Schréder - Studio/Signature

Najac - FRANKRIJK

Een plaats Najac, in het departement Aveyron, is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het kijkt uit over de vallei van de Aveyron en biedt rust aan zijn inwoners en toeristen. In 2011 startten de lokale autoriteiten een ontwikkelingsproject aan beide uiteinden van het dorp met de Place de la Pause en de Place du Faubourg, die in het hart van het dorp liggen.

Een behoefte Als onderdeel van de openbare verlichtingswerkzaamheden kreeg Anne Bureau (bureau Wonderfullight) de opdracht om de juiste verlichtingsoplossing voor deze charmante openbare ruimte te vinden en de verlichting van het dorp te verenigen. Na talloze mislukte zoektochten in verschillende catalogi van fabrikanten, besloot ze samen te werken met Schréder STUDIO om een ​uniek gloednieuwe armatuur voor Najac te creëren, geïnspireerd op de 17e-eeuwse lantaarns.

Een Schréder STUDIO oplossing Van de eerste besprekingen tot het uiteindelijke product heeft het ontwerp van deze lantaarn uitgerust met LED-technologie en genaamd NAJACOISE bijna twee jaar geduurd. Schréder STUDIO gebruikte verschillende mockups voor ontwerpvalidatie alvorens een werkend prototype te maken en dit meerdere keren aan te passen. De NAJACOISE- lantaarn is uitgerust met 24 warmwitte LEDs voor straatverlichting en drie extra LEDs om het decoratieve diffuse effect van het masker te creëren, waarvan de patronen zijn geïnspireerd op de karakteristieke leien daken van de regio. ‘‘’s Nachts springt de NAJACOISE-lantaarn in het oog’’, legt Anne Bureau uit. ‘‘Met slechts een paar watt brengt het een zachte en originele visuele aanwezigheid.’’ Als bevestiging van het succes van deze samenwerking is de NAJACOISE-lantaarn sindsdien geïntegreerd in de Schréder-catalogus en heeft hij andere steden gewonnen die gebruik hebben gemaakt van de aanpassingsmogelijkheden.

Licht ontwerp Anne Bureau (Wonderfulight)

74

75

Powered by