Schréder - Studio/Signature

Saint-Cirq-Lapopie - FRANKRIJK

Een plaats Saint-Cirq-Lapopie, in het departement Lot, is geclassificeerd als het mooiste dorp van Frankrijk en het favoriete dorp van de Fransen. Het staat bekend om zijn architectuur uit de middeleeuwen en de classificatie van de stad als historisch monument. De identiteit van Saint-Cirq-Lapopie wordt gekenmerkt door het overwicht van stenen huizen met geometrische vormen op de daken, ramen en gevels. Ook de vele ruitvormige glas-in-loodramen dragen bij aan het unieke karakter van de plek.

Een behoefte Als onderdeel van de herontwikkeling van het dorp is besloten om de openbare verlichting te renoveren om het comfort voor bewoners en toeristen die de stad bezoeken te vergroten. Dit project werd geleid door lichtontwerper Philippe Gieu en een team van architecten en landschapsarchitecten van de lokale autoriteiten van Saint-Cirq-Lapopie en het departement Lot. De eerste zorg van het team was om een ​oplossing te vinden die het dorp in staat stelt een nieuwe jeugd te vinden en tegelijkertijd trouw te blijven aan zijn ziel.

Een Schréder SIGNATURE oplossing Schréder SIGNATURE stelde voor om de NAJACOISE-lantaarn op maat te maken met een eerbetoon aan Saint-Cirq-Lapopie. Deze bootst de architectonische details van het dorp na, met diamanten in een reeks. Hun positionering is gekozen om het licht op een ideale manier te verspreiden. De massieve delen, die in het bovenste deel van de kap geleidelijk toenemen, laten het licht naar boven vervagen. Met de ronde vorm van het armatuur met diamantpatronen, de balans tussen dichte vormen en openingen, en het gebruikte materiaal en de kleur, creëert de hele lantaarn harmonie tussen het verlichtingsensemble en zijn omgeving. Warmwitte LEDs (2700K) benadrukken de Lot-steen en brengen zijn warme kant naar voren, terwijl een uithouder met de historische esthetiek het ensemble compleet maakt.

Licht ontwerp Philippe Gieu

98

99

Powered by