Schréder - Освітлення на сонячних панелях

Співпраця Schréder та Sunna Design допоможе розкрити потенціал освітлення на сонячних панелях у ваших проектах.

Передові рішення для освітлення на сонячних батареях

Чому сонячне світло?

Підвищення енергетичної безпеки

Доступна, вуглецево- нейтральна енергія

Сонячна енергія є найбільш поширеним енергетичним ресурсом на Землі, адже вона постійно отримує приблизно 173 000 ТВт- год енергії від сонця. Це більш ніж у 10 000 разів перевищує загальне енергоспоживання у світі.

Автономне освітлення зменшує вразливість до коливань цін на енергоносії чи перебоїв у роботі мережі, зменшує рівень попиту на енергоносії, що йде на користь усій громаді.

2

Доступність для всіх

Низькі витрати на монтаж і експлуатацію

Електрична мережа не обов’язково доступна скрізь. Втім, це не привід позбавляти частину населення безпеки та комфорту після настання темряви.

Сонячне освітлення не вимагає складних інфраструктурних робіт (не потрібно прокладати підземні комунікації). Монтаж і введення в експлуатацію є більш простими, зі зменшеним впливом на навколишнє середовище. І, оскільки працює поза електромережею, експлуатаційні витрати практично дорівнюють нулю.

3

4

Schréder та Sunna Design об’єднуються, щоб розкрити потенціал для ваших проєктів. сонячного світла

Експерт в Lightability TM

Лідер у сонячному освітленні

Як провідний постачальник рішень для зовнішнього освітлення у всьому світі, компанія Schréder переконана - освітлення може розширювати можливості людей, впливати на життя, підтримувати громади і трансформувати простір, міста та планету. Schréder є експертом у використанні світла повною мірою задля створення значущих моментів для людей в громадському просторі. Наші світлові рішення забезпечують потрібне світло в потрібному місці в потрібний час і в найбільш екологічний спосіб. Великий вибір оптичних систем Schréder гарантує найкраще рішення для кожного проекту з точки зору продуктивності, ефективності, комфорту, бажаного результату та рентабельності інвестицій. Schréder освітлює світ з 1907 року.

Заснована в 2011 році, компанія Sunna Design є лідером в управлінні сонячною енергією для автономних і підключених систем, основним напрямком діяльності якої - сонячне вуличне освітлення. Унікальне ноу-хау компанії полягає в повному оволодінні технологіями генерації, зберігання та управління сонячною енергією. Завдяки багатьом запатентованим інноваціям Sunna Design пропонує високоякісні рішення “Plug- and-Play”, які вирізняються надзвичайною надійністю, довговічністю, можливістю переробки та неперевершеною продуктивністю в спекотному, помірному чи холодному кліматі.

5

2 розрахунки для максимальних переваг

Збирайте якомога більше сонячної енергії Наші фахівці підтримають вас на кожному етапі реалізації проекту. Щоб обрати рішення, яке найбільше відповідатиме вимогам вашого проекту, ми проаналізуємо всі ключові фактори. Для розробки ефективного сонячного освітлення ми враховуємо:

• Географічна широта місця установки • Орієнтація установки • Нахил сонячної панелі • Кліматичні умови • Потенційне затінення від сонця

6

Якнайкраще використовуйте кожен доступний Вт Кількість доступної енергії обмежується ємністю акумулятора, тому дуже важливо максимально ефективно використовувати кожен люмен, який генерується сонячною установкою. Для максимальної енергоефективності потрібно провести комплексний світлотехнічний розрахунок, щоб забезпечить відповідний розподіл світла намісцевості. Наш світлотехнічний аналіз враховує різні параметри, які впливають на вибір світлорозподілу, колірної температури і сценарію дімування.

• Застосовні норми і стандарти • Клас освітлення • Обмеження світлового забруднення • Об’єкт освітлення (розміри, поверхня, використання тощо) • Схема установки (висота, відстань, виліт тощо)

7

Комплект для розумного освітлення

Набережні, другорядні дороги, велосипедні доріжки, парки, комерційні об’єкти та житлові вулиці - сонячне освітлення стало по-справжньому вигідною і сталою альтернативою традиційному освітленню з підключенням до електромережі. Schréder EKINOX за технологією Sunna Design встановлює нові стандарти для швидкого і простого освітлення на основі відновлюваних джерел енергії.

Безрамкові сонячні панелі Перетворення сонячної енергії в електричну.

Батарея Зберігання електроенергії, виробленої протягом дня, та живлення світильника вночі.

Вбудована електроніка Керування світильником

(вмикання/вимикання, розумне дімування, сценарії виявлення тощо), а також контроль заряджання та розряджання акумулятора, щоб максимізувати термін його служби і запобігти відключенню світла.

8

Регульована установка Інтегроване регулювання нахилу для максимального збору сонячної енергії.

Сучасні світильники Найсучасніші системи розподілу світла, щоб максимально ефективно використати наявну енергію. Додатковий PIR датчик Зміна профілю дімування для вищої інтенсивності світла в разі виявлення присутності.

9

Моделі сонячних установок

UP1

UP2

UP4

2 панелі 776x350

4 панелі 776x350

Розмір сонячної панелі (мм)

1 000x350

Вага (кг)

13

23

47

0.62м 2

1.24м 2

Аеродинамічний опір (CxS)

0.40м 2

Тип кріплення (сонячний комлект)

вінцеве Ø60мм

вінцеве Ø60мм

вінцеве Ø76мм

Потужність

50Wp

80Wp (2x40Wp)

160Wp (4x40Wp)

Регулювання нахилу (крок)

5°, 25°, 50°

10°, 25°, 40°, 50°

0°, 20°, 30°, 45°

NiMH (не потребує обслуговування)

NiMH (не потребує обслуговування)

NiMH (не потребує обслуговування)

Тип батареї

Ємність батареї

120Wh

240Wh

480Wh

Робочі температури

від -40°C до +70°C

від -40°C до +70°C

від -40°C до +70°C

Світильники з оптикою LensoFlex ® 4 20 або 40 LED

Світильники з оптикою LensoFlex ® 4 40 або 80 LED

Сумісність зі світильниками Schréder

Світильники з оптикою LensoFlex ® 4 20 LED

10

11

Правильне світло для вашого проєкту

Завдяки оптичним системам LensoFlex®4, розробленим з урахуванням продуктивності, компактності та універсальності, компанія Schréder пропонує широкий спектр розподілів світла, колірних температур і світлових потоків, які точно відповідатимуть потребам вашого проєкту, забезпечуючи максимальну енергоефективність, візуальний комфорт та захист навколишнього середовища.

Оптики Тип розподілу

Типові застосування

Асиметрична дуже вузька

5300

Велосипедні доріжки

Асиметрична вузька

5301

Житлові квартали, набережні

Асиметрична середня

5305

Сквери, парки та пішохідні зони

Асиметрична широка

5308

Сквери, парки та пішохідні зони

Сквери, парки, пішохідні зони, автостоянки, дитячі майданчики, рекреаційні спортивні майданчики

Асиметрична дуже широка

5366

Автостоянки, великі території, дитячі майданчики, рекреаційні спортивні майданчики

Асиметрична надзвичайно широка

5393

* Це лише частина доступних оптик. Для більш детальної інформації, будь ласка, відвідайте ua.schreder.com або зв’яжіться з вашим торговим представником. 12

Типовий світловий потік без дімування (100%)

Типовий світловий потік зі зміною сценарію*

Світловіддача установки

Кількість LED

20 LED

1 800лм

3 500 лм

до 180 лм/Вт

SE1

20/40 LED

3 500/3 700 лм

6 100/7 100 лм

до 180 лм/Вт

SE2

40/80 LED

7 100/7 500 лм

12 300/13 800 лм

до 180 лм/Вт

SE4

* При виявленні руху PIR датчиком

13

Сценарії дімування Без датчика руху

З настанням темряви світильник вмикається на 3 години на 50% від максимальної потужності. Потім потужність зменшується до 15%, щоб підтримувати безпечне освітлення впродовж ночі. На світанку світловий потік повертається на 1 годину до 50%, після чого світильники вимикаються.

LED

50

%

3 год.

1 год.

15

%

0%

З датчиком руху в місцях з низькою інтенсивністю руху З настанням темряви світильник вмикається на 3 години на 50% від максимальної потужності.

Далі потужність зменшується до 12%, щоб підтримувати мінімальне освітлення протягом ночі. На світанку світловий потік повертається на 1 годину до 50%, а тоді світильники вимикаються. Впродовж роботи світильника сценарій дімування може змінитися внаслідок виявлення руху (автомобіль, велосипед чи пішохід), щоб підвищити рівень освітлення до 100% на певний проміжок часу для максимальної видимості користувачів простору.

100% LED

50%

3 год.

1 год.

0% 12%

З датчиком руху в місцях з високою активністю

З настанням темряви світильник вмикається на всю ніч на 20% від максимальної потужності. При виявленні руху (автомобіля, велосипеда чи пішохода) рівень освітлення тимчасово підвищується до 100%, щоб гарантувати максимальну безпеку і комфорт користувачам. Цей профіль дімування допускає до 450 виявлень/ніч.

100% LED

0% 20%

* Це лише частина можливих профілів дімування. Сценарій дімування можна налаштувати відповідно до вимог вашого проєкту.

Динамічний профіль освітлення, щоб запобігти відключенню світла Рівень заряду батареї змінюється залежно від кількості енергії, накопиченої впродовж дня, тому важливо розумно керувати енергоспоживанням. Вбудована електроніка ділить ніч на три частини і, за необхідності, регулює рівень освітлення так, щоб запобігти вимкненню освітлення.

14

Типові застосування • Велосипедні доріжки • Житлові вулиці • Набережні • Сквери та пішохідні зони • Парки • Автостоянки • Дитячі майданчики • Рекреаційні спортивні майданчики • Великі території

15

Просте встановлення Schréder EKINOX з живленням від Sunna Design передбачає простий монтаж та зручне регулювання установки, щоб досягнути оптимальних результатів.

Стандартне кріплення

Сонячні комплекти UP поставляються з вінцевим кріпленням на патрубок Ø60мм (UP1 і UP2) або Ø76мм (UP4). Разом зі своїми партнерами Schréder пропонує комплексні рішення, зокрема відповідні зміцнені опори і кронштейни відповідно до стандарту EN40 та з маркуванням CE.

Сонячні панелі з регулюванням кута нахилу Сонячні панелі можна нахиляти під найбільш сприятливим кутом (відповідно до розрахунку сонячної енергії) від 0 до 50°, залежно від обраного комплекту UP. Підключення до світильника здійснюється за допомогою кабелю (силового і керуючого) із кодованими роз’ємами для уникнення помилок при встановленні.

16

Окреме регулювання світильника Світильник відокремлений від сонячного комплекту, тому є можливість окремого регулювання його параметрів, щоб оптимізувати фотометрію і площу виявлення, якщо світильник обладнаний PIR датчиком. Світильники Schréder передбачають широкий діапазон регулювання нахилу.

Просте введення в експлуатацію та діагностика Завдяки вбудованим індикаторам стану, сонячний комплект дозволяє відстежувати процес активації, денне та нічне виявлення, стан підключення через Bluetooth TM , сповіщення та сплячий режим.

Регулювання системи на місці Профіль дімування вказується при оформленні замовлення. Втім, ми можемо оновити профіль дімування і змінити налаштування PIR-датчика на місці, використовуючи мобільний застосунок Sunna та підключення до сонячного комплекту через Bluetooth TM .

17

ua.schreder.com

Авторське право © Schréder S.A. 2023 – Виконавчий видавець: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Льєж (Бельгія) - Інформація, описи та ілюстрації в цьому документі мають лише довідковий характер. Внаслідок постійного розвитку ми можемо змінювати характеристики нашої продукції без попередження. Оскільки ці характеристики можуть відрізнятися відповідно до вимог окремих країн, ми рекомендуємо вам звертатися до нас за консультацією.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18

www.schreder.com

Powered by