Schréder - Studio/Signature

Vitré - FRANKRIJK

Een plaats De stad Vitré, gelegen in Ille-et-Vilaine (Bretagne), is een middeleeuwse stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en monumenten uit de afgelopen eeuwen.

Een behoefte De gemeente wilde haar nachtelijke imago vernieuwen en verlichting opnemen in de toeristische strategie van de stad, terwijl de inwoners de rijkdom van het architectonisch erfgoed en de schoonheid van de stad konden herontdekken dankzij een route door het historische hart. Het doorkruist de stad en leidt naar de rand van de Promenade du Val, een toeristische plek vol geschiedenis. Het project om deze route te verlichten is toevertrouwd aan de lichtontwerpers van de bureaus Quartiers Lumières en Noctiluca.

Een Schréder SIGNATURE oplossing Schréder SIGNATURE werkte aan een maatwerk oplossing van het SHUFFLE post-top armatuur. Het kreeg een kap met patronen geïnspireerd op de canvashandel. Deze doeken werden vroeger door de lokale bevolking gemaakt en door schepen naar het buitenland geëxporteerd. Het idee was om ‘‘een historisch knipoog te geven aan wandelaars tijdens hun dag- en nachtwandelingen’’, legt Lionel Bessières uit, lichtontwerper bij het bureau Quartiers Lumières. De keuze uit warm witte LEDs (2700K) zorgt voor een warme sfeer. De geïntegreerde bewegingssensoren stemmen het verlichtingsniveau af op de aanwezigheid van mensen om lichtvervuiling tot een minimum te beperken en het behoud van flora en fauna te waarborgen. Met dit verlichtingsplan wordt de ontdekking van het historische hart van de stad en haar erfgoed geleid door geavanceerde technologie die perfect is geïntegreerd in het erfgoed- aspect van de plek.

Licht ontwerp Rozenn Le Couillard (Noctiluca) Lionel Bessières (Quartiers Lumières)

110

111

Powered by