Schréder - VALINTA - Innovatieve schijnwerper en armatuur

Ontworpen als zowel een armatuur voor stadsverlichting als een schijnwerper voor architecturale opwaardering, biedt VALINTA esthetische en technische consistentie voor alle soorten toepassingen in de stad.

VALINTA De complete verlichtingsoplossing voor bruisende steden

HET ULTIEME PLATFORM VOOR LICHTONTWERPERS

2

Is het een schijnwerper … Zoals zijn ontwerp suggereert en zijn collimatoroptiek bevestigt, is VALINTA een schijnwerper gericht op de verfraaiing van het architecturale en culturele erfgoed van de stad . Met zijn verschillende lichtverdelingen kan hij piekbelichting en wall-washing effecten creëren, zowel met wit licht als met scenario's die van kleur veranderen. Om de fotometrie ter plaatse te verfijnen, biedt VALINTA meerdere afstel- mogelijkheden en accessoires.

...of een armatuur ? VALINTA is niet alleen een nieuwe schijnwerper! Het is een compleet platform met oplossingen voor zowel architecturale verlichting als stedelijke verlichting. Profiterend van de laatste Schréder innovaties voor straatverlichting , komt VALINTA met een groot scala aan lichtverdelingen en state- of-the-art besturingsoplossingen voor slimmere steden.

3

15 SOORTEN VALINTA's

3 ontwerpen

CURVE

GROOVE

SCOPE

4

2 concepten

Stedelijke verlichting

Architecturale verlichting

3 formaten Mini Midi Maxi

EEN BREED SCALA AAN OPLOSSINGEN

5

3 VRAGEN VOOR ONTWERPER MICHEL TORTEL

Schréder heeft een lange en succesvolle samenwerking met de gerenommeerde Franse ontwerper Michel Tortel. De VALINTA-serie treedt in de voetsporen van veelgeprezen Schréder-modellen die door Michel Tortel zijn ontworpen, zoals INOA, HAPILED, YOA, PERLA, NEOS, OYO en PIANO.

6

Hoe helpt uw achtergrond als een architect u bij het ontwerpen van een armatuur? Ik ben geprogrammeerd om na te denken over wat architecten en landschapsontwerpers willen zien of ontdekken. Wanneer je een architecturaal probleem oplost, denk je na over het voor en na. Je evalueert de fysieke en geografische omgeving, maar ook de menselijke en historische aspecten. En deze manier van denken op de lange termijn en op een holistische manier is een aanzienlijk voordeel bij het ontwerpen van een stedelijk product. Het tweede punt is dat wij als architect producten zoeken die de architectuur aanvullen, zonder deze te overheersen of ermee te botsen. Het armatuur wekt een decoratieve verwachting, maar omdat wij ons in de stedelijke ruimte bevinden, zijn wij verplicht ons in een soort neutraliteit te bevinden, om de lange termijn voor ogen te houden. Producten die ik 30 jaar geleden heb ontworpen zijn nog steeds succesvol omdat ze relatief neutraal zijn. Het gaat om fundamentele stijlcodes. Zou u zeggen dat VALINTA een model is dat hieraan voldoet? Met de verschillende uitvoeringen hebben wij geprobeerd architecten, stedenbouwkundigen en verlichtingsontwerpers een breed scala aan mogelijkheden te bieden. De opstelling van de LEDs is specifiek, zodat het product aantrekkelijk is, of het nu aan of uit staat. Het is een product dat decoratieve, technische en neutrale coderingen combineert. Het is zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Er kan niets aan worden afgedaan. Ik dacht aan een product dat door zijn kleinere afmetingen ook indoor, op lagere hoogtes, kan worden geïnstalleerd. Vanaf het begin hebben we het idee van verschillende formaten geïntegreerd. We hebben een productfamilie met een echte identiteit. We hebben de technische en economische beperkingen geïntegreerd, zoals de montagebeugel, die voor het hele gamma hetzelfde is. Dit is het resultaat van formeel geometrisch werk in een zeer constructieve en stimulerende dialoog met het ontwikkelingsteam van Schréder. Wat is het verhaal achter de verschillende varianten van VALINTA? VALINTA SCOPE is een knipoog naar de lampenkap, een element dat universeel wordt gezien als een object van licht. Het verzacht het technische aspect door een designelement in te brengen. VALINTA CURVE is smaakvoller en soberder. De gebogen vorm nodigt uit tot strelen. VALINTA GROOVE heeft een meer uitgesproken decoratieve dimensie die het elegante en kwalitatieve aspect versterkt. Met hun accessoires worden de VALINTA's nog grootser.

7

JIJ ZORGT, WIJ DURVEN!

8

Prestaties Met een LensoFlex®4 fotometrische module met 20 of 40 LEDs bieden de VALINTA-varianten voor stedelijke verlichting hetzelfde hoge rendement als de hoogwaardige decoratieve armaturen van Schréder. Met tot 12.000lm kan het voldoen aan de verlichtingseisen van alle soorten stedelijke omgevingen. Met behulp van collimatoren kunnen de VALINTA schijnwerpers voor architecturale verlichting met maximaal 13.000 Lumen (met 52 LEDs) details benadrukken en grote structuren zichtbaar maken. Energiebesparingen VALINTA valt op door zijn hoge energie-efficiëntie. Met een rendement tot 155 lm/W (stedelijke verlichting) en 135 lm/W (architecturale verlichting) maximaliseert het de energie- en CO2-besparing , wat een echte troef is in de strijd voor een beperkt energieverbruik en tegen de klimaatverandering. Licht consistentie Schréder streeft ernaar de beste kwaliteit te bieden en tegelijkertijd rekening te houden met de investering van haar klanten. Voor VALINTA, bieden de gebruikte LEDs in combinatie met de collimatoren een chromatische constantheid van 3 stappen MacAdam ellipsen (waarbij 1 de hoogste is op een schaal van 25). Het is algemeen bekend dat een verschil van 3 stappen nauwelijks zichtbaar is voor het oog. VALINTA biedt u daarom de zekerheid van een hoge mate van consistentie in de tint van het licht, of het nu wit of gekleurd is (RGB).

#WHYCOMPROMISE

9

ACHTER ELK DETAIL,EEN ECHTE MEERWAARDE

VERBONDEN Eerste Zhaga-D4i gecertificeerde schijnwerper Bestuurbaar met DMX of DALI protocol

DUURZAAM GEBOUWD Sterke weerstand tegen schokken en mogelijk vandalisme (IK 09) Hoge mate van bescherming tegen het binnendringen van water en stof (IP 66) Ontworpen om water af te voeren vanuit elke positie (omhoog, om- laag, links of rechts gericht)

10

INSPIRATIE Unieke PCBA geïnspireerd door glas-in-lood ramen. Een eerbetoon aan kunst en ambacht.

GEHEIME TECHNIEKEN Geen zichtbare schroeven Verborgen ventilatie, effectieve anti- condensatie Kabel verborgen in de montage

360° FLEXIBILITEIT Universeel montagesysteem voor alle VALINTA's ( mast- of opbouwmontage) Ter plaatse draai-, kantel- en fotometrie-instellingen

11

EEN REVOLUTIE OP HET GEBIED VAN GEMAK

1.

EENVOUDIGE MONTAGE Uniek slim montagesysteem waarvoor slechts één persoon nodig is voor een snel en eenvoudig proces in drie stappen Bevestig de basis Plaats het mannelijke deel van het armatuur en zet het vast met een draaiing van 10° Bepaal de oriëntatie en zet deze vast met twee kleine schroeven

2.

3.

12

EENVOUDIGE BEKABELING VALINTA wordt altijd voorbedraad geleverd om de installatie te vereenvoudigen Kabel volledig verborgen in het montagegedeelte Geïntegreerde kabelgeleiding voor plaatsing in de muur of aan de zijkant Eén kabel voor voeding en besturing (DALI)

VOLLEDIGE FLEXIBILITEIT BIJ HET INSTELLEN Meerdere instelmogelijkheden voor optimale resultaten ter plaatse Groot instelbereik in de verticale en horizontale assen

Volledige rotatie van het optische blok (optie) Externe accessoires: canon en draaibare kap

13

OPTIEK TYPE

KLEURTEMPERATUUR STRALINGSHOEK

6662

Cirkelvormig

Wit 830, 840 of 827

10°

RGB-CW

6663

Smal cirkelvormig

Wit 830, 840 of 827

14°

RGBCW

12°

6664

Halfrond

Wit 830, 840 of 827

23°

RGBCW

21°

6665

Breed cirkelvormig

Wit 830, 840 of 827

44°

RGBCW

38°

Middelgroot ellipsvormig

6666

Wit 830, 840 of 827

44x12°

RGBCW

44x10°

PRESTATIES EN COMFORT

Met zwarte ondoorzichtige houders voor de LEDs en collimatorlenzen wordt het licht alleen naar de voorkant van de schijnwerper uitgestraald. Dit betekent dat de lichtstroom perfect wordt gecontroleerd, waardoor de prestaties worden gemaximaliseerd en de lichtvervuiling tot een minimum wordt beperkt. Deze aanpak verbetert ook het visuele comfort wanneer de schijnwerper vanaf de zijkant wordt bekeken.

14

BENADRUKKEN, VERGROTEN, ONTHULLEN VAN ACCENTVERLICHTING TOT GROOTSCHALIGE ARCHITECTURALE VERLICHTING

15

VERLICHTING, BEGELEIDEN, VERSTERKEN SFEER, VEILIGHEID EN WELZIJN VOOR ELKE STEDELIJKE OMGEVING

16

OPTIEK

TYPE

KLEURTEMPERATUUR

5301

Asymmetrisch smal

Wit 727, 730, 740 of 830

5304

Asymmetrisch middel

Wit 727, 730, 740 of 830

5366

Asymmetrisch breed

Wit 727, 730, 740 of 830

5393

Asymmetrisch ultrabreed

Wit 727, 730, 740 of 830

50004

Symmetrisch breed

Wit 727, 730, 740 of 830

50008

Symmetrisch ultrabreed

Wit 727, 730, 740 of 830

* Dit is slechts een selectie van de beschikbare fotometrische oplossingen. Voor meer informatie, bezoek onze website of neem contact op met uw vertegenwoordiger.

LENSOFLEX ® 4: FLEXIBILITEIT VOOR UW PROJECTEN

Het Schréder LensoFlex® concept is gebaseerd op het optelprincipe van de fotometrische verdeling. Elke LED is gekoppeld aan een specifieke lens die de volledige fotometrische verdeling van het armatuur genereert. Het aantal LEDs in combinatie met de aandrijfstroom bepaalt het intensiteitsniveau van de lichtverdeling. LensoFlex®4 is de vierde generatie van deze bewezen fotometrische modules, ontwikkeld rond prestaties, compactheid en veelzijdigheid om te voldoen aan de verlichtingseisen van stedelijke toepassingen en om tegelijkertijd maximale energiebesparingen te realiseren.

17

KLAAR VOOR ELKE UITDAGING IN DE STAD

ACCENT EN ARCHITECTURAAL

18

PLEINEN EN VOETGANGERSGEBIEDEN

PARKEN

STEDELIJKE STRATEN

19

TREINSTATIONS EN METRO'S

20

ERVAAR VALINTA VOORDAT U HET IMPLEMENTEERT Visualisatie en meeslepende technologie geven elk project meerwaarde. Innovatieve hulpmiddelen zoals augmented reality zijn middelen om design te beleven en oplossingen tot leven te brengen, met een gevoel van omvang en uitstraling. Stop de Schréder VisioLum apps in uw zak, betreed een nieuwe dimensie en begin te spelen met VALINTA!

VisioLum 3D evalueren, configureren en visualiseren

VisioLum AR

uw versie van VALIN- TA ter plekke integreren

Mobiele apps beschikbaar op

21

ONTWORPEN VOOR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

VALINTA onderscheidt zich als de beste in zijn klasse voor een circulaire economie, zoals blijkt uit de strenge beoordeling van het Circle Light Label op 12 criteria. De circulaire score van VALINTA is opmerkelijk, niet alleen vanwege de hoge efficiëntie, maar ook vanwege 6 belangrijke circulaire kenmerken: Robuuste mechanische structuur die hoge IP- en IK-ratings mogelijk maakt Volledig recycleerbare materialen Niet-destructieve demontage Toegang tot productinformatie op een slim label Veelzijdige connectiviteit met standaard Zhaga-aansluiting Levensduur van 25 jaar Het Schréder Circle Light Label is een objectief proces om producten te beoordelen en hun circulariteit te evalueren aan de hand van 12 objectieve criteria in 5 categorieën (prestaties, onderhoud, renovatie, niet-destructieve demontage en recycling). VALINTA krijgt 4 sterren (op een schaal van 1 tot 4) bij het Circle Light Label, wat het hoge niveau van circulariteit van deze goed ontworpen schijnwerper aantoont.

22

23

www.schreder.com

Copyright © Schréder S.A. 2022 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

Page 1 Page 2 Page 3 Page 4 Page 5 Page 6 Page 7 Page 8 Page 9 Page 10 Page 11 Page 12 Page 13 Page 14 Page 15 Page 16 Page 17 Page 18 Page 19 Page 20 Page 21 Page 22 Page 23 Page 24

www.schreder.com

Powered by