Schréder - BREEAM

MAT 01 ÉLETCIKLUS HATÁSOK

6

Schréder megoldás: Circle Light Label

Berendezéseink körforgásos gazdaságba illeszthetőségének alapos kielemzése után úgy döntöttük, bevezetjük a “Circle Light” termékcímkét. Ez a címke jelzi az ügyfelek számára a termék körkörösségét. Egyértelműen jelöli azokat a termékeket, amelyek 12 feltétel alapján optimálisan illeszkednek a körforgásos gazdaságba. A címke kiegészíti a termék élettartam-elemzését, tejes képet adva annak fenntarthatóságáról.

PONT

1

1

1

CÉL

A megfelelő életciklus-értékelési eszközök és alacsony környezeti hatással bíró anyagok használatának az elismerése és elősegítése az épület teljes életciklusa alatt.

FELTÉTELEK

Az épület elemei által a környezetre gyakorolt hatások felmérése életciklusuk alatt • Építőanyagok, szolgáltatások és tereprendezés • Építési alapanyagok kiértékelése életciklus-kiértékelő eszközzel (LCA) > BREEAM MAT1 kalkulátor szükséges (5 pont)

POL 04 ÉJSZAKAI FÉNYSZENNYEZÉS CSÖKKENTÉSE

1

Schréder megoldás: Tiszta Éjszaka

A Schréder szakértelme a fotometria és a világítási tanulmányok terén kulcs fontosságú a megfelelő világítás megfelelő helyen történő biztosítása szempontjából. Vezérlőrendszereink lehetővé teszik fényáram-szabályozási programok alkalmazását és az igény szerinti világítást. Ezenkívül kiegészítőket is fejlesztettünk, amelyekkel garantálható, hogy a fény káprázás és fényszennyezést minimalizálva jusson oda, ahol arra szükség van.

PONT

0

1

1

CÉL

Biztosítani, hogy a kültéri világítás csak a szükséges területeket világítsa meg, és a felfelé irányuló világítás minimális legyen, valamint a szükségtelen, zavaró fényszennyezés visszaszorítása és az energiafogyasztás csökkentése, illetve annak biztosítása, hogy a környező ingatlanok ne szenvedjenek el kellemetlenségeket.

FELTÉTELEK

Minden kültéri világítás (kivéve a biztonsági világítást) automatikusan lekapcsolható 23:00 és 7:00 között A biztonsági világítás megfelel a CIE 150-2003 és CIE 126- 1997 szabványoknak Maximális fényerő (cd/m²) előírás szerint

10

Powered by