Schréder - Studio/Signature

Pairi Daiza – BELGIË

Een plaats Pairi Daiza, een particuliere dierentuin en botanische tuin op het terrein de voormalige abdij van Cambron in Brugelette (België), neemt bezoekers mee op een reis rond de wereld. Dit park van 65 hectare, met veel historische gebouwen en eeuwenoude bomen, herbergt meer dan 7.000 dieren van over de hele wereld. Actief in tal van wetenschappelijke programma’s voor de bescherming en het fokken van bedreigde diersoorten, hopen de eigenaren bezoekers bewust te maken van de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur.

Een behoefte De dierentuineigenaren, die bezoekers voortdurend nieuwe ervaringen bieden, besloten de openingstijden te verruimen tot in de avond en thema-avonden en diverse shows te verzorgen. Ze hadden een verlichtingsoplossing nodig die de biodiversiteit van het park en zijn uitzonderlijke landschap zou behouden, discreet in het landschap zou passen, functionele en sfeervolle verlichting zou bieden en zou fungeren als ondersteuning voor een geluidssysteem, WiFi en bewegwijzering.

Een Schréder STUDIO oplossing Het belangrijkste criterium voor de verlichting was om de dieren niet te storen. Pairi Daiza koos voor 6 m hoge SHUFFLE’s en 3,2 m hoge ‘mini’-versies uitgerust met drie verlichtingsmodules en gezandstraalde lichtkappen. Ze werden allemaal op maat gemaakt door Schréder STUDIO. De kolommen zijn geschilderd in een specifieke kleur, praktisch identiek aan cortenstaal om letterlijk op te gaan in het landschap. Bewust dat mensen tegenwoordig hun ervaringen willen delen op sociale media en toegang tot internet willen opzoeken, wilden de eigenaren gratis wifi op het hele terrein aanbieden. Dankzij de modulariteit van de SHUFFLE konden de toegangspunten in de kolom worden geïntegreerd, wat een discrete maar esthetische oplossing oplevert zonder impact op het landschap. Pairi Daiza had specifieke verzoeken om achtergrondmuziek uit te zenden om bezoekers onder te dompelen in elke wereld en om aankondigingen te doen tijdens de shows. Elke kolom is uitgerust met twee hoogwaardige luidsprekers om geluid van hoge kwaliteit te garanderen. Ook de bewegwijzering in het park moest worden vernieuwd. Omdat de dierentuin voortdurend groeit en nieuwe diensten aanbiedt, was een gebruiksvriendelijk, flexibel systeem nodig. De SHUFFLE-kolommen, die gunstig over het hele terrein zijn geplaatst, vormden de ideale ondersteuning voor de borden. Schréder STUDIO creëerde en integreerde specifieke steunen en bevestigingsclips op de kolom om de individuele borden gemakkelijk te veranderen.

116

117

Powered by