Schréder - Circulaire Economie

Schréder heden

Duurzaamheid is altijd een van de vier fundamentele waarden van Schréder geweest. We hebben onze reputatie opgebouwd en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk en die van onze klanten geminimaliseerd. Wat doet Schréder al voor onze planeet?

Product met lange levensduur Door onze geschiedenis heen zijn onze producten altijd ontworpen om een lange levensduur te hebben. Water, stof, schokken, trillingen, warmte, wind, … alles wordt gemeten en getest om ervoor te zorgen dat onze armaturen bestand zijn tegen de zwaarste omstandigheden met een zo lang mogelijke levensduur.

Technologie De grootste impact van een armatuur, vanuit milieuoogpunt, ligt in de operationele fase, en meer specifiek, in de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. Schréder ontwikkelt voortdurend nieuwe technologieën om het energieverbruik tot een minimum te beperken (LED technologie, geoptimaliseerde optieken, besturingsoplossingen…).

Product ontwerp Onze eigen R&D engineers werken voortdurend aan

productontwerp om het volume van de gebruikte materialen te verminderen. Armaturen zijn compacter en de dikte van de behuizingen is verminderd maar robuust gebleven. Daarnaast zetten we ons in om het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals glas en tweedehands aluminium gietstukken te maximaliseren.

Recycling Elke dochteronderneming van Schréder heeft een lokaal partnerschap om de inzameling, opslag, transport en einde levenduur van verlichtingsproducten te regelen in overeenstemming met de wet- en regelgeving. Deze partnerschappen zorgen ervoor dat de armatuurcomponenten worden teruggewonnen om de materiaallus te sluiten. Bovendien kan Schréder laten zien wat gerecycled kan worden en wat er met de afgedankte elementen gedaan kan worden.

3

Powered by