ТОВ "Шредер" - Фінансова звітність за 2022 рік

ТОВ «Шредер» Примітки до фінансової звітності – 31 грудня 2022 року

випадку істотних змін очікуваних строків корисного використання, амортизаційні відрахування коригують на перспективній основі. Зменшення корисності нефінансових активів Чинники, що вважають суттєвими для ініціювання оцінки на предмет зменшення корисності, включають таке: істотне падіння ринкових цін, суттєве недовиконання показників операційної діяльності, з огляду на історичні або очікувані у майбутньому результати операційної діяльності, суттєві зміни у використанні активів або в загальній бізнес - стратегії Товариства, включаючи активи, стосовно яких ухвалено рішення про їх ліквідацію або заміну, і пошкоджені активи або активи, зняті з експлуатації, негативні галузеві або економічні тенденції та суттєва перевитрата коштів у розробці активів. Оцінка відшкодовуваних сум активів повинна частково ґрунтуватися на оцінках керівництва, включаючи визначення відповідних одиниць, що генерують грошові кошти, оцінку очікуваних показників операційної діяльності, здатність активів генерувати дохід, припущення щодо кон’юнктури ринку в майбутньому та успіх у просуванні нових товарів і послуг. Зміни в обставинах, а також в оцінках і припущеннях керівництва можуть призвести до збитків від зменшення корисності у відповідних періодах. Чиста вартість реалізації запасів Запаси відображаються за меншою з двох величин: собівартістю або чистою вартістю реалізації. На кожну звітну дату Товариство проводить оцінку балансової вартості запасів. Під час оцінки керівництво застосовує професійні судження для визначення суми знецінення запасів та формування резерву під знецінення. Ці судження й оцінки зазнають впливу ризиків i невизначеності, тому існує вірогідність того, що у результаті зміни умов можуть змінитися очікування, що може вплинути на суму визнаних у фінансовій звітності резервів під знецінення запасів. Серед інших статей фінансової звітності, щодо яких використовуються припущення та оцінки, та які можуть вимагати коригування даних звітності у наступному фінансовому році, зобов’язання з виплат працівникам після закінчення трудової діяльності (примітка 1 4 ), забезпечення (примітка 20 ), орендні зобов’язання (примітка 1 5).

6. НОВІ АБО ПЕРЕГЛЯНУТІ СТАНДАРТИ ТА ІНТЕРПРЕТАЦІЇ

Нові стандарти, які застосовуються в обов’язковому порядку підприємствами при підготовці фінансової звітності за МСФЗ, та вперше прийнятими у Європейському Союзі, станом на 31 грудня 202 2 року та за період, що закінчився цією датою:

МСФЗ 1 Перше застосування МСФЗ (Щорічні вдосконалення)

Застосовується для річних звітних періодів, що починаються з або після 1 січня 2022 року. Застосовується для річних звітних періодів, що починаються з або після 1 січня 2022 року. Застосовується для річних звітних періодів, що починаються з або після 1 січня 2022 року. Застосовується для річних звітних періодів, що починаються з або після 1 січня 2022 року. Застосовується для річних звітних періодів, що починаються з або після 1 січня 2022 року.

МСФЗ 3 Об’єднання бізнесу (Посилання на концептуальну основу складання)

МСФЗ

9

Фінансові

інструменти

(Щорічні вдосконалення)

МСБО 8 Облікові політики, зміни в облікових оцінках та помилки

МСБО 16 Основні засоби

28

Powered by