Schréder - Studio/Signature

Antwerpen – BELGIË

Een plaats Antwerpen is de dichtstbevolkte stad van België en de op een na grootste Belgische metropool na Brussel. De haven van Antwerpen is een van de grootste ter wereld en staat op de tweede plaats in Europa. De stad staat ook bekend om zijn diamantindustrie en handel. Naarmate de bevolking toeneemt, regenereert de stad Antwerpen wijken om ruimte voor burgers terug te winnen en een nieuwe stijl van stedelijk leven te creëren.

Een behoefte Het gebied rond het operagebouw van de stad heeft onlangs een herontwikkeling ondergaan, waardoor de buurt is getransformeerd tot een levendige, culturele bestemming voor bezoekers en bewoners. De Spaanse architect Manuel de Solà- Morales leidt het verkeer door een nieuwe ondergrondse tunnel, zodat de stad een deel van de drukke Leien Boulevard kan heroveren en een voetgangersplein van 10.000 m² kan creëren. Voor dit nieuwe plein, dat een prachtig uitzicht biedt op de prachtige architectuur van de Meir - het belangrijkste winkelgebied van Antwerpen - het Centraal Station en het Operahuis, bedacht Manuel de Solà-Morales een unieke verlichtingsstructuur. Hij stelde zich een kunstwerk voor dat een prachtige achtergrond zou vormen en wandelen in de omgeving net dat beetje specialer zou maken.

Een Schréder STUDIO oplossing Na overleg met alle partijen die bij het project betrokken waren, ontwierp Schréder STUDIO acht op maat gemaakte lichtbomen om mensen te begeleiden, een sterke visuele identiteit te creëren en de gemeenschap aan te moedigen de ruimte te gebruiken. De elegante constructies verdoezelen welke enorme technische infrastructuur we nodig hadden om ze te creëren. Met een hoogte van 12 m ondersteunt de centrale kolom van elke lichtboom vijf verschillende op maat gemaakte projectoren met een reikwijdte van 2,2 mtr. Elk van de takken van de lichtbomen integreert 35 warmwitte LEDs (3000K). Deze zijn zorgvuldig gepositioneerd om het licht alleen daar te richten waar het nodig is, waardoor lichtverspilling wordt voorkomen. Ze creëren een warme, gastvrije sfeer met een laag energieverbruik, in lijn met de duurzaamheidscriteria van de stad. Elke lichtboom is op een strategische plek geïnstalleerd om een ​v-vorm te creëren richting het operagebouw. Deze installatie zorgt voor een uniforme verlichting, zonder donkere zones op het plein, en vestigt de aandacht op het Opera House, versterkt de nachtelijke aanwezigheid en leidt mensen naar de hoofdattractie wanneer de zon ondergaat. De centrale kolom van elke boom is geschilderd in ‘’Antwerp City Grey’’, een donkergrijs met een vleugje groen, in een knipoog naar de architectuur in het hele gebied, terwijl de takken zijn geschilderd in dezelfde roodtint als het bladerdak op het plein. De lichtbomen creëren een eigentijds en opvallend kunstwerk dat dit bruisende plein opfleurt, zowel overdag als ‘s nachts.

20

21

Powered by