Schréder - Industry Oplossingen

Deskundigheid, passie, innovatie, en duurzaamheid drijven onze werknemers om de kracht van licht te gebruiken om de veiligheid en het welzijn van iedereen te vergroten, van openbare ruimte tot omgevingen met een hoger risico, zoals magazijnen, fabrieken en overslagterreinen waar de gevolgen van een donkere of slecht verlichte werkplek kan leiden tot ongelukken.

Lichtoplossingen voor industrie Minimale energie- en onderhoudskosten, maximale veiligheid en comfort

2

Inhoud

04 06

Wie is Schréder

Environments people love to work in

08

Complete oplossingen voor industriële omgevingen

14 16 19 20 21 22 24 25 26 28 32 34

INDU BAY GEN3

INDU CONTILINE GEN2

INDU LINE GEN3

INDU WALL PACK

INDU FLOOD GEN2

OMNISTAR

INDU PANEL

INDU DOWNLIGHT

ABS controlesysteem

Outdoor oplossingen

Schréder & BREEAM

Totaaloplossingen

3

Wie is Schréder

Al meer dan 113 jaar wijdt Schréder zich aan het verkennen van het potentieel van het licht, waarbij voortdurend de grenzen van technologische innovaties worden verlegd.

Deskundigheid, passie, innovatie, en duurzaamheid drijven onze 2.600 werknemers om de kracht van licht te gebruiken om de veiligheid en het welzijn van iedereen te vergroten, van openbare ruimte tot omgevingen met een hoger risico, zoals magazijnen, fabrieken en overslagterreinen waar de gevolgen van een donkere of slecht verlichte werkplek kan leiden tot ongelukken. Altijd technologische grenzen verleggen We investeren voortdurend in R&D om in de voorhoede van de technologische ontwikkeling te blijven met als doel het juiste licht te bieden: de perfecte controle van het licht door het optimaliseren van de optiek en het mechanisch ontwerp van de armaturen. Door de integratie van LEDs is ons doel altijd een intelligente en verantwoorde oplossing te bieden voor het creëren van beter licht en flexibiliteit om het energieverbruik te verminderen alsmede de totale bedrijfskosten.

1999: Adtranz montage- en onderhoudswerkplaats - Amadora, Portugal

4

Waarom LED-verlichting? Schréder's LED-verlichtingsoplossingen kunnen energiekosten en koolstofemissies tot maximaal 80% verminderen. Tevens hebben LEDs een lange levensduur zodat de verlichtingsoplossing zeer lang kan bestaan wat betekent dat de kosten over de hele levensduur van de verlichting drastisch verminderen. De kwaliteit van het licht is daarnaast ook beter. LEDs zorgen voor visuele nauwkeurigheid in werkomgevingen, zowel in het vermogen om duidelijk te zien alsook veilig te bewegen. Onze inzet voor technische kwaliteit heeft ons ertoe gebracht om het meest kosteneffectieve en energie-efficiënte gamma van armaturen, dat vandaag de dag beschikbaar is op de markt, te ontwikkelen voor het verlichten van industriële werkplekken, zelfs in de meest afgelegen en uitdagende omgevingen. Ze kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in een gebouwbeheer- systeem voor een flexibele planning voor het optimaliseren van de verlichtingsnetwerken en het genereren van nog meer besparingen.

2018: Carrefour distributie centrum - Cestas, Frankrijk

Dichtbij Aanwezig in meer dan 70 landen wereldwijd werken we nauw samen met onze klanten om uw meest complexe uitdagingen op te lossen. We zijn uw partner; van lichtstudies tot ontwerp tot aftersales, inclusief verlichtings- en controlesystemen. We leveren verlichtingsoplossingen die niet alleen aan uw wensen voldoen, maar uw verwachtingen overtreffen. Experts in Lightability TM Wat ons uniek maakt, is het vermogen om echt een verschil te maken in de ruimtes die we verlichten, om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen en om onze klanten te laten zien wat we kunnen. Dit maakt ons Experts in Lightability™.

Schréder heeft al meer dan 40 jaar industriële omgevingen verlicht met als doel het optimaliseren van kosten zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Onze inzet heeft ons ertoe gebracht om het meest efficiënte high bay armatuur op de huidige markt te ontwikkelen, de INDU BAY GEN3. En we zullen blijven innoveren. Cédric Collard Schréder Industry Business Segment Manager ”

5

Verbeter werkzaamheden

Krijg een nieuw of vernieuwd verlichtings- ontwerp dat voldoet aan uw operationele behoeften zonder concessies te doen aan de lichtkwaliteit, voor zowel binnen als buiten. Kies uit ons uitgebreide assortiment verlichtingsoplossingen die een snelle installatie vergemakkelijken en een energiezuinig en geoptimaliseerd licht leveren. Minimaliseer routinekosten en onderbrekingen met onderhoudsarme oplossingen, zelfs in de meeste uitdagende industriële omgevingen.

BEDRIJF UW

Optimaliseer veiligheid en productiviteit

Help uw medewerkers optimaal te presteren met mensgerichte LED-verlichtingssystemen. Verbeter de nauwkeurigheid en het welzijn van uw personeel om hun prestaties te verbeteren. Zorg voor perfect zicht om de veiligheid te verbeteren, ongevallen te voorkomen en kwaliteitsdoelstellingen te ondersteunen. Verbeter de kleurweergave door daglicht na te bootsen, wat concentratie en precisiewerk ondersteunt. Onze klanten zullen langdurig plezier hebben van de voordelen van onze verlichtings- oplossingen.

TEAM UW

6

Maximaliseer uw ROI's Integreer sensoren en controlesystemen om verdere besparingen en voordelen te realiseren. Pas het licht aan waar en wanneer het nodig is, zodat alle werknemers duidelijk kunnen zien en in alle veiligheid en comfort door ruimtes kunnen bewegen, waardoor het risico op letsel en alle bijbehorende kosten in het algemeen worden verminderd. Minimaliseer en ondersteun uw meetwaarden voor productiekwaliteit met de juiste lichtopbrengst. Met gestructureerde ROI- plannen kunt u zorgen voor een optimale terugverdientijd en snelle beslissingen. Kortom, maak van uw verlichting een strategische troef en creëer een geoptimaliseerde werkomgeving.

INVESTERING UW

Profiteer van levenslange voordelen

Koppel uw investering aan de levenscyclus van uw bedrijf met een toekomstbestendige strategie. Zorg voor een verlichtingssysteem dat volledig is aangepast aan de behoeften van uw bedrijfsstrategie. Door uw energie- en bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen, kunt u financiering vrijmaken voor andere zakelijke investeringen. Verbeter uw ecologische voetafdruk met controle en sensoren. Onze verlichtings- oplossingen zullen u helpen uw duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en de waarde van uw commerciële werkruimte te verhogen.

OMGEVING UW

Vertrouw op één leverancier

Vertrouw uwverlichting toe aan één fullservice- partner, van de lichtstudie tot de installatie en inbedrijfstelling, om tijd te besparen en kosten te minimaliseren. Maak uw gebouw toekomstbestendig en pas de verlichting dynamisch aan uw operationele behoeften aan met onze sensoren en intelligente regelsystemen die niet alleen de efficiëntie maximaliseren, maar ook gegevens vastleggen en verwerken om toekomstige doelstellingen te verbeteren. Door licht aan te passen aan de echte behoeften van medewerkers, creëert u een statement van welzijn en duurzaamheid.

ERVARING UW

7

Complete oplossingen voor industriële omgevingen

3

11

7

11

6

10

8

14

8

9

6 7

10

8

3

8

1

3

5

7

INDU LINE GEN3

INDU FLOOD GEN2

INDU CONTILINE GEN2

INDU PANEL

2

4

6

INDU BAY GEN3

INDU WALL PACK

INDU DOWNLIGHT

8

9

10

11

13

SCULP range

BOLLARD RANGE

SHUFFLE

5

IZYLUM

12

13

2

OMNISTAR

AVENTO GEN2 S

14

4

5

FLEXIA

2

12

1

1

13

2

4

9

Verlichtingsoplossingen voor Mijnbouw

Dankzij de uitgebreide ervaring van BEKA Schréder, ons bedrijf in Zuid- Afrika, in het leveren van verlichtingsoplossingen voor mijnen, hebben we een gespecialiseerd portfolio van armaturen die ons in staat hebben gesteld marktleiderschap te verwerven op dit gebied. Vanwege de specifieke aard van het verlichten van mijnen, ondersteunen we uw projecten na een volledige analyse van alle vereisten en voorschriften.

3

4

6

1

LEDNOVA-MIDI

BEKA SOLAR

ROUGHGUARD LED

LEDBAY

5

2

BEKABULK LED

OPTIWAY

3

4

2

1

4

6

1

3

1

1

5

2

3

6

10

11

Geoptimaliseerde werkomgeving

Schréder BE servicecentrum - Bornem, België

12

De door Schréder aanbevolen LED verlichtings- oplossing voor de nieuwe industriële hal was een belangrijk hulpmiddel voor het behalen van onze doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie en productiviteit.

Jorge Silva ”

Plastifoz productiehal - Figueira da Foz , Portugal

13

INDU BAY GEN3

IK 10 IK 08

IP 66

De maatstaf in high-bay verlichting Met de 3 e generatie INDU BAY biedt Schréder het toonaangevende armatuur voor het verlichten van industriële installaties met een minimale total cost of ownership. Efficiënter, licht, veelzijdig en slim, het levert de beste oplossing op de huidige markt voor high-bay toepassingen. Beschikbaar met vier verschillende lumenpakketten, diverse lichtverdelingen en montage opties past de INDU BAY GEN3 de verlichting aan om aan de specifieke behoeften van uw omgeving te voldoen. Het verlaagt niet alleen uw investering. Het maximaliseert ook een comfortabele omgeving voor uw personeel terwijl het verbruik wordt geminimaliseerd. Dankzij de betrouwbare prestaties, lage stof ophoping en geen noodzaak voor vervanging van de lichtbron, minimaliseert INDU BAY GEN3 de onderhoudskosten.

LUMENPAKKET

INDU BAY GEN3 1

15,200-21,100lm

INDU BAY GEN3 2

25,800-32,100lm 9,800-10,700lm 500lm, 3 uur

INDU BAY GEN3 HT* EM*

* High Temperature (tot 70°C) * Optie met noodbatterij

14

Lage acquisitie- en bedrijfskosten dankzij de hoge efficiëntie (tot 151lm/W) en vrijwel geen behoefte aan onderhoud.

Perfecte oplossing voor vervanging van ontladingslampen van 40 tot 400W dankzij de 2 formaten, de 4 typische lumenpakketten en 3 verschillende lichtverdelingen.

Eenvoudige integratie in gebouw beheersystemen (DALI of 1-10V protocol) en licht-op- aanvraag functie dankzij optionele bewegingssensor.

In geval van nood kan het INDU EMERGENCY PACK de INDU BAY GEN3 voor 3 uur voorzien van stroom om veiligheidsverlichting te bieden.

Uitstekende arbeidsomstandigheden dankzij lage schittering (UGR <22) en hoge kleurweergave-index (CRI 80+).

Verlichten van een groot magazijn

Oplossing met INDU BAY GEN3 Resultaat met 35 INDU BAY GEN3 3

SPECIFICATIES Gebied: 60x40 mtr Hoogte: 13 mtr Reflectie coëfficiënt: Vloer: 20 | Plafond: 70 Muren: 50 Onderhoudsfactor: 0.8

Minder dan 1W/m 2 /100lx Terwijl er volledig aan de specificaties voldaan wordt beperkt de INDU BAY GEN3 het stroomverbruik tot 6,475W voor een totale oppervlakte van 2,400m 2 . Dat betekent 0.81W/m 2 /100lx. Deze hoge efficiëntie biedt 53% energiebesparing in vergelijking met de meeste efficiënte armaturen uitgerust met 400W ontladingslampen.

VEREISTE NIVEAUS

RESULTATEN MET INDU BAY GEN3

Verlichting (Eav)

300lx

332lx

<28

20

Schittering (UGR) Uniformiteit (U o )

Min 0.4

0.5

Metingen gedaan op 0.85 mtr (werkvlak) met 0.5 mtr grenszone.

15

INDU CONTILINE GEN2

IK 05 IK 03

IP 50

Modulair, eenvoudig en efficiënt INDU CONTILINE GEN2 is een volledig flexibel 13-polig lichtlijnsysteem met module-installatie zonder gereedschap. Met zijn unieke, optionele dakaccessoire is hij aanzienlijk beter bestand tegen stof- en waterophoping. Dankzij de extra, geïntegreerde kabelgoot is dit systeem IoT-ready! INDU CONTILINE GEN2 kan vanaf de grond worden geïnstalleerd met behulp van een gepatenteerd proces. INDU CONTILINE GEN2 biedt extra voordelen, waaronder noodverlichting en optimale lichtverdeling met weinig verblinding om optimale werkomstandigheden in industriële omgevingen te creëren.

LUMENPAKKET

INDU CONTILINE GEN2 1

8000lm

INDU CONTILINE GEN2 2

12,400lm

INDU CONTILINE GEN2 3

16,000lm

INDU CONTILINE GEN2 4

21,200lm

16

Het INDU CONTILINE GEN2 lichtlijnsysteem biedt veelzijdigheid om aan de eisen van elk project te voldoen.

De hoofdvoeding kan in het midden worden geplaatst of aan het uiteinde van de lijn.

Het T13-blok maakt een veelzijdige positionering van de LED-modules mogelijk en combineert stroom- en besturingsaansluitingen.

In geval van nood kan een optionele hulpbatterij (centrale UPS of lokaal) zorgen voor 3 uur veiligheidsverlichting.

Verlichten van een magazijn

Oplossingen met INDU CONTILINE GEN2 Resultaat met 33 INDU CONTILINE GEN2 2

SPECIFICATIES Gebied: 30x24 mtr Hoogte: 9 mtr Reflectie coëfficiënt: Vloer: 20 | Plafond: 70 | Muren: 50 Onderhoudsfactor: 0.8

Bereikt 1W/m 2 /100lx Terwijl er volledig aan de strikte specificaties voldaan wordt beperkt INDU CONTILINE GEN2 het stroomverbruik tot 1,650Wvoor een totale oppervlakte van 720m 2 . Dat betekent 1.05W/m 2 /100lx. Deze hoge efficiëntie biedt 40% energiebesparing in vergelijking met de meest efficiënte armaturen uitgerust met 80W ontladingslampen.

VEREISTE NIVEAUS

RESULTATEN MET INDU CONTILINE GEN2

Verlichting (Eav)

200lx

237lx

<28

16

Schittering (UGR) Uniformiteit (U o )

Min 0.4

0.60

Metingen gedaan op vloerhoogte.

17

INDU CONTILINE GEN2 VERSIE MET DAK

Snelle installatie om operaties draaiende te houden: Gepatenteerde installatie vanaf de grond Verbeterde stabiliteit, minder bevestigingspunten Verlaag de schoonmaak- en onderhoudskosten: Minder stofophoping Water loopt weg Voeg technologie toe aan uw installatie: Extra ruimte voor extra kabels (glasvezel, CAT)

18

INDU LINE GEN3

IK 08

IP 66

Efficiëntie & intelligentie betaalbaar gemaakt INDU LINE GEN3 biedt een robuust en efficiënt LED alternatief voor het vervangen van armaturen voorzien van T5/T8 fluorescentie buizen. Een licht-op-aanvraag functie is beschikbaar dankzij een optionele bewegingssensor. Ontworpen om een levenslange oplossing te bieden voor uitdagende industriële omgevingen, INDU LINE GEN3 heeft een sterk mechanisch ontwerp waardoor het zeer goed bestand is tegen schokken en trillingen terwijl de IP-classificatie hem ideaal maakt voor stoffige en natte locaties.

LUMENPAKKET

INDULINE GEN3 1

2,500lm - 2,700lm

INDULINE GEN3 2

4,700lm - 5,200lm

INDULINE GEN3 3

6,900lm - 7,500lm

Verbinding wordt gemaakt op een schuifplaat. INDU LINE GEN3 is uitgerust met draai-en-sluit kabelwartels.

Met ingaande/uitgaande kabelwartels, biedt INDU LINE GEN3 een doorlus-mogelijkheid.

In geval van nood kan een optionele hulpbatterij de INDU LINE GEN3 gedurende 3 uur van stroom voorzien.

19

INDU WALL PACK

IK 09

IP 65

Verkrijgbaar in 2 formaten presteert de INDU WALL beter dan alle conventionele downlight armaturen door het verstrekken van een helder en duurzaam licht voor toepassing op buitenmuren, met optionele licht-op-aanvraag functie. Comfort en efficiëntie voor exterieure gebouw verlichting

LUMENPAKKET

INDU WALL PACK 1

1,700 - 1,800lm

INDU WALL PACK 2

4,200 - 4,400lm

Biedt de meest geschikte oplossing dankzij twee formaten, met een noodgeval optie beschikbaar voor formaat 2.

Dankzij zijn fotometrische prestaties optimaliseert INDU WALL PACK de afstand tussen twee units.

INDU WALL PACK is bevestigd aan het oppervlak met 4 schroeven.

20

INDU FLOOD GEN2

IK 09

IP 66

Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting

Met meerdere combinaties van lumenpakketten en lichtverdelingen is INDU FLOOD GEN2 het ideale hulpmiddel om een efficiënte multifunctionele verlichtingsoplossing te bieden voor industriële omgevingen. Dit compacte armatuur is verkrijgbaar in 3 formaten en biedt de exacte verlichtingsvereisten voor de te verlichten ruimte. Geleverd met een montagebeugel en ook verkrijgbaar met paaltopbevestiging, kan ter plaatse worden aangepast voor een nauwkeurige optische controle. Het is perfect voor het vervangen van armaturen met ontladingslampen van 50 tot 800W. INDU FLOOD GEN2 biedt helder wit licht voor uitstekende zichtbaarheid en kleurwaarneming, en levert hoge energiebesparingen met de licht-op-aanvraag functie dankzij een optionele bewegingssensor. Het robuuste ontwerp, met een hoge IP-classificatie, garandeert prestaties voor vele jaren, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

LUMENPAKKET

INDU FLOOD GEN2 1 INDU FLOOD GEN2 2 INDU FLOOD GEN2 3

3,800lm - 10,000lm 15,800lm - 30,400lm 32,900lm - 60,900lm

De schijnwerper bevat twee kabelwartels aan de achterkant voor doorlus-mogelijkheid. Het is ontworpen voor integratie met BMS (gebouwbeheersysteem).

De universele U-beugel inclusief gradensysteem voor nauwkeurige instellingen ter plaatse.

INDU FLOOD GEN2 biedt gemakkelijke toegang tot de apparaatruimte.

21

OMNISTAR

IK 08

IP 66

Ontworpen om enorme besparingen te genereren

OMNISTAR biedt een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en flexibiliteit voor het verlichten van ruimtes waar hoge lumenpakketten nodig zijn met de extra voordelen van een LED-oplossing; laag energieverbruik, verbeterde zichtbaarheid met wit licht, beperkt onderhoud en een langere levensduur. OMNISTAR kan in verschillende configuraties worden geïnstalleerd (hangend, aan de muur of paaltop) met één tot drie optische units. OMNISTAR is ook IECex gecertificeerd en geschikt voor gevaarlijke of explosieve omgevingen.

LUMENPAKKET

OMNISTAR

8,200lm - 57,300lm

22

De hellingshoek kan eenvoudig ter plaatse worden aangepast.

Met maximaal 144 high-power LEDs levert OMNISTAR hoge lumenpakketten.

OMNIstar wordt geleverd met snelkoppelingen voor een makkelijke installatie.

De explosieveilige versie past perfect in gevaarlijke omgevingen.

23

INDU PANEL

IK 02

IP 20

Comfort en veiligheid voor kantoorverlichting INDU PANEL biedt een voordelig LED alternatief voor armaturen met fluorescentielampen. Met zijn vierkante of rechthoekige vorm biedt hij een uniforme en comfortabele verlichting voor professionele binnenruimtes zoals receptieruimtes, kantoren, vergaderzalen, gangen en liften. Dit goed ontworpen LED-systeem heeft het potentieel om zonlicht nauwkeuriger te repliceren dan fluorescentielampen.

LUMENPAKKET

INDU PANEL 1

3,400lm - 3,600lm

INDU PANEL 2

3,300lm - 3,600lm

De brandwerende INDU PANEL voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften voor binnenverlichting (in optie).

INDU PANEL is verkrijgbaar in een vierkante of rechthoekige vorm.

De elektrische aansluiting is uitgevoerd aan de achterkant van het armatuur.

24

INDU DOWNLIGHT

IK 03

IP 20

Betrouwbare, energie- zuinige en betaalbare binnenverlichtings- oplossing INDU DOWNLIGHT biedt een voordelig LED alternatief voor fluorescentiespots voor professionele binnenruimtes, zoals ontvangstruimtes, kantoren, vergaderruimtes, gangen en liften. INDU DOWNLIGHT is verkrijgbaar in verschillende formaten en heeft een laag stroomverbruik (besparingen tot 90% in vergelijking met traditionele spots), lange levensduur, geen specifieke onderhoudsvereisten en controle opties.

LUMENPAKKET

INDU DOWNLIGHT 1

900lm

INDU DOWNLIGHT 2

1,400lm

INDU DOWNLIGHT 3

2,700lm

Hoog visueel comfort wordt geboden met een hoge kleurweergave index (CRI 80) en weinig verblinding.

INDU DOWNLIGHT is verkrijgbaar in 3 formaten, elk met een typische lichtopbrengst.

De snelkoppelingen zitten aan de achterzijde van het armatuur.

25

ABS CONTROLESYSTEEM

Voor industriële componenten en automatiseringsoplossingen

WAAROM DALI?

Betrouwbaarheid, comfort en energiebesparing

Met het instelbare en eenvoudig te integreren ABS controlesysteem kunnen beheerders energiebesparingen uitbreiden tot 80%, kosten efficiënter beheren, onderhoud en vermogensbeheer verbeteren en de veiligheid en het visuele comfort van het personeel vergroten. Het door Schréder en Phoenix Contact ontwikkelde ABS-platform biedt standaardinstellingen, maar kan naar wens worden aangepast. Een “visueel brandalarm” kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd om te waarschuwen in geval van nood. De creatie van uw ABS-oplossing vereist 3 stappen: 1 - Definitie werkplaats: onderdeel van Schréder's projectaanpak, we definiëren samen met u de behoeften op het gebied van automatisering. 2 - OFF-SITE programmering met ABS Web Configurator: • DALI plattegrond: voorbereiding van layouts (armaturen , sensoren, apparaten) met automatische DIALux invoer • Definitie van INGANGEN: digitaal, analoog, EnOcean apparaten, virtuele knoppen, kalenders • Definitie van licht PROGRAMMEREN • Configuratie export 3 - ON-SITE inbedrijfstelling in een minimum van tijd: • Importeer webconfiguratie in ABS • Controleer Dali adressering • Test & verfijn verlichtingsscenario • Verbinding met bestaand BMS indien nodig

DALI is een gestandaardiseerd (IEC 62386) protocol voor digitale communicatie tussen verlichtingsapparaten waarmee ze individueel kunnen worden geadresseerd.

• Flexibel • Eenvoudig te bedienen

• Beheert en bewaakt • Licentievrije software • Energiezuinig • Autonoom en zelfherstellend • Duurzaam • Multi-master • BMS-ready

Slimme en duurzame bediening Ons controlesysteem past de verlichtingsniveaus van de armaturen aan om het gebrek aan natuurlijk licht te compenseren en de vooraf gedefinieerde lichtniveaus te bereiken voor elke zone. De verlichtingsniveaus worden geleidelijk aangepast zodat mensen de veranderingen nauwelijks merken, zoals de natuurlijke veranderingen in daglicht.

Efficiënte sensortechnologie Bewegingsdetectie: voor het automatisch in- en uitschakelen van armaturen of dimmen. Daglicht sensoren: voor het aanpassen van het lichtniveau in elke ruimte, afhankelijk van het natuurlijke daglicht. Drukknoppen: voor een extra handmatige bediening. Andere hardware-ingangen beschikbaar op aanvraag: CO2- sensoren, akoestische detector, camera... Met onze draadloze en stroomloze technologie zijn onze sensoren eenvoudig en snel te installeren. Dit controlesysteem heeft onbeperkte “aan” en “uit” opties. Het betekent dat verschillende scenario's kunnen worden gepland voor de verschillende gebieden in een faciliteit, rekening houdend met het organisatorische gebruik van de ruimtes. Tijdklok controle De tijdklok regelt wanneer de armaturen worden in- en uitgeschakeld en stelt verlichtingsniveaus in voor verschillende tijdstippen van de dag.

26

BMS VISUALISATIE

DALI VERLICHTING & VERDUISTERING

AIRCONDITIONING BRANDDETECTIE

TOEGANGS- CONTROLE

AUDIO/VIDEO

BEVEILIGING

Integratie met BMS Verlichtingscontrolesystemen kunnen ook deel uitmaken van een algeheel geïntegreerd energiebeheerplan dat lichtregeling kan omvatten met verwarming, ventilatie en airconditioning, beveiliging- en gebouwbeheersystemen (BMS). De integratie van verlichting in een BMS maakt flexibele planning mogelijk. Klantspecifieke rapportage stelt facilitair managers in staat om energiekosten en besparingen in de hele faciliteit te volgen en continu te bewaken. De verlichting kan ook worden gekoppeld aan andere hulpprogramma's om zich aan te passen aan de verschillende activiteiten en evenementen die plaatsvinden. Als bedrijven Industry 4.0 omarmen kan de verlichting zelfs meehelpen om de efficiëntie van andere voorzieningen te activeren of te verbeteren.

VOORDELEN

Energiebesparing: alleen de energie die absoluut noodzakelijk is, wordt verbruikt Veiligheid: zorgt voor het juiste licht in alle ruimtes als er mensen aanwezig zijn

Comfort: garandeert een gevoel van welzijn

Flexibiliteit: verlichtingsniveaus worden aangepast aan de specifieke eisen Oplossing op maat: het systeem wordt volledig op maat gemaakt en aangepast aan specifieke behoeften

Eenvoudig in gebruik: volautomatische lichtregeling

Gemoedsrust: armaturen schakelen automatisch uit wanneer ze niet nodig zijn Schaalbaarheid: het systeem is toekomstbestendig en maakt eenvoudige toevoeging van nieuwe apparaten en eenvoudige integratie in gebouwbeheersystemen mogelijk Minimale impact op het bedrijf: dankzij de Web Configurator die voorprogrammering mogelijk maakt, is de inbedrijfstelling op locatie kort en efficiënt

27

IZYLUM

IZYLUM is een robuust maar compact armatuur, ontworpen met de nadruk op eenvoudige installatie en onderhoud, waardoor de levensduur kan worden verlengd met toekomstige upgrades. De IZYLUM range is verkrijgbaar in vijf formaten, maakt gebruik van de nieuwste fotometrische innovaties en is ontworpen om een groot aantal omgevingen en gebieden te verlichten, zoals straten, toegangswegen en parkeerterreinen.

AVENTO GEN2 S

AVENTO is compact en krachtig, licht en toch robuust, betaalbaar en zeer efficiënt en biedt het de snelste ROI voor weg-, parkeer- en terreinverlichting. AVENTO biedt een superieure lumen/watt verhouding om een hoogwaardige, energiezuinige verlichtingsoplossing te leveren tegen een betaalbare prijs. AVENTO is verkrijgbaar in vier formaten om een consistente oplossing te bieden in termen van het juiste lumenpakket en lichtverdeling voor een breed scala aan omgevingen. Het zorgt ervoor dat de verlichting voldoet aan de echte behoeften van de te verlichten plek.

28

FLEXIA

Diverse ontwerpen, vele configuraties, één DNA. FLEXIA is het ultieme modulaire platform voor het creëren van uw verlichtingsoplossing. Concentreer u op het creëren van een unieke sfeer voor mensen die door uw buitenruimtes lopen. Zonder technische beperkingen, met meer ontwerp- consistentie en de garantie van de laatste innovaties, biedt FLEXIA een veelzijdig technologisch platform met verfijnde esthetiek.

BOLLARD RANGE

Onze bollard range gaat de uitdaging aan om zowel een efficiënte visuele begeleiding als een aangename sfeer voor voetgangers te creëren. Het biedt verschillende fotometrische opties voor symmetrische of asymmetrische lichtverdeling, en wordt voorgesteld met een diffuse lichtkap voor maximaal comfort of met een heldere lichtkap voor hoge prestaties.

SCULP COLLECTION

Met zijn strakke en eenvoudige ontwerp mengt de SCULP Collectie zich discreet in de omgeving en biedt het de meest accurate reeks van krachtige, veelzijdige en efficiënte LED schijnwerpers, om verbazingwekkende effecten te creëren voor alle gevelverlichtingsprojecten. De bedrijfskleuren kunnen worden geprojecteerd om een sterke merkidentiteit te creëren of de bezoekerservaring te verbeteren.

29

SHUFFLE

Wat maakt een plek geweldig? Welke services vinden werknemers leuk? Hoe kunt u uw infrastructuur gebruiken om waarde te creëren die verder gaat dan verlichting? Hoe zou het u kunnen helpen om uw sociale en zakelijke doelen te bereiken?

SHUFFLE is een verbonden, modulaire benadering van outdoorhardware met plug-and-play roterende modules die vooraf gecertificeerde hardware bevatten. SHUFFLE is het juiste hulpmiddel voor ambitieuze bedrijven, instellingen, openbare dienst en steden die hun werknemers, klanten of bezoekers een hoogwaardige ervaring willen bieden.

Voor beheerders • Robuuste, geïntegreerde en esthetische oplossing • Een slimme, kosteneffectieve manier om gebruik te maken van verlichtingsinfrastructuur • Gegevensverzameling en analyse • Beveiliging met CCTV-algoritmen • Hulpmiddel om mensen te informeren, helpen en begeleiden

Kies uw ideale SHUFFLE

30

Masten & uithouders De perfecte aanvulling

Schréder biedt een breed scala van masten en uithouders voor al uw toepassingen, zij het robuustheid, ontwerp of integratie in de omgeving.

Rechte masten

Voor decoratieve armaturen op lage masthoogtes biedt Schréder rechte masten in verschillende hoogtes, afwerkingen en materialen. Ze mengen zich in de omgeving en vullen het ontwerp van het armatuur aan.

Paaltop armaturen Schréder biedt een breed scala aan armaturen ontworpen voor paaltopbevestiging.

Uithouders Voor middelgrote tot hoge toepassingen kunnen de masten gecombineerd worden met enkelvoudige of dubbele uithouders. Schréder heeft een scala aan esthetische uithouders die details kunnen integreren, zoals gekleurde LEDs voor accentverlichting of om een onderscheidende identiteit te creëren. Onze uithouders zijn ontworpen om zware omstandigheden te weerstaan naar aanleiding van trillingen en windkracht.

Voor kroonbevestiging Standaard of op maat gemaakte ontwerpen voor hoge mast bevestigingen met meerdere armaturen.

Voor twee armaturen Dubbele uithouders of masten met voor- en achterwaartse uithouders op verschillende hoogtes.

31

Schréder &

Met behulp van Schréder-oplossingen kunnen tot 17 credits worden behaald in de BREEAM- beoordeling (volgens BREEAM International New Construction 2016*). De analyse en de onderbouwing in deze brochure zijn opgesteld door het onafhankelijke ingenieursbureau Encon.

BUITEN VERLICHTING*

CONTROLE OPLOSSING*

MAX CREDIT

BINNEN VERLICHTING*

CATEGORIEËN

MAN03 Verantwoorde bouwpraktijken

6

2

2

2

MAN04 Inbedrijfstelling en overdracht

MANAGEMENT (MAN)

4

3

3

3

MAN05 Nazorg

3

2

2

2

HEA01 Visueel comfort

4

1

1

1

GEZONDHEID & WELZIJN (HEA)

HEA06 Toegankelijkheid

2

1

1

1

ENE01 Vermindering van energieverbruik en CO-2 uitstoot

15

2

2

2

ENE02 Energiebeheer

ENERGIE (ENE)

2

0

0

2

ENE03 Externe verlichting

1

0

1

1

MATERIALEN (MAT)

MAT01 Impact levenscyclus

6

1

1

1

VERONTREINIG - ING (POL)

POL04 Nachtelijke lichtvervuiling

1

0

1

1

INNOVATIE (INN)

10

1

1

1

Aanvullende technische informatie: www.schreder.com

*De credits kunnen licht verschillen naargelang de nationale BREEAM-aanpassing.

32

BREEAM

33

Totaaloplossingen bieden Schréder heeft een alles omvattende aanpak ontwikkeld om totaaloplossingen te bieden voor industriële installaties, van ontwerp tot aftersales, om een ultramodern verlichtingssysteem te creëren met een ongeëvenaarde energie-efficiëntie. We kunnen adaptieve verlichting, intelligente controlesystemen, veiligheidsmateriaal, bewegwijzering, luidsprekers, WiFi en veel andere slimme eigenschappen leveren om de oplossing aan uw specifieke behoeften aan te passen. Ons team van experts bekijkt uw omgeving en voert studies uit om de beste oplossing te ontwerpen. Onze simulatietool biedt precieze informatie over de efficiëntie, volgzaamheid, installatie, energiebesparing en totale eigendomskosten. Met uw toestemming definiëren we een plan, integreren we de Building Information Modelling (BIM) files indien nodig en beheren het gehele project, inclusief de installatie, inbedrijfstelling, testen en validatie. We kunnen ook zorgen voor aftersales diensten, met onderhoud en optimalisatie. Ons doel is om een soepele installatie te vergemakkelijken met een minimale verstoring van het bedrijfsleven en om u gemoedsrust te geven gedurende het hele project. Onze toegewijde oplossingen transformerenmagazijnen, distributiecentra en fabrieken in veilige, comfortabele, duurzame en slimme omgevingen die uitstekende werkomstandigheden bieden voor personeel en operationele voordelen voor managers.

GESPREK

RAADPLEGING

OPLOSSING

PLANNING EN PROJECT MANAGEMENT

IMPLEMENTATIE VERLICHTINGS- APPARATUUR

LICHTONTWERP EN AANBEVELINGEN

GESPREK

OPLOSSING

OFFERTE

RAADPLEGING

PROJECT PLAN

INSTALLATIE

DEFINITIE EN AFSTEMMING

COMMERCIËLE AANBIEDING, ALGEMENE VOORWAARDEN

ANALYSE EN TECHNISCHE EVALUATIE

34

OPTIMALE PRESTATIES IN DE LOOP VAN DE TIJD BEHOUDEN

TESTEN TER PLAATSE EN OVERDRACHT

UITBREIDING

INBEDRIJFSTELLING

OPTIMALISATIE

PROEF EN VALIDATIE

ONDERHOUD

TECHNISCHE IMPLEMENTATIE VAN DE OPLOSSING

AFSTEMMING VAN DE INSTALLATIE

NIEUWE FUNCTIES TOEVOEGEN AAN DE INSTALLATIE

35

Een aantal van onze projecten

Tehomet - Kangasniemi, Finland

Sistema Polen - Lodz, Polen

Phoenix Contact - Zaventem, België

MaBe - Bermatingen, Duitsland

36

Dit is waar onze experts in het spel komen door het analyseren van de volgende belangrijke factoren: Gebouw configuratie: dit is de allereerste stap. Een bezoek aan de faciliteit en het maken van een inventaris van alle bestaande armaturen in de verschillende werkgebieden. Bedrijfsactiviteit: de horizontale en verticale verlichtingssterkte is sterk afhankelijk van het type activiteit. Palletstellingen vereisen specifieke verticale verlichtingssterkte terwijl de kwaliteitscontrole van een product een bepaald niveau vereist op een specifieke werkhoogte. Onderhoudsfactor: de onderhoudsfactor is wat ervoor zorgt dat uw lampen lang hun werk blijven doen nadat ze zijn geïnstalleerd. Het moet zorgvuldig worden berekend en is een combinatie van verschillende elementen. Bijvoorbeeld, als een lamp faalt, wordt deze onmiddellijk vervangen of wordt er gewacht tot de volgende onderhoudscontrole? Oppervlakte reflectie: studies tonen de mogelijkheid van het genereren van elektrische energiebesparing van maximaal 45% door het verhogen van de oppervlak reflectie eigenschappen. Het is essentieel om deze informatie te hebben om het juiste licht te leveren. 4 belangrijke factoren voor een goede lichtstudie Schréder Socelec - Guadalajara, Spanje Een goed lichtontwerp minimaliseert het energieverbruik en zorgt voor veiligheid en visueel comfort voor werknemers.

Habighorst - Hagen, Duitsland

Carrefour - Cestas, Frankrijk

37

The Navigator - Cacia, Portugal

38

39

www.schreder.com

Copyright © Schréder S.A. 2020 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder International Services S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24 Page 25 Page 26 Page 27 Page 28 Page 29 Page 30 Page 31 Page 32 Page 33 Page 34 Page 35 Page 36 Page 37 Page 38 Page 39 Page 40

be.schreder.com

Powered by