Schréder BREEAM

MAT 01 IMPACT LEVENSCYCLUS

6

Schréder oplossing: Circle Light Label

Na een zorgvuldige analyse van de potentiële circulariteit van onze armaturen, besloten we om het Circle Light Label te introduceren. Dit label fungeert als een circulaire indicator voor onze klanten. Het promoot duidelijk producten die zijn geoptimaliseerd voor circulaire economie door middel van 12 criteria. Dit label is een aanvulling op onze analyse van de levenscyclus van onze producten om een volledig beeld te geven van de duurzaamheid van onze producten.

CREDITS

1

1

1

DOEL

Het gebruik van robuuste geschikte hulpmiddelen voor levenscyclusanalyse en specificatie van materialen met een lage milieu-impact gedurende de volledige levenscyclus van een gebouw erkennen en aanmoedigen

CRITERIA

Het meten van de milieu-impact van bouwelementen gedurende de levenscyclus

• Bouwstoffen, diensten en landschapsarchitectuur • Evaluatie van een reeks materiaalopties voor het gebouw met een Life Cycle Assessment (LCA) tool > BREEAM MAT1 Calculator vereist (5 credits)

POL 04 VERMINDERING VAN NACHTELIJKE LICHTVERVUILING CREDITS 1

Schréder oplossing: Pure Night

De expertise van Schréder op het gebied van fotometrie en lichtstudies is essentieeel om het juiste licht op de juiste plek te krijgen. Onze controlesystemen maken dimprogramma’s en licht-op-aanvraag scenario’s mogelijk. Bovendien hebben we accessoires ontwikkeld om ervoor te zorgen dat licht is waar u het nodig heeft, zonder verblinding, lichtverspilling of ULR. Schréder heeft certificeringssoftware ontwikkeld waarmee u kunt controleren of de configuratie van een armatuur voldoet aan de vereisten van een donkere lucht.

0

1

1

DOEL

Om ervoor te zorgen dat buitenverlichting alleen de juiste gebieden verlicht en dat opwaartse verlichting tot een minimum wordt beperkt, waardoor onnodige hinderlijke lichtvervuiling, enegieverbruik en hinder voor aangrenzende panden worden verminderd

CRITERIA

Alle buitenverlichting (behalve veiligheids- en beveiligingsverlichting) kan automatisch worden uitgeschakeld tussen 23:00 en 07:00 uur. Veiligheids- en beveiligingsverlichting voldoet aan CIE 150-2003 en CIE 126-1997. Maximale luminantie (cd/m²) zoals beschreven in de handleiding.

10

Powered by