Schréder - Studio/Signature

Lisburn – NOORD-IERLAND

Een plaats Lisburn is de derde grootste stad van Noord-Ierland. Het is de geboorteplaats van het Ierse linnen, dat jarenlang de meest prominente linnenproducerende industrie ter wereld was. Trots op zijn historische identiteit, worden vormen van linnen nog steeds in vele vormen in de stad gerepliceerd.

Een behoefte Toen de gemeenteraad van Lisburn besloot om een ​op maat gemaakt verlichtingsproject in het stadscentrum te installeren, moest het de wervelende patronen opnemen die zo prominent aanwezig zijn in het stadslandschap.

Een Schréder SIGNATURE oplossing In samenwerking met lokale architecten (The Paul Hogarth Company) werd Schréder SIGNATURE aangesteld om 44 op maat gemaakte lichtmasten te leveren die in het stadscentrum werden geïnstalleerd, waaronder een nachtelijk element voor het plein dat naar het Irish Linen Centre leidt. Veertig van deze kolommen zijn acht en tien meter hoog. Het frame, gemaakt van RVS, waar een cortenstalen strip doorheen loopt, creëert het wervelende effect van linnen. Door het midden van het cortenstaal loopt een strook LEDs. Elke kolom heeft ook een gegoten acrylpen aan de bovenkant, die ook is uitgerust met LEDs. Twintig kolommen hebben een sierlijke gegoten taps toelopende basis van roestvrij staal, ontworpen om getextureerde strepen weer te geven, een concept dat is ontleend aan het ‘schroefdraadspoel’-aspect van de linnenindustrie. Deze kolommen zijn voorzien van het TECEO-armatuur om de wegen rondom het Irish Linen Centre te verlichten. Het gestroomlijnde ontwerp van de TECEO vormt een perfecte aanvulling op de kolommen om een ​zeer esthetische, hoogwaardige verlichtingsoplossing te bieden. De meest prominente elementen van het project zijn de vier 14 meter lange op maat gemaakte kolommen voor het Irish Linen Centre. Elke kolom is een complexe structuur van cortenstaal, roestvrij staal en zacht, gelakt staal en weegt zeven ton. Ze bevatten een wervelende ‘lint-stijl’-functie bekleed met LEDs om een ​opvallende nachtelijke functie te creëren. Deze nieuwe verlichtingsfunctie heeft het gebied getransformeerd en tegelijkertijd het rijke culturele erfgoed van de stad vastgelegd. Het resultaat is een werkelijk unieke identiteit voor deze historische stad.

Project partners Architect: The Paul Hogarth Company

68

69

Powered by