Schréder - Catalogus (2021)

Standaardisatie voor op maat gemaakte IoT-oplossingen

Onze ecosysteem-partners voor technologie-agnostische oplossingen

De systeemarchitectuur van Schréder EXEDRA is ontworpen om naadloos samen te werken met andere software- en hardwareoplossingen. Hoe is dit mogelijk? In tegenstelling tot gepatenteerde systemen die interoperabiliteit voorkomen en leverancier aanhankelijk zijn of dure eigen integraties genereren, is Schréder EXEDRA een oplossing gebaseerd op open standaarden en protocollen .

Dit interoperabele platform zorgt ervoor dat klanten bestaande of externe systemen/apparaten kunnen aansluiten op Schréder EXEDRA en dat betekent zelfs dat we openstaan voor samenwerking met onze concurrenten.

Schréder speelt een sleutelrol bij het stimuleren van standaardisatie met allianties en partners zoals uCIFI, TalQ of D4i. Onze gezamenlijke inzet is om oplossingen te bieden die zijn ontworpen voor verticale en horizontale IoT-integratie. Van de basis (hardware) tot de taal (datamodel) en de intelligentie (algoritmen), het complete Schréder EXEDRA systeem vertrouwt op gedeelde en open technologieën.

Het einde van gepatenteerde draadloze communicatienetwerken voor slimme steden en nutsbedrijven De uCIFI Alliance staat open voor elk industrieel bedrijf, adviesbureau, eindklant, overheidsinstantie, nutsbedrijf en andere entiteit die zich inzet voor het ontwikkelen van open niet-eigendomsrechtelijke oplossingen om de Smart City en slimme energiemarkten te ontsluiten. uCIFI streeft ernaar een uniform datamodel te definiëren voor alle Smart City-objecten, gebaseerd op het gestandaardiseerde OMA LwM2M data-format. Het uCIFI datamodel is geschikt voor implementatie in elk IoTnetwerk inclusief LoRaWAN, NB-IoT, 802.15.4G draadloze mesh-netwerken en eigen IoT-netwerken.

Het wereldwijde Smart City-protocol Het TALQ Consortium heeft tot doel een wereldwijd geaccepteerd Smart City-protocol te definiëren voor centrale beheersoftware voor het configureren, besturen en bewaken van heterogene Smart City- apparaatnetwerken. TALQ biedt antwoorden voor de belangrijkste uitdagingen van het bouwen van echt slimme steden, waaronder het verhogen van de veiligheid en het comfort van inwoners, het verminderen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot wereldwijd en het verhogen van de kostenefficiëntie voor partijen die de slimme stad beheren.

CLOUD

3 e PARTIJ CLOUD

CONNECTOREN

www.talq-consortium.org

GEBRUIKER

SERVER

VERKEER WEER AFVAL

www.ucifi.com

Interoperabiliteit van armaturen, sensoren en/ of communicatie nodes Het Zhaga consortium heeft de krachten gebundeld met de DiiA om een enkele Zhaga-D4i certificering te produceren die de Zhaga Book 18 versie 2 outdoor connectivity specificaties combineert met DiiA’s D4i specificaties voor DALI. Deze certificering omvat alle kritieke kenmerken, waaronder mechanische pasvorm, digitale communicatie, gegevensrapportage en stroomvereisten binnen een enkel armatuur, waardoor plug-and- play interoperabiliteit van armaturen (drivers) en randapparatuur zoals connectiviteits nodes wordt gegarandeerd.

Open, flexibele en veilige cloud computing services Microsoft Azure is een steeds groter wordende reeks cloudservices die wordt geleverd met het hoogste niveau van beveiliging, transparantie, conformiteit met standaarden en naleving van regelgeving. Microsoft Azure biedt de vrijheid om applicaties te bouwen, beheren en implementeren op een enorm, wereldwijd netwerk met behulp van de favoriete hulpmiddelen en frameworks van klanten. Het biedt vanaf de basis beveiliging, ondersteund door een team van experts, en proactieve naleving die wordt vertrouwt door bedrijven, overheden en startups.

www.zhagastandard.org

www.azure.microsoft.com

36

37

Powered by