Schréder - Studio/Signature

Parijs – FRANKRIJK

Een plaats Place Vendôme in Parijs is een van de mooiste en meest prestigieuze pleinen van Frankrijk. Dit achthoekige plein en de gebouwen met arcades eromheen, gebouwd tussen 1687 en 1701, zijn een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur. Tegenwoordig is een plein doordrenkt van geschiedenis de thuisbasis van het Ritz Hotel en enkele van de meest modieuze boetieks van de stad. Elke dag trekt het duizenden bezoekers die over het plein komen wandelen, de architectuur bewonderen en de sfeer opsnuiven.

Een behoefte Als onderdeel van haar Klimaat- en Energieactieplan om het energieverbruik voor de openbare verlichting tegen 2020 met 30% te verminderen, heeft de gemeenteraad besloten om de verlichting op het plein te upgraden met behoud van het karakter van dit historische centrum.

Een Schréder STUDIO oplossing De stad Parijs wilde de traditionele lantaarns in gietijzer houden en de fotometrische module erin veranderen. Schréder STUDIO heeft de historische gaslamp ge-retrofit. LED-optieken met witte LEDs (2.700K) vervingen de oude hogedruknatriumlampen, waardoor de energie- en onderhoudskosten aanzienlijk werden verlaagd. In totaal werden 228 armaturen geüpgraded. Ze leveren een uniforme verlichting die de unieke lichtgevende sfeer behoudt. De 19 herenhuizen die het plein omringen zijn identiek en creëren een indrukwekkende architecturale eenheid. Het stadsbestuur besloot de gevels te verlichten. Er werden iets meer dan 50 schijnwerpers (3000K) geïnstalleerd. Ze baden de elegante bogen en zuilen die de gevels van deze majestueuze huizen sieren met een zacht wit licht.

122

123

Powered by