Schréder ITERRA - Voor industriële- & grote gebieden

Schréder ITERRA biedt beheerders een robuust, kosteneffectief en toekomstbestendig besturingsplatform om hun infrastructuur met de grootst mogelijke flexibiliteit te beheren. Voor het aanpassen van de verlichting aan elk scenario of elke activiteit, terwijl het de energiebesparingen maximaliseert en een uitstekende ervaring biedt voor werknemers, bezoekers en beheerders.

Licht op uw commando

1

5 zeer goede verlichting sl

1

2

Optimalisering van energie- zuinigheid

Het juiste licht krijgen

Verlaag uw elektriciteitsrekening en minimaliseer uw ecologische voetafdruk. Gebruik controlefuncties en sensoren om te bepalen wanneer uw verlichting wordt ingeschakeld, uitgeschakeld of gedimd. Optimaliseer om uw faciliteiten BREEAM-gecertificeerd te maken. •  Geplande verlichting gebaseerd op werkshifts en menselijke activiteit. •  Lichtsensoren om natuurlijk licht te benutten en alleen te compenseren met kunstlicht indien nodig. • Bewegingssensoren om verlichting te activeren door detectie van mensen die een ruimte betreden.

Profiteer van een lichtregelsysteem om de lichtintensiteit, de kleurtemperatuur en het scenario aan te passen aan de werkelijke behoeften.

2

redenen om uw limmer te maken

3 4 5

Technologie makkelijk maken

Levensduur armaturen verlengen

Maximaliseren van veiligheid en productiviteit

Help uw werknemers optimaal te presteren met mensgerichte verlichting. Verlichting speelt een essentiële rol in het dagelijkse leven van uw onderneming. Het creëert niet alleen de sfeer van een plaats, maar draagt ook bij tot het mentale welzijn, de slaap, de veiligheid en de werkefficiëntie van uw personeel.

Bedien alle parameters van uw verlichting op afstand. Controleer de status in een oogopslag, bewaak het energieverbruik en pas uw scenario's altijd en overal aan.

Dim- en licht-op- aanvraagfuncties beperken het energieverbruik van elk armatuur en zorgen ervoor dat ze langer meegaan. Dit vermindert het aantal vereiste vervangingen en biedt ook voordelen voor het milieu.

3

De onmisbare oplossing voor lichtregeling bij bedrijven

Schréder ITERRA biedt locatiebeheerders een robuust, kosteneffectief en toekomstbestendig platform om hun infrastructuur te beheren met de grootst mogelijke flexibiliteit voor het aanpassen van de verlichting aan elk scenario of elke activiteit, met maximale energiebesparing en de beste ervaring voor werknemers, bezoekers en managers.

4

MAAK HET MAKKELIJK. MAAK HET DRAADLOOS.

EEN AANRAKING, GEWELDIGE ERVARING.

Schréder ITERRA is een op een mobiele app gebaseerd systeem dat zeer eenvoudig te bedienen is met een tablet of smartphone. Het beschikt over een intuïtieve visuele interface die gebruikers snel kunnen personaliseren naar de lay-out en instellingen van hun verlichtingsinstallatie. Via verschillende gebruikersrechten kunnen beheerders de toegang tot systeemfuncties en verlichtingsscenario's bepalen volgens het profiel van de persoon. Met Schréder ITERRA is het eenvoudig om op elk moment het juiste licht (lichtverdeling, intensiteit en kleurtemperatuur) te verschaffen om werknemers energie te geven en tegelijkertijd de veiligheid, nauwkeurigheid en het visuele comfort te garanderen .

Geen extra bekabeling, geen PLC, geen ingewikkeld inbedrijfstellingsproces. Schréder ITERRA is het 100% draadloze besturingssysteem voor industriële binnen- en buitenfaciliteiten en grote gebieden. Gebaseerd op een BluetoothTM mesh netwerk, biedt het een echte plug-and- play oplossing waarmee alle armaturen en schijnwerpers kunnen worden aangestuurd via standaard DALI, DALI-2 of 0-10V/1-10V protocollen.

5

SERIEUS SLIM De controleoplossing Schréder ITERRA is uiterst gebruiksvriendelijk en is gebaseerd op geavanceerde, efficiënte technologieën om maximale flexibiliteit en besparingen te bieden voor een snel rendement op de investering. Als ecosysteem gebaseerd op toonaangevende industriestandaarden garandeert het compatibiliteit met toekomstige ontwikkelingen en uitbreidingen. Firmware- updates worden automatisch ondersteund door de applicatie. Schréder ITERRA is een must- have voor managers die met een gerust hart maximaal willen profiteren.

SCHRÉDER ITERRA KENMERKEN › Het licht op het juiste niveau dimmen › De kleurtemperatuur van het licht aanpassen › Armaturen groeperen in clusters › Geprogrammeerde verlichtingsscenario's maken › Lichtanimaties programmeren › Kalendergebaseerde triggers definiëren › Fotocellen integreren om daglicht te benutten › Integratie van sensoren voor licht-op- aanvraag scenario's

› Bediening vanaf de mobiele app, een schakelaar of een afstandsbediening › Toegangsrechten beheren

6

Technologie in één oogopslag

Schréder ITERRA vertrouwt op open standaarden om compatibiliteit en interoperabiliteit met de meest uiteenlopende armaturen en hardware te garanderen. En dat is belangrijk, vandaag en morgen.

WERKT MET ALLE STANDAARD BESTURINGS- PROTOCOLLEN Schréder ITERRA kan elk armatuur aansturen met een driver die compatibel is met de DALI, DALI-2, D4i, 0-10V of 1-10V interfaces . In multi- DALI modus (individuele sturing op elk armatuur) kan een ITERRA controller tot 8 armatuurdrivers afzonderlijk beheren. In broadcastmodus (alle armaturen reageren op hetzelfde commando) ondersteunt één controller tot 30 armatuurdrivers. Beide modi kunnen uiteraard in hetzelfde project worden gecombineerd, afhankelijk van de ruimtes en behoeften.

BLUETOOTH TM VOOR BEDRIJVEN

HOOG NIVEAU VAN CYBER- VEILIGHEID

We gebruiken Bluetooth TM allemaal dagelijks voor allerlei huishoudelijke doeleinden en we weten allemaal dat het gebruikelijke bereik ongeveer 10 meter is. Maar voor Schréder ITERRA gaat Bluetooth TM verder. Dankzij de Bluetooth TM Low Energy technologie kan het bereik tussen twee communicerende apparaten oplopen tot 300 meter (BLE 5.0) met vrij zicht. De controlenodes van Schréder ITERRA zijn met elkaar verbonden in een mesh- netwerk. Dit type netwerk staat bekend om zijn robuustheid, veerkracht (zelfrouterende en zelfherstellende transmissie), schaalbaarheid (eenvoudige uitbreiding van het netwerk) en dekking (eenvoudige vergroting van het bereik). Om met de Schréder ITERRA-toepassing via Bluetooth TM verbinding te maken met het hele netwerk, hoeft u zich slechts binnen het bereik van één node te bevinden.

Schréder ITERRA voldoet aan de wereldwijde IoXt- standaard voor IoT-beveiliging. Met node-unieke ID's, AES- CTR data-encryptie en AES- CMAC berichtverificatie zou een theoretische hack ...meer dan 500 jaar duren! Elke verbinding met uw netwerk is onderworpen aan een 128- bits encryptiesleutel. Met de Schréder ITERRA App kunt u uw verlichtingssysteem verbergen en ervoor zorgen dat uw netwerk niet zichtbaar, detecteerbaar of toegankelijk is voor indringers .

7

Minimale hardware, maximale flexibiliteit

De besturingsoplossing Schréder ITERRA wordt

gekenmerkt door een minimale voetafdruk en een uitstekende flexibiliteit voor installatie ter plaatse.

ITERRA ZHAGA NODE Plug-and-play node voor montage op

een standaard Zhaga Book 18 aansluiting

8

ITERRA DYNAMIC SWITCH Met de Schréder ITERRA-app wordt elke basisschakelaar een slim programmeerbaar commando

ITERRA MODULE NODE Binnenmodule die een bedraad DALI/0-10V signaal omzet in BLE draadloze communicatie

ITERRA XPRESS Fysieke afstandsbediening configureerbaar met de Schréder ITERRA-applicatie

ITERRA GATEWAY Bedien uw complete Schréder ITERRA verlichtingssysteem via de cloud met een internetverbinding

ITERRA NEMA NODE Plug-and-play node voor montage op standaard NEMA 7-pins aansluitingen (BASICBOX of armatuur)

ITERRA BASICBOX Kast die DALI bedrade aansluitingen

centraliseert en voorzien is van een NEMA 7-pins aansluiting

9

Uw keuzes in 2 stappen

nodes 1

De juiste

Het armatuur heeft een NEMA aansluiting

ITERRA NEMA NODE

Bedien één armatuur met één node

Het armatuur heeft een ZHAGA aansluiting

ITERRA ZHAGA NODE

Het armatuur heeft geen aansluiting

Buiten

Meerdere arma- turen bedienen met één node

ITERRA BASICBOX + ITERRA NEMA NODE

ITERRA NODES

Meerdere arma- turen bedienen met één node

Bestuur tot 30 drivers

Bestuur minder dan 10 drivers

Binnen

ITERRA MODULE NODE

Het armatuur heeft geen aansluiting

ITERRA MODULE NODE

Bedien één armatuur met één node

Het armatuur heeft een NEMA aansluiting

ITERRA NEMA NODE

Het armatuur heeft een ZHAGA aansluiting

ITERRA ZHAGA NODE

10

De juiste fysieke interfaces 2

Gebruik bestaande schakelknoppen / kast

ITERRA DYNAMIC SWITCH

ITERRA PHYSICAL INTERFACES

ITERRA XPRESS

Afstandsbediening

Gebruik nieuwe schakelknoppen

+ fysieke schakelaar

ITERRA DYNAMIC SWITCH

Installeer eigen schakelaar

Vaste schakelaar

De gemakkelijkste oplossing is de beste

ITERRA XPRESS bevestigd op de muur

11

Schréder ITERRA voor al industriële omgevingen e

Toegangswegen

Parkeerterreinen

Magazijnen

Distributiecentra

Afvalverwerking

Vergader- en conferentiezalen

12

lle toepassingen in en grote gebieden

Productiebedrijven

Laboratoria

Verzendingszones

Laaddocks

Kantoren

13

Schréder ITERRA voor al industriële omgevingen e

14

lle toepassingen in en grote gebieden

Mijnen

Vliegvelden

Treinstations

Havens

Busstations

Herstelwerkplaatsen

15

ENVIRONMENTS PEOPLE LOVE TO WORK IN SCHRÉDER ITERRA DRAAGT BIJ AAN

Activiteiten verbeteren Een verlichtingsontwerp dat voldoet aan uw operationele behoeften zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het licht, zowel binnen als buiten. Ons uitgebreide assortiment verlichtingsoplossingen vergemakkelijkt een snelle installatie en levert energiezuinig en geoptimaliseerd licht. Minimaliseer routinekosten en onderbrekingen met weinig onderhoud, zelfs in de zwaarste industriële omgevingen.

BUSINESS IT’S YOUR

Veiligheid en productiviteit optimaliseren

Help uw werknemers optimaal te presteren met mensgerichte LED- verlichtingssystemen. Verbeter de nauwkeurigheid en het welzijn van uw personeel om hun prestaties te verbeteren. Zorg voor perfect zicht om de veiligheid te verbeteren, ongevallen te voorkomen en kwaliteitsdoelstellingen te ondersteunen. Verbeter de kleurweergave om licht te leveren dat daglicht nabootst, ter ondersteuning van concentratie, precisiewerk en denkvermogen.

TEAM IT’S YOUR

16

Maximaliseer uw ROI Schréder ITERRA helpt u verdere besparingen en voordelen te realiseren. Pas het licht aan waar en wanneer het nodig is, zodat alle werknemers goed kunnen zien en zich veilig en comfortabel door de ruimte kunnen bewegen. Ondersteun uw productiekwaliteit met de juiste lichtopbrengst. Zorg voor een optimale terugverdientijd en snelle beslissingen om van uw verlichting een strategische troef te maken en een geoptimaliseerde werkomgeving te creëren.

INVESTMENT IT’S YOUR

Verkrijg een leven lang voordelen Sluit uw investering aan op de levenscyclus van uw bedrijf met een toekomstbestendige strategie. Zorg voor een verlichtingssysteem dat volledig is afgestemd op de behoeften van uw bedrijfsstrategie. Door uw energie- en bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen, kunt u middelen vrijmaken voor andere bedrijfsinvesteringen. Verbeter uw ecologische voetafdruk met onze verlichtingsoplossingen die u helpen uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en de waarde van uw commerciële werkruimte te verhogen.

ENVIRONMENT IT’S YOUR

Vertrouw op één leverancier

Vertrouw uw verlichting toe aan één full- service partner, van de verlichtingsstudie tot de installatie en inbedrijfstelling, om tijd te besparen en kosten te minimaliseren. Maak uw gebouw klaar voor de toekomst en pas de verlichting dynamisch aan uw operationele behoeften aan met het Schréder ITERRA besturingssysteem dat niet alleen de efficiëntie maximaliseert, maar ook gegevens vastlegt en verwerkt om toekomstige doelstellingen te verbeteren. Door het licht aan te passen aan de reële behoeften van de werknemers creëert u een statement van welzijn en duurzaamheid.

EXPERIENCE IT’S YOUR

17

www.schreder.com

Copyright © Schréder S.A. 2023 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us. 18

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18

ch.schreder.com

Powered by