Schréder - Oplossingen voor fietspaden

Fietsinfrastructuur

Onderdoorgangen

Kruispunten

Of het nu afgescheiden of aparte fietspaden zijn, soms kruisen ze hoofdwegen. In zo’n zone waar fietsers in contact komen met het wegverkeer is veiligheid prioriteit nummer 1. Barrières, de wegmarkering en de verlichting beschermen de meest kwetsbare gebruikers.

Hoe verlichten we ze? Fietsers moeten zich op hun gemak voelen in deze afgesloten ruimtes waar ze van nature een hoger risico op gevaar zien. We passen hogere verlichtingsniveaus toe en leveren vandalismebestendige en waterdichte lijnverlichting zoals met onze MY1 LED of ons SCULPline-assortiment. We kunnen ze combineren met bewegingssensoren om de verlichtingsniveaus te dimmen wanneer de onderdoorgang niet wordt gebruikt. Als veiliger alternatief voor kruispunten worden speciaal voor fietsers vaak onderdoorgangen aangelegd. Ze bieden een kortere weg en zorgen ervoor dat fietsers het gemotoriseerde verkeer kunnen vermijden.

Hoe verlichten we ze? Bij 50 km/u hebben automobilisten een smal gezichtsveld en hebben ze 28 m nodig om te stoppen (13,5 m bij 30 km/u). Voor deze moeilijke zones gebruiken we dezelfde specifieke lichtverdelingen als bij zebrapaden om een​ hoog niveau van verticale verlichtingssterkte te bieden. We combineren ze met koel witte LEDs om te zorgen voor het scherpste contrast dat automobilisten helpt om fietsers te zien oversteken.

15

14

Powered by