Schréder - Architecturale verlichting

De oplossingen van Schréder verfraaien het landschap zowel overdag als 's nachts en verrijken het erfgoed van de stad door oude en nieuwe monumenten in het juiste licht te plaatsen.

Architecturale verlichtingsoplossingen Stedelijke bezienswaardigheden creëren, erfgoed vergroten en monumenten opwaarderen

ARMATUREN RANGE

ILUM MARK

BLOCO

PONTO

SCULPDOT

SCUPLINE

SCULPFLOOD

TERRA LED

VALINTA

Lightability TM een identiteit, een missie, onze drijfveer

Met een eeuwenlange traditie van innoveren en ondernemen verlegt Schéder de grenzen naar slimme verlichting. We verbreden onze expertise om niet alleen de stedelijke omgeving te verlichten, maar ook om meer diensten te leveren voor interactie met de openbare ruimte en haar gebruikers.

We ondersteunen gemeenten bij het opzetten van open, interoperabele platformen en bieden gemakkelijk te integreren infrastructuur die de kwaliteit van het leven in de steden verbetert. We dragen zorg voor het geld van de belastingbetalers om burgers de beste kosten/ baten ratio te bieden. Daarom stimuleren wij een effectiever gebruik van de overheidsfinanciën door een geïntegreerd overheidsbeleid en een vermindering van de operationele kosten door middel van de ondersteuning van nieuwe technologieën. We stimuleren actieve, open en inclusieve deelname van actoren die behoren tot het innovatie-ecosysteem van steden om de sociale, ecologische en economische ontwikkeling van bedrijven en burgers te bevorderen. We streven naar het creëren van omgevingen die de toegankelijkheid voor mensen met een handicap stimuleren, gelijkheid in geslacht en afkomst aanmoedigen, en nieuwe kansen bieden aan kwetsbare gebieden in de steden. We stimuleren en implementeren opleidingsinitiatieven voor burgers, ontwerpers en publieke managers over verlichting & slimmere steden op een open, transparante en nietvooringenomen manier.

Uw partner in duurzaamheid

Schréder heeft een bedrijfsbrede duurzaamheidsstrategie ontwikkeld genaamd " Together for our Future ". Deze verbintenis is gestructureerd rond drie assen die de relevante geprioriteerde VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) omvatten. Duurzaamheid is verankerd in onze strategie, structuur, processen en cultuur. Bij Schréder werken we nauw samen met onze klanten om robuuste en duurzame oplossingen te ontwikkelen om de uitdagingen aan te gaan, terwijl we waarde toevoegen met een positieve, blijvende impact op de samenleving en het milieu.

PLANEET Verantwoordelijk zijn voor de planeet door de milieu-impact van onszelf en die van onze klanten te verminderen.

GEMEENSCHAP Verantwoordelijk zijn voor de gemeenschap door een positieve impact te hebben op de samenleving door onze oplossingen.

MENSEN Verantwoordelijk zijn voor onze medewerkers door menselijke groei te ontwikkelen door diversiteit en respect voor mensenrechten.

« Onze rol als marktleider motiveert ons om deel te nemen aan de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering en bij te dragen aan respectvolle economische ontwikkeling. We helpen gemeenschappen hun grootste uitdagingen het hoofd te bieden en de wereld duurzamer te maken .»

Werner de Wolf CEO – Schréder

Duurzaamheid is onze dagelijkse bedrijfsvoering

EcoVadis evalueert jaarlijks meer dan 85.000 organisaties in meer dan 160 landen en in meer dan 200 sectoren. Op basis van 21 criteria beoordelen ze de prestaties van een bedrijf in vier categorieën: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De gouden beoordeling van EcoVadis is een erkenning van de inspanningen die elke werknemer van Schréder elke dag levert om een betere en duurzamere wereld mogelijk te maken. Meer informatie: www.ecovadis.com

Verantwoordelijk zijn voor de planeet

Productie volgens de hoogste milieunormen

Alle fabrieken van Schréder zijn ISO 14001:2015 gecertificeerd, wat hun inspanningen voor hun milieubeheersysteem erkent. Voor elke fabriek wordt door de kwaliteitsmanager een continu verbeteringsplan voor efficiënt gebruik van hulpbronnen en afvalbeheer uitgevoerd. Meer informatie: www.iso.org

Transparantie gedurende de volledige levenscyclus van het product

Om onze klanten duidelijke informatie te geven over de milieu-impact van elke armatuur, vertrouwt Schréder op een product levenscyclus analysetool (Instant LCA), ontwikkeld in samenwerking met een onafhankelijk bureau (in overeenstemming met de principes van ISO 14040:2006). De resultaten zijn beschikbaar in de Product Environmental Profile (PEP)-documenten. Ze vatten de levenscyclusanalyse van het armatuur samen door de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus te onderzoeken, van de winning van grondstoffen tot het einde van de levensduur. De PEP-documenten zijn op verzoek beschikbaar voor alle klanten om hen te helpen hun naleving van de regelgeving en hun inzet voor het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk aan te tonen.

Oplossingen voor maximale energiezuinigheid

AANGEPASTE FABRIEKS- INSTELLING DRIVER Intelligente armatuurdrivers kunnen in de fabriek worden geprogrammeerd met complexe dimprofielen. De periode tussen in- en uitschakelen wordt gebruikt om het vooraf ingestelde dimprofiel te activeren. Het op maat gemaakte dimsysteem genereert maximale energiebesparingen met respect voor de vereiste verlichtingsniveaus en uniformiteit gedurende de nacht.

PRESTATIES

100 %

80 %

60%

LICHT OUTPUT

40 %

20 %

TIJD

17

21

23 01

03 05 07

SENSOREN VOOR AUTONOME DYNAMISCHE SCENARIO'S Foto-elektrische sensoren schakelen de armaturen in precies op het moment dat het daglicht onvoldoende wordt (bewolkte dag, invallen duiternis, enz.) om zo veiligheid en comfort te bieden in de openbare ruimte. Op plaatsen met weinig nachtelijke activiteit kan de verlichting meestal tot een minimum worden gedimd. Door gebruik te maken van bewegingssensoren zoals PIR-sensoren of radars (rekening houdend met snelheids- en richtingscriteria), kunnen niveaus worden verhoogd zodra een voetganger of een voertuig in het gebied wordt gedetecteerd.

GEAVANCEERDE CONTROLE- SYSTEMEN Met zijn gebruiksvriendelijke controlesystemen voor intelligente verlichting, integreert Schréder geavanceerde functies voor het programmeren van de meest efficiënte dimprofielen op basis van eindeloze variabelen (kalenderdagen, speciale evenementen, seizoenen, enz.), terwijl het veiligheid, comfort en een gevoel van welzijn biedt voor mensen. Schréder kan slimme verlichtingstoepassingen integreren, zoals de mogelijkheid om de kleur van het licht aan te passen of dynamische verlichtingsscenario's te bouwen door middel van PIR-sensoren of radars. Omdat ze volledige interoperabiliteit bieden, kunnen de regelsystemen van Schréder controllers/sensoren en armaturen van andere fabrikanten beheren.

Op weg naar ecologische excellentie van de gebouwde omgeving

We moedigen onze klanten aan om strategisch na te denken over duurzaamheid, door samen oplossingen te creëren die hun prestaties verbeteren op basis van een breed scala aan duurzaamheidscriteria. Door gebruik te maken van onze lange ervaring in het ontwerpen van hoogwaardige, energiezuinige ruimtes, kunnen we verlichtingsoplossingen leveren met alle benodigde documentatie om onze klanten te helpen de BREEAM-certificering te behalen . BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een certificering op basis van de toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsmethode voor gebouwen, gemeenschappen en infrastructuurprojecten. Met behulp van Schréder-oplossingen kunnen tot 17 credits (geteld voor 6 van de 10 beschouwde criteria) worden behaald in de BREEAM-beoordeling.

Klik voor meer informatie

Meer informatie: www.breeam.com

Verantwoordelijk zijn voor de gemeenschap

Het juiste licht waar, wanneer en hoe het nodig is?

De kunst van slimme verlichting bestaat erin om het soort licht dat je nodig hebt te plaatsen waar je het nodig hebt, en het weg te halen waar je het niet nodig hebt en wanneer je het niet wilt. Schréder is uw partner voor het maximaliseren van de voordelen van verlichting , met zorg voor het milieu en het verbeteren van uw operationele voordeel. Met onze moderne en veelzijdige technologieën die een " Dim It, Aim It, Tone It, Change It "-filosofie mogelijk maken, bieden we onze klanten volledige flexibiliteit om licht te moduleren volgens elke milieu-uitdaging.

Als pioniers op het gebied van verlichtingstechnologie leveren onze verlichtingsoplossingen het juiste licht op de juiste plaats. We hebben in de loop der jaren talloze fotometrische modules ontwikkeld om voor elk project de beste oplossing te bieden op het gebied van prestaties, comfort, gewenst resultaat en investeringsrendement. We streven er voortdurend naar om te innoveren en oplossingen te ontwikkelen die zowel positief zijn voor mensen als duurzaam voor het milieu. We combineren onze technische en fotometrische knowhow om te voldoen aan de meest veeleisende verlichtingsnormen . Een garantie van de beste fotometrische oplossing

High-power 2mm 2

Mid-power 2mm 2

High-power 2mm 2

High-power 2mm 2

High-power 2 or 4mm 2

High-power 2 or 4mm 2

LED type

PMMA lenzen

PMMA lenzen

Polycarbonaat lenzen

PMMA lenzen PMMA collimators Aluminium reflectoren

Optiek

Lenzen geïntegreerd in PC lichtkap

Vlak glas of diepe lichtkap

Vlak glas of PC lichtkap

Vlak glas of PC lichtkap

Vlak glas

Vlak glas

Lichtkap

Back light control Verblindings- begrenzer Alle weg-, stads-, tunnel- toepassingen en meer

Back light control Verblindings- begrenzer

Opties (afhankelijk van armatuur)

-

Back light control

-

-

Waar zeer asymmetrische bundels en visueel comfort beide vereist zijn

Alle weg- toepassingen en meer

Alle weg- toepassingen en meer

Doorlopende lijnverlichting in tunnels

Schijnwerpers en grote gebieden

Typische applicaties

Aantal optieken

77

11

32

4

13

14

PureNight: donkere lucht, heldere ideeën

Met zijn PureNight-concept op basis van high-end fotometrische ontwerpen biedt Schréder de ultieme oplossingen om de nachtelijke hemel terug te krijgen zonder de steden uit te schakelen. Met de Schréder PureNight oplossing schijnt het licht alleen waar het gewenst en nodig is .

LICHT TERUGGEKAATST DOOR ZWARE BEWOLKING

OPWAARTS GEREFLECTEERD LICHT

DIRECT OPWAARTS LICHT

SCHITTERING ZONE

LICHTHINDER

DIRECTE SCHITTERING

Altijd de juiste kleurtemperatuur Kiezen is een consessie doen. De juiste kleurtemperatuur kiezen is niet eenvoudig. U weet dat een kouder wit licht de prestaties optimaliseert, terwijl een warmer licht gunstiger is voor mensen en de natuurlijke cycli van dieren. Wat als u niet hoeft te kiezen? De Schréder FlexiWhite oplossing biedt u de vrijheid om op elk moment de juiste kleurtemparatuur in te stellen. VOORBEELD #1 Behoud van de natuur, stimulering van ongemotoriseerde mobiliteit Omgeving: Fiets/voetpad FlexiWhite oplossing: Amber als standaard, 3000K bij detectie.

Of het nu gaat om voorgeprogrammeerde scenario’s, werkt met een besturingssysteem op afstand, gebruik maakt van sensoren of een mix van alles, de FlexiWhite-oplossing biedt u de flexibiliteit om het juiste niveau te selecteren met de juiste kleurtemperatuur, op de juiste plaats en op het juiste moment .

AMBER

Natuurvriendelijke, minimale veiligheidsverlichting

3000K

3000K

mensen gedetecteerd, maximale veiligheid en comfort (hoge zichtbaarheid)

2700K

2200K

AMBER

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H

5 H 6 H 7 H 8 H

VOORBEELD #2 Aantrekkelijk, sfeervol en biologisch ritme Omgeving: Stadscentrum

3000K – 30lux

Vroege avond/ vroege ochtend Uitnodigende sfeer

FlexiWhite oplossing: 2200K, 3000K en alles daartussen.

2700K – 20lux

Avond/vroege nacht Rustige sfeer

3000K

2700K 2200K

MENSELIJKE RUST PERIODE/ NATUURVRIENDELIJKE NACHT

Nacht Volledige kalme stemming 2200K – 5lux

PROGRESSIEF WAKKER WORDEN

ONDERSTEUNING AAN DE ACTIVITEIT

8 H 9 H 10 H 11 H 0 H 1 H 2 H 3 H 4 H 5 H 6 H 7 H 8 H

Voldoen aan de strengste milieuvoorschriften

Elk land, zo niet elke regio heeft zijn eigen milieuvoorschriften. Ze kunnen streng of minder streng zijn en zich richten op een aantal specifieke criteria. Ze zijn allemaal grotendeels geïnspireerd op het EU-beleid voor groene overheidsopdrachten voor wegverlichting , dat in 2019 is uitgebracht. Regelgeving streeft ernaar om: Beperk ULOR tot max. 1% ; Verblinding verminderen: minimaal 95% van de lichtemissie is beperkt tot hoeken onder 14,5 graden van het horizontale; Beperkt de emissie van blauw licht met CCT <3000K; Beperkt de hoeveelheid licht tot minder dan 35lm/m²; Verbiedt opdringerige verlichting naar woningen en elke vorm van verlichting van waterwegen en zee. De PureNight certificeringssoftware garandeert dat uw Schréder verlichtingsoplossing voldoet aan milieuwetten en -eisen . Schréder beschikt over een eigen gecertificeerd laboratorium en wordt ook onderschreven door tal van onafhankelijke certificeringsinstanties.

R

Het ecosysteem behouden

Flora en fauna kunnen na verloop van tijd last hebben van een hoge lichtintensiteit, het kleurenspectrum (blauw licht) en overmatige verlichting. Alleen experts kunnen de verstoring van de verschillende soorten vissen, insecten en bedreigde dieren tot een minimum beperken . Bomen en heggen zijn natuurlijke omgevingen voor vleermuizen, terwijl rivieren en kanalen ook belangrijk zijn voor het foerageren. Bepaalde soorten vleermuizen zijn erg gevoelig voor licht. Lichtvervuiling, d.w.z. overmatige verlichting en ongecontroleerde lichtverspilling, draagt aanzienlijk bij aan insectensterfte. De Schréder PureNight-fotometrie voldoet aan de dark- sky-specificaties (0% ULOR en 2200K) en profiteert van accessoires (backlight en verblindingsbegrenzer) om het licht alleen daar te richten waar het nodig is . De FlexiWhite-oplossing van Schréder combineert dimmen en kleurtemperatuurveranderingen volgens vaste of on-demand scenario's met sensoren voor veilige en milieuvriendelijke verlichting. Het IP66 ontwerp van onze armaturen voorkomt dat insecten de behuizing binnendringen en gevangen worden. Met een lage aandrijfstroom wordt het buitenoppervlak van het armatuur niet heel heet, waardoor wordt voorkomen dat insecten door de hitte doodgaan. Met het juiste armatuurontwerp, fotometrie, kleurtemperatuur en dimscenario beschermt Schréder dieren in het wild en draagt het bij aan het behoud van het ecosysteem.

Verantwoordelijk zijn met mensen

Verschillen waarderen, inclusief zijn en diversiteit omarmen

Bij Schréder wordt elke medewerker gewaardeerd om zijn of haar vaardigheden. We zoeken en kiezen medewerkers op basis van hun ervaring en de waarde die zij voor het bedrijf leveren. Dit concept wordt onderstreept in onze Gedragscode . De diversiteit van het personeel, in al zijn vormen (vaardigheden, ervaring, leeftijd, geslacht, cultuur, enz.), is een bron van vernieuwing, innovatie en creativiteit . In lijn met de doelstellingen van de VN hebben we besloten om onze inspanningen vooral te richten op genderdiversiteit en gelijkheid, aangezien dit nog steeds een voortdurende zorg is in de samenleving als geheel.

Mensenrechten beschermen

Schréder heeft de Responsible Business Alliance (RBA) Gedragscode aangenomen als norm voor mensenrechten. Ons doel is om de mensenrechten direct en indirect te beschermen door ervoor te zorgen dat de entiteiten van Schréder en hun toeleveringsketen veilig zijn en dat werknemers met respect en waardigheid worden behandeld. We eisen van al onze leveranciers dat ze de naleving van de RBA-standaard bevestigen.

Meer info: www.responsiblebusiness.org

Training en onderwijs

Schréder heeft een eigen interne opleidingsacademie ontwikkeld, SKILL genaamd, wat staat voor Sharing Knowledge in Light and Lighting. De missie van SKILL is om de competenties van Schréder-medewerkers en belanghebbenden te vergroten om met succes in te spelen op veranderingen in de verlichtingsmarkt, zoals slimme verlichting en nieuwe controlesystemen. SKILL ontwikkelt ook e-learning en online cursussen, zowel voor Schréder-medewerkers als voor klanten.

Verfraait de stad, onthult haar juwelen en werpt licht op haar erfgoed

TOEPASSINGEN

ACCENT & ARCHITECTURAAL

BRUGGEN

Veelzijdige schijnwerper voor accent- en architecturale verlichting

Ontworpen voor het verfraaien van architecturale details, sculpturen en andere objecten, is de SCULPDOT een nuttig hulpmiddel voor een zorgvuldig verlichtingsontwerp, vooral in combinatie met de SCULPFLOOD armaturen. Compact en elegant, de SCULPDOT is ontworpen zonder zichtbare schroeven aan de voorkant van het frame om het esthetische ontwerp te behouden. SCULPDOT biedt verschillende kleur- en verlichtingsopties om ontwerpers te helpen bij het behalen van de gewenste resultaten. In het oog springende dynamische lichtscenario’s kunnen worden bediend via het DMX-RDM protocol.

SCULPDOT Lumen output flux (witte LEDs)

1000 tot 3,700lm

21W tot 44.5W

Energieverbruik

Warm wit (830), neutraal wit (840), RGB CW, instelbaar wit

Kleurtemperatuur

Symmetrische (8°-10°-30°-60°-80°) en elliptische bundels

Lichtverdelingen

Nominale spanning

220-240V / 50-60Hz

Overspanningsbeveiliging

10kV

GLASS IK 06

PC IK 08

IP 66

KEY ADVANTAGES

> Nauwkeurige, ter plaatse instelbare,

fotometrische distributie met externe refractor

> Brede range van

bedrijfstemperaturen

> Zeer goede

kleurmenging op korte afstand met

speciale lenzen voor meerkleurige LED- technologie > Verbindingen kunnen worden gemaakt zonder speciaal gereedschap of kabel te hoeven strippen > Hellingshoek aangegeven op montagebeugel

AFMETINGEN | BEVESTIGING

SCULPDOT A

160mm

240mm

B

199mm

C

Door montage met de beugel kan de helling ter plaatse nauwkeurig worden aangepast.

7kg

KG

A

C

B

DESIGN HIGHLIGHTS

SCULPDOT is beschikbaar met monochromatische, RGBCW en instelbaar witte LEDs.

Dankzij een externe refractor kan de lichtbundel gemakkelijk ter plaatse aangepast worden.

SCULPDOT wordt geleverd met een interne driver.

Voor dynamische lichtscenario’s kan de SCULPDOT bediend worden met DMX- of DALI-protocollen.

TOEPASSINGEN

ACCENT & ARCHITECTURAAL

BRUGGEN

Veelzijdige schijnwerpers voor accent- en architecturale verlichting

De SCULPFLOOD LED schijnwerper range bevat twee versies om de beste oplossing te bieden voor het transformeren van gemiddelde en grote architectonische structuren in oriëntatiepunten, waaronder wolkenkrabbers, monumenten, gevels, rotondes, bruggen en stadions. Compact en stijlvol, de SCULPFLOOD range biedt verfijnde armaturen met een hoogwaardige uitstraling en afwerking. De twee versies bieden een hoge mate van flexibiliteit met een ter plaatse instelbare fotometrie en een nauwkeurige afstelling door de montagebeugels. Deze functies helpen verlichtingsontwerpers om het gewenste eindresultaat te bereiken. De SCULPFLOOD creëert opvallende lichteffecten en verbetert architectonische gebouwen in de nacht. Met behulp van besturingssystemen kunnen dynamische lichtscenario’s worden gerealiseerd voor indrukwekkende resultaten.

SCULPFLOOD

60

150

Lumen output flux (witte LEDs)

1,900 tot 5,700lm

6,000 tot 18,100lm

41W tot 70W

120W tot 212W

Energieverbruik

Warm wit (830), neutraal wit (840), RGB CW, instelbaar wit

Kleurtemperatuur

Symmetrisch (8°-10°-30°-60-80°) en elliptische bundels

Lichtverdelingen

Nominale spanning

220-240V / 50-60Hz

Overspanningsbeveiliging

10kV

GLASS IK 06

PC IK 08

IP 66

VOORDELEN

> Nauwkeurige, ter plaatse instelbare,

fotometrische distributie met externe refractor > Discrete 4 kleuren LED oplossing of geheel wit > Interne overspannings- beveiliging om de elektronica te beschermen tegen externe piekspanning > Hellingshoek aangegeven op montagebeugel

> Brede range van

bedrijfstemperaturen

AFMETINGEN | BEVESTIGING

SCULPFLOOD

60

150

147mm

94mm

A

270mm

393mm

B

SCULPFLOOD wordt geïnstalleerd met behulp van een bevestigingsbeugel met gradenboog.

271mm

551mm

C

8.5kg

18kg

KG

C

A

B

DESIGN HIGHLIGHTS

Dynamische lichtscenario’s kunnen aangestuurd worden via het DMX- RDM protocol.

Monochromatische, RGBW en instelbare witte LEDs zijn beschikbaar.

SCULPFLOOD maakt nauwkeurige fotometrische distributie op locatie mogelijk met externe refractors.

De range bevat twee formaten: SCULPFLOOD 60 en SCULPFLOOD 150.

TOEPASSINGEN

ACCENT & ARCHITECTURAAL

BRUGGEN

Flexibele schijnwerper voor architecturale illuminatie

SCULPLINE is een moderne schijnwerper die een strijklicht effect biedt dat gebruikt kan worden voor gevel- of monumentverlichting. Het stelt lichtontwerpers in staat om het licht te vormen om een unieke identiteit voor monumenten en gebouwen te creëren. SCULPLINE zorgt voor een warme sfeer terwijl het enorme energiebesparingen biedt dankzij de optimale LensoFlex ® 2 fotometrische module. Het biedt een breed palet aan kleuren en lichteffecten. SCULPLINE is toegewijd aan het creëren van opvallende lichteffecten en verhoogt de waarde van architecturale gebouwen tijdens de nachtelijke uren. Door middel van besturingssystemen kunnen dynamische lichtscenario’s worden gecreëerd voor prachtige resultaten.

SCULPLINE

50

100

Lumen output flux (witte LEDs)

300 tot 5,000lm

100 tot 10,000lm

Energieverbruik

6.2W tot 45W

12.5W tot 90W

Warm wit (830), neutraal wit (740 en 840), RGB CW, of instelbaar wit Symmetrische (8°-18°-22°-27°), asymmetrische (LensoFlex ® 2) en elliptische (45°x8° en 140°x108°) bundels

Kleurtemperatuur

Lichtverdelingen

Nominale spanning

220-240V / 50-60Hz

Overspanningsbeveiliging

10kV

GLASS IK 07

PC IK 08/10

IP 66

VOORDELEN

> Elegant en compact ontwerp voor minimale impact op architectuur > Voorzijde kan aangepast worden om perfect te integreren in de omgeving > Breed palet aan kleuren en lichteffecten/ verdelingen > Gevarieerd aanbod van symmetrische en assymetrische lichtverdelingen > Variabel aantal LEDs van 10 tot 48LEDs/m > Groot aantal montagemogelijkheden > Laag energieverbruik

AFMETINGEN | BEVESTIGING

SCULPLINE

S50

S100

R50

R100

65mm

65mm

105mm

105mm

A

34mm

34mm

80mm

80mm

B

500mm 1000mm 500mm 1000mm

C

1.3 kg

2.6 kg

4.6 kg

7.2 kg

KG

Afmetingen en gewichten worden gegeven voor opbouwversies (S) en inbouwversies (R).

OPBOUW

INBOUW

C

C

A

A

B

B

DESIGN HIGHLIGHTS

Met een strak en eenvoudig ontwerp biedt de SCULP range een nauwkeurige reeks krachtige, veelzijdige en efficiënte LED- schijnwerpers.

SCULPLINE biedt symmetrische en asymetrische fotometrische lichtverdelingen.

De verbindingen kunnen worden gemaakt zonder gebruik van speciaal gereedschap.

SCULPLINE is verkrijgbaar met monochromatische, RGBCW of instelbare witte LEDs en kan dynamisch worden bestuurd.

SCULPLINE biedt verschillende soorten beugels voor flexibele montage: standaard compacte beugels, wandmontage verlengarmen, eindklemmen en zijklemmen.

VALINTA Geef vorm aan uw omgeving met het ultieme platform voor lichtontwerpers

CURVE

GROOVE

SCOPE

2700K

3000K

4000K

Stedelijke verlichting

RGBW

2700K

3000K

4000K

Architecturale verlichting

Micro

Mini

Midi

Maxi

TOEPASSINGEN

STEDELIJKE & WOON STRATEN

BRUGGEN

PLEINEN & VOETGANGERS GEBIEDEN

TREIN STATIONS & METRO’S

ACCENT & ARCHITECTURAAL

De complete verlichtings- oplossing voor bruisende steden

Waar mensen zijn, is licht. Maar niet alle verlichtingsoplossingen kunnen de gewenste sfeer creëren en bijdragen aan de aantrekkelijkheid van een plek. Met het juiste licht ontketenen alle stedelijke ruimtes hun potentieel om mensen te verbinden en een gevoel van welzijn en veiligheid te creëren. Elke stedelijke omgeving heeft een verhaal te vertellen. Met dit in het achterhoofd hebben we de VALINTA gecreëerd. Ontworpen als armatuur voor stadsverlichting en als schijnwerper voor architecturale verlichting, biedt VALINTA esthetische en technische consistentie voor alle toepassingen, door middel van verschillende lumenpakketten (3 formaten), lichtverdelingen en LED- types (wit of RGBW). Deze holistische benadering van stadsverlichting stelt stadsplanners, lichtontwerpers en architecten in staat om de kracht van VALINTA te ontdekken om steden te verfraaien. Van basisverlichting tot piekverlichting, VALINTA is uw bondgenoot in het onthullen en vergroten van elk detail van de stad.

VALINTA

Micro ILLUM

Mini ILLUM

Midi ILLUM

Maxi ILLUM

Midi URBAN

Maxi URBAN

Aanbevolen installatie hoogte Lumen output flux (range)

-

-

-

-

4 tot 8m 4 tot 12m

890 tot 1,130lm 3W tot 12W

1,700 tot 4,400lm 13W tot 37W

2,900 tot 7,700lm 26W tot 65W

5,300 tot 13,300lm 48W tot 110W

1,200 tot 7,900lm 13W tot 66W

2,500 tot 12,000lm 25W tot 88W

Energieverbruik

Warm wit (727, 730 en 830) of neutraal wit (740)

Warm wit (827 en 830), neutraal wit (840) of RGBW

Kleurtemperatuur

Nominale spanning

220-240V / 50-60Hz

Overspannings- beveiliging

10kV

IP 66 IK 09

VOORDELEN

> Drie ranges, elk met drie verschillende formaten, allemaal met een elegante esthetiek > Veelzijdig platform: schijnwerper en armatuur > Hoge energie- efficiëntie en LED- consistentie (slechts 3 McAdam-ellipsen) > Uniek montagesysteem voor eenvoudige installatie op vlakke

oppervlakken of masten, door één persoon

> Verschillende

bekabelingsopties om de toepassing/ installatie te vereenvoudigen > Meerdere instellingen ter plaatse voor scherpe fotometrie > Connected-ready

AFMETINGEN CURVE Micro

CURVE/ GROOVE Mini

CURVE/ GROOVE Midi

CURVE/ GROOVE Maxi

SCOPE Mini

SCOPE Midi

SCOPE Maxi

A 100mm 194mm 266mm 325mm 220mm 297mm 354mm B 162mm 296mm 366mm 430mm 308mm 382mm 445mm C 160mm 216mm 212mm 201mm 231mm 227mm 216mm KG 1.6kg 5kg 7.5kg 10.5kg 5kg 7.5kg 10.5kg

VALINTA CURVE

VALINTA GROOVE

VALINTA SCOPE

A

A

A

B

B

B

C

C

C

DESIGN HIGHLIGHTS

De schijnwerperversie van VALINTA vertrouwt op een unieke LED PCBA-lay-out, geïnspireerd op glas-in-loodramen.

Om efficiënte stedelijke verlichtingsoplossingen te bieden, maakt VALINTA gebruik van de nieuwste generatie LensoFlex fotometrische modules.

De kantelbare beugel biedt een breed scala aan instellingen in beide assen om het licht precies daar te richten waar het nodig is.

Uniek montagesysteem: bevestig de basis op een oppervlak of een mast, plaats het armatuur en vergrendel het door het te draaien. Voor deze bewerking is slechts één persoon nodig.

Voor maximale flexibiliteit kan de fotometrische module ter plaatse worden georiënteerd over een bereik van +/- 90°.

VALINTA is ontworpen voor zowel opbouw- als montage aan een mast.

AFMETINGEN

12m

8m

4m

VALINTA Mini

VALINTA Midi

VALINTA Midi

VALINTA Maxi

202

203

TOEPASSINGEN

ACCENT & ARCHITECTURAAL

BRUGGEN

TREIN STATIONS & METRO’S

SPORT FACILITEIT

PARKEER PLAATSEN

INDUSTRIËLE HALLEN & MAGAZIJNEN

PLEINEN & VOETGANGERS GEBIEDEN

Multi- functionele range van lineaire LED armaturen

De ILUM MARK range bestaat uit lineaire armaturen die uitgerust zijn met witte of RGB low-power LEDs voor markerings- of accentverlichting. Deze inbouwarmaturen creëren originele lichteffecten in het nachtelijke landschap. Ze kunnen dynamische lichtlijnen vormen om voorbijgangers en toeristen te begeleiden om een stad te ontdekken. Het compacte ontwerp van de ILUM MARK zorgt voor een perfecte verticale en horizontale integratie in alle soorten constructies: op vensterbanken, onder bogen of op gevels om architectonische details te benadrukken. Als veelzijdige verlichtingsoplossing kan ILUM MARK ook gebruikt worden om mensen de weg te wijzen binnen onderdoorgangen, ziekenhuizen of andere gebouwen.

ILUM MARK

1

2

Lumen output flux (witte LEDs)

100 tot 200lm

200 tot 500lm

Energieverbruik

6W

12W

Kleurtemperatuur

Warm wit (830), neutraal wit (840), koel wit (857) of RGB

Lichtverdelingen

180°

Nominale spanning

24VDC

IK 10

IP 65/67

VOORDELEN

> Continue lijnverlichting > Ultra compact lineair markeringsarmatuur voor discrete integratie > Extra hoog dichtheidsniveau (IP 67) > Hoogwaardige en resistente materialen (IK 10) > Dynamische scenario’s met DMX512 protocol voor RGB versies > Eenvoudige installatie > Maximale besparingen op energie- en onderhoudskosten

AFMETINGEN | BEVESTIGING

ILUM MARK

1

2

35mm

35mm

A

84mm

84mm

B

500mm 1000mm

C

De optische unit is verzonken in een aluminium U-profiel.

1.42kg

2.79kg

KG

A

C

B

DESIGN HIGHLIGHTS

ILUM MARK is verkrijgbaar in twee formaten: 500 of 1.000mm.

ILUM MARK gebruikt 2-polige (wit) of 5-polige (RGB) IP68- connectoren.

ILUM MARK is verkrijgbaar met witte (warm, neutraal of koel) of RGB LEDs.

ILUM MARK kan een lineaire lichtlijn vormen of hoeken van 90° creëren.

TOEPASSINGEN

ACCENT & ARCHITECTURAAL

Krachtige grondspot voor illuminatie en markerings- verlichting

TERRA Midi LED is een grondspot uitgerust met 8 tot 24 high-power LEDs. Uitgerust met lenzen die verschillende soorten fotometrische toepassingen bieden, van zeer geconcentreerde tot zeer diffuse bundels, evenals asymmetrische LensoFlex ® 2 lichtverdelingen, is TERRA Midi LED perfect voor het verlichten van de gevels van oude en hedendaagse gebouwen, architectonische details, standbeelden en monumenten, vlaggen en spandoeken, boomtoppen, bruggen, viaducten, enz. Een aluminium behuizing met een rond frame van geborsteld roestvrij staal herbergt de elektrische en elektronische accessoires, evenals de fotometrische module. De lichtkap van gehard glas met een dikte van 15 mm is bestand tegen een statische belasting van 4.000 kg (glasversie). TERRA Midi LED wordt voorbedraad geleverd om de montage te vergemakkelijken en de hoge dichtheid in de loop van de tijd te garanderen, aangezien het niet nodig is om de schijnwerper te openen.

TERRA Midi LED Lumen output flux (witte LEDs)

900 tot 4,800lm

Energieverbruik

9.7 tot 38.1W

Warm wit (730, 830, 835), neutraal wit (740, 742), koel wit 757 Symmetrische (16°-22°-36°-76°) of asymmetrische (105°-129°-140°-156°) bundels

Kleurtemperatuur

Lichtverdelingen

Nominale spanning

220-240V / 50-60Hz

Overspanningsbeveiliging

10kV

IP 68 IK 10

VOORDELEN

> Talrijke symmetrische en asymmetrische lichtverdelingen > Nauwkeurige afstelling ter plaatse > Extra hoog dichtheidsniveau (IP 68) > Hoogwaardige en robuuste materialen > Statische

belastingsweerstand <4,000kg (glas versie)

AFMETINGEN

TERRA Midi LED

TERRA Midi LED

TERRA Midi LED

Markering model Symmetrische versie

Markering model Asymmetrische versie

Illuminatie model

270mm

270mm

270mm

A

A

A

255mm

288mm

288mm

B

B

B

A

A

A

B

B

B

TOEPASSINGEN

PLEINEN & VOETGANGERS GEBIEDEN

ACCENT & ARCHITECTURAAL

TREIN STATIONS & METRO’S

Verschillende monochroma- tische statische versies voor illuminatie en markerings- verlichting

PONTO is een inbouw LED schijnwerper. Het biedt een reeks lichtverdelingen voor een verscheidenheid aan oplossingen, waaronder het verlichten van architecturale elementen of grondverlichting van openbare of particuliere ruimtes. De kunststof behuizing, waarin zich het optische compartiment bevindt, is versterkt met glasvezel en heeft een roestvrijstalen afwerkingsframe. De voeding is in de behuizing gemonteerd. De 12 mm lichtkap van gehard glas, met zijn hoge mechanische weerstand, is bestand tegen een statische belasting van 2.000 kg. Dankzij deze verschillende elementen van mechanisch ontwerp blijft de dichtheidsklasse IP 67 van de armatuur op lange termijn behouden.

PONTO Lumen output flux (witte LEDs)

100 to 300lm

Energieverbruik

5W

Warm wit 830, neutraal wit 840, koel wit 757, statische amber, rode, groene of blauwe LEDs Symmetrische (10°-12°-20°-22°-26°-36°-38°-40°) bundels

Kleurtemperatuur

Lichtverdelingen

Nominale spanning

220-240V / 50-60Hz

Overspanningsbeveiliging

10kV

IP 67 IK 10

VOORDELEN

> Illuminatie of

markeringsverlichting

> Verschillende

installatiemogelijkheden, met of zonder kit

> Extra hoge dichtheid (IP 67) > Verkrijgbaar met helder of mat glas (optie) > Hoogwaardige en robuuste materialen

AFMETINGEN

PONTO A

110mm

110mm

B

70mm 0.45kg

C

C

A

B

TOEPASSINGEN

PLEINEN & VOETGANGERS GEBIEDEN

PARKEER PLAATSEN

TREIN STATIONS & METRO’S

ACCENT & ARCHITECTURAAL

Een veelzijdig hulpmiddel voor het markeren van de weg en het creëren van sfeer

De wandinbouw range BLOCO kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan modellen, fotometrische verdelingen en beschikbare lichtbronnen. Rechthoekig, rond of vierkant, BLOCO integreert perfect en vormt een aanvulling op elke architecturale omgeving. De BLOCO schijnwerper is samengesteld uit hoogwaardige materialen: een behuizing en deksel in een gelakte gegoten aluminiumlegering en een glazen lichtkap die op het deksel is verzegeld. Een siliconen pakking garandeert de IP 66 dichtheid.

BLOCO Lumen output flux (witte LEDs)

Tot 250lm

Energieverbruik

8W

Kleurtemperatuur

Neutraal wit 740

Symmetrische (110°) en asymmetrische (23°-33°) bundels

Lichtverdelingen

Nominale spanning

220-240V / 50-60Hz

Overspanningsbeveiliging

10kV

IK 08 IK 10

IP 66

VOORDELEN

> Elegante en robuuste wandschijnwerpers voor directe of indirecte verlichting > Verschillende modellen en formaten > Hoogwaardige en robuuste materialen > Flexibele installatie > Hoog dichtheidsniveau (IP 66) > Makkelijk te installeren

AFMETINGEN | BEVESTIGING

BLOCO Rond indirect A 255mm B 150mm C 235mm

BLOCO

Rechthoek

BLOCO Rond direct A 255mm B 114mm C 235mm

BLOCO Vierkant A 255mm B 108mm C 214mm

294mm

A

154mm

B

275mm

C

A

A

A

B

A

B

B

B

C

C

C

C

www.schreder.com Copyright © Schréder S.A. 2023 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Schréder gives no assurance that information, data or descriptions herein are accurate, reliable, complete, up-to-date, merchantable or fit for purpose, and expressly excludes any guarantee, representation or liability (whether implied, express or statutory) in connection therewith. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36 Page 37 Page 38 Page 39 Page 40 Page 41 Page 42 Page 43 Page 44 Page 45 Page 46 Page 47 Page 48 Page 49 Page 50 Page 51 Page 52

www.schreder.com

Powered by