Schréder - Studio/Signature

Mannheim – DUITSLAND

Een plaats Mannheim is de op een na grootste stad in de Duitse deelstaat Baden- Württemberg. De stad is gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Neckar rivier. De Planken, een 5 kilometer lange winkelstraat in Mannheim, trekt al sinds het midden van de 18e eeuw kopers en handelaren toen mensen uit heel Zuidwest-Duitsland kwamen winkelen, wandelen of nieuwe dingen ontdekken. Tegenwoordig is het de belangrijkste winkelbestemming in de regio, waar mensen grote warenhuizen en kleine boetieks kunnen bekijken die alles verkopen, van internationale merken tot traditionele en lokale producten, en de culinaire hoogstandjes van de stad ervaren.

Een behoefte De stad lanceerde een strategie voor de openbare ruimte om deze voetgangersvriendelijke laan tot ver in de toekomst gastvrijer te maken voor winkelend publiek, bewoners, bezoekers en werknemers. Het plan, opgesteld door architect Dr. Holl, omvatte nieuwe trottoirs, nieuwe tramrails met barrièrevrije haltes, speciale geleide routes voor blinden en nieuw straatmeubilair om de ervaring aantrekkelijker te maken. De stad wilde een stijlvolle, energie- zuinige verlichtingsoplossing die een gezellige sfeer zou creëren en toch de ondernemersgeest van de stad zou weerspiegelen.

Een Schréder SIGNATURE oplossing In samenwerking met de lichtontwerpers van licht raum stadt planung ontwierp Schréder STUDIO een armatuur op maat om een ​sterk identiteitsgevoel te creëren, de begeleiding te verbeteren, de toegang tot de winkels mogelijk te maken en mensen aan te moedigen om te blijven hangen en de faciliteiten te gebruiken. De cilindervormige lamp is geïnspireerd op een verfijnd en minimalistisch design. Het is uitgerust met zorgvuldig ontworpen LED-optieken die voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid, beveiliging en zichtbaarheid. Ze leveren een zacht wit licht (3000K), verminderen ongewenste lichtverspilling en creëren een warme, uitnodigende sfeer. De gladde lichtkap met speciale diffuser versterkt ‘s nachts het visuele comfort. Iets meer dan 400 armaturen, geïnstalleerd in verschillende configuraties, verlichten de lange voetgangersdoorgang en kruispunten. Ze trekken mensen er doorheen en bieden zachte en intuïtieve begeleiding, zodat ze zich veilig en op hun gemak voelen om door te gaan met winkelen terwijl het natuurlijke licht vervaagt. De stad is dolblij met de nieuwe verlichting. Het eigentijdse ontwerp is authentiek voor het karakter van de stad en creëert een plezierige ervaring voor bezoekers in het donker, waardoor er meer mensen komen. Het lage energieverbruik helpt de stad ook om haar milieudoelstellingen te halen.

Project partners Architect: Dr. Holl

Licht ontwerp: licht raum stadt planung Landschapsarchitect: Angela Bezzenberger

56

57

Powered by