Schréder EXEDRA LightSync

A közvilágítás intenzitásának automatikus beállítása a forgalmi és időjárási viszonyoknak megfelelően.

Világítás a valós igényekhez igazítva

Tartalom

● Kihívások a városok számára ● Az igény szerinti világítás hagyományos megközelítése ● A technológia átformáló ereje ● Schréder EXEDRA LightSync: az adaptív világítás új megközelítése ● 3 lépés a sikerért ● A megfelelő megoldás városa számára ● Esettanulmány: Sion (Svájc)

2

3

4

nagy kihívás a városok számára

Biztonság

Maximális biztonság A biztonság a gyarapodó városok alapja, amely biztosítja a lakók és a látogatók jóllétét. A biztonságos városi környezetek kialakítása nem csupán morális kötelesség, hanem a gazdasági növekedés és a turizmus hajtóereje is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a biztonsági intézkedések jelentős mértékben járulnak hozzá a városlakók egészségéhez és boldogságához, ami hatással van mindennapi életükre. Az Urban Studies kutatásában rávilágítanak a biztonság és a közösség jólléte közötti összefüggésre. A biztonságos városok elősegítik a társadalmi interakciót, növelik a lakók bizalmát, és az összetartozás érzését erősítik, ami pozitívan hat vissza a város fejlődésére.

Mobilitás

Megfelelő mobilitás biztosítása

A forgalom torlódása egyre kritikusabb problémává válik a ma és a holnap városaiban. A Világgazdasági Fórum jelentése szerint ( WEF Mobilitási Jelentés ) a gyors urbanizáció súlyosbítja a problémát, hosszabb utazási időhöz, fokozott szennyezéshez és gazdasági terhekhez vezet. A Nemzetközi Közlekedési Fórum ( ITF Jelentés ) az azonnali cselekvés szükségességét hangsúlyozza. A városok világszerte felismerik az okos infrastruktúrába, a közösségi közlekedésbe és az innovatív technológiákba való beruházások szükségességét. Ahogy növekszik a városok lakossága, egyre nagyobb szükség van a hatékony és fenntartható közlekedési megoldásokra . A jövőre nézve a fenntartható várostervezés és a korszerű technológia kulcsfontosságú a rugalmas és élhető városok megteremtéséhez.

Hatékonyság

Az elérhető erőforrások optimalizálása A megfelelő szolgáltatások biztosítása korlátozott költségvetés mellett globális szintű nehézség. Az Eurostat kutatása felhívja a figyelmet a probléma gyakoriságára. A megoldás érdekében elengedhetetlen az innováció, és a meglévő infrastruktúrák képességeinek kiterjesztése. Az önkormányzatok a technológia segítségével, együttműködés által igyekeznek megvalósítani a hatékony szolgáltatási modelleket. Ez a megközelítés biztosítja a rendelkezésre álló erőforrások optimális felhasználását, és a településeket világszerte egy olyan jövő felé tereli, amelyben az innováció kulcsfontosságú a közösségek igényeinek kiszolgálásához.

Fenntarthatóság

A fenntartható fejlődés elősegítése A városok határozottam elköteleződtek a fenntarthatóság mellett, ezért csökkenteni kívánják szén-dioxid-kibocsátásukat az energiahatékonyságot célzó politikájukkal. A zöld megállapodás elveit követve a városok aktívan telepítenek zöld infrastruktúrákat. A Világ Erőforrásai Intézet szerint ezek a kezdeményezések szükségesek ahhoz, hogy csökkentsük a városok klímaváltozásra gyakorolt hatását. Emellett a jövőbe tekintő városok az ökoszisztémát és az emberek egészségét veszélyeztető fényszennyezés kérdésével is foglalkoznak, és olyan fenntartható megoldásokat ültetnek a gyakorlatba, mint az okos világítás és a felelősségteljes kültéri világítás. A Sötét Égbolt Szövetség iránymutatását követve ezek az erőfeszítések hozzájárulnak a környezetbarát, biodiverzitást elősegítő városi környezetek kialakításához.

4

5

Az igény szerinti világítási funkciók hozzájárulnak a fenntarthatósághoz az energiafogyasztás optimalizálásával, javítják a közlekedést a reszponzív világítás által, fokozzák a biztonságot a valós idejű szabályozással, és hozzájárulnak egy egészségesebb környezet kialakításához a szén-dioxid- kibocsátás és a fényszennyezés csökkentésével. Az igény szerinti világítás hagyományos megközelítése

Radarok és szenzorok A reszponzív közvilágítás hagyományosan radarok és szenzorok használatára épül. Ezek a technológiák érzékelik a forgalmi mintákat és a terheltséget, és az igény szerinti világítási rendszerek alapköveként szolgálnak. Jól bevált megközelítés, de megvannak a maga kihívásai.

Beruházás és visszatérő költségek Az okos közvilágítás pénzügyi elköteleződést is igényel. A kezdeti beruházás a radarokba és szenzorokba kritikus tényező. Ráadásul a folyamatos karbantartás visszatérő költségekkel jár, ami bonyolítja a megtérülés kiszámítását.

Alkalmazkodási kihívások A városok közlekedési infrastruktúrájának változásai és átszerveződései próbára teszik az igény szerinti világítási rendszerek alkalmazkodóképességét. A változások levezénylése stratégiai megközelítést igényel, előrelátó, alapos tervezéssel.

6

7

A technológia átformáló ereje

A digitalizáció a hagyományos, hardverközpontú megközelítéssel szemben korlátlan lehetőségek felé nyit ajtót. A figitális megoldások dinamikusan fejlődő világa rugalmasságot, skálázhatóságot és innovációt kínál, ami egy példátlan növekedést és hatékonyságot tartogató jövő felé tereli a vállalkozásokat. Ahogy a fogyasztói szokások alakítják a digitális megoldásokat, a szervezeteknek újra kell gondolniuk hagyományos technológiai stratégiáikat. A streaming, az online vásárlás és az ételkiszállítás a gyors és egyszerű megoldások terjedését tükrözik. Ez a technológia újfajta megközelítését kényszeríti ki professzionális környezetben. Felhívja a figyelmet arra, hogy az innovációnak és az üzleti gyakorlatoknak gyorsan kell igazodniuk a változó körülményekhez. A digitális korszak nemcsak egy változás, hanem igazi áttörés, amely végtelen lehetőségekhez nyit ajtót egy jobban összekapcsolt, hatékonyabb jövő érdekében.

Digitalizáció A korszerű technológiák, mint a felhő alapú rendszerek, a mesterséges intelligencia és a szélessávú internet lefektették a digitalizáció alapjait.

Automatizálás Az automatizált folyamatok és rendszerek integrálása növeli a hatékonyságot, és csökkenti a manuális munka mennyiségét, racionalizálva a folyamatokat, hatékonyabb működést eredményezve.

Adatok hozzáférhetősége A nagy mennyiségű adatok hozzáférhetősége táplálja a gépezetet, és lehetővé teszi a szolgáltatások igény szerinti testre szabását.

Felhasználói élmény A felhasználói élményre fektetett nagyobb hangsúly növeli a digitális platformok vonzerejét és használhatóságát.

Nyitottság A nyílt forrású technológiák és az együttműködési keretrendszerek elősegítik az innováció meglévő megoldásokra történő ráépülését, és a változásokhoz való gyorsabb alkalmazkodást. Átjárhatóság A különböző digitális rendszerek közötti szabványosítás és kompatibilitás biztosítja a problémamentes kommunikációt és integrációt, lehetővé téve a különböző platformok közötti együttműködést.

Globális hálózatok A fejlett internetes infrastruktúra és a globális hálózatok elősegítik az információ és a szolgáltatások gondtalan áramlását világszerte.

A DIGITÁLIS KORSZAK NEMCSAK EGY VÁLTOZÁS, HANEM IGAZI ÁTTÖRÉS, AMELY VÉGTELEN LEHETŐSÉGEKHEZ NYIT AJTÓT EGY JOBBAN ÖSSZEKAPCSOLT, HATÉKONYABB JÖVŐ ÉRDEKÉBEN.

8

9

Schréder EXEDRA LightSync

Nincs eső

Eső

Az adaptív világítás új megközelítése A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Schréder EXEDRA LightSync adatokra támaszkodik fizikai szenzorok helyett, elhozva az adaptív világítási technológiák új korszakát.

Adatvezérelt precizitás Az egyik fő különbség, hogy a rendszer adatokra támaszkodik, és nincs szüksége fizikai szenzorokra. A külső körülményekkel való szinkronizálás által a Schréder EXEDRA LightSync rendszer dinamikusan tudja szabályozni a világítási szinteket a közvilágítási infrastruktúra jelentős szakaszain. Ez nemcsak a telepítést egyszerűsíti, hanem reszponzívabb, hatékonyabb világítást is biztosít. Digitális forradalom A Schréder EXEDRA digitális szolgáltatására támaszkodva a LightSync rendszer valós idejű online forgalmi és időjárási adatokat használ. Ez testre szabott, automatizált reakciót tesz lehetővé a világítási szintek helyi körülményekhez való igazításával. Az eredmény egy problémamentes, igény szerinti világítási élmény, amely maximális hatékonyságot kínál, további hardverek nélkül.

Kis forgalom

Nagy forgalom

BÁRMELY, SCHRÉDER EXEDRA ÁLTAL VEZÉRELT VILÁGÍTÁSI RENDSZER EGYSZERŰEN FRISSÍTHETŐ A LIGHTSYNC-KEL, TOVÁBBI HARDVEREK BESZERZÉSE NÉLKÜL.

A megfelelő világítás mint szolgáltatás A Schréder EXEDRA LightSync szolgáltatás túlmutat a világításon; Ez egy átfogó megoldás, amely optimalizálja az energiafogyasztást, és egyszerűen használható. Az ügyféligényeken és nemzetközi világítási szabványokon alapuló automatikus vezérlés mindig megfelelő világítási szinteket biztosít. Zavartalan szinkronizálás, biztonságos előrejelzés, hibátlan kivitelezés.

Egy valóban okos megoldás tette lehetővé A Schréder EXEDRA LightSync az Egyszerűség, a Modularitás, az Automatizálás, a Rugalmasság

adatot dolgoznak fel, megbízható forgatókönyvek létrehozását elősegítve. A rendszer rugalmassága a technológiával együtt fejlődik, és folyamatosan új funkciókat nyújt. Ami a legfontosabb, hogy megfelel a szigorú kiberbiztonsági szabványoknak, végponttól végpontig tartó biztonságot kínálva, valóban okos és biztonságos világítási rendszerként. Bármely, a Schréder EXEDRA által vezérelt világítási rendszer egyszerűen frissíthető a LightSync-kel, további hardverek vásárlása nélkül.

és a Megbízhatóság alapjaira épült, elhozva az intelligens közvilágítás forradalmát. Az automatizáció a felhő alapú megoldás szerves részeként garantálja a világítási szintek valós forgalmi és időjárási viszonyokhoz való igazítását. A platform modularitása elősegíti az átjárhatóságot és a más rendszerekkel történő problémamentes együttműködést. Az automatizált folyamatok nagy mennyiségű

Videó lejátszása

10

11

A Schréder EXEDRA LightSync kimondottan alkalmas általános alkalmazásokhoz, például főutakra, létesítmények melletti utakra és utcai események során használt utakra. Melyek a legmegfelelőbb alkalmazási területek?

Főút-infrastruktúra A forgalomszervezés világát a megjósolhatatlanság jellemzi, ezért kritikus fontosságú a biztonság és a fenntarthatóság közötti tökéletes egyensúly megteremtése. A National Academies hangsúlyozza a biztonságos, rendezett és hatékony utak szükségességét. A Schréder EXEDRA LightSync-et ehhez a feladathoz tervezték, és ideális megoldásnak bizonyul, amellyel ideális vezetési körülmények teremthetők a főutakon, nagy sétányokon, autópályákon és csomópontokban. A kényes egyensúly fontosságát felismerve az EXEDRA LightSync automatizált, adaptív világítási megoldásokat kínál, amely reagál a forgalom folyamatosan változó dinamikájára. Ez az intelligens rendszer nemcsak a sofőrök biztonságát kezeli kiemelten, hanem az energiafogyasztást is minimalizálja, megragadva a hatékony világításkezelés lényegét.

Létesítmények melletti utak Az olyan különleges események, mint a vásárok vagy a koncertek, sokak örömére szolgálnak, ugyanakkor problémákat okozhatnak a biztonságos közlekedésben. A Florida Gulf Coast Egyetem U.A. Whitaker mérnöki karának tanulmánya rámutat az egyedi kihívásokra, amelyeket a tervezett különleges események jelentenek, beleértve az intenzív közlekedési igény és a megnövekedett gyalogosforgalom kezelését. Ezekre válaszul a közlekedési vállalatok különböző forgalomirányítási stratégiákat alkalmaznak. A kockázatok minimalizálását segítő egyik kritikus tényező a hatékony világítás. A Schréder EXEDRA LightSync központi szerepet játszik a megfelelő világítás biztosításában, és abban, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket teremtsük meg, minimális energiafogyasztás mellett. A tanulmány hangsúlyozza a forgalomszervezés és a biztonság fontosságát a különleges alkalmak közben, a Schréder EXEDRA LightSync pedig tökéletesen alkalmas erre a feladatra. Az intelligens és adaptív világítási rendszernek köszönhetően a Schréder EXEDRA LightSync nemcsak a látási viszonyokat javítja, hanem a biztonságot is garantálja, miközben minimalizálja az energiafogyasztást. A megoldás értékes eszköz a különleges események által támasztott kihívások leküzdéséhez, és segíti a forgalomszervezés folyamatos fejlesztését is.

12

13

Utcai események Az utcai események a közösségi élet üde színfoltjai. A Londonban, Münchenben és Bolognában végzett Street Experiments tanulmány által is inspirált EXEDRA LightSync összhangban van a városlakók értékeivel, és kihangsúlyozza a közösségi élet dimenzióit. Automatizálja a megfelelő világítást az eseményekben érintett útszakaszokon, észrevétlenül átformálva a tereket, optimális, biztonságos világítást biztosítva az energiaköltségek minimalizálása mellett. Az intelligens rendszer alkalmazkodik a lassú vagy álló közúti forgalomhoz, és automatikusan igazítja a világítást adott eseményekhez, mint például vásárok, parádék vagy fesztiválok. Általános, de azért van kivétel A Schréder EXEDRA LightSync-et úgy terveztük, hogy globális világítási forgatókönyvet alkalmazzon egy adott útszakaszon. A rendszer rugalmassága azonban megengedi, hogy kivételként kezeljük az érzékeny területeket, például gyalogátkelőket vagy balesetveszélyes kereszteződéseket, és itt ne történjen fényáram-szabályozás a maximális biztonság érdekében. Szoftveralapú rendszerként egyszerűen alkalmazkodik a változó városi igényekhez és közlekedési szabályokhoz.

14

15

jóváhagyás 2

Az Ön Schréder EXEDRA LightSync projektje lépés a sikerhez 3

Szimuláció és

Ebben a fázisban először szimuláció módba állítjuk a Schréder EXEDRA LightSync-et, és ellenőrizzük a beállításokat. Ehhez hozzátartozik a forgalmi és időjárási adatok megszerzéséhez használt adatgyűjtési pontok aprólékos beállítása, a pontos küszöbértékek meghatározása, és a fényáram- szabályozási mátrix finomhangolása optimális frissítési intervallumokkal. Alapos teszteléssel biztosítjuk, hogy az adaptív közvilágítási megoldás problémamentesen működjön, és dinamikusan reagáljon a külvilág eseményeire.

Videó lejátszása

Stratégiai értékelés 1

teljesítmény 3

Kiváló kivitelezés és

A meghatározott célok alapján az első fontos lépés az utcák, kereszteződések és egyéb topográfiai tényezők részletes felmérése. Az alapos tanulmány biztosítja a város dinamikájának pontos megértését, és lehetővé teszi a Schréder EXEDRA LightSync rendszer optimális műszaki beállításainak meghatározását. A projekt részleteinek figyelembe vételével testre szabhatjuk a műszaki konfigurációt, és biztosíthatjuk, hogy az adaptív közvilágítási megoldás összhangban legyen a környezet egyedi adottságaival.

A Schréder EXEDRA LightSync rendszer önállóan vezérli a világítási infrastruktúrát, és a forgalmi és időjárási viszonyokhoz igazítja a világítóberendezések fényáram-szabályozási szintjét (az ön igényeinek függvényében) az éjszaka során. A rendelkezésre álló eszközökkel jelentések készíthetők, és olyan adatok nyerhetők ki, amelyek aztán felhasználhatóak a világításon kívül is, például azonosíthatóak lesznek a forgalmi minták, melyek a közlekedés irányelveinek újragondolásában is segítséget nyújtanak.

Frissítések és optimalizálás

A Schréder EXEDRA LightSync rendszeres frissítései garantálják, hogy mindig a technológia élvonalában maradjon. Stratégiai optimalizálás keretében finomhangoljuk az algoritmusokat, beépítjük a felhasználók visszajelzéseit, és kihasználjuk az új fejlesztéseket a rendszer

teljesítményének javításához. Mivel a hardver nem korlátoz minket, rendszerünk páratlan módon képes alkalmazkodni a fejlődő városokhoz és a változó közlekedési viszonyokhoz. A Schréder EXEDRA LightSync gond nélkül alkalmazkodik a dinamikusan fejlődő városokhoz.

16

17

Miért a Schréder EXEDRA LightSync a megfelelő megoldás városában?

Költséghatékonyság a teszteléstől az üzembe helyezésig A Schréder EXEDRA LightSync áttörés az intelligens világításban, amely költséghatékonyságot és felhasználóbarát kialakítást kínál. A rendszer használatához nincs szükség szenzorokra, bonyolult üzembe helyezésre és folyamatos karbantartásra. A szoftveralapú megoldás egyszerű tesztelést, testre szabhatóságot és helyszíni telepítést tesz lehetővé. A nyomon követéshez és jelentések készítéséhez használt eszközök által ügyfeleink teljes rálátást kaphatnak a rendszer teljesítményére. A Schréder EXEDRA LightSync segítségével ön problémamentesen válthat korszerű, adaptív világításra, amely egyszerre elérhető, hatékony, és fejlett funkciókat kínál. Problémamentes átállás Ha az ön meglévő összekapcsolt közvilágítása Schréder EXEDRA-t használ, akkor a LightSync szolgáltatás telepítése nagyon egyszerű. A szenzoralapú projektekkel ellentétben, amelyek pontos tervezést igényelnek, valamint az infrastruktúra módosítását, ez a folyamat hatékony és testre szabható, így könnyen alkalmazkodik a fejlődő városokhoz és a változó közlekedési irányelvekhez. Jövőbiztos megoldásként a Schréder EXEDRA LightSync kellő rugalmasságot kínál, amely biztosítja a problémamentes átállást és a hatékony alkalmazkodást bármilyen közvilágítási projekthez.

Optimális energiahatékonyság, kompromisszummentes biztonság

A Schréder EXEDRA LightSync garantálja, hogy a városlakók páratlan szolgáltatásokhoz jussanak, miközben figyelemreméltóan energiahatékony. A hagyományos megoldásokkal ellentétben, amelyek a szolgáltatás minőségének a rovására helyezhetik előtérbe a pénzügyi megtakarításokat, a Schréder EXEDRA LightSync mindkettőt biztosítja, a legelőnyösebb választást kínálva azon települések számára, amelyek elkötelezettek a kiváló szolgáltatások nyújtása mellett, minimális energiafogyasztással. Nincs olyan megoldás, amely tökéletesebb egyensúlyt képes teremteni e két cél között. A Schréder EXEDRA LightSync különösen alkalmas főutak megvilágításához, ahol az energiaköltségek a legmagasabbak, és ahol leginkább megtérülnek az energiahatékony megoldásokra szánt beruházások. Megfelel a nemzetközi szabványoknak Nemcsak megfelel, hanem kiválóan eligazodik az összetett nemzetközi szabványok világában, különös tekintettel a CEN/TR 13201-1-re. A rendszer ügyesen kihasználja ezen szabványok rugalmas mivoltát, kiemelve az értékek súlyozásának döntő fontosságú kölcsönhatását az egyik M osztályból a másikba való átlépéshez (+1-től -1-ig). A rendszer kifinomultsága a súlyozási értékek gondos kiválasztásában és alkalmazásában rejlik az optimális M világítási osztály kiszámításának biztosítása érdekében. A Schréder EXEDRA LightSync kiválóan alkalmas a világítási szintek dinamikus beállítására a biztonság és az energiahatékonyság tökéletes összhangjának elérése érdekében. Minimális fényszennyezés A Schréder EXEDRA LightSync áttörést jelent a fényszennyezés minimalizálásában a világítás intelligens kezelése által. A rendszer precíz világításra képes, amikor szükség van rá, és dinamikusan csökkenti a fényerőt, amikor nincs rá szükség, ezáltal biztosítja a megfontolt világításhasználatot. Ez nemcsak az energiahatékonyságot növeli, hanem jelentős mértékben hozzájárul a fényszennyezés minimalizálásához, összhangban a fenntartható, felelősségteljes közvilágítási elvekkel.

A város a lehető legjobb világítást nyújthatja lakói számára minden esetben, garantálva biztonságukat, maximalizálva a megtakarításokat, mindezt helyszíni szenzorok nélkül, mindig megfelelve a szabványoknak, jelentős költségek nélkül.

Guilherme Faria Üzletágvezető - Okos világítási megoldások

18

19

Németország

Esettanulmány Sion (Svájc)

Zürich

Franciaország

Dióhéjban

Ausztria

Bern

• A közvilágítás automatikus vezérlése • Önálló igazodás a forgalomhoz, szenzorok nélkül • Energiahatékonyság, minimális fényszennyezés • Fokozott biztonság a síközpontokba vezető utakon Valais-ban • Mérföldkő az OIKEN közműszolgáltató számára, amely 26 településen működik

SVÁJC

Sion

Olaszország

A közvilágítás automatikus alkalmazkodása a változó forgalmi körülményekhez Sion, a svájci Valais kanton fővárosa az OIKEN közműszolgáltatóval dolgozik közösen a világítási infrastruktúra forradalmasításán. Az OIKEN 26 településen üzemelteti a világítási hálózatot, és egy innovatív megoldást keresett, amellyel növelheti a hatékonyságot, csökkentheti az energiafogyasztást, és garantálhatja a városlakók biztonságát. A legbiztonságosabb útvonalak a síközpontokhoz, minimális energiafogyasztással A projekt azokra a főutakra fókuszál, amelyek létfontosságúak a lakók és a turisták számára, akik a régió népszerű síközpontjaiba utaznak (Crans Montana, Saas-Fee és Zermatt). A cél az automatikus alkalmazkodás a változó forgalmi viszonyokhoz. A hagyományos fényáram-szabályozási profil helyet az OIKEN a korszerű LightSync szoftvert választotta a Schréder EXEDRA által vezérelt világításhoz. Ez a stratégiai döntés biztosítja, hogy a világítási rendszer dinamikusan alkalmazkodjon a változó forgalmi mintákhoz, a szezon és az időjárás függvényében. Megbízható, teljesen automata megoldás „A Schréder EXEDRA LightSync megbízható, automatizált megoldásokat kínál, lehetővé téve a világítás önálló működését a forgalmi és időjárási viszonyok függvényében.” - Alexandre Bacuzzi, kereskedelmi igazgató, Svájc - Schréder. Rugalmasság, energiahatékonyság és a jövő biztosítása „Komoly infrastruktúra és szenzorok vagy radarok telepítése nélkül takarítunk meg energiát és csökkentjük a fényszennyezést, miközben garantáljuk az úton közlekedők biztonságát. Ez egy nagyon rugalmas megoldás. Csak a távvezérlést kell beállítanunk, a többit a számítógép intézi. Célunk, hogy a távvezérléssel ellátott főútjaink többségén is alkalmazzuk a Schréder EXEDRA LightSync-et. Ez a világítás jövője, amely egyre kevesebb energiát használ, és egyre kevesebb fényszennyezést okoz.” - Jérôme Luyet, kültéri világítás - OIKEN. A sioni projekt sikere példaértékű az OIKEN számára, és megmutatja, miként lehet a Schréder EXEDRA LightSync-et gond nélkül integrálni egy meglévő infrastruktúrába, hogy automatikusan igazítsa a világítást a dinamikusan változó forgalomhoz. A 26 település, ahol az OIKEN kezeli a világítást, kétség kívül tovább fogja vizsgálni ezt az egyedi lehetőséget hatékonyságuk, biztonságuk és fenntarthatóságuk fejlesztése érdekében.

Ez egy nagyon rugalmas megoldás. Csak a távvezérlést kell beállítanunk, a többit a számítógép intézi.

Jérôme Luyet Kültéri világítás - OIKEN

Videó lejátszása

20

21

www.schreder.com

Copyright © Schréder S.A. 2024 - Executive Publisher: Stéphane Halleux - Schréder S.A. - rue de Mons 3 - B-4000 Liège (Belgium) - The information, descriptions and illustrations herein are of only an indicative nature. Due to advanced developments, we may be required to alter the characteristics of our products without notice. As these may present different characteristics according to the requirements of individual countries, we invite you to consult us.

Page 1 Page 2-3 Page 4-5 Page 6-7 Page 8-9 Page 10-11 Page 12-13 Page 14-15 Page 16-17 Page 18-19 Page 20-21 Page 22

www.schreder.com

Powered by