Schréder - Рішення для пішохідних переходів

Належне освітлення підвищує безпеку на пішохідних переходах, які мають бути чітко видимими за будь-яких погодних умов і в будь-який час доби. Освітлення забезпечує водієві найкращі умови для розуміння ситуації на дорозі та розпізнавання пішоходів, а пішоходам - дозволяє зорієнтуватися на місцевості, пішохідному переході та в транспортних засобах, що наближаються. CIE дає рекомендації і вказівки щодо принципів і рівнів освітлення доріг (в тому числі пішохідних переходів), а також методики розрахунків і проведення замірів. Національні органи стандартизації згодом перетворюють ці рекомендації на локальні стандарти . На міжнародному рівні немає узгодженого визначення належного освітлення пішохідних переходів і способів його проектування. Однак існуючі правила зазвичай рекомендують високий рівень контрасту. Вони наголошують на необхідності вирізнення пішоходів, здебільшого за рахунок сили світла чи колірної температури.

Позитивні контрастні рішення є кращим варіантом для пішохідних переходів, освітлених спеціальними світильниками з асиметричним розподілом світла. Ці світильники мають спеціальний розподіл світла, адаптований до розташування світильника, незалежно від того, знаходиться він праворуч чи ліворуч від дороги та напрямку руху.

ДЕЯКІ БАЗОВІ ПРИНЦИПИ ЗАГАЛЬНОГО ЗАСТОСУВАННЯ:

- Горизонтальна освітленість пішохідного переходу повинна бути в 3 рази більшою за горизонтальну освітленість проїжджої частини на краю переходу (але не більшою, ніж у 4 рази); - Зони розрахунку горизонтальної та вертикальної освітленості мають включати всю ширину проїжджої частини та ширину пішохідного переходу, в тому числі зони очікування.

13

Powered by