Schréder - VALINTA - Egy innovatív lámpatest

Nem csak a települések építészeti és kulturális örökségének megvilágításra. Egy sokoldalú platform, amely a közvilágításban is megállja helyét.

VALINTA Sokoldalú világítás az élő települések számára

HIBÁTLAN PLATFORM VILÁGÍTÁSTERVEZŐK SZÁMÁRA

2

Ez most fényvető … Amint azt a kialakítása és a kollimátor optika sejteti, a VALINTA egy fényvető, amely a település építészeti és kulturális örökségének a kivilágítására szolgál . A különböző fényeloszlásoknak köszönhetően alkalmas díszvilágításra és falmosó fényhatás elérésére, fehér vagy akár színes fényekkel. A fotometria helyszíni finomhangolása érdekében a VALINTA többféleképpen beállítható, és kiegészítőkkel is ellátható.

...vagy közvilágítási berendezés ? A VALINTA nem csupán egy új fényvető! Egy sokoldalú platform, amely díszvilágításhoz és közvilágításhoz egyaránt kínál megoldást. A Schréder legfrissebb közvilágítási innovációinak köszönhetően a VALINTA fényeloszlások széles skáláját kínálja korszerű vezérlési megoldások mellett az okosvárosok számára.

3

A VALINTA 15 ÁRNYALATA

3 forma

CURVE

GROOVE

SCOPE

4

2 koncepció

Dekoratív világítás

Díszvilágítás

3 méret Mini Midi

Maxi

MEGOLDÁSOK SZÉLES SKÁLÁJA

5

3 KÉRDÉS MICHEL TORTEL TERVEZŐHÖZ

A Schréder hosszútávú, sikeres együttműködést tudhat maga mögött a kiváló francia tervezővel, Michel Tortellel. A VALINTA család is a Michel Tortel által tervezett népszerű modellek nyomdokaiban jár, mint az INOA, a HAPILED, a YOA, a PERLA, a NEOS, az OYO és a PIANO.

6

Hogyan segíti önt építészmérnöki múltja egy világítási berendezés megtervezésében? Először is, azon gondolkodom, hogy az építészek és tájépítészek mit szeretnének látni. Egy építészeti feladat megoldásakor az előtte és utána állapotokban gondolkodunk. Figyelembe vesszük a fizikai és földrajzi környezetet, valamint az emberi és történelmi tényezőket. Ez a fajta hosszú távú, és egyben holisztikus gondolkodásmód előnyös egy városi termék tervezésekor. Másodszor, építészként olyan termékeket keresünk, amelyek kiegészítik az építészetet anélkül, hogy elnyomnák azt, vagy ütköznének vele. Elvárás, hogy egy világítóberendezés dekoratív legyen, de mivel városi környezetben vagyunk, nagyjából semlegesnek kell maradnunk, hogy hosszú távra tervezhessünk. A 30 évvel ezelőtt tervezett termékeim azért sikeresek a mai napig, mert relatíve semlegesek. Alapvető stílusjegyeket hordoznak. Ön szerint a VALINTA is megfelel ezeknek a feltételeknek? A különböző változatokkal igyekeztünk a lehetőségek széles skáláját kínálni az építészek, tervezők és világítástervezők számára. A LED-ek elrendezése jellegzetes, így a termék kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is vonzó megjelenéssel bír. Megfelel az esztétikai és műszaki elvárásoknak, miközben kellően semleges. Kialakítása a lehető legegyszerűbb. Semmit sem lehet elvenni belőle. Olyan termékben gondolkodtam, amely kisebb méretben beltéren is felszerelhető, alacsonyabb belmagasság mellett. Már a kezdetektől fogva különböző méretekben gondolkodtunk. A családot valódi identitással rendelkező termékek alkotják. Integráltuk az olyan műszaki és gazdasági szempontból is előnyös funkciókat, mint például a rögzítőkar, amely az egész termékcsaládnál azonos. Ez a Schréder fejlesztőcsapatával közösen végzett rendkívül konstruktív és inspiráló munka eredménye.

Mi a VALINTA különböző változatainak története?

A VALINTA SCOPE egyfajta tisztelgés a lámpaernyő formája előtt, amiről mindenkinek a világítás jut eszébe. Egy dizájnelem bevonásával a műszaki aspektust egy kicsit a háttérbe helyezi. A VALINTA CURVE egy ízlésesebb, józanabb darab. Az ívelt forma kívánja, hogy az ember végigsimítsa. A VALINTA GROOVE esetében nagyobb hangsúlyt kap a dekoratív aspektus, amely eleganciát és minőséget sugároz. A kiegészítőkkel együtt a VALINTA család tagjai még sokszínűbbé válhatnak.

7

MI MERÜNK, ÖN NYER

8

Teljesítmény A 20 vagy 40 LED-del szerelt LensoFlex®4 optika segítségével a közvilágításhoz tervezett VALINTA berendezések a felső kategóriás Schréder dekoratív világítótestekkel megegyező magas fényáram csomagokat kínálnak. Akár 12.000 lumennel minden városi alkalmazásban megállja a helyét. A díszvilágításhoz tervezett, kollimátorokkal szerelt VALINTA fényvetők akár 13.000 lumennel (52 LED) képesek kiemelni a részleteket, és megvilágítani a nagyméretű struktúrákat. Energiamegtakarítás A VALINTA egy rendkívül energiahatékony berendezés. Akár 155lm/W (közvilágítás) vagy 135lm/W (díszvilágítás) hatékonyság mellett maximális energiamegtakarítást és kevesebb szén-dioxid-kibocsátást kínál, így valódi értéket képvisel az energiatakarékosságért és a klímaváltozás ellen vívott küzdelemben. Konzisztens világítás A Schréder a legjobb minőségre törekszik, miközben figyelembe veszi az ügyfelek beruházásait. A VALINTA esetében a LED-ek és a kollimátorok együttes használatával a színkonzisztencia 3 MacAdam ellipszis (ahol az 1 a legmagasabb érték egy 25-ös skálán). Az általános vélekedés szerint a 3 lépcsős különbség szemmel alig észrevehető. A VALINTA így konzisztens világítást kínál, legyen szó fehér vagy színes (RGB) világításról

#NINCSKOMPROMISSZUM

9

VALÓDI ÉRTÉK A RÉSZLETEKBEN

ÖSSZEKAPCSOLT Első Zhaga-D4i tanúsítvánnyal rendelkező fényvető DMX vagy DALI protokollal vezérelhető

TARTÓS TERVEZÉS Magas fokú rázkódásvédelem és ütésállóság (IK 09) Magas fokú tömítettség a víz és por ellen (IP 66) Úgy terveztük, hogy a víz bármilyen pozícióban lefolyhasson

10

ISTENI INSPIRÁCIÓ Egyedi PCBA, amelyet az ólomüveg ablakok ihlettek. Tisztelgés a művészet és a kézművesség előtt.

REJTETT MŰSZAKI RÉSZLETEK Rejtett csavarok Rejtett szellőzés, hatékony védelem párásodás ellen Rögzítésben rejetett kábelezés

360°-OS RUGALMASSÁG Univerzális rögzítőrendszer, amely minden VALINTA esetében azonos (oszlopra vagy felületre rögzítés) Forgatás, döntés és a fényeloszlás beállítása a helyszínen

11

FORRADALMI KÉNYELEM

1.

EGYSZERŰ RÖGZÍTÉS Egyedi okos rögzítőrendszer, amely csak egy embert igényel a gyors és egyszerű háromlépcsős folyamathoz Rögzítse az alapot Helyezze be az ellendarabot, és rögzítse 10°-os elforgatással Állítsa be az irányt, és rögzítse két kis csavarral

2.

3.

12

EGYÉRTELMŰ VEZETÉKEZÉS A VALINTA előre vezetékezve érkezik a könnyebb telepíthetőség érdeké- ben A vezeték el van rejtve a rögzítőelemben Kialakított vezetékcsatornák falra/oszlopra vagy oldalsó rögzítéshez Egy vezeték a tápellátáshoz és a vezérléshez (DALI)

TELJES RUGALMASSÁG Több helyszíni beállítási lehetőség az optimális végeredményhez Széles tartományban állítható a függőleges és vízszintes tengely mentén Az optikai blokk teljes elforgathatósága (opcionális) Külső kiegészítők: szimmetrikus és forgatható aszimmetrikus fényterelő

13

OPTIKA TÍPUS

SZÍNHŐMÉRSÉKLET

SUGÁRZÁSI SZÖG

6662 Spot

Fehér 830, 840 vagy 827 10°

RGBCW

6663 Keskeny

Fehér 830, 840 vagy 827 14°

RGBCW

12°

6664

Fehér 830, 840 vagy 827 23°

Közepes

RGBCW

21°

6665 Széles

Fehér 830, 840 vagy 827 44°

RGBCW

38°

6666 Közepes elliptikus

Fehér 830, 840 vagy 827 44x12°

RGBCW

44x10°

TELJESÍTMÉNY ÉS KÉNYELEM

A LED-ek és a kollimátor lencsék átlátszatlan fekete tokozást kaptak, így a fénykibocsátás csak előrefelé történik. Ez azt jelenti, hogy a fényáram tökéletesen szabályozott a maximális teljesítmény és minimális fényszennyezés érdekében. Ez a megoldás a vizuális kényelmet is fokozza, ha a fényvetőt oldalról nézzük.

14

HANGSÚLYOZÁS, NAGYÍTÁS, FELFEDÉS DÍSZVILÁGÍTÁS A

KICSITŐL A NAGYIG

15

VILÁGÍTÁS, ÚTMUTATÁS, KIEMELÉS

HANGULAT, KÉNYELEM ÉS JÓLLÉT MINDEN KÖRNYEZETBEN

16

OPTIKA

TÍPUS

SZÍNHŐMÉRSÉKLET

5301

Aszimmetrikus keskeny

Fehér 727, 730, 740 vagy 830

5304

Aszimmetrikus közepes

Fehér 727, 730, 740 vagy 830

5366

Aszimmetrikus széles

Fehér 727, 730, 740 vagy 830

5393

Aszimmetrikus ultraszéles

Fehér 727, 730, 740 vagy 830

50004

Szimmetrikus széles

Fehér 727, 730, 740 vagy 830

50008

Szimmetrikus ultraszéles

Fehér 727, 730, 740 vagy 830

*Ez csak néhány az elérhető fényeloszlások közül. További információkért látogasson el a www.schreder.com weboldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot értékesítőnkkel.

LENSOFLEX ® 4: RUGALMASSÁG PROJEKTJEI SZÁMÁRA

A Schréder LensoFlex ® koncepciója a fotometriai eloszlás addíciós elvén alapszik. Minden LED-hez egy adott lencse tartozik, így alakul ki a világítótest teljes fényeloszlása. A fényeloszlás intenzitását a LED-ek száma és a fényáram kombinációja határozza meg. A LensoFlex ® 4 a már sokat bizonyított optikai rendszer negyedik generációja, amelyet a teljesítmény, a kompakt kialakítás és a sokoldalúság jellemez, hogy megfeleljen a városi környezetekben felmerülő összes követelménynek, miközben maximális energiamegtakarítást biztosít.

17

A VÁROS MINDEN KIHÍVÁSÁRA KÉSZEN

ÉPÜLET- ÉS DÍSZVILÁGÍTÁS

18

TEREK ÉS SÉTÁLÓUTCÁK

PARKOK

VÁROSI UTCÁK

19

PÁLYAUDVAROK ÉS METRÓK

20

TEGYE PRÓBÁRA A VALINTÁT TELEPÍTÉS ELŐTT A vizualizáció és a korszerű technológia minden projektben hozzáadott értéket képvisel. Az olyan innovatív eszközök, mint a kibővített valóság, lehetővé teszik a tervek élethű megjelenítését. Tegye zsebre a Schréder VisioLum alkalmazást, lépjen be egy új dimenzióba, és próbálja ki a VALINTÁT!

VisioLum 3D próbálja ki, konfigurálja és jelenítse meg

VisioLum AR

jelenítse meg saját VALINTA változatát a helyszínen

Mobilalkalmazások letölthetők:

21

KÖRFORGÁSOS GAZDASÁGHOZ TERVEZVE

A VALINTA körforgásos gazdaság tekintetében kategóriája legjobbja, ahogy azt a szigorú Circle Light értékelés is mutatja. A VALINTA körforgásos pontszáma figyelemre méltó, nemcsak a magas hatékonyság, hanem az alábbi 6 tulajdonság miatt is: A strapabíró kialakítás magas szintű IP és IK védettséget tesz lehetővé Teljes mértékben újrahasznosítható alapanyagok Roncsolásmentes szétszerelés Termékinformációk lekérése smart label segítségével Sokoldalú csatlakozási lehetőség szabványos Zhaga foglalattal 25 év várható élettartam A Schréder Circle Light címke célja kiértékelni a termékek kompatibilitását a körforgásos gazdasággal 12 objektív kritérium mentén, 5 kategóriában (teljesítmény, karbantartás, felújítás, roncsolásmentes szétszerelés és újrahasznosítás). A VALINTA 4 csillagot szerzett az 1-től 4-ig terjedő skálán, ami jól mutatja, hogy ez a kiválóan megtervezett fényvető mennyire jól illeszkedik a körforgásos gazdaságba.

22

23

www.schreder.com Copyright© 2022. NOVEMBER - Schréder Magyarország Zrt. (székhely: 2084 Pilisszentiván, Tópart 2; adószám: 10174328-2-13) A kiadványban szereplő információk, leírások és illusztrációk kizárólag az érdeklődők általános jellegű tájékoztatásának célját szolgálják. Tekintettel a termékek tökéletesítésére irányuló folyamatos fejlesztőmunkára, a termékek jellemzőit és tulajdonságait, mind a műszaki adatok (pl. ábrák, képek, szövegek, adatok), mind a választék vonatkozásában értesítés nélkül módosíthatjuk. Termékeink országonként eltérőek lehetnek. A kiadványban szereplő termékek jellemzői, tulajdonságai, illetve műszaki adatai az egyes termékek általános jellemzőinek tekinthetők, és nem képezik sem szerződés, sem az általános szerződés feltételek részét. A Schréder Magyarország Zrt. nem vállal felelősséget

a jelen kiadványban szereplő adatok pontosságáért, naprakészségért, illetve azok hiányosságáért. További információkért kérjuk, forduljon munkatársunkhoz.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24

ch.schreder.com

Powered by