donkere hemel, Met zijn PureNight-concept op basis van high-end fotometrische ontwerpen biedt Schréder de ultieme oplossingen om de nachtelijke hemel terug te krijgen zonder de steden uit te schakelen.

Schréder PureNight oplossing: schijnt het licht alleen waar het gewenst en nodig is.

LICHT TERUGGEKAATST DOOR ZWARE BEWOLKING

OPWAARTS GEREFLECTEERD LICHT

DIRECT OPWAARTS LICHT

SCHITTERING ZONE

LICHT OVERTREDING

DIRECTE SCHITTERING

18

milieuvoorschriften Voldoen aan de strengste

Elk land, zo niet elke regio heeft zijn eigen milieuvoorschriften. Ze kunnen minder streng of heel streng zijn en zich richten op een aantal specifieke criteria. Op 1 januari 2020 heeft de Franse regering een nieuwe nationale wet ingevoerd die nu wordt gezien als een van de meest beperkende in Europa.

De Franse wet:

> Beperkt ULOR tot max. 1%;

> Vermindert verblinding: ten minste 95% van de lichtemissie is beperkt tot hoeken onder 14,5 graden van het horizotale;

> Beperkt de emissie van blauw licht met CCT <3000K;

> Beperkt de hoeveelheid licht tot minder dan 35lm/m²;

> Verbiedt opdringerige verlichting naar woningen en elke vorm van verlichting van waterwegen en zee.

De PureNight certificeringssoftware garandeert dat uw Schréder verlichtingsoplossing voldoet aan milieuwetten en -eisen. Schréder beschikt over een eigen gecertificeerd laboratorium en wordt ook onderschreven door tal van onafhankelijke certificeringsinstanties.

19

CONNECTIVITEIT Slimme NEMA of Zhaga, behoud volledige controle! Schréder wil uw keuze niet beperken tot één eigen besturingssysteem. Daarom biedt FLEXIA niet één, maar twee open en interoperabele opties op basis van industriestandaarden. Deze vrijheid stelt u in staat om uw verlichtingsschema aan te sluiten en Smart City-ready te zijn. Zhaga D4i: beter samen! Het Zhaga consortium bundelde krachten met DiiA en produceerde één enkele “Zhaga- Dali 4 intra-luminaire Dali” certificatie, zogenaamd Zhaga-D4i. Als stichtend lid van het Zhaga consortium heeft Schréder deelgenomen aan de oprichting hiervan en steunt daarom het Zhaga-D4i-certificeringsprogramma en het initiatief van deze groep om een interoperabel ecosysteem te standaardiseren. FLEXIA is uiteraard Zhage-D4i gecertificeerd.

ZHAGA-D4i NODE (SENSOR EN/OF DRAADLOOS COMMUNICATIEKNOOPPUNT)

ZHAGA ONTVANGER

INTRA-LUMINAIRE DALI BUS

D4i DRIVER

ZHAGA-D4i ARMATUUR (OUTDOOR)

TWEEDE NODE

20

NEMA of Zhaga: maak een weloverwogen keuze Beide ecosystemen hebben hun voor- en nadelen. Schréder biedt beide oplossingen en kan u helpen met het maken van de beste keuze voor uw project. NEMA Zhaga-D4i Algemeen erkend

Nieuw ecosysteem Op basis van D4i communicatiebus wat zorgt voor volledige interoperabiliteit tussen meerdere apparaten (bestuurders, controllers, aanwezigheid sensoren). Veiliger, maar met stroombeperkingen Slechts 24V op de node waardoor het veiliger is om te installeren. Maar deze vermogensbeperking kan het gebruik van sommige smart city-toepassingen en de bandbreedte van het besturingsapparaat beperken. Zhaga-D4i draait alleen op Dali protocol. Architectuurbeperking Het D4i-protocol is niet in staat om gegevens buiten de verlichting om te verzenden, wat de mogelijkheid voor Zhaga-D4i-sensoren om gegevens naar de cloud te verzenden beperkt. Past in het armatuur (kleine aansluiting, kleine controllers...)

Deze aansluiting heeft jarenlange ervaring met meer dan vijftig fabrikanten van dri- vers, LEDs en besturingssystemen.

Flexibiliteit Kan vandaag functioneren met zowel 1-10v & Dali2, morgen met D4i of een ander protocol. Twee niet nader gespecificeerde pinnen.

Firmware-update op afstand Wanneer Smart City-technologie evol- ueert, kan de besturingsoplossing en dus de intelligentie van uw licht op afstand worden bijgewerkt.

Volwassen technologie

Houdt installatie toekomstbestendig

Goedkopere aansluiting (maar duurdere driver)

Hoge bandbreedte (ideaal voor Smart City en veel data)

Hoge interoperabiliteit

21

EENVOUDIGER MAKEN! Het leven

De FLEXIA is niet alleen ontworpen om uw omgeving te verfraaien. Het belichaamt ook onze ambitie om de installatie- en onderhoudsactiviteiten naar een hoger niveau te tillen.

> Identieke LensoFlex®4 module voor het hele gamma (Midi en Top) > Ideaal voor efficiënt beheer van reserveonderdelen > Beperkte varianten, lage voorraad nodig voor onderhoud

> Onmiddellijke ontkoppeling bij het openen > Gereedschapsvrije opening/ sluiting en montage/ demontage > LED module + elektronica op dezelfde plaat

22

Smart Label: de kortste route naar ons serviceportaal!

> Toegang tot armatuur informatie > Geotag het armatuur > Uw eigen referenties toevoegen > Problemen met het armatuur oplossen > Reserveonderdelen bestellen

23

LIGHT De Circle

Veel van de armaturen die we in de jaren zeventig aan steden leverden, werken nog steeds. We zijn er trots op, want het laat zien dat onze technische concepten, gericht op het zo lang mogelijk in leven houden van onze producten op locatie, al hebben bijgedragen aan een duurzamere wereld. Maar nu gaan we een stap verder met een meer circulaire aanpak. Het concept circulariteit richt zich op het verminderen van de milieubelasting door het optimaliseren van elke materiaalstroom. In een circulaire economie worden producten ontworpen en gebouwd als onderdeel van een waardestroom waar ze zo lang mogelijk worden gebruikt. Vervolgens kunnen ze, afhankelijk van hun kenmerken, worden hergebruikt, opgeknapt, opgewaardeerd of gerecycled. Ons Circle Light-label is bedoeld om onze producten te beoordelen op 12 criteria die betrekking hebben op alle aspecten van efficiëntie, onderhoudsgemak, demontage en recyclingmogelijkheden.

24

FLEXIA behaalt 4 sterren bij de Circle Light toetsing. Niet alleen vanwege de efficiëntie, maar ook vanwege 8 circulaire highlights.

> Hoogwaardige mechanische structuur met IP 66 en IK 09 classificatie > Gereedschapsvrije filosofie: opening, bekabeling en verwijdering LED module > Modulair ontwerp voor alle functionele onderdelen > Minder dan 7 stappen om het armatuur volledig uit elkaar te halen > Zeer recyclebare materialen > Optimale connectiviteit met standaard NEMA en Zhaga aansluitingen > Productinformatie beschikbaar door het scannen van een QR-code > Lange levensduur: ontworpen om 25 jaar efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid te leveren

25

FLEXIA Montage opties en varianten

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FLEXIA

FLEXIA

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

SOFIA uithouder (F0)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

Rotule horizontaal 60x50 vierkant (A2)

Horizontaal opschuif (L2)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Rotule 1’’ gasdraad uitwendig horizontaal inschuif (A3)

Horizontaal inschuif (L3)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Rotule 1’’ gasdraad inwendig horizontaal opschuif (A4)

Horizontaal 40x40 vierkant direct (E1)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Rotule oppervlakte bevestiging (WB)

Rotule horizontaal opschuif (A6)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Rotule achterwaartse uithouder (WM)

Rotule horizontaal inschuif (A5)

26

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FLEXIA

FLEXIA

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

-

NA -

-

-

-

Hangend en rotule 1’’ gasdraad inwendig opschuif (S5)

Spandraad vast (S8)

Paaltop Ø60mm 2 schroeven (P3)

NA NA

NA

NA

NA

NA

-

NA -

-

-

-

Paaltop Ø60mm 6 schroeven (P6)

NA NA

NA

NA

NA

NA

Spandraad draaibaar DEXO type (S9)

Paaltop Ø76mm 2 schroeven (P4)

NA NA

NA

NA

NA

NA

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Lisa crown (HR)

Hangend vast 1’’ en 1’’1/4 gasdraad uitwendig (S2)

✔ ✔ ✔ ✔

Mona crown (HQ)

-

-

-

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

✔ ✔ ✔ ✔

Scala crown (HS)

-

-

-

Hangend 1’’ gasdraad inwendig opschuif (S3)

✔ ✔ ✔

-

-

-

-

Coppa (HV)

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

✔ ✔

-

-

-

-

-

Quattro (HT)

Hangend rotule 1’’ gasdraad uitwendig (S4)

Copyright © Schréder S.A. 2021 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

27

SOFIA UITHOUDER

L1

L1

Ø1

Ø1

L1 1200mm L2 445mm Ø1 76mm L3 400mm Ø2 60mm

8 MTR

L1

L1

Ø2

Ø2

6 MTR

L3

L3

L2

L3

L3

L2

Ø2

Ø2

Ø2

Ø2

4,5 MTR

29

30

31

32

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32

www.schreder.com

Powered by