Schréder - Treceri de pietoni

Ce urmează?

Către o nouă abordare dedicată

Un grup de lucru ce include Fundația pentru Dezvoltarea Ingineriei Civile, Universitatea de Tehnologie din Gdansk și Institutul de Cercetare a Drumurilor și Podurilor a venit recent cu linii directoare pentru iluminatul trecerilor de pietoni (1) . Această lucrare academică propune o metodă specifică de maximizare a siguranței pentru pietoni. Acestea propun introducerea unor clase noi de iluminat (PC) pentru soluții dedicate de ilumina re a trecerilor de pietoni. Acestea au scopul să realizeze un contrast pozitiv ridicat pentru siluetele pietonilor observate din perspectiva șoferilor.

Această abordare analizează cerințele de iluminare pentru clasa iluminatului rutier și lumina reflectată pe pietoni. Aceste linii directoare nu sunt încă transpuse în reglementări și standarde, dar ar putea fi în curând, deoarece organismele de standardizare se ocupă în prezent să revizuiască recomandările.

ILUMINATUL STRADAL

ILUMINAT PENTRU TRECERE DE PIETONI

Punctele A, B, C, D, E, F

Înainte și după trecerea de pietoni

Planur i

I luminare medie în plan vertical

Uni formitate în plan vertical pe obiect

I luminare medie în plan or izontal

Uni formitate în plan or izontal pe obiect

I luminare minimă în plan vertical

I luminare medie

I luminare medie

Clas a M

Clasă PC

Cer ință minimă pentru o soluție de trecere de pi etoni specif ică

(1) Linii directoare pentru organizarea traficului pietonilor în siguranță - Linii directoare pentru iluminatul corect al trecerilor de pietoni. Proiect de cercetare al Fundației pentru Dezvoltarea Ingineriei Civile, Universitatea de Tehnologie din Gdansk și Institutul de Cercetare a Drumurilor și Podurilor, în parteneriat cu Universitatea de Tehnologie din Varșovia.

Powered by