Schréder - Oplossingen voor fietspaden

Besturingsoplossingen

PIR of radar?

Schréder EXEDRA smart managementsysteem

Als het gaat om het kiezen van een detectieapparaat, hoe kiest u dan tussen PIR en radar? Het is een kwestie van flexibiliteit en kosten. Traditionele bewegingssensoren zijn ontworpen met PIR omdat het een kosteneffectief en eenvoudig detectieapparaat is. De PIR-sensor detecteert veranderingen in de hoeveelheid infraroodstraling. Een radar gebruikt het Doppler-principe om de beweging, snelheid en richting van een object te bepalen. De vereiste functies zullen dus uiteindelijk de technologiekeuze bepalen. Is afstand belangrijk? Houd er dan rekening mee dat PIR-sensoren een detectiebereik hebben van circa 5 meter. Radar kan werken binnen een bereik van 2 tot meer dan 30 meter. Als de snelheid en richting van het bewegende object belangrijke parameters zijn, is radar de beste oplossing omdat het beide kenmerken kan detecteren.

Schréder EXEDRA is een besturingssysteem voor het bewaken, meten en beheren van een verlichtingsnetwerk . Het is een complete oplossing op basis van open standaarden en protocollen. Schréder EXEDRA biedt een unieke combinatie van state-of-the-art technologie en een gebruiksvriendelijke webinterface om elk armatuur te allen tijde te bedienen via een beveiligde internetverbinding. Met bidirectionele communicatie kunnen de bedrijfsstatus, het energieverbruik enmogelijke storingen worden bewaakt . Schréder EXEDRA kan worden gecombineerd met een breed scala aan sensoren om responsieve verlichtingsscenario’s te creëren. Door middel van geavanceerde tools voor gegevensanalyse, zowel visueel als in rapporten, is Schréder EXEDRA een krachtig hulpmiddel voor efficiëntie, rationalisatie en besluitvorming.

Voordelen

• Slim, open en interoperabel systeem met apparaten en platforms van derden • Light-on-demand scenario’s die op elk moment kunnen worden geüpgraded (bidirectionele communicatie) • Hetzelfde systeem voor de hele stad (niet alleen de zebrapaden) • Toekomstbestendig platform om nieuwe uitdagingen aan te gaan en mee te evolueren met technologie • Compatibel met NEMA en Zhaga-D4i controllers/sensoren

31

30

Powered by