Schréder - Ipari világítási megoldások

Alakítsa át világítását stratégiai eszközzé. Világítási megoldásainkkal jól megvilágított munkahelyek hozhatók létre, amelyek növelik az emberek energiaszintjét és a produktivitást, miközben egy fenntartható jövőt támogatnak.

Ipari világítási megoldások Minimális energia- és karbantartási költségek a biztonság és a kényelem garantálása mellett

2

Tartalomjegyzék

04 06

A Schréder

Environments people love to work in

08

Ipari környezetbe szánt teljeskörű megoldások

14 16 19 20 21 22 24 25 26 28 32 34

INDU BAY GEN3

INDU CONTILINE GEN2

INDU LINE GEN3

INDU WALL PACK

INDU FLOOD GEN2

OMNISTAR

INDU PANEL

INDU DOWNLIGHT

ABS vezérlőrendszer

Kültéri megoldások

Schréder és a BREEAM

Kulcsrakész megoldások

3

A Schréder

A Schréder immár több mint 113 éve annak szenteli tevékenységét, hogy felfedezze a világításban rejlő összes lehetőséget azáltal, hogy folyamatosan tágítja a technológiai innovációk határait.

Szakértelem, szenvedély, innováció és fenntarthatóság ösztönzi 2.600 kollégánkat arra, hogy mindenki biztonsága és jólléte érdekében formálják a világítást a közterületektől a magasabb kockázatú területekig, mint a raktárak és gyárak, ahol a rosszul megvilágított munkahelyek balesetekhez vezethetnek. A technológiai határok folyamatos tágítása Folyamatos fejlesztéseket végzünk annak érdekében, hogy mindig a technológia élvonalában lehessünk, és megfelelő világítást nyújthassunk: Az optikák és a berendezések mechanikai kialakításának optimalizálásával tökéletesen uralhatjuk a fényt. A LED-ek integrálásával az a célunk, hogy intelligens, felelős megoldást kínáljunk, ami jobb világítást és nagyobb rugalmasságot biztosít az energiafogyasztás és az üzemeltetés költségeinek csökkentése érdekében.

1999: Adtranz assembly and maintenance workshop - Amadora, Portugal

4

Miért LED világítás? A Schréder LED világítási megoldásai jelentősen csökkenthetik az energiaköltségeket és a szén-dioxid-kibocsátást, akár 80%- kal. Ráadásul, a LED-ek hosszú élettartamának köszönhetően a világítás évtizedekig fog működni, így annak teljes költsége is jelentősen csökken. A világítás minősége is jobb. A LED-ek kiváló látási viszonyokat kínálnak az olyan munkahelyeken, ahol ez rendkívül fontos annak érdekében, hogy minden jól látható legyen, és teljes biztonságban és kényelemben lehessen közlekedni. A műszaki minőség iránti elköteleződésünk a piacon elérhető leginkább költség- és energiahatékony lámpatestek kifejlesztéséhez vezetett, amelyekkel ipari munkahelyek világíthatók meg, még a legzordabb környezetben is. Könnyedén integrálhatók épületmenedzsment-rendszerekbe a rugalmas időzítés érdekében, így a világítási hálózat tovább optimalizálható, és még több megtakarítást lehet elérni.

2018: Carrefour elosztóközpont - Cestas, France

Közel hozzád Több mint 70 országban vagyunk jelen és dolgozunk szorosan együtt ügyfeleinkkel, hogy a legbonyolultabb kihívásokat is megoldjuk. Egy partnerként kínálunk mindent a világítási tanulmányoktól az értékesítés utáni szolgáltatásokig, beleértve a világításvezérlő rendszereket is. Olyan világítási megoldásokat szállítunk, amelyek nemcsak megfelelnek az igényeknek, hanem túl is szárnyalják az elvárásokat - valóra váltjuk az izgalmas ötleteket. Experts in Lightability TM Az a képesség, hogy átformáljuk az általunk megvilágított tereket, tágítsuk a határokat és örömet okozzunk ügyfeleinknek, egyedivé tesz minket.

A Schréder több mint 40 éve világít meg szélsőséges ipari környezeteket azzal a céllal, hogy optimalizálja a költségeket anélkül, hogy ezzel kockáztatná a biztonságot. Elköteleződésünk eredményeként kifejlesztettük a piacon jelenleg elérhető leghatékonyabb nagy belmagasságba szánt lámpatestet, az INDU BAY GEN3-at, az innováció pedig folytatódik..

Cédric Collard Üzletágvezető Schréder Industry Business Segment

Így válunk a világítás szakértőivé.

5

Együttműködés fejlesztése

Tegyen szert új vagy felújított világítási tervre, ami harmóniában van az operatív szükségletekkel anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnie a világítás minőségére vonatkozóan beltéren és kültéren egyaránt. Válasszon világítási megoldásaink széles skálájáról. Megoldásaink segítik a gyors telepítést, és energiahatékony, optimális világítást nyújtanak. Minimalizálja a rendszeres kiadásokat és a fennakadásokat a kevés karbantartást igénylő megoldásainkkal, még a legzordabb ipari környezetben is.

VÁLLALATOD A TE

Biztonság és produktivitás

Segítsen az alkalmazottaknak a legtöbbet kihozni magukból az emberközpontú LED világítási rendszerekkel. Javítsa csapata precizitását és jóllétét a produktivitás növelése érdekében. Biztosítson tökéletes látási viszonyokat a biztonság növelése, a balesetek elkerülése, és a minőségi célok elérése érdekében. Javítsa a színvisszaadást, és teremtsen a természetes fényhez hasonló világítást, ami segíti a koncentrációt, a precíz munkavégzést és a gondolkodást. Ügyfeleink még sokáig fognak beszélni azokról az előnyökről, amelyekre a mi világítási megoldásaink révén tettek szert.

CSAPATOD A TE

6

Maximális megtérülés Használjon érzékelőket és vezérlőrendszereket a további megtakarítások érdekében. Alakítsa a világítást az igényeknek megfelelően, hogy minden alkalmazott jól láthasson, ezáltal biztonságban és kényelemben közlekedhessen a területen, csökkentve a sérülések és a járulékos költségek kockázatát. Javítsa a termelés minőségi mutatóit a megfelelő fénykibocsátással. Strukturált megtérülési tervvel garantálhatja az optimális megtérülést és a gyors döntéseket. Dióhéjban: Tekintsen a világításra stragégiaként, és teremtsen optimális munkakörnyezetet.

BEFEKTETÉSED A TE

Életre szóló előnyök Kapcsolja befektetéseit az üzlet életciklusához egy jövőbiztos stratégiával. Biztosítson olyan világítási rendszert, amely az üzlet stratégiai igényeihez van szabva. Az energiaköltségek és az üzemeltetési költségek jelentős csökkentésével erőforrásokat szabadíthat fel, amelyeket más üzleti folyamatokba fektethet. Csökkentse környezetterhelését vezérléssel és érzékelőkkel. Világítási megoldásaink segítenek elérni a fenntarthatósággal kapcsolatos céljait, és növelik a munkaterület értékét.

KÖRNYEZETED A TE

Egy Partner támogatásával

Bízza a világítást egy teljes körű megoldást kínáló partnerre, a világítástanulmánytól a telepítésig és üzembe helyezésig, ezzel pénzt és időt megtakarítva. Tegye épületeit jövőbiztossá, és igazítsa a világítást a valós szükségletekhez érzékelőink és intelligens vezérlőrendszereink segítségével, amelyek nemcsak maximális hatékonyságot garantálnak, hanem adatokat is elemeznek, ezzel segítenek a jövőbeli célok meghatározásában. A világítás valós igényekhez való igazításával ön állást foglalhat a jóllét és a fenntarthatóság mellett.

SZAKÉRTELMED A TE

7

Teljeskörű megoldásaink ipari környezetbe

3

11

7

11

6

10

8

14

8

9

6 7

10

8

3

8

1

3

5

7

INDU LINE GEN3

INDU FLOOD GEN2

INDU CONTILINE GEN2

INDU PANEL

2

4

6

INDU BAY GEN3

INDU WALL PACK

INDU DOWNLIGHT

8

9

10

11

13

SCULP család

VILÁGÍTÓ OSZLOPOK

SHUFFLE

5

IZYLUM

12

13

2

OMNISTAR

AVENTO GEN2 S

14

4

5

FLEXIA

2

12

1

1

13

2

4

9

Optimális munkakörnyezet

Schréder BE szervízközpont - Bornem, Belgium

10

Schréder által az új iparcsarnokba ajánlott LED világítási megoldás fontos eszköz volt, amely segített nekünk elérni az energiahatékonysággal és a produktivitással kapcsolatos céljainkat. Jorge Silva Ügyvezető - Plastifoz Técnicos e Engenharia Lda ”

Plastifoz gyártócsarnok - Figueira da Foz

11

INDU BAY GEN3

IK 10 IK 08

IP 66

Világítás nagy belmagasságban

TIPIKUS LUMEN CSOMAG

Az INDU BAY 3. generációjával a Schréder a legalkalmasabb berendezést kínálja ipari létesítmények megvilágításához, minimális birtoklási összköltség mellett. Hatékony, könnyű, sokoldalú és intelligens, így jelenleg a legjobb megoldás a piacon a nagy belmagasságú alkalmazásokhoz. A 4 különböző lumencsomaggal, többféle fényeloszlással és rögzítési lehetőséggel elérhető INDU BAY GEN3-mal az adott környezet igényeihez szabható a világítás. Nemcsak csökkenti a befektetés mértékét, hanem maximalizálja is annak megtérülését is azáltal, hogy kényelmes környezetet teremt a dolgozók számára, miközben a fogyasztást minimálisra csökkenti. A megbízható teljesítménynek, a kevés porlerakódásnak és annak köszönhetően, hogy nem szükséges izzót cserélni, az INDU BAY GEN3 minimalizálja a karbantartási költségeket.

INDU BAY GEN3 1

15200-21100lm

INDU BAY GEN3 2

25800-32100lm 9800-10700lm 500lm, 3h

INDU BAY GEN3 HT* EM**

* Magas hőmérséklet (akár 70°C) ** Vészhelyzet opció

12

Alacsony beszerzési és üzemeltetési költség köszönhetően a magas hatásfoknak (akár 151lm/W), és annak, hogy nincs szükség karbantartásra.

Tökéletes megoldás kisülőlámpák kiváltására 40 - 400W-ig, köszönhetően a 2 méretnek, a 4 lumencsomagnak és a 3 különböző fényeloszlásnak.

Könnyen integrálható BMS rendszerekbe (DALI vagy 1-10V protokoll) és igény szerinti világítás az opcionális mozgásérzékelőkkel.

Kiváló munkakörülmények hála az alacsony káprázásnak (UGR <22) és a magas színvisszaadási indexnek (CRI 80+).

Vészhelyzet esetén az INDU VÉSZHELYZETI CSOMAG 3 óráig tudja energiával ellátni az INDU BAY GEN3-at, ezzel biztonsági világítást nyújtva.

Nagyméretű raktár megvilágítása

Megoldás - INDU BAY GEN3 Eredmény: 35 INDU BAY GEN3

ADATOK Terület: 60x40m Belmagasság: 13m Visszaverődési együttható: Padló: 20 | Mennyezet: 70 | Falak: 50 Karbantartási tényező: 0,8

Kevesebb mint 1W/m 2 /100lx A szigorú feltételeknek való teljes megfelelés mellett az INDU BAY GEN3-mal a teljes energiafogyasztás 6475W 2400m 2 -en Ez 0,81W/m 2 /100lx-ot jelent. Ez a magas hatékonyság 53% energiamegtakarítást jelent a leghatékonyabb 400W-os kisülőlámpákkal szerelt hagyományos berendezésekhez képest.

ELVÁRT SZINTEK

EREDMÉNYEK INDU BAY GEN3

Megvilágítás (Eav)

300lx

332lx

<28

20

Káprázás (UGR)

Uniformitás (U o )

Min 0,4

0,5

A méréseket 0,85m magasságban végeztük (munkasík) 0,5m határzónával.

13

INDU CONTILINE GEN2

IK 05 IK 03

IP 50

Moduláris, egyszerű és hatékony AZ INDU CONTILINE GEN2 egy teljesen rugalmas sínrendszer, szerszámmentes modultelepítéssel. Az egyedi, opcionális tető kiegészítővel sokkal ellenállóbbá válik a pára és a por lerakódásának. Az integrált kábelcsatornának köszönhetően a rendszer készen áll az IoT-re! Az INDU CONTILNE GEN2 a földről telepíthető egy szabadalmaztatott folyamattal. Az INDU CONTILINE GEN2 további előnyöket is kínál, például vészhelyzeti világítást és optimális fényeloszlást alacsony káprázással az optimális munkakörnyezet megteremtése érdekében ipari környezetben.

TIPIKUS LUMEN CSOMAG

INDU CONTILINE GEN2 1

8000lm

INDU CONTILINE GEN2 2

12400lm

INDU CONTILINE GEN2 3

16000lm

INDU CONTILINE GEN2 4

21200lm

14

Az INDU CONTILINE GEN2 sínrendszer sokoldalú és nyitott, hogy megfeleljen az elvárásoknak minden projektben.

A fő tápellátás elhelyezhető középen vagy a sínrendszer végénél.

A T13 blokk a LED modulok változatos elhelyezését teszi lehetővé, és kombinálja a táp- és vezérlőcsatlakozókat.

Vészhelyzet esetén egy opcionális külső akkumulátor (központi UPS vagy helyi) 3 óráig biztosít biztonsági világítást.

Raktár megvilágítás

Megoldás - INDU CONTILINE GEN2 Eredmény: 33 INDU CONTILINE GEN2

ADATOK Terület: 30x24m Belmagasság: 9m Visszaverődési együttható: Padló: 20 | Mennyezet: 70 | Falak: 50 Karbantartási tényező: 0.8

Körülbelül 1W/m 2 /100lx A szigorú követelményeknek való teljes megfelelés mellett az INDU CONTILINE GEN2-vel a teljes energiafogyasztás 1.650W 720m2-en. Ez 1,05W/m2/100lx-ot jelent. Ez a magas hatékonyság 40%-os energiamegtakarítást jelent a leghatékonyabb 80W-os kisülőlámpával szerelt berendezésekhez képest.

ELVÁRT SZINTEK

EREDMÉNYEK INDU CONTILINE GEN2

Megvilágítás (Eav)

200lx

237lx

<28

16

Káprázás (UGR)

Uniformitás (U o )

Min 0.4

0.60

A mérések a padló szinjén készültek

15

INDU CONTILINE GEN2 ROOF VERSION

Gyors telepítés a termelés fenntartása érdekében: Szabadalmaztatott telepítés a földről Stabilabb, kevesebb rögzítési pont Tisztítás és karbantartás költségeinek a csökkentése: Kevesebb porlerakódás Elfolyik a víz Technológiai bővítés: Kialakított hely extra vezetékeknek (üvegszál, CAT)

16

INDU LINE GEN3

IK 08

IP 66

Hatékony és intelligens megoldás elérhető áron Az INDU LINE GEN3 strapabíró, hatékony LED alternatívát kínál a T5/T8 fénycsövekkel szerelt berendezések kiváltására. Az opcionális mozgásérzékelővel igény szerinti világítás is elérhető. Életre szóló megoldás zord ipari környezetekbe. Az INDU LINE GEN3 strapabíró kialakításának köszönhetően rendkívül ellenálló az ütésekkel és rázkódásokkal szemben, IP besorolása pedig alkalmassá teszi a poros, nedves környezetben történő felhasználásra is.

TIPIKUS LUMEN CSOMAG

INDULINE GEN3 1

2500lm - 2700lm

INDULINE GEN3 2

4700lm - 5200lm

INDULINE GEN3 3

6900lm - 7500lm

Vészvilágítás esetén az INDU LINE GEN3 akkumulátorral 3 órán keresztül biztosítja a vészvilágítást

Csúszólemezes csatlakozás INDU LINE GEN3 szerszám nélkül karbantartható

With ingoing/outgoing cable glands, Az INDU LINE GEN3 láncvilágítóként is alkalmazható

17

INDU WALL PACK

IK 09

IP 65

Kényelem és hatékonyság a kültéri épületvilágításban

TIPIKUS LUMEN CSOMAG

A kétféle méretben elérhető INDU WALL PACK leköröz minden hagyományos berendezést. Erős, hosszan tartó fényt kínál kültéri falra szerelt alkalmazásban, opcionálisan igény szerinti világítás is megvalósítható.

INDU WALL PACK 1

1700 - 1800lm

INDU WALL PACK 2

4200 - 4400lm

A fotometriai teljesítménynek köszönhetően az INDU WALL PACK optimális távolságot biztosít két fényforrás között.

A legmegfelelőbb megoldást nyújtja köszönhetően a 2 méretnek, és a 2. mérethez tartozó vészhelyzeti opciónak.

Az INDU WALL PACK-ot 4 csavar rögzíti a felülethez.

18

INDU FLOOD GEN2

IK 09

IP 66

Hatékony és sokoldalú területvilágítás kültéren és beltéren A többféle lumencsomaggal és fényeloszlással elérhető INDU FLOOD GEN2 ideális eszköz a hatékony, többcélú világítási megoldásokhoz ipari környezetben. A 3 méretben elérhető kompakt lámpatest pontosan kiszolgálja a terület világítási igényeit. Rögzítő kengyellel szállítjuk, de elérhető oszlopcsúcsos rögzítéssel is. A helyszínen pontosan beállítható. Tökéletesen alkalmas 50 - 800W-os kisülőlámpák kiváltására. Az INDU FLOOD GEN2 erős fehér fényt kínál a kiváló látási viszonyok és színvisszaadás érdekében, és az energiamegtakarításon túl is értéket nyújt az opcionális mozgásérzékelővel elérhető igény szerinti világítás által. Strapabíró kialakítása és magas szintű IP védettsége sok éven át garantálja a teljesítményt, még a legzordabb körülmények között is.

TIPIKUS LUMEN CSOMAG 3800lm - 10000lm 15800lm - 30400lm 32900lm - 60900lm

INDU FLOOD GEN2 1 INDU FLOOD GEN2 2 INDU FLOOD GEN2 3

A fényvető két kábelcsatlakozóval van ellátva a a sorba kötött elhelyezéshez

Az univerzális U rögzítőkengyel fokozatos állítási lehetőséget kínál a precíz helyszíni beállításhoz.

Az INDU FLOOD GEN2 könnyű hozzáférést kínál az alkatrészekhez.

BMS integrációra tervezve (épületirányítási rendszer).

19

OMNISTAR

IK 08

IP 66

A jelentős megtakarításokért

Az OMNISTAR a teljesítmény és a rugalmasság páratlan kombinációját kínálja a nagy lumencsomagokat igénylő helyszínek megvilágításához, a LED megoldás előnyeivel: alacsony energiafogyasztás, jobb látási viszonyok fehér fénnyel, kevés karbantartás, hosszú élettartam. Az OMNISTAR többféle konfigurációban telepíthető (függesztett, falra vagy oszlopcsúcsra rögzített) egy, kettő vagy három optikai egységgel. Az OMNISTAR IECex tanúsítvánnyal is rendelkezik, és alkalmas magas kockázatú, robbanékony környezetben való felhasználásra.

TIPIKUS LUMEN CSOMAG

OMNISTAR

8200lm - 57300lm

20

A dőlésszög a helyszínen egyszerűen beállítható

Akár 144 nagy teljesítményű LED-del Az OMNISTAR nagy lumencsomagokat kínál.

Robbanásbiztos változat tökéletes választás magas kockázatú helyszínekre.

OMNIstar gyorscsatlakozókkal az egyszerű telepítésért

21

INDU PANEL

IK 02

IP 20

Kényelmes és biztonságos irodai világítás Az INDU PANEL előnyös LED alternatívát kínál a fénycsöves berendezésekkel szemben. Négyzet vagy téglalap alakú kialakításával egyenletes, kényelmes világítást kínál tipikus beltéri helyszíneken, mint recepciókon, irodákban, konferenciatermekben, folyosókon és liftekben. Ez a jól megtervezett LED rendszer a hagyományos berendezésekhez képest jobban képes utánozni a természetes fényt.

TIPIKUS LUMEN CSOMAG

INDU PANEL 1

3400lm - 3600lm

INDU PANEL 2

3300lm - 3600lm

A tűzálló INDU PANEL megfelel a legszigorúbb beltéri biztonsági előírásoknak is (opcionális).

Az elektromos csatlakozó a berendezés hátoldalán található.

Az INDU PANEL elérhető négyzet- vagy téglalap alakú kivitelben.

22

INDU DOWNLIGHT

IK 03

IP 20

Megbízható és enegriahatékony beltéri világítási megoldás Az INDU DOWNLIGHT előnyös LED alternatívát kínál a hagyományos spotlámpák kiváltására a tipikus beltéri helyszíneken, mint recepciókon, irodákban, konferenciatermekben, folyosókon és liftekben. A többféle méretben elérhető INDU DOWNLIGHT alacsony fogyasztással bír (akár 90%-os megtakarítás a hagyományos berendezésekhez képest), hosszú élettartamú, nem igényel karbantartást, és vezérelhető.

TIPIKUS LUMEN CSOMAG

INDU DOWNLIGHT 1

900lm

INDU DOWNLIGHT 2

1400lm

INDU DOWNLIGHT 3

2700lm

Magas vizuális komfortot biztosít a magas színvisszaadási index (CRI 80) és az alacsony káprázás.

A gyors elektromos csatlakozás a lámpatest hátoldalán történik.

INDU DOWNLIGHT 3 különböző méretben

23

ABS VEZÉRLŐRENDSZER

For industrial component and automation solutions

MIRE JÓ A DALI?

Skálázhatóság, megbízhatóság, kényelem és energiamegtakarítás A skálázható, könnyedén integrálható ABS vezérlőrendszerrel a létesítményvezetők akár 80%-os energiamegtakarítást is elérhetnek, hatékonyabban gazdálkodhatnak a költségekkel és az eszközökkel, és növelhetik a dolgozók biztonságát és vizuális komfortját. A Schréder és a Phoenix Contact által fejlesztett ABS platform általános beállításokat kínál, de ezek a beállítások testre szabhatók az ön igényei szerint. Például beállítható egy “vizuális tűzriasztó” forgatókönyv, hogy a hallásvédő felszerelésben dolgozók is biztosan értesüljenek a vészhelyzetről. ABS megoldás 3 lépésben: 1 - Tényfeltáró Workshop: a Schréder ipari projekt megközelítésének részeként definiáljuk önnel az automatizálási igényeket. 2 - Helyszínen kívüli programozás az ABS Web Configurator-ral: • DALI alaprajz: elrendezés előkészítése (lámpatestek, érzékelők, eszközök) automatikus DIALux importtal • INPUT-ok definiálása: digitális, analóg, EnOcean eszközök, virtuális gombok, naptárak • Világításprogramozás definiálása • Konfiguráció export 3 - Helyszíni üzembe helyezés minimális idő alatt: • Web konfiguráció importálása az ABS-be • Dali címzések ellenőrzése • Világítási forgatókönyvek tesztelése és finomhangolása • Szükség esetén csatlakoztatás meglévő BMS-hez

A DALI egy szabványosított (IEC 62386) protokoll a világítóberendezések közötti kommunikációhoz, amely lehetővé teszi azok egyedi címzését. Megoldásaink DALI 2.0 kompatibilisek.

• Rugalmas • Egyszerű vezérlés • Kezelés és nyomonkövetés • Ingyenes szoftver

• Energiahatékonyság • Autonóm és önjavító • Fenntartható • Multi-master • BMS-kompatibilitás

Intelligens és fenntartható vezérlés Vezérlőrendszerünk úgy állítja be a világítás szintjét, hogy kompenzálja a természetes fény hiányát, és elérje az elvárt lux értékeket minden zónában. A világítás szintjének szabályozása fokozatosan történik, így az emberek alig veszik észre a változást, akár a természetes fény esetében.

Hatékony érzékelőtechnológia Mozgásérzékelők: a berendezések automatikus fel- és lekapcsolásához, illetve dimmeléséhez. Fényérzékelők: a világítás szintjének szabályozásához a természetes fény függvényében. Nyomógombok: for an additional manual command. Kérésre egyéb hardveres inputok is elérhe: Szén-dioxidérzékelők, hangdetektorok, kamera... A vezeték nélküli technológiánk segítségével az érzékelők telepítése könnyebb, gyorsabb és rugalmasabb. Időzítés Időzítéssel beállítható, hogy a berendezések mikor kapcsolódjanak fel és le, illetve szabályozható a világítás erőssége a különböző napszakokra vonatkozóan. A vezérlőrendszernek végtelen "be" és "ki" állása van. Ez azt jelenti, hogy különböző forgatókönyvek valósíthatók meg a létesítmény különböző területein, figyelembe véve a terek kihasználtságát.

24

BMS VISUALISATION

DALI VEZÉRLÉS

KLÍMA

TŰZJELZŐ

HOZZÁFÉRÉS

AUDIO/VIDEO

BIZTONSÁG

BMS Integráció Avilágításvezérlőrendszerekrészétképezhetikegyátfogó integráltenergiagazdálkodási tervnek, amely a világításvezérlést egyesíti a fűtéssel, a szellőzéssel, a klímával, a biztonsággal és az épületmenedzsment-rendszerrel (BMS). A világítás integrálása egy BMS rendszerbe rugalmas időzítést tesz lehetővé. A testre szabható jelentések lehetővé teszik, hogy a létesítmény kezelői folyamatosan nyomon kövessék az energiaköltségeket és megtakarításokat a teljes létesítményre nézve. A világítás más interfészekkel is összekapcsolható, és hozzáigazítható a különféle helyszíni tevékenységekhez. Ahogy a vállalatok magukévá teszik az Ipar 4.0 rendszert, a világítás más területek hatékonyságát is növelheti.

ELŐNYÖK

Energiamegtakarítás: csak annyi energia lesz felhasználva, amennyi feltétlenül szükséges Biztonság: biztosított a megfelelő világítás minden területen, amikor emberek vannak jelen

Kényelem: garantált jóllét

Rugalmasság: a világítás szintje az igényekhez igazodik

Testre szabott megoldás: rendszer teljes egészében testre szabott az igényeknek megfelelően Könnyen használható: teljesen automatikus világításvezérlés Fény, ha szükség van rá: a berendezések automatikusan kikapcsolnak, amikor nincs rájuk szükség Skálázhatóság: a rendszer jövőbiztos, és lehetővé teszi új eszközök hozzáadását, illetve egyszerűen integrálható BMS rendszerekbe Minimális zavaró hatás az üzletmenetre: a Web Configurator-nak köszönhetően, ami lehetővé teszi az előre történő beprogramozást, a helyszíni üzembe helyezés rövid és hatékony

25

IZYLUM

AZ IZYLUM egy strapabíró, mégis kompakt lámpatest, amit az egyszerű telepítés és karbantartás jegyében terveztek. Az élettartama későbbi fejlesztésekkel meghosszabbítható. Az 5méretben elérhető IZYLUM család a legújabb fotometriai innovációkra épül, és olyan helyszínek világíthatók meg vele, mint utak, bekötőutak vagy parkolók.

AVENTO GEN2 S

Az AVENTO kompakt, erős, könnyű, mégis strapabíró, elérhető árú, mégis rendkívül hatékony. A leggyorsabb megtérülést kínálja utak és parkolók megvilágítása esetén. Az AVENTO kimagasló lumen/watt értéket kínál, így nagy teljesítményű, energiahatékony világítási megoldást nyújt elérhető áron. Az AVENTO 4 méretben érhető el, és konzisztens megoldást kínál a megfelelő lumencsomag és fényeloszlás tekintetében változatos környezetekben. Garantálja, hogy a világítás megfeleljen a hely valós igényeinek.

26

FLEXIA

Változatos megjelenés, többféle konfiguráció, ugyanaz a DNS. A FLEXIA a legalkalmasabb platform egyedi kültéri világítási megoldások létrehozásához. Koncentráljon az egyedi hangulat megteremtésére az emberek számára, akik keresztülsétálnak a területen. A FLEXIA sokoldalú technológiai platformot kínál kifinomult esztétikával, műszaki korlátok nélkül, konzisztens megjelenéssel és a legkorszerűbb innovációkkal.

VILÁGÍTÓ OSZLOPOK

Oszlopos állólámpáink hatékony vizuális útmutatást kínálnak, miközben kellemes hangulatot teremtenek a gyalogosok számára. Különféle fotometriai opciókat kínálnak a szimmetrikus vagy aszimmetrikus fényeloszláshoz, és szerelhetők diffúz búrával a maximális kényelemért vagy átlátszó búrával a maximális teljesítményért.

SCULP CSALÁD

Letisztult, egyszerű formáival a SCULP kollekció tagjai diszkréten olvadnak bele a környezetükbe, és a legpontosabb, sokoldalú, hatékony LED fényvetőkként lenyűgöző hatásokat hoznak létre homlokzatok megvilágításakor. A vállalati színek kivetítésével erősíthető az identitástudat, vagy egyszerűen csak javítható a látogatói élmény.

27

SHUFFLE

Mi tesz egy helyet nagyszerűvé? Milyen szolgáltatásokat szeretnek a dolgozók? Hogyan módosíthatja infrastruktúráját, hogy az hozzáadott értéket képviseljen a világításon túl? Hogyan segíthet ez önnek elérni szociális és üzleti céljait?

A SHUFFLE egy összekapcsolt, moduláris megoldása a kültéri hardvereknek forgatható plug-and-play modulokkal, amelyek hitelesített hardvereket tartalmaznak. A SHUFFLE a megfelelő eszköz az ambiciózus vállalatok, intézetek, szolgáltatók és városok számára, akik minőségi élményt kívánnak nyújtani a dolgozóknak, az ügyfeleknek és a látogatóknak.

Vezetőknek • Strapabíró, integrált, esztétikus megoldás • Okos, költséghatékony módja a világítási infrastruktúra átalakításának • Adatgyűjtés és elemzés • Biztonság térfigyelő kamerákkal • Eszköz az emberek informálásához, segítéséhez és vezetéséhez

Az ideális SHUFFLE

28

Oszlopok és karok Tökéletes megoldás

A Schréder oszlopok és karok széles skáláját kínálja, amelyek minden alkalmazási területen megállják a helyüket strapabírás, megjelenés és integráció tekintetében is a megvilágítandó környezetben.

Közvilágítási oszlopok Alacsony fénypontmagassághoz tervezett

dekoratív lámpatestekhez a Schréder számos oszlopot kínál többféle magasságban, festéssel és alapanyagokból. Beleolvadnak környezetükbe, és megjelenésükben kiegészítik a lámpatesteket.

Oszlopcsúcsra szerelt karos megoldások A Schréder oszlopcsúcsra rögzíthető karok és lámpatestek széles skáláját kínálja.

Karok Közepes és magas fénypontmagassághoz a tartók szimpla vagy dupla tartószerkezettel kombinálhatók. A Schréder esztétikus tartókat kínál, amelyekbe olyan apró részletek is integrálhatók, mint a színes LED-ek, amelyek egyedi megjelenést biztosítanak. Tartóink ellenállnak a legzordabb körülmények között is a rezgéseknek és az erős szélnek.

Koronás megoldások Normál vagy egyedi kivitel magas oszlopos elhelyezéshez.

Két lámpatesthez Dupla karok

29

Schréder és

A Schréder megoldásaival 17 kredit szerezhető a BREEAM felmérésen (a BREEAM International New Construction 2016 alapján*).

A brossúrában látható elemzést az Encon független mérnökiroda végezte.

MAXIMÁLIS PONTSZÁM

BELTÉRI VILÁGÍTÁS*

KÜLTÉRI VILÁGÍTÁS*

VEZÉRLÉSI MEGOLDÁS*

KATEGÓRIÁK

MAN03 Felelősségteljes építési gyakorlatok

6

2

2

2

MENEDZSMENT (MAN)

MAN04 Üzembe helyezés és átadás

4

3

3

3

MAN05 Utógondozás

3

2

2

2

HEA01 Vizuális komfort

4

1

1

1

EGÉSZSÉG ÉS JÓLÉT (HEA)

HEA06 Megközelíthetőség

2

1

1

1

ENE01 Energiafelhasználás és szénkibocsátás csökkentése

15

2

2

2

ENE02 Energiafelhasználás nyomon követése

ENERGIA (ENE)

2

0

0

2

ENE03 Kültéri világítás

1

0

1

1

NYERSANYAG (MAT)

MAT01 Életciklus hatás

6

1

1

1

SZENNYEZÉS (POL)

POL04 Életciklus hatás

1

0

1

1

INNOVÁCIÓ (INN)

10

1

1

1

További műszaki információk: www.schreder.com

*A pontszámok országonként kis mértékben eltérhetnek.

30

a BREEAM

31

Kulcsra kész megoldások A Schréder átfogó megközelítést dolgozott ki a teljes körű megoldások nyújtása érdekében az ipari létesítményekben, a tervezéstől az értékesítést követő szolgáltatásokig, hogy korszerű világítási rendszert kínálhasson, páratlan energiahatékonysággal. Kínálunk adaptív világítást, intelligens vezérlőrendszereket, biztonsági eszközöket, jelzőket, hangszórókat, Wi-Fi-t és sok más szolgáltatást, hogy a megoldást az ön egyedi igényeire szabhassuk. Szakértői csapatunk megvizsgálja a helyszínt, és tanulmányokat készít, hogy a legjobb megoldást tudja megtervezni. Szimulációs eszközeink pontos képet adnak a hatékonyságról, a megfelelőségről, a telepítésről, az energiamegtakarításról és a birtoklási összköltségről. Az ön hozzájárulásával felvázolunk egy tervet, szükség esetén a BIM fájlok felhasználásával, és levezényeljük a teljes projektet, beleértve a telepítést, az üzembe helyezést, a tesztelést és a hitelesítést. Értékesítés utáni szolgáltatásokat is nyújtunk, karbantartással és optimalizálással. Célunk, hogy elősegítsük a zökkenőmentes telepítést, és csak minimális fennakadást okozzunk az üzletmenetben, miközben ön teljesen nyugodt lehet. Dedikált megoldásaink a raktárakat, elosztóközpontokat és gyárakat biztonságos, kényelmes, fenntartható és intelligens környezetté alakítják, amelyek kiváló munkakörülményeket kínálnak a dolgozók számára, a vezetők pedig élvezhetik az üzemeltetési előnyöket.

AUDIT

KONZULTÁCIÓ

MEGOLDÁS

MENETREND ÉS PROJEKTMENEDZSMENT AJÁNLATADÁS

BERENDEZÉSEK KIHELYEZÉSE

VILÁGÍTÁSI TERVEZÉS ÉS AJÁNLÁSOK

AUDIT

MEGOLDÁS

KONZULTÁCIÓ

PROJEKT TERV

TELEPÍTÉS

AZONOSÍTÁS ÉS FINOMHANGOLÁS

ÜZLETI AJÁNLAT, FELTÉTELEK

ANALÍZIS ÉS MŰSZAKI KIÉRTÉKELÉS

32

AZ OPTIMÁLIS TELJESÍTMÉNY MEGŐRZÉSE

HELYSZÍNI TESZTEK ÉS ÁTADÁS

KITERJESZTÉS

ÜZEMBE HELYEZÉS

OPTIMALIZÁLÁS

PRÓBA ÉS JÓVÁHAGYÁS

KARBANTARTÁS

A MEGOLDÁS MŰSZAKI TELEPÍTÉSE

A TELEPÍTÉS FINOMHANGOLÁSA

ÚJ FUNKCIÓK HOZZÁADÁSA A RENDSZERHEZ

33

Néhány projektünk

Tehomet - Kangasniemi, Finnország

Sistema Poland - Lodz, Lengyelország

Phoenix Contact - Zaventem, Belgium

MaBe - Bermatingen, Németország

34

Schréder Socelec - Guadalajara, Spanyolország

A jó világítási tanulmány 4 alapvető eleme

Egy jó világítási terv minimalizálja az energiafogyasztást, miközben garantálja a dolgozók biztonságát és vizuális komfortját.

Itt jönnek képbe szakértőink, akik felmérik az alábbi fontos tényezőket:

Habighorst - Hagen, Németország

Épületkonfiguráció: ez a legelső lépés. A létesítmény felkeresése, és leltár készítése a meglévő berendezésekről a különböző munkaterületeken. Üzleti tevékenység: a vízszintes és függőleges megvilágítás erősen függ a tevékenység jellegétől. A raklapok különleges függőleges világítást igényelnek, míg a termékek minőségellenőrzéséhez meghatározott lux értékre van szükség meghatározott magasságban. Karbantartási tényező: A karbantartási tényező biztosítja, hogy a világítás a telepítés után sokáig tegye a dolgát. Pontosan kell kiszámítani, és közben több tényezőt is figyelembe kell venni. Például, ha elromlik egy berendezés, azonnal kicseréli, vagy megvárja vele a következő karbantartást? Felületi visszaverődés: kutatások kimutatták, hogy akár 45%-os energiamegtakarítás is elérhető a felületek fényvisszaverő képességének növelésével. Ezt fontos észben tartani a megfelelő világítás biztosítása érdekében.

Carrefour - Cestas, Franciország

35

The Navigator - Cacia, Portugália

36

37

www.schreder.com Copyright© 2020. December - Schréder Magyarország Zrt. (székhely: 2084 Pilisszentiván, Tópart 2; adószám: 10174328-2-13) A kiadványban szereplő információk, leírások és illusztrációk kizárólag az érdeklődők általános jellegű tájékoztatásának célját szolgálják. Tekintettel a termékek tökéletesítésére irányuló folyamatos fejlesztőmunkára, a termékek jellemzőit és tulajdonságait, mind a műszaki adatok (pl. ábrák, képek, szövegek, adatok), mind a választék vonatkozásában értesítés nélkül módosíthatjuk. Termékeink országonként eltérőek lehetnek.A kiadványban szereplő termékek jellemzői, tulajdonságai, illetve műszaki adatai az egyes termékek általános jellemzőinek tekinthetők, és nem képezik sem szerződés, sem az általános szerződés feltételek részét. A Schréder Magyarország Zrt. nem vállal felelősséget a jelen kiadványban szereplő adatok pontosságáért, naprakészségért, illetve azok hiányosságáért. További információkért kérjuk, forduljon munkatársunkhoz.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36 Page 37 Page 38

www.schreder.com

Powered by