Schréder - Studio/Signature

Cannes - FRANKRIJK

Een plaats Cannes is een wereldberoemde stad dankzij het internationale filmfestival en de Croisette vol paleizen. De parel van de Franse Rivièra zet zich resoluut in voor het modernisme en heeft besloten om zijn Bocca-district te herontwikkelen met behoud van zijn Provençaalse identiteit. Het Paul Roubaud-plein, een centraal element van deze wijk, werd volledig opnieuw ontworpen om een ​levendige plek te worden voor zijn bewoners.

Een behoefte De stad wilde haar openbare verlichting renoveren om haar burgers het juiste licht te bieden en tegelijkertijd het verlichtingsmeubilair te verfraaien en te moderniseren.

Een Schréder SIGNATURE oplossing Schréder SIGNATURE bood een gepersonaliseerde versie van de BOREAL LED-lantaarn aan. Ons team werkte aan een masker met het ontwerp van de Palme d’Or die elk jaar wordt uitgereikt aan de winnaar van het filmfestival. Ze pasten de palm aan door er een koninklijke fleur-de-lis aan toe te voegen, een element dat vertegenwoordigd is in het stadswapen. Bij het vallen van de avond wordt de palm weerspiegeld op de gevels en worden bezoekers ondergedompeld in een tijdloze sfeer. De muren krijgen een dimensie van plantenschaduwen. Dit concept wist meteen het hele gemeenteteam te overtuigen.

26

27

Powered by