Schréder ITERRA - Voor sportfaciliteiten

Schréder ITERRA biedt managers van sportfaciliteiten een flexibel en energiezuinig lichtbesturingsplatform. Het is robuust, toekomstbestendig en maximaliseert energiebesparingen terwijl het een uitstekende ervaring biedt voor atleten, toeschouwers en managers.

Til uw sportervaring naar een hoger niveau

1

Vijf uitstekende redenen om uw verlichting slimmer te maken

1

2 3

De energie- efficiëntie optimaliseren

Het juiste licht creëren

Het comfort en de beleving maximaliseren

Verlaag uw elektriciteitsrekening en minimaliseer uw ecologische voetafdruk dankzij de geavanceerde bedieningsfuncties en sensoren die bepalen wanneer uw verlichting wordt ingeschakeld, uitgeschakeld of gedimd. Optimaliseer uw verlichting om uw faciliteiten energiezuinig en duurzaam te maken, en ontvang het BREEAM- certificaat voor uw faciliteiten. -  Lichtplanning , gebaseerd op de kalender van sportevenementen en boekingen. -  Lichtsensoren om natuurlijk licht te oogsten en alleen waar nodig te compenseren met kunstlicht. - Bewegingssensoren om de verlichting te activeren wanneer mensen een bepaald gebied betreden.

Pluk de vruchten van een lichtregelsysteem

Til uw sportfaciliteiten naar een hoger niveau met verlichting waarin de mens centraal staat . Verbeter de sportervaring voor alle betrokkenen door de optimale omgeving voor training en competitie te creëren en atleten te helpen optimaal te presteren door hun welzijn te verbeteren. Verfraai uw sportfaciliteiten met moderne voorzieningen die een hoogstaande sfeer creëren voor uw clubleden en toeschouwers. Upgrade uw ruimte om hoogwaardige diensten en voorzieningen aan te bieden die de kwaliteit van uw sportlocatie verhogen.

om de lichtintensiteit, de kleurtemperatuur en het scenario nauwkeurig af te stemmen op de werkelijke behoeften. Door verschillende parameters van het verlichtingssysteem aan te passen, kunt u voor de meest uiteenlopende sportevenementen de perfecte omgeving creëren.

2

4 5

Technologie handiger maken

De levensduur van schijnwerpers verlengen Gebruik dimmers en licht- op-aanvraagfuncties om het energieverbruik van elk armatuur te beperken. Zo beperkt u ook de vervangingsfrequentie van de lampen en verlengt u de levensduur van het verlichtingssysteem. Dat bespaart u onderhoudskosten en reduceert de milieu-impact van de sportfaciliteiten.

Bedien al uw lichtparameters op afstand. Controleer de status in één oogopslag, volg het energieverbruik op en pas uw scenario's altijd en overal aan .

3

De onmisbare oplossing voor lichtregeling voor sportfaciliteiten Schréder ITERRA is een robuust, kosteneffectief en toekomstbestendig platform, ontworpen om beheerders van sportfaciliteiten te helpen hun infrastructuur op efficiënte wijze te beheren. Het maximaliseert de energiebesparing en biedt tegelijkertijd de flexibiliteit om de verlichting aan elk scenario of elke activiteit aan te passen. Van personeel en bezoekers tot atleten en managers: ons besturingssysteem op afstand garandeert iedereen een uitzonderlijke ervaring door de beste tools aan te reiken om de prestaties en het comfort van de faciliteit te optimaliseren. De gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface zorgt voor een soepele werking, waardoor topresultaten voor alle betrokkenen worden gegarandeerd.

4

MAAK HET EENVOUDIG. MAAK HET DRAADLOOS. Geen extra kabels, geen PLC, geen ingewikkelde inbedrijfstelling. Schréder ITERRA is het 100% draadloze besturingssysteem voor indoor en outdoor sportfaciliteiten. Het is gebaseerd op een Bluetooth TM -meshnetwerk en biedt een gebruiksklare oplossing waarmee alle armaturen en schijnwerpers met de standaardprotocollen DALI, DALI-2 of 0-10V/1- 10V kunnen worden aangestuurd.

EEN AANRAKING VOOR EEN FANTASTISCHE ERVARING. Schréder ITERRA werkt met een mobiele app, die zich heel eenvoudig laat bedienen vanaf een tablet of smartphone. Het systeem wordt geleverd met een intuïtieve visuele interface die gebruikers snel kunnen aanpassen aan de lay-out en instellingen van hun verlichtingsinstallatie. Via gedifferentieerde gebruikersrechten kunnen managers de toegang tot systeemfuncties en verlichtingsscenario's toewijzen volgens het profiel van het individu. Met Schréder ITERRA wordt het kinderspel om op elk moment het juiste licht (lichtverdeling, intensiteit, kleurtemperatuur en theatrale effecten) te leveren om sporters en toeschouwers energie te geven en tegelijkertijd de veiligheid, de nauwkeurigheid en het visuele comfort te verzekeren.

5

BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN SCHRÉDER ITERRA › Het licht dimmen tot het juiste niveau › De kleurtemperatuur van het licht aanpassen › Armaturen groeperen in clusters › Geprogrammeerde verlichtingsscenario's maken › Lichtanimaties programmeren › Op kalender gebaseerde triggers definiëren › Fotocellen integreren om daglicht te gebruiken › Sensoren integreren voor licht-op- aanvraagscenario's

UITZONDERLIJK SLIM Hoewel Schréder ITERRA een uiterst gebruiksvriendelijke besturingsoplossing is, steunt ze op geavanceerde, efficiënte technologieën om een maximale flexibiliteit en besparing te bieden voor een snelle terugverdientijd. Dit ecosysteem gebaseerd op toonaangevende sectornormen garandeert de compatibiliteit met toekomstige ontwikkelingen en uitbreidingen. Firmware-updates worden automatisch ondersteund door de toepassing. Schréder ITERRA is een absolute must voor managers van sportfaciliteiten die met een gerust hart hun winst willen maximaliseren.

› Bedienen vanaf de mobiele app, een schakelaar of een afstandsbediening › Toegangsrechten beheren

6

Technologie in een oogopslag Bij Schréder begrijpen we het belang van compatibiliteit en interoperabiliteit. Daarom vertrouwt ITERRA op open standaarden voor een naadloze integratie met een breed scala aan armaturen en hardware, zowel nu als in de toekomst.

WERKT MET ALLE STANDAARD BESTURINGS- PROTOCOLLEN Schréder ITERRA kan elk armatuur aansturen met een driver die compatibel is met de interfaces DALI, DALI- 2, D4i, 0-10V of 1-10V . In de multi-DALI-modus (individuele sturing op elk armatuur) kan een ITERRA-controller tot acht armatuurdrivers afzonderlijk beheren. In de broadcast- modus (alle armaturen reageren op hetzelfde commando) ondersteunt één controller tot dertig armatuurdrivers. Beide modi kunnen uiteraard in hetzelfde project worden gecombineerd, afhankelijk van de ruimtes en behoeften.

BLUETOOTH TM VOOR BEDRIJVEN

HOOG NIVEAU VAN CYBERVEILIGHEID

Ieder van ons gebruikt dagelijks Bluetooth TM voor allerlei huishoudelijke doeleinden en we weten allemaal dat het gebruikelijke bereik ongeveer 10 meter bedraagt. Voor Schréder ITERRA gaat Bluetooth TM echter verder dan dat. Dankzij de Bluetooth TM Low Energy- technologie kan het bereik tussen twee communicerende apparaten bij ongehinderd zicht oplopen tot 300 meter (BLE 5.0). De Schréder ITERRA- controlenodes zijn met elkaar verbonden via een meshnetwerk. Dit netwerktype staat bekend om zijn robuustheid, zijn veerkracht (zelfrouterende en zelfherstellende transmissie), zijn schaalbaarheid (gemakkelijke uitbreiding van het netwerk) en zijn dekking (gemakkelijke toename van het bereik). Om via Bluetooth TM verbinding te maken tussen de Schréder ITERRA-toepassing en het hele netwerk, volstaat het om zich binnen het bereik van een node te bevinden.

Schréder ITERRA voldoet aan de wereldwijde IoXt-standaard voor IoT-beveiliging. Met unieke, node-specifieke ID's, AES- CTR-gegevensversleuteling en AES-CMAC-berichtverificatie zou een theoretische hack ... meer dan 500 jaar duren! Elke verbinding met uw netwerk is onderworpen aan een 128-bitversleuteling. Met de Schréder ITERRA-app kunt u uw verlichtingsinstallatie verbergen en ervoor zorgen dat uw netwerk niet zichtbaar, detecteerbaar of toegankelijk is voor indringers .

7

Minimale hardware, maximale flexibiliteit

De besturingsoplossing Schréder ITERRA kenmerkt zich door een minimale voetafdruk en een uitstekende flexibiliteit voor installatie op locatie.

8

ITERRA XPRESS Fysieke afstandsbediening, configureerbaar met de Schréder ITERRA-applicatie

ITERRA DYNAMIC SWITCH Met de Schréder ITERRA-app wordt elke basisschakelaar een slim programmeerbaar commando

ITERRA MODULE NODE Binnenmodule die een bedraad DALI/0-10V-signaal omzet in draadloze BLE-communicatie

ITERRA GATEWAY Bedien uw complete Schréder ITERRA- verlichtingssysteem via de cloud met een internetverbinding

SCHRÉDER ITERRA-APP VOOR HET BEHEER VAN UW VOLLEDIGE INSTALLATIE Met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke app kunt u uw hele verlichtingsinstallatie van elk mobiel apparaat (smartphone of tablet, Android of iOS) bedienen en meerdere zones beheren, van binnen- tot buitenverlichting.

ITERRA ZHAGA NODE Gebruiksklare node voor montage op een standaard Zhaga Book 18-aansluiting

ITERRA BASICBOX Kast die bedrade DALI-aansluitingen centraliseert en is voorzien van een 7-pins NEMA- aansluiting

ITERRA NEMA NODE Gebruiksklare node voor montage op standaard 7-pins NEMA-aansluiting (BASICBOX of armatuur)

9

VOETBAL-/RUGBYVELD

x4

TENNIS-/PADELBAAN

x4

10

MULTI-SPORTZAAL

x12

11

Uw keuzes in twee stappen

De juiste nodes 1

Het armatuur heeft een NEMA-aansluiting

ITERRA NEMA NODE

Een armatuur aansturen met een node

Het armatuur heeft een ZHAGA-aansluiting

ITERRA ZHAGA NODE

Het armatuur heeft geen fitting

Buiten

Meerdere armatu- ren aansturen met een node

ITERRA BASICBOX + ITERRA NEMA NODE

ITERRA-NODES

Meerdere armatu- ren aansturen met een node

Tot 30 drivers aansturen

Minder dan 10 drivers aansturen

Binnen

ITERRA MODULE NODE

Het armatuur heeft geen fitting

ITERRA MODULE NODE

Een armatuur aansturen met een node

Het armatuur heeft een NEMA-aansluiting

ITERRA NEMA NODE

Het armatuur heeft een ZHAGA-aansluiting

ITERRA ZHAGA NODE

12

interfaces 2

De juiste fysieke

De bestaande schakelaars / kast gebruiken

ITERRA DYNAMIC SWITCH

FYSIEKE ITER- RA-INTERFACES

Afstandsbediening

ITERRA XPRESS

Gebruikt nieuwe schakelaars

ITERRA DYNAMIC SWITCH + fysieke schakelaar

Eigen schakelaar installeren

Vaste schakelaar

De eenvoudigste oplossing is de beste

ITERRA XPRESS aan de muur bevestigd

13

Uw sport, uw licht : verlichting op maat voor elk evenement

OVERZICHT Uw complete verlichtingsinstallatie in één oogopslag

VOORGEPROGRAMMEERDE SCENARIO'S Elke activiteit vereist een specifiek

verlichtingsscenario. Door verschillende modi voor te programmeren heeft de eindgebruiker het juiste licht binnen handbereik, zodat hij optimaal van de ervaring kan genieten.

14

CONTEXTUELE WEERGAVE Niet alle gebruikers zijn regelexperts. Een contextuele weergave maakt het voor hen gemakkelijker om de verlichting in een bepaald gebied aan te passen.

GEPLANDE SCENARIO'S Sportfaciliteiten organiseren terugkerende evenementen en activiteiten. Het opzetten van geplande scenario's is een snelle en eenvoudige manier om met een minimum aan energie de beste omstandigheden te creëren. En natuurlijk kan de beheerder de scenario’s te allen tijde bijwerken.

MANUELE MODUS Elk armatuur of groep van armaturen kan op elk moment handmatig worden bediend, zodat het lichtniveau onmiddellijk kan worden aangepast wanneer dat nodig is.

15

Dynamische scenario's voor entertainment, shows en niet- sportieve evenementen De kloof tussen een zuiver functionele verlichting en een onvergetelijke ervaring voor het publiek is kleiner dan u denkt. De hypergeavanceerde technologie van Schréder is klaar voor de show met DALI-ondersteunde lichtanimaties! Een beperkte extra investering volstaat om uw verlichting aan te sluiten op een oneindig universum van dynamische verlichtingsscenario's, zodat u klaar bent voor elk type van evenement, dankzij het referentieprotocol van de entertainmentsector (DMX-RDM) met onze voorkeurpartner (Pharos).

16

Overwinningsverlichting om het winnende team te vieren, synchroon met muziek en knipperende lichten, flitslichten en kleurrijke lampen die de hele arena dekken. Wave-verlichting om de waardering van de fans aan de artiesten of atleten te tonen. De verlichting creëert een golfeffect rond de zaal, wat de fans aanmoedigt om hun steun te betuigen met borden of glowsticks, terwijl opzwepende muziek een gevoel van eenheid en positiviteit creëert. Kleurverlichting om de kleuren aan te passen aan het thema of de sfeer van het evenement. Blauwe verlichting kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een kalm en rustgevend effect, terwijl rode verlichting een meer energieke en opwindende sfeer kan creëren. VERLICHTINGSINSPIRATIE VOOR UW VOLGENDE EVENEMENT

Spotverlichting om specifieke momenten of gebieden tijdens het evenement te benadrukken.

Scèneverlichting om een dynamische en meeslepende ervaring in de arena te creëren tijdens evenementen (concerten, comedyshows, diploma- uitreikingen, congressen, enz.). Makers van lichtshows kunnen de functionele verlichting naadloos integreren in de scèneverlichting met behulp van hetzelfde communicatieprotocol (DMX-RDM). Zo kunnen ze een verscheidenheid aan effecten creëren, van subtiele verschuivingen in kleur en intensiteit tot grootschalige decorveranderingen die de stemming van de voorstelling versterken.

17

Gestroomlijnde toegangscontrole met beheer van gebruikersrechten Schréder ITERRA werd ontwikkeld om de toegangscontrole te stroomlijnen en de nodige flexibiliteit te bieden aan organisaties van elke omvang. Met behulp van e-mailadressen en wachtwoorden kunt u eenvoudig toegang verlenen tot de verlichtingsscenario's. Naargelang het niveau van hun rechten kunnen gebruikers alleen vooraf gedefinieerde scenario's selecteren, deze bijwerken of alle parameters van de installatie raadplegen. Of u nu een klein team of een grote organisatie hebt, Schréder ITERRA maakt het toegangsbeheer eenvoudig en doeltreffend.

18

FACILITY MANAGER

TECHNISCH BEHEERDER

CLUBLID

EEN SCENARIO SELECTEREN EEN SCENARIO WIJZIGEN EEN INSTALLATIE MAKEN EEN INSTALLATIE UITBREIDEN EEN INSTALLATIE ZICHTBAAR MAKEN OF VERBERGEN GEDEELDE PARAMETERS BEPALEN GEBRUIKERS EN REFERENTIES BEHEREN

19

Schréder ITERRA voor all sportfaciliteiten

Multi-sportzaal

Voetbalvelden

Tennis- en padelbanen

Basketbalvelden

Sportfaciliteiten op school

Tribunes en fanzones

20

le

Zwembaden

IJsbanen

BMX-parken

Skateparken

Parkeerplaatsen

21

22

Perform. Play. Win. 

• Een snelle en eenvoudige implementatie

• Open technologieën en normen

• Een uitstekende gebruikerservaring

• Een toekomstbestendige oplossing

• Rendabel besturingssysteem

• Extra energiebesparing en een langere levensduur van de armaturen • Afstands- en fysieke bediening, gegevensbewaking en preventief onderhoud •Beheer van gebruikersrechten voor diverse gebruikersprofielen

23

www.schreder.com

Copyright © Schréder S.A. 2023 – Verantwoordelijk uitgever: Stéphane Halleux – Schréder S.A. – rue de Mons 3 – B-4000 Liège (België) – De informatie, beschrijvingen en afbeeldingen in deze catalogus hebben een louter informatief karakter. Door geavanceerde ontwikkelingen is het mogelijk dat we de kenmerken van onze producten wijzigen zonder kennisgeving. Omdat de vermelde kenmerken kunnen verschillen naargelang de vereisten in verschillende landen, raden we u aan om contact met ons op te nemen.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24

ch.schreder.com

Powered by