Schréder - BREEAM

HEA 06 MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

2

Schréder megoldás: uniformitás és mozgásérzékelés

A világításnak fontos szerepe van az épület biztonságos megközelíthetőségének a folyamatos biztosításában. Applikációs mérnökeink a legideálisabb lumencsomagokat és fényeloszlásokat ajánlják a kiemelkedő egyenletesség elérése érdekében, hogy elkerüljék a sötét foltok kialakulását, ezzel megfelelve a biztonsági elvárásoknak. Mozgásérzékelő alkalmazásával biztosítható, hogy a világítás fokozatosan változzon, biztonságos környezetet garantálva.

PONT

1

1

1

CÉL

Hatékony intézkedések elősegítése, amelyek támogatják az épület biztonságos megközelíthetőségét.

FELTÉTELEK

Biztonságos megközelíthetőség - max. 1 pont • A bekötőutak, gyalogos útvonalak és kerékpárutak világítása összhangban van az országos ajánlásokkal.

ENE 01 ENERGIA- FELHASZNÁLÁS ÉS SZÉNKIBO- CSÁTÁS CSÖKKENTÉSE

15

Schréder megoldás: energiahatékonyság

Folyamatosan új technológiákat fejlesztünk a berendezéseink energiafogyasztásának csökkentése érdekében. Ezenkívül a berendezések beállíthatók úgy, hogy dimmeljenek vagy teljesen kikapcsoljanak, ha egy megadott ideig nincs mozgás a területen. Ezek a technológiák biztosítják, hogy ne legyen fölösleges energia elpazarolva üres helyek megvilágítására, például ritkán használt raktárak esetében.

PONT

2

2

2

CÉL

Olyan épületek elismerése, amelyek hatékony tervezés révén minimalizálják energiafelhasználásukat.

FELTÉTELEK

Az épület energiateljesítményének definiálása egy erre megfelelő kalkulációs szoftver segítségével. • A felmért épület összehasonlítása az elvárt elméleti értékekkel • Elvárt értékek = az ASHRAE szabvány helyi szabályozása (ha a helyi szabályok engedékenyebbek) • Minimum 6 pont szükséges a “kiváló” minősítéshez • Minimum 10 pont szükséges a “kiemelkedő” minősítéshez Energia modellezési tanulmány és szakképzett mérnök szükséges • Modellező szoftver = a számítási módszer az állam vagy a BRE által hitelesítve (országfüggő) • Hitelesített szoftver: Designbuilder, TRNSYS, EPB-Software 3G

8

Powered by