Schréder - Studio/Signature

Wenen – OOSTENRIJK

Een plaats Wenen is de nationale hoofdstad, grootste stad en een van de negen staten in Oostenrijk. Wenen is de dichtstbevolkte stad van Oostenrijk en de 6e grootste stad qua bevolking in de Europese Unie, met ongeveer 1,9 miljoen inwoners. De stad is het culturele, economische en politieke centrum van Oostenrijk. Het staat bekend om zijn hoge levenskwaliteit: in 2005 plaatste de Economist Intelligence Unit de stad Wenen op de eerste plaats van ‘s werelds meest leefbare steden.

Een behoefte De stad Wenen heeft besloten om 160.000 armaturen om te bouwen van traditionele lichtbronnen naar energiezuinige LED-armaturen als onderdeel van haar Smart City Framework-strategie, die tot doel heeft het energieverbruik van de stad tegen 2030 met 30% en tegen 2050 met 50% te verminderen. De autoriteiten hebben hun eisen voor een nieuw armatuur opgesteld. Naast het verminderen van het energieverbruik, het vergemakkelijken van onderhoud en het beschermen van het milieu, was een sleutelfactor de mogelijkheid om de vele verschillende locaties en wijken in de stad - die meerdere verlichtingsdistributies nodig hebben - te verlichten met één uniek ontwerp.

Een Schréder STUDIO oplossing Schréder STUDIO ging de uitdaging aan door een op maat gemaakt armatuur te ontwikkelen, Vienna Round genaamd, die aan alle strikte criteria voldeed. Voor de spandraad-installatie was een specifieke variant nodig. Tegelijkertijd zijn er twee verschillende formaten op de masten geïnstalleerd - 66.500 grote modellen en 33.500 kleine modellen - om aan de verschillende behoeften in de stad te voldoen. Ze hebben een harmonieuze esthetische samenhang gecreëerd, zowel overdag als ‘s nachts. Uitgerust met de nieuwste LEDs en technologie, is de energiezuinige Vienna Round compatibel met het eigen beheersysteem van de stad. De verlichting wordt gedimd volgens vooraf geconfigureerde scenario’s om het energieverbruik te verminderen en de zichtbaarheid ‘s nachts te garanderen. De stad is er namelijk in geslaagd haar energieverbruik met 65% te verminderen. Dit toekomstbestendige armatuur integreert ook sensoren die voertuigen en mensen detecteren, zodat de verlichting automatisch kan worden aangepast aan wat nodig is. Gemaakt van recyclebare materialen en uitgerust met verwisselbare componenten voor eenvoudiger en kosteneffectiever onderhoudsbeheer, zal de Vienna Round een rol spelen bij het helpen van de stad bij het bouwen van een circulaire economie. De stad is verheugd met de nieuwe verlichting, die zorgt voor intelligent en verantwoord beheer van haar verlichtingsinfrastructuur en tegelijkertijd de hoogwaardige openbare verlichting handhaaft die haar burgers verwachten.

32

33

Powered by