Schréder - Studio/Signature

Bournemouth - VERENIGD KONINKRIJK

Een plaats Bournemouth is een badplaats aan de zuidkust van Engeland. De locatie heeft het tot een populaire toeristische bestemming gemaakt, die jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers trekt met zijn stranden en beroemde nachtleven. De stad is ook een regionaal zakencentrum, de thuisbasis van het Bournemouth International Centre, een van de grootste locaties voor conferenties, tentoonstellingen, entertainment en evenementen in Zuid-Engeland.

Een behoefte Fase één van het regeneratieplan voor Bournemouth is die van Pier Approach en geeft een kickstart aan een regeneratieprogramma op lange termijn voor de hele kust. Het Pier Approach-project verbindt de Bourne rivier en Lower Gardens voor het eerst in meer dan 100 jaar ‘virtueel’ met de kust. Een cruciaal onderdeel hiervan is de nieuwe verlichtingsinstallatie.

Een Schréder STUDIO oplossing Partnerschappen zijn van cruciaal belang voor het leveren van elke oplossing. Tijdens dit project werkte Schréder STUDIO nauw samen met lichtontwerpers Michael Grubb Studio om hun visie voor Bournemouth te realiseren. Schréder leverde en installeerde 14 x 7m en 2 x 25m houten kolommen. De kolommen bevatten LED-verlichting met RGBW-armaturen en multigobo-projectoren. Aangepaste functies, zoals de LED-randen op de 25m kolommen en acryl eindstukken en interne voedingen, en DMX-besturingssystemen zijn speciaal ontwikkeld om aan de eisen van de klant te voldoen. Een van de belangrijkste onderdelen van het project is de introductie van nieuwe energiezuinige dynamische verlichting, die bedoeld is om de lokale bevolking en bezoekers aan te moedigen om later op de avond op de Pier te blijven. De gemeenteraad van Bournemouth verwacht ook dat het project extra particuliere investeringen in het gebied zal stimuleren en meer lokale banen zal creëren.

Project partners Licht ontwerp: Michael Grubb Studios Aannemer: Lowe and Oliver / Willmott Dixon

80

81

Powered by