Schréder - Studio/Signature

Mandelieu - FRANKRIJK

Een plaats Mandelieu-la-Napoule is een stad in het departement Alpes-Maritimes van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in Zuidoost-Frankrijk. Deze toeristische stad is ideaal gelegen aan de Franse Rivièra, net ten zuidwesten van Cannes, en biedt vele zee- en bospanorama’s. De stad is de thuisbasis van het grootste bos van mimosa’s en staat bekend om zijn festival gewijd aan deze boom. Het kasteel, een voormalig middeleeuws fort gebouwd in de 14e eeuw, grenst aan de Middellandse Zee en staat op de monumentenlijst, evenals de tuinen. Het is eigendom van de Napoule Art Foundation.

Een behoefte In het kader van de renovatie van de openbare verlichting rond het kasteel van Mandelieu La Napoule wilden de burgemeester van de stad, de heer Leroy, en zijn plaatsvervangers een nieuwe sfeer in deze wijk brengen. De burgemeester van de stad koos zelf het BOREAL LED-armatuur tijdens zijn bezoek aan de beurs Salon des Maires et des Collectivités Territoriales. Het ontwerp doet denken aan oude Venetiaanse lantaarns en maakt het mogelijk om feestelijke sferen te creëren dankzij het masker. Het biedt ook de mogelijkheid om gepersonaliseerd te worden om eer te bewijzen aan de identiteit van de stad.

Een Schréder SIGNATURE oplossing Schréder SIGNATURE stelde voor om het embleem van de stad in het masker op te nemen. Dit voorstel overtuigde de burgemeester meteen. De verschillende elementen van het wapen, zoals de eekhoorn, symbool van levendigheid en onafhankelijkheid, en de kasteelmuren, sieren het masker. Als gevolg hiervan profiteert Mandelieu-La-Napoule van een unieke verlichtingsoplossing, die zowel overdag als ‘s nachts een nieuwe sfeer creëert. Overdag verfraait het roestvrijstalen masker met spiegelafwerking de ruimtes. ‘s Nachts wordt het een decoratief element dankzij de kleureffecten die worden gegenereerd door een dichroïsch filter. Dit verstrooit het licht en creëert zo een warme en feestelijke sfeer in de straten van de stad, terwijl de architectuur en het erfgoed worden benadrukt. Bewoners en toeristen kunnen de stad nu vanuit een ander perspectief ervaren terwijl ze door de steegjes slenteren.

62

63

Powered by