Schréder - FLEXIA

Különböző kialakítások, sokféle konfiguráció, egyetlen DNS. Kevesebb technikai korlátozással, nagyobb tervezési következetességgel és a legújabb innovációk garanciájával a FLEXIA sokoldalú technológiai platformot kínál kifinomult esztétikával. A nagy sugárutak, városközpontok, közterek, kerékpárutak és más városi kültéri területek számára ideális FLEXIA kiváló minőségű világítást biztosít a design következetességével, csökkentve a városok szén-dioxid-kibocsátását - biztonságos és vonzó környezetet teremtve.

FLEXIA Különleges világítási megoldás, különleges arculathoz

2

3

Fedezze fel a kreativitást!

Számos forma, eltérő kialakítás, egyetlen DNS. A FLEXIA bizonyítja, hogy a platform segítségével kialakíthatja városi világításának egyedi arculatát.

Képzelje el, hogy valami különlegeset alkothat az utca embere számára – mindezt határok nélkül! A legfrissebb innovációs megoldásokat felvonultató FLEXIA lámpatestek kevesebb műszaki korlátot és egységes formavilágot kínálnak önnek. A FLEXIA család olyan megoldást nyújt, ahol a sokoldalú és kifinomult esztétikai megoldások sora eloszlatja a műszaki kérdések okozta gondokat.

FLEXIA Maxi 30 – 80 LED / 1800 – 22600 lm*

FLEXIA FG Egy sokoldalú, síküveg búrával védett, függesztéssel vagy karral rögzíthető világítótest. Két méretben érhető el, így számos alkalmazáshoz megfelel, és magas szintű modularitást kínál.

FLEXIA Midi 10 – 40 LED / 600 – 12000 lm*

4

*A lumenadatok tájékoztató jellegűek és változhatnak. További információért forduljon kollégáinkhoz.

FLEXIA TOP ÉS FLEXIA DP Teremtsen barátságos hangulatot az oszlopcsúcsra rögzíthető és a függesztett változatokkal, amelyek harmonikusan illeszkednek a városi környezetbe, megőrizve az esztétikai egységet.

FLEXIA TOP 10 - 40 LED / 500 - 11800lm*

FLEXIA DP 10 - 40 LED / 500 - 11800lm*

*A lumenadatok tájékoztató jellegűek és változhatnak. További információért forduljon kollégáinkhoz. 5

FLEXIA QUERCUS ÉS FLEXIA POEME

Whether you go for a classical refined shape or an organic design, FLEXIA POEME and FLEXIA QUERCUS blend perfectly into your landscapes to create a unique ambiance.

FLEXIA QUERCUS Midi (tiszta vagy bordázott búra) 10 - 40 LED / 500 - 12000lm*

FLEXIA POEME 10 - 40 LED / 500 - 12100lm*

FLEXIA QUERCUS Maxi (tiszta vagy bordázott búra) 30 - 80 LED / 1900 - 23500lm*

6

*A lumenadatok tájékoztató jellegűek és változhatnak. További információért forduljon kollégáinkhoz.

MINDEN APRÓ RÉSZLET SZÁMÍT

A tökéletes párosítás

LISA korona

LEXIA+SOFIA

A FLEXIA Midi és Maxi termékeink többféle lámpakarral is szerelhetők, így számos kialakításban is elegáns megoldást tud nyújtani. A Sofia karok a legideálisabb megoldás érdekében oszlopcsúcsra szerelhető kivitelben egy és kétkaros változatban, illetve oszlopra és falra szerelhető verzióban is elérhetőek. A FLEXIA Midi termékünk használható továbbá oszlopcsúcsra szerelhető Evens lámpakarral is.

MONA korona

SCALA

korona

COPPA

QUATTRO

belső tartozék

belső tartozék

7

A Schréder Signature megvalósítja elképzeléseit, életre kelti ötleteit!

FLEXIA

A Schrédernél a világon jelenleg elérhető legmodernebb technológiával Dolgozunk, és bensőséges emberi kapcsolatot ápolunk ügyfeleinkkel, hogy személyessé varázsoljuk projektjeiket. A Schréder Studio kivételes egyedi formatervezési megolddásokkal dolgozik a villamosság, rendszerbe kapcsolhatóság és a teljesítmény területén felmerülő technikai kihívások megoldásához. A Schréder Signature részleg megfelelő partner arra, hogy közreműködésével esztétikailag tökéletes, elegáns, különleges megjelenésű közvilágítási megoldást találjon, hiszen nincs két egyforma helyszín. Egy jól megválasztott dizájn segít kihangsúlyozni az adott épített környezet identitását.

8

Díszítő koronák A világítástechnikai eszközökre sokszor csupán áruként, a világítótestekre pedig egyszerű városi alapkellékként tekintünk. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie: nem kell minden lámpatestenk ugyanúgy kinéznie. A FLEXIA dinamikus megoldásaival változatosságot visz a mindennapokba. A beépített, egyénre szabható kiegészítők segítségével a FLEXIA olyan különleges megoldásokat nyújt, amelyek teljes mértékben támogatják a helyszín funkcióját, illetve illeszkednek a környezet vizuális megjelenéséhez. A képzelet határtalan.

9

Egy közösség büszkesége Szent András három keresztje jól ismert szimbólum Amszterdamban. Világszerte ismerik, még a New York-i Új-Amszterdamban is. Amszterdamban a város minden pontján találkozhatunk ezzel a szimbólummal: épületeken, oszlopokon, járdákon, még csónakokon is. Baden-Württemberg tartomány három gazdag német régió egyesüléséből jött létre. A tartomány címere a három régió egységét szimbolizálja a három oroszlánnal az aranyszínű háttér előtt. A világítóberendezéseken miért ne kaphatna helyet egy adott címer, növelve ezzel a helyiek büszkeségét? A FLEXIA Signature tökéletesen alkalmas a közösségi identitás megtestesítésére, arculatépítésre, és arra, hogy erősítse az összetartozás érzését.

Baden-Württemberg - Németország

10

Amsterdam - Hollandia

11

12

Tisztelgés az ipar és a kézművesség előtt A városok világszerte büszkék kézműveseikre, őseik tudására és ipari sikereikre, amelyek formálták hagyatékukat, és a mai napig

identitásuk meghatározó elemei. A FLEXIA Signature fejet hajt a helyiek szakértelme előtt, és egyedi megjelenésével tükrözi a város karakterét. Felveheti többek között egy kézműves alapanyag formáját, például a rézét a Közel-Keleten, ahol a réz megmunkálásának ősi hagyománya van. A FLEXIA Signature egy régió vezető iparágára is fel tudja hívni a figyelmet. Tudván, hogy egy óra mechanikai kialakítása, burkolatának elkészítése, és végső ellenőrzése egyaránt Svájcban kell, hogy történjen ahhoz, hogy elláthassák a “Svájcban készült” védjeggyel, megérthetjük, hogy mekkora jelentőséggel bír az óraipar, amit a minőségi mechanikai kialakítást és a prémium minőségű alapanyagok használata jellemez.

13

Az emberek és a városok állandó mozgásban vannak. Mindig van ok az ünneplésre vagy megemlékezésre. Közösségeinkben szeretünk osztozni a jelentőségtejes pillanatokban és megünnepelni a különleges alkalmakat. A FLEXIA lehetőséget nyújt az olyan kellemes közösségi terek kialakítására, ahol a jelenlévők szívesen és büszkén vállalják összetartozásukat. Ragadja meg a pillanat hangulatát

Miért kellene egy lámpatestnek unalmasnak lennie?

TARTOZÉKOK

CROMA

14

FLEXIA: mit sem ér a dizájn technológia nélkül

Megfelelő színhőmérséklet minden pillanatban

Magas szintű fénykezelési - és mérési technológia

Nyitott és jól összekapcsolható kész megoldások

Szogáltatási portál közvetlen elérése

Hosszú élettartamú megoldások

15

A nyomtatott áramkörökre két különböző LED chip (2200 K és 3000 K) kerül telepítésre, segítségükkel választhat a két színhőmérséklet között vagy akár tetszőleges köztes szintet is meghatározhat a megfelelő világítási arány beállításával (fényáramszabályozással). Mivel a lencsék a teljes LED panelt befedik, a fényeloszlás bármilyen beállítás esetén változatlan marad. Hogyan lehetséges mindez?

Fények olyan formában, ahogyan (mindig is)létezniük kellene

Döntéseink lemondással járnak. Mindig nehéz dönteni a megfelelő színhőmérséklet kiválasztásakor. Hiszen tudjuk, míg a hidegebb színek ösztönző hatással vannak a teljesítményre, a melegebb színek kellemesebb érzést biztosítanak az emberek és az élővilág számára. És ha nem kellene választania? A FLEXIA Schréder FlexiWhite megoldásaival lehetősége nyílik az adott körülményeknek megfelelő színhőmérséklet beállítására. A FlexiWhite elegendő rugalmasságot biztosítanak ahhoz, hogy kiválassza az adott pillanatnak és körülményeknek megfelelő fényerősséget és színhőmérsékletet előre programozható opciókkal, távirányítással, automatikus érzékelőkkel vagy ezek kombinációjával.

MODELL #1

Természetes megoldások, motor nélküli mobilitás elősegítése

Helyszín: Kerékpárút / Gyalogos övezet FLEXI WHITE megoldás: Alapszín Nátrium-sárga; érzékelés esetén 3000 K

3000 K

2700 K

2200 K

NÁTRIUM- SÁRGA

NÁTRIUMSÁRGA

3000 K

Természetközeli, minimális biztonsági világítás

Jelenlét érzékelése, maximális biztonság és kényelem (magas vizuális komfort)

8 Ó 9 Ó 10 Ó 11 Ó 0 Ó 1 Ó 2 Ó 3 Ó 4 Ó 5 Ó 6 Ó 7 Ó 8 Ó

16

MODELL #2

Vonzó, hangulatos megjelenés, napszak alapú ritmus

3000 K – 30 lux

2700 K – 20 lux

2200 K – 5 lux

Kora esti / kora reggeli serkentő hatás

Esti / kora éjszakai csendesebb hatás

Éjszakai teljes nyugalom

3000 K

Helyszín: Városközpont FLEXI WHITE megoldás: 2200 K, 3000 K, illetve bármilyen érték a kettő között.

2700 K 2200 K

#3 MODELL

Az évszakhoz igazodó természetes világítás

AKTIVITÁST SERKENTŐ HATÁS

PIHENŐ IDŐSZAK/ TERMÉSZETBARÁT ÉJSZAKAI HATÁS

FOKOZATOS ÉBREDÉS

8 Ó 9 Ó 10 Ó 11 Ó 0 Ó 1 Ó 2 Ó 3 Ó 4 Ó 5 Ó 6 Ó 7 Ó 8 Ó

Helyszín: Kistelepülés, síparadicsom FLEXI WHITE megoldás: 2200 K és 3000 K

3000 K

2200 K

Nyár (természetes színek)

Tél (melegebb színhatás)

17

Schréder PureNight - a megfelelő fényt a megfelelő helyre

Sötét ég, világos ötletek

A Schréder PureNight fejlett fotometriai technológiákon alapuló koncepciójával éjszaka is tisztán látható az égbolt a város zavartalan megvilágítása mellett.

A FELHŐZETRŐL VISSZAVERŐDŐ FÉNY

FELFELÉ VISSZAVERŐDŐ FÉNY

KÖZVETLEN FELFELÉ IRÁNYULÓ FÉNY

KÁPRÁZÁSI ZÓNA

NEMKÍVÁNATOS FÉNY

KÖZVETLEN KÁPRÁZÁS

18

Megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi szabályozásoknak

Minden ország saját környezetvédelmi szabályozásokkal rendelkezik, amely akár régiónként is eltérő lehet. Az előírások szigorúsága változó, és különböző kritériumokat foglalhatnak magukba. A francia kormány 2020. január 1-én új nemzeti törvényt vezetett be, amely a legszigorúbb európai törvények közé tartozik.

A francia törvény alapján:

> Az ULOR maximális mértéke 1%; > Csökkenteni kell a káprázás mértékét: a fénykibocsátás legfeljebb 5%-a zárhat be több mint 14,5°-ot a vízszintes tengellyel; > Korlátozni kell a 3000 K alatti színhőmérsékletű kékfény- kibocsátást; > A fényerősség mértéke legfeljebb 35 lm/m² lehet; > Tilos zavaró hatású megvilágítást irányítani lakások felé, továbbá tilos a folyók és tengerek bármiféle megvilágítása.

A PureNight tanúsítvány biztosítékot jelent arra, hogy a Schréder világítástechnikai megoldása megfelelnek a környezetvédelmi törvényeknek és előírásoknak. A Schréder saját hitelesített laboratóriummal rendelkezik, melynek működését számos független tanúsító hagyta jóvá.

19

Intelligens megoldások

ZHAGA-D4i CSOMÓPONT (ÉRZÉKELŐS ÉS/VAGY VEZETÉK NÉLKÜLI KOMMUNIKÁLCIÓS CSOMÓPONT) Zhaga-D4i csomópont (érzékelő és/vagy vezeték nélküli kommunikációs csomópont)

ZHAGA CSATLAKOZÓALJZAT Zhaga csatlakozó

A Schréder lehetőséget nyújt az Ön saját vezérlőrendszerének használatára. A FLEXIA két, az ipari szabványoknak megfelelő nyitott és átjárható lehetőséget is kínál, szabadon dönthet arról, hogyan csatlakoztatja a világítási rendszerét, az intelligens városi felületekkel való működéshez. Zhaga D4i, más néven ZD4i: együtt jobb! A Zhaga konzorcium a DiiA-val együttműködve megalkotta az egységes „Zhaga-Dali 4 intra-luminaire Dali” tanúsítványt, a ZD4i-t. A Zhaga konzorcium alapító tagjaként a Schréder részt vett a ZD4i minősítési rendszer és az átjárható ökoszisztéma egységesítését célzó kezdeményezés megvalósításában. A FLEXIA természetesen rendelkezik ZD4i tanúsítvánnyal. NEMA vagy Zhaga a folyamtos ellenőrzéshez

DALI SÍN VILÁGÍTÓTESTEKHEZ Lámpatesten belüli DALI bus

D4i MEGHAJTÓ D4i verérlő

ZHAGA-D4i VILÁGÍTÓTEST (KÜLTÉRI) Zhaga-D4i lámpatest (kültéri)

Második Csomópont

MÁSODIK CSOMÓPONT

20

NEMA vagy Zhaga: hozzon megalapozott döntést Mindkét ökoszisztémának megvannak a maga előnyei és hátrányai. A Schrédernél mindkét megoldásra van lehetőség; segítünk meghozni a megfelelő döntést az Ön számára. NEMA Zhaga D4i Széles körben elismert

Új ökoszisztéma A D4i buszrendszer biztosítja a különböző berendezések (meghajtók, vezérlőegy- ségek, mozgásérzékelők) közötti teljes átjárhatóságot Nagyobb biztonság, némi teljesítmény- korlátozás árán A 24 V-os csomópont biztonságosabb telepítést tesz lehetővé. Ez a korlátozás azonban akadályozhatja egyes intelligens városi alkalmazások működését, valamint korlátozhatja az vezérlőberendezések sávszélességét is. A ZD4i kizárólag a Dali protokollal működik. Strukturális korlátozások A D4i protokollal nem lehetséges a vilá- gításon túlmenő adatokat továbbítani, így a ZD4i érzékelők nem képesek minden adatot továbbítani a felhőbe. Belesimul a lámpatestbe (kisméretű aljzat és vezérlőegységek...) Olcsóbb aljzat (ugyanakkor drágább vezérlőszoftver)

Az aljzathoz több mint ötven gyártó készít évek óta meghajtót, LED-et és vezérlőre- ndszert.

Rugalmasság Használható 1-10v & Dali2-vel, és bármikor átváltható D4i-re vagy egyéb protokollra is. Két nemspecifikus tű.

Firmware távoli frissítése Az intelligens városi technológia fejlődésé- vel a vezérlőmegoldások távoli frissítése is megoldható.

Kiforrott technológia

A berendezés időtálló

Jó átjárhatóság

Magas sávszélesség (ideális intelligens városok és nagy adat- mennyiség esetén)

21

Egyszerűbb az élet!

A FLEXIA világítási rendszereit nem csupán esztétikai megfontolásból érdemes választani. Elköteleztük magunkat a telepítési és a karbantartási műveletek minden eddiginél magasabb szintre emelése mellett.

> Azonnali leválasztás kinyitáskor > Eszköz nélküli nyitás/zárás és le/felszerelés > Az optikai és a szerelvény rész egy közös panelre telepítve

> Egységes LensoFlex ® 4 egységek többféle modellhez (Midi és Top) > Pótalkatrészek ideális kezelése > Kevés változat, így a karbantartáshoz nem szükséges nagy készletmennyiség

22

QR kód: a legrövidebb út az információhoz!

> Bővebb információ a világítótestekről > A lámpatestek pozíció alapján történő azonosítása (geotag) > Saját referenciák megadása > Lámpatestek hibaelhárítása > Pótalkatrész-rendelési lehetőség

23

(hamarosan)

Körkörös fények

Az 1970-es években szállított városi világítótesteink nagy része napjainkban is üzemel. Büszkeséggel tölt el minket, hogy technológiai megoldásaink időtállóak, amivel mi is hozzájárulunk a fenntartható környezet kialakításához. A körkörös modellünk kialakításával azonban még ennél is többet tehetünk a fenntarthatóságért. A modell értelmében csökkenteni kívánjuk a környezetre rótt terheket az anyaggazdálkodás optimalizálásával. A körkörös gazdaság fő jellemzője, hogy a termékek kialakításakor és legyártásakor a lehető leghosszabb élettartamot tartsuk szem előtt. A termékeket – jellemzőiktől függően – használat után újrahasznosítjuk, felújítjuk, feljavítjuk vagy újrafeldolgozzuk. A „Circle Light” címkénk segítségével 12 követelmény szerint osztályozzuk a termékeinket a hatásfok, a karbantartás és a szétszerelés nehézsége, valamint az újrahasznosítási lehetőségek alapján.

24

FLEXIA négycsillagos eredménye a körforgásos gazdaság modelljének értelmében, a hatékonyságán túl az alábbi nyolc kiemelt tulajdonsággal rendelkezik:

> Kiváló minőségű mechanikai szerkezete révén megfelel az IP 66 és az IK 09 besorolásnak is > Nincs szükség szerszámra az eszközök nyitásához, illetve a vezetékek és LED-egységek cseréjéhez > A funkcionális alkatrészek mind moduláris kialakításúak > A világítótestek kevesebb mint 7 lépésben szétszerelhetőek > Jól újrahasznosítható anyagok > Kiváló hálózatra kapcsolódási lehetőség nagy- (NEMA) és alacsony feszültségű (Zhaga) aljzatokkal > Hosszú élettartam: 25 évnyi hatékony, fenntartható és biztonságos működés > További termékinformáció is elérhető a berendezésekről QR-kód beolvasásával

25

FLEXIA Rögzítési lehetőségek és változatok

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FLEXIA

FLEXIA

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

SOFIA kar (F0)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

60x50 négyzetes állítható csuklós fej, illesztett csúcsra (A2)

Karos rögzítés, csővégre húzható (L2)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Állítható csuklós fej, 1” gázmenetre rögzíthető (apa) (A3)

Karos rögzítés, illesztett csúcsra (L3)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Állítható csuklós fej, 1” gázmenetre rögzíthető (anya) (A4)

40x40 négyzetes karos rögzítés (E1)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Állítható csuklós fej, falfelületre szerelhető (WB)

Állítható csuklós fej, csővégre húzható (A6)

✔ ✔

✔ ✔ ✔

✔ ✔

✔ ✔ ✔

NA

-

NA

-

Állítható csuklós fej, bilinccsel hengeres felületre szerelhető (WM)

Állítható csuklós fej, illesztett csúcsra (A5)

26

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FG Midi

FG Maxi

TOP Midi

DP Midi

POEME Midi

QUERCUS Midi

QUERCUS Maxi

FLEXIA

FLEXIA

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

-

NA -

-

-

-

Függesztett rögzítés állítható csuklóval. 1” belső gázmenet - anya (S5)

Átfeszítéses rögzítés (S8)

Oszlopcsúcs Ø60mm (2 csavar) (P3)

NA NA

NA

NA

NA

NA

-

NA -

-

-

-

Oszlopcsúcs Ø60mm (6 csavar) (P6)

átfeszítéses rögzítés, állítható dőlésszög és elfordulás (Dexo típusú) (S9)

NA NA

NA

NA

NA

NA

Oszlopcsúcs Ø76mm (2 csavar) (P4)

NA NA

NA

NA

NA

NA

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Függesztett rögzítés, 1” gázmenet, belső menetes csőre (S2)

Lisa skirt (HR)

✔ ✔ ✔ ✔

Mona skirt (HQ)

-

-

-

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

✔ ✔ ✔ ✔

Függesztett rögzítés, 1” gázmenet, külső menetes csőre (S3)

Scala skirt (HS)

-

-

-

✔ ✔ ✔

Coppa (HV)

-

-

-

-

✔ ✔

✔ ✔ ✔ ✔

NA

✔ ✔

Quattro (HT)

-

-

-

-

-

Függesztett rögzítés állítható csuklóval. 1” külső gázmenet - apa (S4)

Copyright © Schréder S.A. 2021 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

27

L1

L1

Ø1

Ø1

L1 1200 mm L2 445 mm Ø1 76 mm L3 400 mm Ø2 60 mm

8 M

L1

L1

Ø2

Ø2

6 M

L3

L3

L2

L3

L3

L2

Ø2

Ø2

Ø2

Ø2

4 M 50

29

30

31

32

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32

www.schreder.com

Powered by