Schréder - Tunnel verlichtingsoplossingen

De verlichtingsoplossingen van Schréder voor tunnels creëren een veilige, aangename, duurzame en verbonden transportinfrastructuur met minimale installatie-, onderhouds- en bedrijfskosten.

Tunnel verlichtingsoplossingen Voor een veilige, aangename, duurzame en verbonden tunnelinfrastructuur

ARMATUREN RANGE

CONTILED

FV32 LED

GL2 COMPACT

OMNISTAR

TAG

TFLEX

TFLEX LINE

TFLEX STS

TLI

CONTROLESYSTEEM

2

Uw partner in duurzaamheid

Schréder heeft een bedrijfsbrede duurzaamheidsstrategie ontwikkeld genaamd " Together for our Future ". Deze verbintenis is gestructureerd rond drie assen die de relevante geprioriteerde VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) omvatten. Duurzaamheid is verankerd in onze strategie, structuur, processen en cultuur. Bij Schréder werken we nauw samen met onze klanten om robuuste en duurzame oplossingen te ontwikkelen om de uitdagingen aan te gaan, terwijl we waarde toevoegen met een positieve, blijvende impact op de samenleving en het milieu.

PLANEET Verantwoordelijk zijn voor de planeet door de milieu-impact van onszelf en die van onze klanten te verminderen.

GEMEENSCHAP Verantwoordelijk zijn voor de gemeenschap door een positieve impact te hebben op de samenleving door onze oplossingen.

MENSEN Verantwoordelijk zijn voor onze medewerkers door menselijke groei te ontwikkelen door diversiteit en respect voor mensenrechten.

« Onze rol als marktleider motiveert ons om deel te nemen aan de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering en bij te dragen aan respectvolle economische ontwikkeling. We helpen gemeenschappen hun grootste uitdagingen het hoofd te bieden en de wereld duurzamer te maken .»

Werner de Wolf CEO – Schréder

Duurzaamheid is onze dagelijkse bedrijfsvoering

EcoVadis evalueert jaarlijks meer dan 85.000 organisaties in meer dan 160 landen en in meer dan 200 sectoren. Op basis van 21 criteria beoordelen ze de prestaties van een bedrijf in vier categorieën: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De gouden beoordeling van EcoVadis is een erkenning van de inspanningen die elke werknemer van Schréder elke dag levert om een betere en duurzamere wereld mogelijk te maken. Meer informatie: www.ecovadis.com

Verantwoordelijk zijn voor de planeet

Productie volgens de hoogste milieunormen

Alle fabrieken van Schréder zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd, wat hun inspanningen voor hun milieubeheersysteem erkent. Voor elke fabriek wordt door de kwaliteitsmanager een continu verbeteringsplan voor efficiënt gebruik van hulpbronnen en afvalbeheer uitgevoerd. Meer informatie: www.iso.org

Transparantie gedurende de volledige levenscyclus van het product

Om onze klanten duidelijke informatie te geven over de milieu-impact van elke armatuur, vertrouwt Schréder op een product levenscyclus analysetool (Instant LCA), ontwikkeld in samenwerking met een onafhankelijk bureau (in overeenstemming met de principes van ISO 14040:2006). De resultaten zijn beschikbaar in de Product Environmental Profile (PEP)-documenten. Ze vatten de levenscyclusanalyse van het armatuur samen door de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus te onderzoeken, van de winning van grondstoffen tot het einde van de levensduur. De PEP-documenten zijn op verzoek beschikbaar voor alle klanten om hen te helpen hun naleving van de regelgeving en hun inzet voor het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk aan te tonen.

Bouwen aan een circulair ecosysteem

Schréder houdt vanaf het begin rekening met de circulaire economie. Vanaf de conceptfase waken de ontwerprichtlijnen niet alleen over de productie en de milieu-impact van onze armaturen, ze vereenvoudigen ook de verwijdering van componenten en verhogen de standaardisering van onderdelen en de recyclebaarheid van de materialen aan het einde van hun levensduur. Het Schréder Circle Light Label wordt toegekend aan producten die geoptimaliseerd zijn voor een circulaire economie zonder aan kwaliteit in te boeten. We evalueren onze armaturen om hun potentiële circulariteit te beoordelen aan de hand van 12 objectieve criteria in 5 categorieën: Prestaties Onderhoud Renovatie Niet-destructieve demontage Recyclen

Met het Schréder Smart Label krij gen installateurs en beheerders toegang tot essentiële armatuurinformatie door een QR-code te scannen. Hierdoor kunnen projectspecifieke details worden toegevoegd tijdens de installatie en verloopt de communicatie tussen installateurs en stadsbeheerders eenvoudiger. Ook hulp bij het oplossen van problemen en reserveonderdelen bestellen kan via het Smart Label, zodat er altijd en overal betrouwbare informatie beschikbaar is over de armaturen. Verzekert onmiddellijke toegang tot armatuurinformatie via het scannen van QR- codes (werkt online en offline) Biedt de mogelijkheid om belangrijke informatie toe te voegen tijdens de installatie Vereenvoudigt de interactie tussen installateurs en stadsbeheerders Biedt ondersteuning voor reparaties en het bestellen van onderdelen

De Schréder Circle Light-app is een handige tool voor programmering ter plaatse en snelle een-op- eenvervangingen van drivers, om geïnstalleerde armaturen te vernieuwen en hun levensduur te verlengen met behoud van de gewenste bedrijfsmodus.

Zo helpt het beheerders en installateurs om:

toegang te krijgen tot alle relevante armatuurinformatie door een QR-code te scannen, armatuurinstellingen ter plaatse te programmeren en de complexiteit van de inventaris te verminderen, installatiegegevens vast te leggen, geïnstalleerde armaturen op een kaartinterface te bekijken, diagnose-informatie en de werkingsgeschiedenis ter plaatse te raadplegen, de levensduur van de armaturen te verlengen met behoud van de bestaande instellingen

1

2

Upgrade uw bestaande installaties eenvoudig met de Schréder CIRCLE LED BASE -retrofitkits: duurzame oplossingen die de levensduur van uw armaturen verlengen. Ze helpen u afval te verminderen, te voldoen aan de regelgeving omtrent lichtvervuiling, het onderhoud te beperken en energie te besparen. Dankzij de CIRCLE LED BASE kunt u beantwoorden aan de principes van een circulaire economie, zonder nieuwe bedrading of wijzigingen aan uw bestaande verlichtingsinfrastructuur. Gemakkelijk te upgraden : past op bestaande armatuurframes voor ledconversie of vervanging. Eenvoudige installatie : plug-and-play-ontwerp voor een snelle en vlotte installatie. Langere levensduur van de infrastructuur : vervang lichtbronnen voor een verbeterde efficiëntie, met behoud van de bestaande infrastructuur. Verbeterde prestaties : superieure eigenschappen zoals verblindingscontrole, flikkercontrole, langere levensduur, vermindering van lichtvervuiling en verbeterde veiligheid.

3

4

5

Verantwoordelijk zijn voor de gemeenschap

Het juiste licht waar, wanneer en hoe het nodig is?

De kunst van slimme verlichting bestaat erin om het soort licht dat je nodig hebt te plaatsen waar je het nodig hebt, en het weg te halen waar je het niet nodig hebt en wanneer je het niet wilt. Schréder is uw partner voor het maximaliseren van de voordelen van verlichting , met zorg voor het milieu en het verbeteren van uw operationele voordeel. Met onze moderne en veelzijdige technologieën die een " Dim It, Aim It, Tone It, Change It "-filosofie mogelijk maken, bieden we onze klanten volledige flexibiliteit om licht te moduleren volgens elke milieu-uitdaging.

Als pioniers op het gebied van verlichtingstechnologie leveren onze verlichtingsoplossingen het juiste licht op de juiste plaats. We hebben in de loop der jaren talloze fotometrische modules ontwikkeld om voor elk project de beste oplossing te bieden op het gebied van prestaties, comfort, gewenst resultaat en investeringsrendement. We streven er voortdurend naar om te innoveren en oplossingen te ontwikkelen die zowel positief zijn voor mensen als duurzaam voor het milieu. We combineren onze technische en fotometrische knowhow om te voldoen aan de meest veeleisende verlichtingsnormen . Een garantie van de beste fotometrische oplossing

High-power 2mm 2

Mid-power 2mm 2

High-power 2mm 2

High-power 2mm 2

High-power 2 or 4mm 2

High-power 2 or 4mm 2

LED type

PMMA lenzen

PMMA lenzen

Polycarbonaat lenzen

PMMA lenzen PMMA collimators Aluminium reflectoren

Optiek

Lenzen geïntegreerd in PC lichtkap

Vlak glas of diepe lichtkap

Vlak glas of PC lichtkap

Vlak glas of PC lichtkap

Vlak glas

Vlak glas

Lichtkap

Back light control Verblindings- begrenzer Alle weg-, stads-, tunnel- toepassingen en meer

Back light control Verblindings- begrenzer

Opties (afhankelijk van armatuur)

-

Back light control

-

-

Waar zeer asymmetrische bundels en visueel comfort beide vereist zijn

Alle weg- toepassingen en meer

Alle weg- toepassingen en meer

Doorlopende lijnverlichting in tunnels

Schijnwerpers en grote gebieden

Typische applicaties

Aantal optieken

77

11

32

4

13

14

PureNight: donkere lucht, heldere ideeën

Met zijn PureNight-concept op basis van high-end fotometrische ontwerpen biedt Schréder de ultieme oplossingen om de nachtelijke hemel terug te krijgen zonder de steden uit te schakelen. Met de Schréder PureNight oplossing schijnt het licht alleen waar het gewenst en nodig is .

LICHT TERUGGEKAATST DOOR ZWARE BEWOLKING

OPWAARTS GEREFLECTEERD LICHT

DIRECT OPWAARTS LICHT

SCHITTERING ZONE

LICHTHINDER

DIRECTE SCHITTERING

Altijd de juiste kleurtemperatuur Kiezen is een consessie doen. De juiste kleurtemperatuur kiezen is niet eenvoudig. U weet dat een kouder wit licht de prestaties optimaliseert, terwijl een warmer licht gunstiger is voor mensen en de natuurlijke cycli van dieren. Wat als u niet hoeft te kiezen? De Schréder FlexiWhite oplossing biedt u de vrijheid om op elk moment de juiste kleurtemparatuur in te stellen. VOORBEELD #1 Behoud van de natuur, stimulering van ongemotoriseerde mobiliteit Omgeving: Fiets/voetpad FlexiWhite oplossing: Amber als standaard, 3000K bij detectie.

Of het nu gaat om voorgeprogrammeerde scenario’s, werkt met een besturingssysteem op afstand, gebruik maakt van sensoren of een mix van alles, de FlexiWhite-oplossing biedt u de flexibiliteit om het juiste niveau te selecteren met de juiste kleurtemperatuur, op de juiste plaats en op het juiste moment .

AMBER

Natuurvriendelijke, minimale veiligheidsverlichting

3000K

3000K

mensen gedetecteerd, maximale veiligheid en comfort (hoge zichtbaarheid)

2700K

2200K

AMBER

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H

5 H 6 H 7 H 8 H

VOORBEELD #2 Aantrekkelijk, sfeervol en biologisch ritme Omgeving: Stadscentrum

3000K – 30lux

Vroege avond/ vroege ochtend Uitnodigende sfeer

FlexiWhite oplossing: 2200K, 3000K en alles daartussen.

2700K – 20lux

Avond/vroege nacht Rustige sfeer

3000K

2700K 2200K

MENSELIJKE RUST PERIODE/ NATUURVRIENDELIJKE NACHT

Nacht Volledige kalme stemming 2200K – 5lux

PROGRESSIEF WAKKER WORDEN

ONDERSTEUNING AAN DE ACTIVITEIT

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H 5 H 6 H 7 H 8 H

Verantwoordelijk zijn met mensen

Verschillen waarderen, inclusief zijn en diversiteit omarmen

Bij Schréder wordt elke medewerker gewaardeerd om zijn of haar vaardigheden. We zoeken en kiezen medewerkers op basis van hun ervaring en de waarde die zij voor het bedrijf leveren. Dit concept wordt onderstreept in onze Gedragscode . De diversiteit van het personeel, in al zijn vormen (vaardigheden, ervaring, leeftijd, geslacht, cultuur, enz.), is een bron van vernieuwing, innovatie en creativiteit . In lijn met de doelstellingen van de VN hebben we besloten om onze inspanningen vooral te richten op genderdiversiteit en gelijkheid, aangezien dit nog steeds een voortdurende zorg is in de samenleving als geheel.

Mensenrechten beschermen

Schréder heeft de Responsible Business Alliance (RBA) Gedragscode aangenomen als norm voor mensenrechten. Ons doel is om de mensenrechten direct en indirect te beschermen door ervoor te zorgen dat de entiteiten van Schréder en hun toeleveringsketen veilig zijn en dat werknemers met respect en waardigheid worden behandeld. We eisen van al onze leveranciers dat ze de naleving van de RBA-standaard bevestigen.

Meer info: www.responsiblebusiness.org

Training en onderwijs

Schréder heeft een eigen interne opleidingsacademie ontwikkeld, SKILL genaamd, wat staat voor Sharing Knowledge in Light and Lighting. De missie van SKILL is om de competenties van Schréder-medewerkers en belanghebbenden te vergroten om met succes in te spelen op veranderingen in de verlichtingsmarkt, zoals slimme verlichting en nieuwe controlesystemen. SKILL ontwikkelt ook e-learning en online cursussen, zowel voor Schréder-medewerkers als voor klanten.

Oplossingen voor veilige, comfortabele verlichting voor automobilisten en fietsers, met operationele voordelen

Klik voor meer informatie

1 1 1 1 1 0

1 0 0 0 0 0 1 1 1

Het samen met Phoenix Contact ontwikkelde Advanced Tunnel System 4 (ATS 4) is een krachtig besturingssysteem voor tunnelverlichting waarmee elke aangesloten armatuur nauwkeurig op afstand kan worden gedimd en geschakeld, op basis van verschillende tunnelparameters. Dit innovatieve instrument kan de verlichtingsniveaus voortdurend aanpassen aan specifieke tunnel- omstandigheden , zoals het weer, de verkeerssnelheid en -dichtheid en andere sensorgegevens zoals vuilophoping, muurreflectie, enz. Het bewaakt het stroomverbruik en meldt eventuele storingen . Aangezien het systeem de initiële lichtstudie integreert en de industriële BUS gebruikt voor individuele auto-adressering, versnelt de ATS het inbedrijfstellingsproces, waardoor ter plaatse kostbare tijd en middelen worden bespaard . Het meest complete besturingssysteem voor tunnelverlichting

VOORDELEN

> Beter reageren op plotselinge veranderingen in de tunnel > Maximale energiebesparing dankzij zeer efficiënt dimmen > Gemakkelijk te installeren en te configureren > Vermindert de inbedrijfstellingstijd aanzienlijk (tot 75%) > Minder ingrepen ter plaatse > Voldoet aan de hoogste cyberbeveiligingsnormen (NIS EU 2016/1148 - IEC62443)

1 2 3 4 CREËER EEN VEILIGE OMGEVING VOOR GEBRUIKERS MOBILITEIT STIMULEREN ONTWERP DUURZAME TUNNELS AANZIENLIJKE TIJD- EN KOSTENBESPARINGEN GENEREREN

Klik voor meer informatie

300

Gebaseerd op Industry 4.0 technologieën

ASSET MANAGEMENT

OPLOSSING

RAPPORTEN

ONDERHOUD MODULE

Modbus cloud/ industriële bus veiligheids- gerelateerd data managementsysteem Real-time analyse van tunnelgegevens Beheer van het onderhoud van verlichtingscomponenten

XLS-BESTAND VOOR VOORUITZICHTEN

NUTSBEDRIJVEN

VERKEERSFUNCTIES

VENTILATIE

Schréder tunnel solutions are based on the Profinet/Modbus technical standard for data communication over Industrial Ethernet, designed for collecting data from, and controlling, equipment in industrial systems.

NETWERK INFRASTRUCTUUR

BRANDDETECTIE

Tunnel Control System (TCS 4/ATS 4) Armaturen in kaart brengen Visualisatie van gegevens Noodscenario's Lichtsterkte sensor uitlezing Alarmfunctie Personaliseerbaar

ENERGIEVOORZIENING

VEILIGHEID

TCS 4

L20 luminantiemeter

L20 luminantie meter Luminantie- meting Rapportage van gegevens aan ATS

L20 luminantiemeter

Lumgate RS422 apparaat met gesloten lus

Licht schakelen en dimmen Storingsmeldingen van armaturen Conform CE en UL

Oplossing voor tunnelverlichting via een DALI-netwerkprotocol

Maakt gecoördineerd dimmen en schakelen van groepen armaturen mogelijk voor nog meer besparingen .

Biedt de essentiële bedieningsfuncties van de ATS 4 in een eenvoudigere functionaliteit .

Uitgerust met een volledig ingerichte krachtige software voor lichtregeling . Er is geen extra interface nodig.

De ideale oplossing voor basistunnels of binnenzones van lange tunnels.

De ATS 4 DALI-kast communiceert voortdurend met de ATS 4 DALI-boxen. Uitgerust met meerdere DALI-uitgangen (tot 8 DALI-masters) sturen de DALI- boxen commando's naar of ontvangen ze gegevens van groepen armaturen. Dit type systeemarchitectuur biedt een geoptimaliseerde oplossing voor specifieke tunnelbehoeften. Geoptimaliseerde installatie

Standaard bekabeling

De ATS 4 DALI profiteert van een complete set gereedschapsloze standaardkabels en quick-on connectoren, wat de bekabeling aanzienlijk versnelt en kostbare tijd ter plaatse bespaart.

302

DALI-netwerk

Industriële buscommunicatie

TYPE COMMUNICATIE

Armaturen/driverbox uitgerust met DALI-drivers Broadcast commando (één opdracht per armatuursegment)

Armaturen/driverboxen uitgerust met Lumgate Individuele bediening (één bestelling per armatuur) Nauwkeurige lokalisatie van storingen

TYPE INSTALLATIE

CONTROLE VAN DE VERLICHTING

Groepsstoringsindicatie

ONDERHOUD

Standaard kabels

Buscommunicatiekabels

TYPE KABEL

Tot 300m per volledig segment

Tot 400m tussen twee apparaten

MAX. LENGTE CIRCUITKABEL

Gereedschapsloos plug-and-play systeem

INSTALLATIE

2 tot 8 DALI masters per ATS 4 DALI box

240 Lumgates per ATS 4

CAPACITEIT VAN HET SYSTEEM

Complexe tunnelarchitectuur of ingangszones

Basistunnels of binnenzones

IDEAAL VOOR

TOEPASSINGEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

Het allround krachtige tunnel- verlichtings- platform

TFLEX is een revolutionair, modulair platform voor een verbeterde tunnelverlichting-ervaring. TFLEX biedt geoptimaliseerde, energiezuinige oplossingen voor de verschillende tunelzones van ingang tot uitgang, rekening houdend met alle ontwerpfactoren en verkeersomstandigheden die de veiligheid beïnvloeden, met name verkeerskenmerken, type gebruikers, tunnellengte en geometrie. Het is een geavanceerd, volledig geïntegreerd systeem met verlichting en besturing en garandeert het laagste energieverbruik terwijl de strengste eisen en normen voor tunnelverlichting worden gerespecteerd. Met de nieuwste digitale en optische technologie zorgt TFLEX voor hoge visuele prestaties voor een verbeterde rijervaring.

MODULE 1 COMBI 1 13,000 tot 33,000lm

MODULE 2 COMBI 2 19,600 tot 66,000lm

MODULE 3 COMBI 3 69,700 tot 91,100lm

TFLEX

BASE

Lumen output flux (range)

3,200 tot 21,500lm

Energieverbruik

128W tot 508W

508W tot 624W

22.9W tot135W 86W tot 254W

Kleurtemperatuur

Neutraal wit 740

Nominale spanning

220-240V / 277V / 347-480V / 50-60Hz

Overspannings- beveiliging

10 / 20kV

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IK 09 IK 10

IP 66/69

VOORDELEN

Flexibiliteit: modulaire aanpak met een breed scala van lichtverdelingen Compact, lichtgewicht en eenvoudig te installeren Twee elektrische circuits voor verbeterde dimmogelijkheden, geoptimaliseerde vermogensfactor en langere levensduur High-power LED oplossing ter vervanging van HID- armaturen in de ingangs- en interieurzones Afzonderlijke behuizingen voor besturingsapparatuur (DRIVE) en optische eenheden (MODULE/ COMBI) voor geoptimaliseerd thermisch beheer Toegang zonder gebruik van gereedschap, voor gemakkelijk onderhoud

>

>

>

>

>

>

AFMETINGEN

MODULE 2 MODULE 3

COMBI 2

COMBI 3

TFLEX

BASE

MODULE 1

COMBI 1

415mm 391mm 780mm 1170mm

860mm 1247mm 1635mm

A

244mm 116.5mm 116.5mm 116.5mm

117mm 117mm

117mm

B

488mm 385mm 385mm 385mm

440mm 440mm 440mm

C

11kg

8kg

15kg

23kg

16kg

23kg

32kg

KG

Gewicht en afmetingen kunnen verschillen afhankelijk van het bevestigingssysteem. Overleg met ons.

TFLEX COMBI

TFLEX BASE

TFLEX MODULE

A

96 mm A 489 mm 19.25 in B 409 mm 3.78 in 16.10 in C1 kg/lb

B

C2

B

B

A

C

A

C

C1

A 489 mm 19.25 in

C

DESIGN HIGHLIGHTS

Voorgemonteerde kabels en connectoren verkorten de installatietijd aanzienlijk en verbeteren de kwaliteit en betrouwbaarheid.

TFLEX heeft een gereedschapsloze filosofie voor zowel openen/sluiten als spanning-, aansturing- en interne bekabeling.

De TFLEX is ontworpen met twee elektronische circuits en maakt constant dimmen met een geoptimaliseerde powerfactor mogelijk.

De TFLEX range biedt diverse montage-opties voor plafond- of wandmontage met vaste of kantelbare bevestigingen.

MONTAGEMOGELIJKHEDEN

BASE - 4 sleuven voor trekstang- montage

BASE - korte beugel

BASE - lange beugel

BASE - Verstelbare bevestiging 3G-conform

BASE, COMBI & MODULE - Haakbevestiging

COMBI & MODULE - standaard vaste beugels

OMBI & MODULE - verstelbare draaibare montage

COMBI & MODULE - uittrekbare draaibare wandmontage

COMBI & MODULE - verstelbare draaibare wandmontage

COMBI - uittrekbare draaibare hangende montage

TOEPASSINGEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

Modulaire,

TFLEX STS is een modulaire verlichtingsoplossing die is ontworpen voor het verbeteren en beveiligen van de rijervaring in verkeerstunnels in zeer corroderende omgevingen. TFLEX STS COMBI is gemaakt van zeer corrosiebestendig roestvrij staal en biedt een krachtige maar robuuste oplossing voor tunnels met zware omstandigheden. TFLEX STS COMBI biedt een geavanceerd, volledig geïntegreerd systeem met verlichting, bekabeling en besturing, dat het laagste energieverbruik garandeert en tegelijk voldoet aan de strengste eisen en normen voor tunnelverlichting.

zeer corrosie- bestendige oplossing voor tunnelverlichting

BASE 40

COMBI/MODULE 40

COMBI/MODULE 60

COMBI/MODULE 100

TFLEX STS

Lumen output flux (range)

3,100 tot 19,500lm

13,200 tot 28,900lm

26,500 tot 57,800lm

63,800 tot 86,700lm

Energieverbruik

23W tot 135W

86W tot 204W

172W tot 408W

472W tot 602W

Kleurtemperatuur

Neutraal wit 740

Nominale spanning

220-240V / 277V / 347-480V 50-60Hz

Overspannings- beveiliging

10 / 20kV

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IK 09

IP 66

VOORDELEN

> Flexibiliteit: modulaire benadering met breed scala aan verlichtingsverdelingen > Hoogwaardige, robuuste materialen > Ontworpen voor langdurige prestaties > Toegang zonder gereedschap voor eenvoudig onderhoud > Gemaakt van hoogwaardig corrosiewerend roestvrij staal > Geoptimaliseerde thermische afvoer die resulteert in hogere fotometrische prestaties

AFMETINGEN

TFLEX STS

BASE HD40

MODULE 40 MODULE 60 MODULE 100 COMBI 40

COMBI 60 COMBI 100

444mm 440mm 440mm 440mm

440mm 440mm 440mm

A

118mm 122mm

122mm

122mm

122mm 122mm 122mm

B

435mm 468.4mm 698.4mm 1093.4mm 1016.4mm 1246.4mm”

1641.4mm

C

10kg

12.3 kg

16.2 tot 17.3kg

26.8 tot 28kg

25kg

28.9 tot 30kg

39.8 tot 41kg

KG

Gewicht en afmetingen kunnen verschillen afhankelijk van het bevestigingssysteem. Overleg met ons.

TFLEX STS BASE 40

TFLEX STS MODULE

TFLEX STS COMBI

C

C

C

A

C

A

A

C

C

C

C

C

TOEPASSINGEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

De complete oplossing voor ononderbroken tunnelverlichting

TFLEX LINE is ontwikkeld als voortzetting van de TFLEX-tunneloplossing en biedt een doorlopende LED-lijn die ontworpen is om perfecte visuele begeleiding te bieden in de meest complexe tunnelzones met maximale efficiëntie. Met zijn slanke design en lineair gevormde lichtbronnen is de TFLEX LINE de perfecte vervanging voor fluorescentiebuizen. Zijn verbeterde fotometrische modules zorgen voor ongeëvenaarde visuele prestaties en creëren overal in de tunnel een perfecte gelijkmatigheid van het licht, terwijl het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Deze doorlopende LED-lijn is verkrijgbaar in verschillende lengtes met meerdere fotometrische verdelingen, waardoor hij geschikt is voor elk soort tunnelproject. TFLEX LINE is een complete oplossing, verkrijgbaar met geïntegreerde connectoren en leverbaar met een set voorgemonteerde kabels in aangepaste lengtes voor elke tunnellengte en geometrie.

TFLEX LINE

60

120

200

Lumen output flux (range) Kleurtemperatuur

700 tot 4,600lm

1,400 tot 9,300lm 1,400 tot 14,100lm

Neutraal wit 740

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IP 66/69

IK 08

VOORDELEN

> Hoog visueel comfort door continue lijnverlichting > Verschillende lengtes voor doorlopende lijninstallatie > Uitstekende uniformiteit en aanzienlijke energiebesparingen > Twee elektrische vermogensfactor en langere levensduur > Externe gearboxen voor veelzijdige montage > Ontworpen voor langdurige prestaties circuits voor betere dimmogelijkheden, geoptimaliseerde

AFMETINGEN | BEVESTIGING

TFLEX LINE

60

120

200

A

130mm

130mm

130mm

A

B

76.6mm 76.6mm 76.6mm

B

611mm

1200mm 2000mm

C

3,4 kg

5,9 kg

9,6 kg

KG

L-VORMIGE BEUGELS

CLIPBEVESTIGING

A

C

B

C

C

TOEPASSINGEN

WEGEN & SNELWEGEN

INDUSTRIËLE HALLEN & MAGAZIJNEN

GROTE GEBIEDEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

PARKEER PLAATSEN

ACCENT & ARCHITECTURAAL

SPORT LOCATIES

OMNISTAR biedt een gunstige verlichtingsoplossing in een verscheidenheid van binnen- en

Ontworpen om enorme besparingen en voordelen te bieden voor gebieds- verlichting

buitentoepassingen zoals tunnels, kades, industriële gebouwen, sportfaciliteiten, grote parkeerterreinen en luchthavens. Dit platform is ontworpen om een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en flexibiliteit te bieden voor verlichtingsgebieden waar hoge lumenpakketten nodig zijn met de extra voordelen van een LED- oplossing: laag energieverbruik, betere zichtbaarheid met wit licht, beperkt onderhoud en langere levensduur. OMNISTAR kan in verschillende configuraties worden geïnstalleerd (hangend, opbouw of paaltop) met één tot drie optische units. OMNIstar kan werken met een groot scala aan besturingsoplossingen (daglichtsensoren, dimmen, beheer op afstand, ATS 4, ABS) en een gebouwbeheersysteem met het DALI-protocol om de energiebesparingen verder te maximaliseren door de verlichtingsniveaus aan te passen aan de werkelijke behoeften van de te verlichten ruimte.

OMNISTAR

1 optische unit

Lumen output flux (range)

7,800 tot 80,800lm

Warm wit (730 en 830), neutraal wit (740 en 940) of koel wit (757 and 957)

Kleurtemperatuur

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IP 66 IK 08

4

VOORDELEN

> Echt voordelig LED- alternatief voor HID- schijnwerpers voor toepassingen met hoge vermogens > Flexibiliteit: modulaire aanpak met breed scala aan lichtverdelingen > Zeer efficiënte lichtverdelingen verminderen het aantal te installeren armaturen > Diverse montageopties en hellingsmogelijkheden ter plaatse voor optimale fotometrie > Explosieveilige variant voor gebruik in industriële omgevingen met een gevaarlijke atmosfeer > Diverse besturingsopties, waaronder systemen voor beheer op afstand

AFMETINGEN | BEVESTIGING

OMNISTAR A

532mm

80mm

B

530mm

C

14 kg

KG

B

A

C

5

DESIGN HIGHLIGHTS

Met de standaard beugel kan het armatuur ter plaatse worden gekanteld.

De OMNIBOX is een IP 66 universele externe driverbox gemaakt van gegoten aluminium voor maximaal 4 optische units.

Met maximaal 240 high-power LEDs levert OMNIstar hoge lumenpakketten.

OMNISTAR wordt geleverd met snelkoppelingen voor een eenvoudige installatie.

6

7

TOEPASSINGEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

Krachtige tunnel- verlichtings- oplossing

TAG maakt gebruik van de nieuwste innovaties voor een compacte, lichtgewicht, eenvoudig te installeren, veelzijdige en krachtige tunnelverlichtingsoplossing. Met TAG exploiteert Schréder het volledige potentieel van de nieuwste digitale technologie om tunnel omgevingen te verbeteren. Het platte, compacte en robuuste mechanische ontwerp van de TAG minimaliseert de montage punten en zorgt ervoor dat de armaturen weinig ruimte innemen op het plafond. De TAG range is niet alleen ontworpen om de investering te verminderen. Het is ook geoptimaliseerd om state-of-the-art verlichting te bieden die garant staat voor een veilige en comfortabele rijervaring voor automobilisten alsook voor een aanzienlijke besparing op energie- en onderhoudskosten voor tunnel beheerders. TAG profiteert van Schréders langdurige expertise in tunnelverlichting. Dit assortiment is volledig in overeenstemming met de meest strikte normen en kan worden beheerd door het Advanced Tunnel control System (ATS) van Schréder, om de hoogste besparingen te bieden, terwijl het een optimale ervaring biedt aan automobilisten.

TAG

1

2

Aanbevolen installatie hoogte Lumen output flux (range)

4 tot 6m

7000 tot 26,200lm

16,500 tot 56,500lm

Kleurtemperatuur

Neutraal wit 740

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IK 08

IP 66

VOORDELEN

> High-power LED oplossing ter vervanging van HID- armaturen in de ingangs- en interieurzones > Verkrijbaar in twee formaten en in verschillende configuraties om te voldoen aan de volledige tunnelverlichtingseisen > Compact, lichtgewicht en eenvoudig te installeren > Twee elektrische circuits voor verbeterde

dimmogelijkheden, geoptimaliseerde vermogensfactor en langere levensduur

> Externe

besturingsapparatuur maakt veelzijdige montage mogelijk (tot 3 TAGs per gear box)

> Brede reange

lichtverdelingen voor talrijk tunnel configuraties

AFMETINGEN | BEVESTIGING

TAG

1

2

CBL

350mm

611mm

611mm

A

80mm

80mm

103mm

B

280mm

280mm

280mm

C

4,3 kg

7,85 kg

8,4 kg

KG

A

C

B

DESIGN HIGHLIGHTS

TAG is uitgerust met quick-on QPD-connectoren.

De TAG range bevat een nieuwe generatie IP66 gear boxes.

Afhankelijk van de configuratie kunnen maximaal 3 TAGs worden aangedreven door dezelfde gear box.

Ontworpen met twee elektronische circuits, kan TAG volledig of gedeeltelijk worden gedimd of zelfs 50% van de LEDs worden uitgeschakeld.

MONTAGEMOGELIJKHEDEN

Vaste beugels

Hangend zwenkbaar uittrekbaar

Hangend zwenkbaar instelbaar

Wand zwenkbaar verstelbaar

Wand zwenkbaar uittrekbaar

TOEPASSINGEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

Continue LED lijn voor tunnel- verlichting

CONTILED is ontworpen om een gunstig alternatief te bieden voor armaturen uitgerust met fluorescentielampen voor onafgebroken lijnverlichting in tunnels en onderdoorgangen. Het biedt niet alleen de vereiste verlichtingsniveaus met aanzienlijke energiebesparingen, maar ook geweldig visueel comfort om automobilisten veilig te begeleiden. CONTILED is een IP66 verzegeld armatuur, met variabele combinaties van modules die zijn uitgerust met 8 tot 64 LEDs en verschillende optieken, om te voldoen aan de specifieke behoeften van veel verschillende tunneltoepassingen. De LED modules bevinden zich op een interne montageplaat, die gemakkelijk kan worden verwijderd, waardoor vervanging aan het einde van de levensduur mogelijk is om zo te kunnen profiteren van toekomstige technologische ontwikkelingen.

CONTILED

1

2

Lumen output flux (range)

1,100 tot 8,500lm

2,200 tot 17,100lm

Kleurtemperatuur

Neutraal wit 740

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IK 08

IP 66

VOORDELEN

> Hoog visueel comfort door onafgebroken lijnverlichting > 2 fotometrische concepten: LensoFlex®2 en ContiFlex™ > Flexibele oplossing: geëxtrudeerd aluminium profiel om het aantal LEDs aan te passen aan de tunnel vereisten > Maximale besparingen op energie- en onderhoudskosten > Externe gearboxen voor veelzijdige montage > Controlesysteem kan worden geïntegreerd in het backbone-systeem

AFMETINGEN | BEVESTIGING

CONTILED

1

2

133mm

133mm

A

71mm

71mm

B

CONTILED is ontworpen voor opbouwmontage met speciale verstelbare beugels.

602mm 1202mm

C

7kg

14kg

KG

C

B

A

TOEPASSINGEN

INDUSTRIAL HALLS & WAREHOUSES

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

Compacte, krachtige en efficiënte LED verlichtings- oplossing

GL2 COMPACT biedt een unieke combinatie van functies in een slanke behuizing voor de verlichting van de ingangs-, drempel- of centrale zones. Verkrijgbaar in vijf formaten en met verschillende lumen-pakketten biedt de GL2 COMPACT een hoge weerstand tegen het binnendringen van water en stof. De fotometrie van de GL2 COMPACT kan symmetrisch of asymmetrisch zijn om zich aan te passen aan de tunnelomgeving. Deze lichtoplossing biedt een gelijkmatige verlichting en een superieur zicht op kritieke gebieden zoals de ingangs- en uitgangszones van een tunnel. GL2 COMPACT biedt verschillende montage mogelijkheden, waaronder direct op een kabelrek. De fotometrie kan ter plaatse aangepast worden dankzij de kantelbare beugel. GL2 COMPACT garandeert langdurige prestaties met minimaal onderhoud.

GL2 COMPACT

1

2

3

4

5

Lumen output flux (range)

2,300 tot 4,700lm 18.1W tot 36.3W

4,600 tot 9,400lm 35.7W tot

6,900 tot 14,100lm

9,200 tot 18,800lm 67.5W tot 137W

11,500 tot 28,200lm

Energieverbruik

87W tot 216W

72W 52 tot 104W

Kleurtemperatuur

Warm wit 730 of neutraal wit 740

220-240V / 120-277V / 347-480V 50-60hz

Nominale spanning

Overspannings- beveiliging

4 / 10kV

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IK 08

IP 66

VOORDELEN

> Maximale besparingen op energie- en onderhoudskosten > Hoog dichtheidsniveau en uitstekende warmteafvoer voor langdurige prestaties > Hoog niveau van bescherming tegen corrosie, schokken en trillingen > LensoFlex ® 2 technologie biedt hoogwaardige fotometrie, comfort en veiligheid > Twee elektrische circuits voor verbeterde dimmogelijkheden, geoptimaliseerde vermogens-factor en langere levensduur > Aanpassing ter plaatse voor optimale fotometrie

AFMETINGEN | BEVESTIGING

GL2 COMPACT

1

2

3

4

5

GL2 COMPACT is beschikbaar met verschillende directe en zwenkbare montage-opties.

193mm 193mm 193mm 193mm 193mm

A

137mm 137mm 137mm 137mm 137mm

B

338mm 468mm 538mm 718mm 1058mm

C

4 kg

5,3 kg

6 kg

8 kg

11,5 kg

KG

B

A

C

TOEPASSINGEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

Een range tunnel armaturen geheel

TLI is een range tunnelarmaturen die zijn ontworpen voor prestaties, flexibiliteit en installatiegemak. Deze range armaturen biedt de ideale oplossing voor extreem corrosieve omgevingen en landen waar de wetgeving het gebruik van roestvrijstalen behuizingen oplegt. Drivers, overspanningsbeveiligingen en besturingsapparatuur zijn geïntegreerd in een armatuur die wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid en slagvastheid. TLI is verkrijgbaar in twee formaten (TLI 1 en TLI 4) en maakt het mogelijk het aantal LEDs aan te passen, beginnend met 16 LEDs tot maximaal 144 LEDs. Deze range is geschikt voor opbouwmontage aan het plafond of wandmontage met beugels.

gemaakt van RVS en glas

TLI

1

4

Lumen output flux (range)

1,200 tot 9,100lm

5,300 tot 18,500lm

Energieverbruik

11W tot 74W

43W tot 133W

Kleurtemperatuur

Neutraal wit 740

Nominale spanning

220-240V / 50-60hz

Overspannings- beveiliging

10kV

IK 08

IP 66

VOORDELEN

> Krachtige LED-oplossing ter vervanging van HID- armaturen in de ingangs- en interieurzones > Verkrijgbaar in twee formaten en in diverse configuraties om

aan alle eisen inzake tunnelverlichting te voldoen

> LensoFlex®2 en ReFlexo™ (tegenlicht) fotometrische modules voor flexibele oplossingen > Ontworpen voor langdurige prestaties: hoog beschermingsniveau tegen corrosie en schokken > Twee elektrische

circuits voor betere dimmogelijkheden, geoptimaliseerde vermogensfactor en langere levensduur

AFMETINGEN | BEVESTIGING

TLI

1

4

460mm

560mm

A

104mm

104mm

B

460mm

660mm

C

9 kg

14,5 kg

KG

A

B

A

B

C

C

TOEPASSINGEN

TUNNELS & ONDERDOORGANGEN

Een flexibele oplossing voor het verlichten van alle delen van een tunnel

FV32 LED biedt een flexibele oplossing voor verschillende ingesloten gebieden en voldoet aan de tunnelverlichtingseisen. Een breed scala aan fotometrische distributies maakt de FV32 LED range het ideale instrument voor het verlichten van stads- en snelwegtunnels of onderdoorgangen. Het geëxtrudeerde aluminium profiel maakt het aantal LEDs in veelvoud van 8 mogelijk, vanaf 16 tot maximaal 240 LEDs. Drivers en elekrische verbindingen worden in het armatuur geïntegreerd. De lichtkap kan zonder gereedschap geopend worden om toegang te geven tot de componenten wanneer de armaturen zijn geïnstalleerd.

FV32 LED

0

1

2

3

Lumen output flux (range)

3,000 tot 7,800lm

4,500 tot 15,600lm

9,000 tot 31,100lm

16,500 tot 47,000lm

Energie-verbruik

21.5W tot 62W 31.1W tot 120W 62W tot 240W 109W tot 360W

Kleurtemperatuur

Warm wit 730 of Neutraal wit 740

120-277V / 220-240V 50-60hz

Nominale spanning

Overspannings- beveiliging

10 / 20kV

UL 1598 CSA C22 . 2 No . 250 . 0

IK 08

IP 66

VOORDELEN

> Aangepast aan een breed gamma van verschillende tunnel toepassingen voor het bieden van veiligheid in alle rijomstandigheden > LensoFlex ® 2 en ReFlexo™ (tegenstraalverlichting) fotometrische modules om flexibele oplossingen te bieden

> Hoog niveau van

bescherming tegen corrosie, schokken en trillingen

> Verschillende

mogelijkheden voor helling ter plaatse voor optimale fotometrie > Controlesysteem: kan

klant specifiek aangepast worden of geïntegreerd worden in de installatie

AFMETINGEN | BEVESTIGING

FV32 LED

0

1

2

3

285mm 285mm 285mm 285mm

A

135mm 135mm 135mm 135mm

B

FV32 LED kan worden gemonteerd met specifieke beugels die galvanische corrosie voorkomen: "Z"-vormige (I), draaibare (II) of draaibare en verstelbare beugels (III).

308mm 560mm 888mm 1265mm

C

6 kg

10 kg

17 kg

23 kg

KG

C

B

A

www.schreder.com Copyright © Schréder S.A. 2023 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Schréder gives no assurance that information, data or descriptions herein are accurate, reliable, complete, up-to-date, merchantable or fit for purpose, and expressly excludes any guarantee, representation or liability (whether implied, express or statutory) in connection therewith. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36 Page 37 Page 38 Page 39 Page 40 Page 41 Page 42 Page 43 Page 44 Page 45 Page 46

www.schreder.com

Powered by