Schréder EXEDRA

Harmonikus közösség

Ügyfél profil Helyi vezetők, akik fenntartható módon kívánják fejleszteni a közösséget.

Kihívás A szép terek és bevásárlóutcák bevonzzák a lakókat és a látogatókat a boltokba, bárokba és éttermekbe. Az emberek szívesen töltenek időt szabadtéren sötétedés után, de a kontrollálatlan éjszakai élet zavarhatja a lakók természetes igényét a csendre az esti nyugovó után.

Megoldás A Schréder EXEDRA segítségével a világítási infrastruktúra pozitívan tudja befolyásolni az emberek viselkedését, és alkalmazkodhat az emberi test természetes ciklusaihoz. Amikor leszáll

az est, és kiürülnek az utcák és a terek, a csatlakoztatott berendezések világítási szintje és színhőmérséklete az időszaknak megfelelően kevésbé zavarja a lakókat, alkalmazkodik az alvási ciklushoz, és ezzel megkönnyíti az elalvás biológiai folyamatát. Mindez teljesen észrevétlenül történik, az embereket így természetesen ösztönözhetjük arra, hogy hagyják el a területet, és menjenek haza.

Eredmény Az emberek harmóniában élnek együtt: a helyi gazdasági tevékenységek fejlődhetnek anélkül,

hogy zavarnák a helyi lakosokat. A jó gyakorlat csökkenti a zajt, a bűnözést, a vandalizmust és más, tipikusan városokra jellemző zavaró tényezőket.

26

Powered by