Schréder - Studio/Signature

Caen - FRANKRIJK

Een plaats Het schiereiland van Caen (Calvados) is een gebied van 12 hectare dat wordt begrensd door water en dat lange tijd heeft gediend als een industriële haventuin in Caen en de omliggende gemeenten. Deze herontwikkeling van het schiereiland benadrukt zachte mobiliteit, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan wandel- en fietsroutes. Deze voorstedelijke ruimte biedt onderdak aan tal van economische, culturele en nautische activiteiten.

Een behoefte De bedoeling van de ontwerpers (verlichtingsontwerper: Agathe Argod - landschapsontwerper: Agence Michel Desvigne) was om het schiereiland van Caen als een park te beschouwen en te breken met de verlichtingsystemen stroomopwaarts en -afwaarts van het project. Deze ruimte moest worden gezien als dezelfde entiteit, zowel overdag als ‘s nachts.

Een Schréder STUDIO oplossing Agathe Argod, bijgestaan ​door Stéphane Servant, selecteerde het POSSESSION-armatuur en gebruikte Schréder STUDIO om het NIIL-ensemble te ontwerpen voor een perfecte integratie. De NIIL bestaat uit een vierkante mast met armen van dezelfde sectie. De armen integreren één of meerdere POSSESSION-armaturen met verschillende optieken, afhankelijk van de toepassingen en de gewenste sfeer. Dit verlichtingsensemble maakt het mogelijk om kleine lichtbronnen te vermenigvuldigen om een ​levendige sfeer te creëren zonder de nachtelijke hemel te beïnvloeden (ULOR <1%). De positie parallel aan de trottoirs bespaart ruimte en geeft volgens Agathe Argod ‘het beeld van een klein leger van tinnen soldaten’. Stadsambtenaren zijn verheugd over de installatie, die perfect past bij de identiteit van het schiereiland en het juiste licht verspreid.

Licht ontwerp Agathe Argod (Scène publique)

14

15

Powered by