Schréder - Studio/Signature

Boedapest – HONGARIJE

Een plaats Boedapest is zowel een hoofdstad als een provincie en vormt het centrum van het grootstedelijk gebied van Boedapest, dat 33% van de bevolking van Hongarije omvat. Dózsa György út ligt in de wijk Liget, een bruisend deel van de stad. Deze 2 km lange laan, omzoomd met banken, kantoren, een diplomatieke wijk en restaurants, heeft bloeiende woon- en zakengemeenschappen. Het is ook een weg die wordt bewandeld door de vele toeristen die de Hongaarse hoofdstad bezoeken om het Heldenplein, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te bezoeken.

Een behoefte In 2015 lanceerde de Hongaarse regering het Liget Budapest Project - een enorm 4-jarig project om het grootste en meest iconische openbare park en de buurt van Boedapest volledig te vernieuwen. Als onderdeel

van dit project en in lijn met de doelstelling van de stad om het

energieverbruik en de CO2-uitstoot tegen 2030 met 30% te verminderen ten opzichte van 2005, moest de verlichting op de drukke Dózsa György út worden vervangen. De uitdaging was om een ​duurzame verlichtingsoplossing te installeren die het historische karakter van deze laan zou beschermen en versterken en de veiligheid op de weg en paden zou garanderen.

Een Schréder STUDIO oplossing Op zoek naar de nieuwste technologie om een ​geschikte LED-erfgoedverlichtingsoplossing te leveren, nam de stedenbouwkundige contact op met Schréder STUDIO. Ze gingen de uitdaging aan om precies dezelfde lantaarn te creëren die het Heldenplein verlichtte, en zo de link met dit historische plein te behouden en de laan de 21e eeuw in te leiden. Na vele jaren geleden de originele lantaarns te hebben gebouwd, is ons ontwerpteam begonnen met het integreren van de nieuwste LED-technologie om een ​authentiek armatuur met uitstekende prestaties te leveren. Schréder STUDIO integreerde nieuwe energiezuinige optieken om de vereiste verdeling over deze grote laan en voetpaden te bieden, zonder oververlichting of opdringerig licht te produceren. Er is gekozen voor een warmwitte kleurtemperatuur om een ​warme en gastvrije omgeving te creëren, meer in overeenstemming met de sfeer die wordt geboden door de oude natriumlampen die de laan verlichten. De lantaarns waren vooraf uitgerust met NEMA sockets, aangezien de stad ervoor heeft gekozen om het Schréder EXEDRA-beheersysteem te installeren om de verlichting buiten de piekuren te dimmen, met de optie om het systeem in de toekomst te schalen om gegevens te verzamelen en te transporteren voor smart city toepassingen.

104

105

Powered by