Schréder - Studio/Signature

Parijs - FRANKRIJK

Een plaats De Marché Saint-Germain, in het hart van het zesde arrondissement van Parijs, is een 19e-eeuwse markthal ontworpen door Jean-Baptiste Blondel, een van Napoleons favoriete architecten. Het gebouw, dat in de jaren zeventig met sloop werd bedreigd, onderging een ingrijpende renovatie en heropend in 2017.

Een behoefte Dit enorme rechthoekige marktgebouw is verdeeld over drie verdiepingen. In de kelder en op de eerste verdieping zijn de kantoren van de lokale autoriteiten gehuisvest, terwijl de begane grond een overdekte voedselmarkt, café en winkels herbergt met een breed scala aan producten. Als onderdeel van de renovatie zijn de arcades geopend om de zichtbaarheid van de winkeliers te vergroten en het winkelend publiek vanaf de straat naar binnen te halen. Architectenstudio DGLA wilde de oude harde neonlichten vervangen door een origineel verlichtingsconcept dat de architectuur van het gebied zou onthullen en benadrukken.

Een Schréder SIGNATURE oplossing Het Schréder SIGNATURE-team begon met het bestaande Phylos-armatuur en paste deze aan om adaptieve verlichting met een organisch ontwerp voor te stellen. Het opnieuw ontworpen armatuur is uitgerust met 30 LEDs en bied zachte, warme tinten (3000K). De originaliteit zit hem in de kap van het armatuur, die is voorzien van een gestileerde afbeelding van de plattegrond van het gebied. Dit werd met een laser uitgesneden in de schaduw aan de buitenkant, evenals aan de bovenkant. Drie LEDs (met een opening van 15°) die op de armen tussen het armatuur en de kap zijn geplaatst, projecteren het beeld op het plafond en creëren zo een unieke sfeer. Deze markthal is omgetoverd tot een sfeervolle ruimte waar men zowel overdag als ‘s avonds onder de bogen kan flaneren. De kleine knipoog naar het karakter van dit gewilde gebied is opgemerkt en gewaardeerd door zowel toeristen als bewoners.

Licht ontwerp DGLA agency

86

87

Powered by